Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pienikin melu naapurista ärsyttää

hampaatnarskuu

Johtuukohan masennuksesta ja ahdistuksesta sellanen kun pienikin musiikin "humina" yläkerran naapurista liesituulettimen kautta pistää hermot kireälle? Onko muilla samaa vaivaa? :P

22

1300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olen huomannut

      Kyllä voi olla merkki masennukseeen, mikäli ongelma on ollut aikaisemminkin ja se ei ole häirinnynt.

    • Kyllästynyt!

      Kyllä! Itselläni on ahdistus/paniikkihäiriö ja joudun päivittäin kuuntelemaan naapurista kuuluvaa penskojen juoksemista ja töminää,joka kuuluu seinäntakaa H###ton hyvin! Todella v###tun rasittavaa!
      Liesituuletin ja tv,n ääni sellaisella äänellä,ettei selvästi kuulu ei onneksi itseäni
      (ainakaan vielä) ole haitannut.

    • ...

      Miten "meluherkkyys" voi olla merkki masennuksesta!?

      • Anonyymi

        No vittu mieti apina. Pitääkö tulla leikkaamaan sun kurkku auki.


    • yksi oire voi olla

      No jos ei aikaisemmin ole melu häirinnyt ja sitten alkaa ärsyttämään.

    • oireitaaaaaaa

      Joo kyllä on sama vaiva.

      Vaivaako tuoksut? Mulla on sellanen vaiva myös. Naapurista tulevat ruoan hajut ja tupakan jörtsit rasittaa.

    • jalksdjflkj

      Sama ongelma täällä! Yläkerran tömistely saa raivostumaan. Erityisesti kun ei saa yöllä nukuttua niin siihen on kiva havahtua aamuyönstä.

    • Kokemustaaa

      Itteä vaivas sama juttu kun muutin "suurkaupunkiin" asumaan. n. 5 asuin erilaisissa kerrostalo-asunnoissa ja melu alkoi varsinkin masennuksen takia ottamaan päähän todella paljon. Onneksi sain rivitalo asunnon melko rauhalliselta paikalta jonne ei juuri mitään kolinaa kuulu. Inhoan kerrostalo asumista. Ei se nyt niin ennen nuorempana haitannut mutta vanhemmiten alkanut jostain syystä. En kestä melua.

      • Anonyymi

        Menkää ulos välillä🤣


    • ~anon~

      Kyllä, pienikin ääni muualta tuo väkivaltaisia ajatuksia ja ahdistusta. Muuten tää eläminen kerrostalossa sujuu ihan hyvin.

    • aivan! aivan!

      ääniyliherkkyydestä on liian vähän keskustelua, käsittääkseni en ole ainoa joka kokee fyysistä kipua, älämölöstä..se on minulle kryptoniittia ja suurta väkivaltaa.

    • Anonyymi

      Hyvä ja liian vähän puhuttu aihe, mutta yksi juttu: Älkää sotkeko tässäkin ketjussa mainittua ääniyliherkkyyttä ja meluherkkyyttä. Siitä syystä, että ääniyliherkkyys ja hyperakusia ovat lääketieteessä arkikielessä yksi ja sama asia, mutta hyperakusia ja meluherkkyys ovat hyvin paljon eri asia, monilta osin jopa päinvastaisia. Nimittäin on se riski, että jos luette ääniyliherkkydestä, niin siinä hoidoksi suositellaan hiljaisuuden välttämistä ja meluun siedättymistä melua lisäämällä. Meluherkkyydessä homma on päinvastoin ja vain melun välttäminen auttaa asiaan, ja siedätysyritykset pahentaa ahdistusta. Hyperakusia myös usein liittyy kuulonalenemaan ja meluherkkyys on ihmisen pysyvä tai tilapäinen aivojen ominaisuus.

    • Anonyymi

      Kuulokkeet päähän ja musiikkia tai podcast/ äänikirja pyörimään!

      Tuttua...

    • Anonyymi

      Nykymusa on aika paskaa, ei ihme mikäli riepoo

    • Anonyymi

      Ei ihan pienet äänet haittaa, mutta edellisessä asunnossa kuului puhe selvästi ja haittaavasti, koska meteli jatkui usein pitkälle yöhön. Olisin mennyt sanomaan tästä, mutta kun eivät olleet...

