Kystiitti erinomainen hoitokeino keksitty!!

kystiitin voittanut

Sairastuin noin vuosi sitten kystiittiin. Tauti on ollut vaihteleva ja välillä erittäin kivulias, sekä monet epätoivon hetket on eletty. En kuitenkaan antanut missään vaiheessa periksi. Kävin akupunktiot, huuhtelut ja sain jopa lyrica-lääkkeet. Mistään noista hoitomuodoista ei kuitenkaan ollut taudin hillitsijäksi. Koulutukseltani olen kemisti ja aloin miettimään virtsarakon solukalvon koostumusta. Mietin, että miten voin vaikuttaa siihen parantavasti. Mitä minun on tehtävä, että saan sen kuntoon.
Aluksi siirryin erityiseen ruokavalioon, koska olin huomannut joiden aineiden ärsyttävän virtsarakon solukalvoani. Myös ymmärsin, että virtsa ärsyttää solukalvoa liian happamana tai emäksisenä. Siksi sen mitä suuhuni pistän on oltava mahdollisimman neutraalia. Virtsan ph:ta on kontrolloitava ph-liuskojen avulla ja tarkistettava, että ph pysyy lähes neutraalina. Jos tämän suhteen on ongelmia, niin pitää hakea luontaistuotekaupasta ph-balance merkkisen jauheen ja paketissa on liuskat valmiina.
Tämän jälkeen kun on kunnossa ruokapuoli ja virtsan ph, päästään askel eteenpäin. Aloitetaan dieetti, missä syödään täysin minimaalisesti, mutta juodaan möllerin kalanmaksaöljyä sekoitettuna litraan vettä. Täytyy olla tarkkana, ettei ylitä kalanmaksaöljyn enimmäismäärää päivässä. Juodaan kalanmaksaöljyt aamusta aloittaein pitkin päivää. Kalanmaksaöljy on hydrofiilinen, samoin, kuin virtsarakon seinämän solukalvo. Öljy jää virtsarakon seinämään kiinni ja virtsan kirvelevä vaikutus jää tipotiehen. Nyt sitten samaan aikaan on myös aloitettava antihistamiinien syönti. Kuitenkin vain sellaisina päiväannoksina, ettei väsytä liikaa. On myös aloitettava jokapäiväinen liikunta, esim. 45min vesikävelyä on hyvä.

Tässä asiat vielä mitä tulee välttää.

- kuumassa löylyissä saunominen, voi hieman lämmitellä miedolla puolella
- aluksi ruuat, jotka sekoittaa virtsan ph-ta, myöhemmin, kun solukalvot ovat taas kunnossa, voi niitä lisätä mukaan
- kylmettyminen, villasukat jalassa myös yöllä nukuttaessa ja lämmöt täysillä
- avantouinti, kylmävesialtaat
- kylmän veden juominen
- liiallisen sokerin käyttö, mielellään sokeria vain pari kertaa viikossa
- c- vitamiinit, sun muut happamat tuotteet karpalomehut yms.

Tässä vielä lista asioista, mitä pitää tehdä

- tasoittaa virtsarakon solukalvon ph, oikeanlaisella syömisellä
- möllerin kalanmaksaöljyn sekoittaminen veteen litraksi, huom. 5 ml kalanmaksaöljyä ja 1 l vettä
- antihistamiinit
- päivittäinen urheilu, joka parantaa alaraajojen verenkiertoa
- villasukat jaloissa koko ajan
- yöllä lämpimät housut jalassa nukkuminen
- uskominen siihen, että tästä taudista voi parantua ja parantuukin

Tsemmpiä kaikille vaan tän taudin voittamiseen. Se on todella mahdollista ja ei ole paljosta kiinni!
-

12

3813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kusivaivainen

      Hei, Olisi mukava kuulla miten sinulla tilanne nykyisin? Itsellä dieetti jo käytössä, taidampa ottaa kalanmaksaöljyn käyttöön ei se ota jos ei annakkaan..

      • Kystiitti kumoon!!!

        Hei, nyt on tosiaan vuosi jo takana sairastamista ja olen saanut tilanteen täysin haltuun. Kertaakaan ei ole täytynyt enää katetroida ja en tarvitse minkäänlaista kipulääkitystä. Oireet pahenevat sen mukaan mitä syön ja juon. Limsoilla saa oireet päälle 12h kuluessa, esim. Cokis tukkii virtsaputken melkein samantien. Saunomistakin kestän jo päivittäin ja muutenkin elo näyttää positiiviselta. Ei tämä kystiitti nyt loppujen lopuksi niin paha sairaus olekaan. Tsemppiä vaan muillekkin ja älkää uskoko lääkäreiden diagnooseihin tässä sairauksissa, koska oikeasti esin. Suomessa on käytössä ikivanhat metodit tämän sairauden suhteen.


      • Ukko5

        Onkos kalanmaksaöljy ollut käytössä dieetin ohella ? IC kipuilija. Apua tarttis!19


      • Piilokki
        Kystiitti kumoon!!! kirjoitti:

        Hei, nyt on tosiaan vuosi jo takana sairastamista ja olen saanut tilanteen täysin haltuun. Kertaakaan ei ole täytynyt enää katetroida ja en tarvitse minkäänlaista kipulääkitystä. Oireet pahenevat sen mukaan mitä syön ja juon. Limsoilla saa oireet päälle 12h kuluessa, esim. Cokis tukkii virtsaputken melkein samantien. Saunomistakin kestän jo päivittäin ja muutenkin elo näyttää positiiviselta. Ei tämä kystiitti nyt loppujen lopuksi niin paha sairaus olekaan. Tsemppiä vaan muillekkin ja älkää uskoko lääkäreiden diagnooseihin tässä sairauksissa, koska oikeasti esin. Suomessa on käytössä ikivanhat metodit tämän sairauden suhteen.

        Kun se ei mene ihan noin että kaikki hapan pysyy happamana loppuun asti. Elimistö muuttaa toisia ruoka-aineita happamaksi ja toisia emäksiseksi ja toiset pysyy samoina. Olisi kiinnostavaa tietää miten se toimii minkäkin elintarvikkeen tai mm marjan kohdalla.


    • Ihan hyvä

      Olettekos ajatellut millainen vaikutus mahalaukulla ja sen ph:lla on diettiinne ja syömäänne ravintoon?
      Virtsa muuten "lingotaan" munuaisten tubuluksissa verestä. Voi kumpa elimistö olisikin noin suorasukainen. Se millaista virtsa rakossa voi vaikuttaa IC:hen mahdollisesti, mutta mekanismi siihen vaikuttamiseen lienee vielä hieman hakusissa.

      • Jlbfyhj

        Kuule ihan yksi lysti miten mikäkin vaikuttaa minkäkin elimen ph:hon, itseasiassa ihan evvk ( en ole alkup.). Onko kirjoituksesi tarkoitus tyrmätä toive kipujen poistumisesta jollain keinoin. Jos näistä kivuista kärsii niin todellakin on valmis koittamaan mitä vain parantaakseen tilannetta. Tähän tautiin kun ei lääketieteen valmisteista ole apua ja jos on, ne ovat vain oireiden lieventämiseen, ei taudin parantamiseen tai kivun aiheuttavan tekijän poistamiseen. Sinulla varmaan on antaa joku parempi hoitosuositus IC:iin, miksi muuten olisit kirjoittanut, kerrotko sen? Niin kauan kun taudin syntymekanismia tai aiheuttajaa ei tiedetä, jokaisen on etsittävä ihan itse kullekkin sopivat elintarvikkeet ja dieetit tilanteen rauhoittamiseksi ja jos juuri tämä keino auttaa jotain, se on hemmetin hieno asia vaikkei sinun teorioihin istu.


    • 14+8

      Virtsan ph vaihtelee välillä 4,5-8. Normaalin virtsan ph on lähellä 7. Kun se menee jommalle kummalle puolelle kystiitissä, niin se ärsyttää jo ennestään verillä olevaa solukalvoa. Virtsan ph:n kontrollointi edistää virtsarakon solukalvon toipumista. Jos voi dietata pari päivää ihan ilman että rasittaa solukalvoa millään, pääsee aika hyvää tilanteeseen.

      Kaikki mitä suuhun pistää vaikuttaa aika nopeaan.

      Kystiitin kivut pystyy kontrolloimaa ja se on ihan täysin kiinni omasta tiukasta kontrollista. Jenkeissä on jotain tutkimussuuntia, että osa kystiittiä sairastavista on allergikkoja. Eli virtsarakon solukalvon turpoaminen on sama histamiinien vapautus reaktio soluissa, mikä tapahtuu ihollakin. Tulehdus on samankaltainen ei bakteeri/virusperäinen. Tähän auttaa aluksi antihistamiinit, mutta allergeenit olisi poistettava ruokavaliosta, jos meinaa saada pysyviä tuloksia aikaiseksi.

      Minulla kystiitti on allergiaperäinen ja oireet on poissa aina silloin, kun en syö tai juo niitä aineita, mille olen allerginen.

      Suomessa ei ole tutkimus mennyt vielä niin pitkälle, että tätä linjaa tuettaisiin. Mutta jotkit lääkärit myöntävät kystiittiin samoja takrolimuusijohdannaisia, mitä käytetään allergioihin.

      Ennen kuin siirtyy lääkkeisiin kannattaa itse tutkia kuuluuko reumaperäiseen kystiittiin tai sitten allergiaperäiseen.

      Minä kuuluin allergiaperäiseen ja nyt kystiitti on edelleen hallussa.

      • Piilokki

        Itse ilmeisesti autoimmuuni peräiseen kystiittiin, mutta kyllä se coca cola on täysin sopimaton minullekin. Mutta sen sijaan hiilihapotettu vesi kyllä käy. Ja maitoon tehty kofeiiniton kahvi käy. Mustaherukka tuntuu sopivan, punaherukka taas ei. Ja syön marjat yleensä banaanin kanssa.


    • limakalvojen ystävä
    • astelpaju õli ga

      Tarton yliopiston korvaklinikan johtaja professori Mart Kull suosittelee: 
      Limakalvojen tulehduksiin auttaa tyrniöljy, jolla on tulehdusta vähentävä ja happamalta ympäristöltä suojaava vaikutus, varsinkin iltaisin ennen nukkumaan menoa, jottei vatsan hapan sisältö olisi suoraan kosketuksissa herkkiin limakalvoihin kurkussa ja nielussa. Se auttaa tehokkaasti estämään palan tunteen kurkussa. 
      Tarton yliopiston emeritusprofessori, lääketieteen tohtori Selma Teesalu suosittelee: 
      Tyrniöljyä kannattaa käyttää vatsa- ja pohjukkaissuolen haavaumiin 1 teelusikallinen 2 – 3 kertaa päivässä ennen ruokailua. 
      Tyrniuutetta suositellaan käytettävän 2 – 3 kertaa päivässä lihaskipuihin, joita aiheuttaa tavallisesti ruumiillisen kuormituksen suureneminen tavalliseen toimintaan verrattuna (pitkäkestoinen hiihto, pyöräily tai puutarhatyö).
      Tyrnivoiteen käyttö psoriasiksen yhdistelmähoidossa on antanut hyviä tuloksia, kun voidetta käytetään toistuvasti vahingoittuneelle ja kutiavalle iholle. Sisäisesti nautittuna se lisäksi suurentaa B-ryhmän vitamiinien saantia tavallisesta ruuasta.


      Tyrni on arvostettu lääkekasvi, jonka arvo perustuu suureen vitamiinipitoisuuteen ja muihin bioaktiivisiin komponentteihin. Tyrnin marjat sisältävät C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta, tokoferoileja, B-ryhmän vitamiineja, kartenoideja (-karoteeni, -karoteeni, lykopeeni), bioflavonoideja (kamferoolia, isoramnetiinia, kvertsetiiniä), mineraaleja, korvaamattomia rasvahappoja, orgaanisia happoja jne. Ravinnonlisänä tyrni sopii vahvistavana tuotteena alla olevissa tapauksissa. 

      Immuunijärjestelmä 
      Tyrnillä on yleistonisoiva ja immuunijärjestelmää stimuloiva vaikutus erityisesti suuren -karoteeni- ja C-vitamiinipitoisuuden ansiosta. Siksi tyrnituotteet ovat hyviä virustautien (esim. vilustumissairaudet) ja kausiluontoisten tautien ennaltaehkäisyyn ja niistä paranemiseen. Tyrniä voi nauttia runsasvitamiinisena ja -mineraalisena yleisvahvistavana tuotteena myös kevätväsymykseen ja yleiseen uupumukseen. 
      Antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta tyrni sopii sädehoitoa saaville potilaille. Tyrniöljyä sivellään iholle ennen sädehoitoa, jotta voitaisiin vähentää kudosten soluvahinkoja. Antioksidantit ovat aineita, jotka estävät vapaiden radikaalien haitallista toimintaa kalvoille ja biomolekyyleille. Sellaisia yhdisteitä tyrnissä ovat karotenoidit ja bioflavonoidit (kasvipigmentit, jotka antavat marjoille oranssin ja keltaisen värin). Tyrnistä on alustavia tuloksia myös kasvainten vastaisesta tehosta (-karoteeni, lykopeeni tietyä vatsa-, rinta-, eturauhas- ja haimasyöpää ehkäisevässä vaikutuksessa, zeaksantiini rintasyöpää ehkäisevänä). 

      Sydän ja verenkiertoelimistö 
      Tyrnin flavonit (kvertsetiini, kamferooli) vahvistavat sydämen supistustehoa ja pumppausta, vähentävät verisuonten vastusta ja lisäävät suonten joustavuutta. Siten tyrnillä on tietty verenpainetta alentava vaikutus. Tyrnillä on havaittu olevan myös veriplasman kolesterolimäärää alentava vaikutus. Bioflavonit yhdessä C-vitamiinin kanssa vahvistavat hiussuonten seiniä (vähentävät hyaluronidaasin ja muiden entsyymien aktiivisuutta, mikä hajoittaisi näitä sidekudoselementtejä) vähentäen siten aterosklerosin riskiä. 

      Iho 
      Tyrnillä on bioflavoidien ansiosta sekä tulehdustenvastainen, antiallerginen, kivun ja viirusten vastainen että antimikrobinen vaikutus. Siksi tyrniöljy on omiaan ulkoisten haavojen, tulehdusten, palovammojen, rohtumien, ihottumien, haavaumien ja muiden iho-ongelmien hoitoon nopeuttaen kudosten granuleroitumista ja epitelisoitumista vähentäen tulehdusta ja allergisia ilmiöitä. Tyrniöljy suojelee ihoa myös auringon vahvingoittavalta vaikutukselta (ennaltaehkäisee ihosyövän muodostumista) ja sopii myös auringonpolttamalle iholle. 

      Ruuansulatusjärjestelmä 
      Koska tyrni auttaa kudoksia palautumaan nopeammin, se sopii hyvin vatsan ja pohjukaissuolen haavoihin (nopeuttaa haavan arpeutumista, mikä on paranemisedellytys). Samoin tyrni auttaa orgaanisten happojensa ansiosta ruuansulatushäiriöissä parantamaan sulatusta. Koska bioflavoinit osallistuvat myös maksan puolustustoimintaan, niiden puutos syntyy kroonisille alkoholisteille. Tyrnituotteiden käyttäjien käytännön kokemus on näyttänyt, että tyrni lieventää myös suun limakalvojen tulehdusta ja haavoja sekä voi auttaa äänen menetyksessä. 

      Sivuvaikutukset 
      Tyrnillä ei ole suositeltuja annostuksia noudatettaessa havaittu sivuvaikutuksia eikä vastasyitä. Sisäisesti käytettäessä haavauma- ja närästyspotilaiden pitäisi olla varovaisempia. 
      Yhteenveto 
      Tyrniä suositellaan käytettäväksi arvokkaana ravinnonlisänä jokapäiväisessä käytössä sekä edellä mainituissa tilanteissa mietona ja lievittävänä apuna. Toivottuun tulokseen päästään pidempi aikaisella käytöllä. Siksi on suositeltavaa käyttää kotimaisista tyrnin marjoista valmistettuja TERVIX-luontaistuotteita. 
      Terveyttä tyrnistä! 3 rkl päivässä ennen ateriaa

    • Tyrmäävä Tyrni

      Tyrnin käyttö ravintona ja rohtona

      Syksyllä kypsyvät marjat sisältävät poikkeuksellisen paljon C-vitamiinia; sadassa grammassa marjoja on noin 200 - 450 mg. Lisäksi tyrnissä on A-vitamiinin esiasteita eli karotenoideja.

      Tyrnin kirpeät marjat keitetään mehuksi tai niistä valmistetaan marmeladia - tai likööriä. Tyrnimehun maku peittää hyvin alkoholin maun. Marjoilla on limakalvoja supistava ja antiseptinen vaikutus, mistä syystä niillä on hoidettu ripulia. Erityisesti kiinalaisessa ja venäläisessä kansanlääkinnässä tyrnimehulla on tärkeä merkitys mm. ihotulehdusten, palovammojen ja silmäsairauksien hoidossa.

      Arvokkain marjoista saatava aine on kuitenkin tyrniöljy, joka erottuu mehun pinnalle. Siementen öljyssä on runsaasti E-vitamiinia. Kun marjat kylmäkuivataan ja hienonnetaan jauheeksi tai puristeiksi kuoria ja siemeniä myöten, saadaan koko marja hyödynnettyä. Siemenistä puristettu öljy alentaa kokonaiskolesterolia ja haitallista LDL-kolesterolia. Samalla tyrniöljy lisää hyvän HDL-kolesterolin pitoisuutta. Tyrniöljy on hyväksi iholle, limakalvoille, sydämelle, verisuonistolle, verenkierrolle ja elimistön puolustusjärjestelmälle.

    • ...........

      Mä olen kokeillut kaiken ja nyt menossa rakonpoistoon. Onneksi lähtee tuo saamarin rakko niin ei tarvitse enää kestää vuosien kipua ja vessassa asumista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6620
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3948
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1515
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe