W 95 asennus

Taas se hajosi

Hajosi kovalevy ja vaihdoin toisen (käytetty, formatoitu) tilalle.
Yritin asentaa W95:n vaan en pääse CD-asemaan.
Kone tunnistaa käynnistettäessä kovalevyn ja kaksi CD-asemaa, jotka koneessa onkin. Sitten pian tulee teksti: PRIMARY MASTER HARD DISK FAIL. Johtuuko siitä, että kytkin levyn saman kaapelin eri liittimeen? Ja onko väliä kummin päin liittimen työntää kovalevyyn kun se käy molemmin päin eikä mitään merkkejä ole?

Sitten eteenpäin. DOS:illa pääsen siirtymään C:hen ja takaisin A:han mutta kumpaakaan CD-asemaa ei löydy ja ymmärtääkseni minun pitäisi päästä sinne ja sitten arvata oikein, millä komennolla saan Windowsin asennettua.
Vaan miten pääsen sinne D:hen vai mikä se lieneekin?

Kolmas kysymys. Millä komennoilla DOS:issa saa DIR:n tulostumaan pätkittäin?

14 v sitten kävin asiasta kurssin vaan on päässyt unohtumaan käytön puutteessa ja muistiinpanot ovat satojen kilometrien päässä.
Auttakaa tyhmää te, jotka osaatte!

Vielä sellaista, että kuinka suuren kovalevyn W95 tunnistaa? Alkuperäinen oli 3,2 megainen ja nyt pienimmät taitaa olla 40 tai sata megaa.

7

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taas se hajosi

      Jäi mainitsematta, että kun yritän siirtyä A:sta D:lle eli CD-asemaan niin tulee herja ASEMAMÄÄRITYS EI KELPAA.

    • 95-98-Me

      Vastauksia:
      "Sitten pian tulee teksti: PRIMARY MASTER HARD DISK FAIL. Johtuuko siitä, että kytkin levyn saman kaapelin eri liittimeen?"
      - Johtuu, jos levy on jumpperoitu CS (Cable Select). Jumpperoi levy Masteriksi.

      " Ja onko väliä kummin päin liittimen työntää kovalevyyn kun se käy molemmin päin eikä mitään merkkejä ole?"
      - On väliä, IDE-kaapelin reunassa on punainen raita joka tulee levyssä olevan liittimen 1-puolelle. Emolla ja kiintolevyllä pitäisi näkyä liittimien päissä luvut 1 ja 40, kaapelin pitää yhdistää ykkönen ykköseen.

      "Sitten eteenpäin. DOS:illa pääsen siirtymään C:hen ja takaisin A:han mutta kumpaakaan CD-asemaa ei löydy ja ymmärtääkseni minun pitäisi päästä sinne ja sitten arvata oikein, millä komennolla saan Windowsin asennettua.
      Vaan miten pääsen sinne D:hen vai mikä se lieneekin?"
      - Kokeilemalla muutkin asematunnukset, D:, E:, F: jne. Neljän IDE-laitteen ollessa kytkettynä DOS-käynnistyslevyke antaa asematunnukset seuraavasti: Primary Master C:, Secondary Master D:, Primary Slave E:, Secondary Slave F: Sinun tapauksessasi Primary IDE:ä ei löytynyt, joten C:-asematunnus on annettu järjestyksessä seuraavalle.

      "Kolmas kysymys. Millä komennoilla DOS:issa saa DIR:n tulostumaan pätkittäin?"
      - DIR /p

      "Vielä sellaista, että kuinka suuren kovalevyn W95 tunnistaa? Alkuperäinen oli 3,2 megainen ja nyt pienimmät taitaa olla 40 tai sata megaa"
      - Tarkoitat Gigoja etkä Megoja. Alkuperäinen Windows 95 ei tajua yli 8 Gt levyä, johtuen FAT16:n rajoituksista. 95b ja 95c ymmärtävät isompiakin koska käyttävät FAT32:a.

      95 kannattaa asentaa siten, että paloittelee (FDISK:llä) levyn alusta 4Gt:n osion sille. Jos käyttää muualla formatoitua levyä, niin se on pitää formatoida 95:n tajuamalle tiedostojärjestelmälle.

    • Taas se hajosi

      Gigoja tarkoitin vaikka lipsahti mega...

      Kiintolevyllä enempää kuin kaapelissakaan ei ole mitään numeroja. Tarkastettu 3 kiintolevyä... Ihan pieniä punaisia väritahroja oli kaapelissa, tulivat virransyöttöliittimen puolelle. Jumpperin vaihdolla löytyi primary master, kaapeliliittimen vaihto ei vaikuttanut. Vanha ja "uusi" kovalevy oli jumpperoitu joksikin kaapelivalintaiseksi, en muista tarkemmin.

      Pitkällisen rimpuilun jälkeen löytyi yksi W98 -asennuslevyke joka näytti myös CD-aseman ja sen avulla sain W95:n asennettua, mutta pieleen meni silti. W95 ei tunne yhtään CD