    • Anonyymi

      Olet luonteeltasi erakko!
      Sinulla on naapuri- ja läheisyys- sekä meluallergia!!
      Olet aivan tyypillinen erakko!!!
      Sinun kannattaa muuttaa erämökkiin loppuelämäksesi, niin olet myös onnellinen loppuikäsi!!!!

      kertoo Zarahustra

    • Anonyymi

      Ap kirjoitti " huminasta ", joka kuuluu liesituulettimesta.
      Tiedoksi vain, se humina ei tule mistään naapurista, vaan siitä liesituulettimesta itsestään. Siellä menee ilmanvaihtohormit ja ne pitää sitä huminaa.

    • Anonyymi

      Yläpuolelleni muutti uudet asukkaat. Toinen pariskunnasta oikein hakkaa kantapäillään lattiaan niin, että minulla kämppä kaikuu! Ja kolisevat muutenkin, en tiedä miten ja miksi. Talo on noin 15 v vanha kerrostalo, jossa mahdollisesti saman pariskunnan herätyskellokin kuuluu säännöllisesti klo 7 aamulla.
      Aiemman asukkaan rouva käveli sisällä kovapohjaisilla kengillä parketilla ja se kalina kyllä kuului!
      Ostin paikalliselta Kärkkäiseltä kuulosuojat merkkiä Peltor Optime III. Suodattaa nuo metelit, liikenteen normaalin metelin ja läheisen rautatien melun hyvin pois. Ei kuitenkaan jokasyksyistä viikonloppumeteliä paikallisista "tapahtumista" muutaman kilometrin päästä eikä "ilo"tulituksen pauketta, koska suuri melu kulkeutuu korviin kallon luita pitkin. Nukkumista toki kuulosuojat haittaa. Tyynyä joutuu muotoilemaan kyljellään nukkuessa niin, että pään paino ei tule kuulosuojien varaan. Yleensä jossakin vaiheessa yötä otan kuulosuojat pois ja jos melua alkaa taas kuulua, niin suojat päähän taas.
      Naapuri valitti alakerrasta kuuluvasta juopon örinästä. Käytiin yöllä yhdessä kuuntelemassa käytävältä. Ei kuulunut mitään. Ostin hänellekin kuulosuojat. Kuulemma örinä kuuluu niittenkin läpi. Kerroin varovasti, että örinä kuuluu oman päänsä sisältä ja yllytin tutkimuksiin. Suuttui.
      Toinen naapuri valitti pitkään mm minun aiheuttamastani melusta ja alakerrasta kuuluvasta koneen äänestä. Hommasi todistajankin, joka ei kuullut yhtään mitään. Kun homma alkoi mennä mahdottomuuksiin, tein sosiaali-ihmisille huoli-ilmoituksen, että jospa joku ammattilainen kävisi tarkastamassa onko henkilöllä kaikki kunnossa. Muutaman kuukauden kuluttua kyörättiin johonkin hoitolaitokseen.
      On muutamia muitakin tuttuja tapauksia, että höperöityvät henkilöt alkavat kuulla olemattomia. On myös yksi Alzheimertuttu, jolla tauti etenee lääkityksestä huolimatta, mutta joka ei kuule olemattomia. Ainakaan vielä.
      Minullakin tinnitus on soinut toisessa korvassa vuosia, toisessakin ajoittain mutta eri äänellä. Meluvamma työpaikalta vuosikymmenten takaa. Todettu, mutta ei kai kirjattu mihinkään eikä toimenpiteitä. Kuulosuojien kanssa kuulen pientä veden lorinaa muistuttavaa ääntä, mutta tiedän sen kuuluvan omien korvieni välistä ja niin hiljaisena, ettei se haittaa.
      Ei muuta kuin kuulemisiin!

      • Anonyymi

        "Kiva" kuulla etten ole ainoa joka käyttää peltoreita kotona ja myös nukkuessaan välillä. Tulpat on myös usein käytössä, mutta ärsyttävät kyllä korvakäytäviä välillä jos pitää liian pitkään korvissa.


    • Anonyymi

      Inä olen normaali, antakaa mun runkata raugassa 🤪😛

    • Anonyymi

      Mun kommentteja ei poisteta tai tulee turpaan



      Sanoma

    • Anonyymi

      Joka ainoa päivä tekisi mieli kuristaa tuo seinän toisella puolen ovia hakkaava ja kolisteleva teinihoro hengiltä :) Kiitos laaduukkaalle suomalaiselle rakentamiselle, ihmisen psyykehän näissä kolhooseissa tuhoutuu, ei täällä edes koira asuisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe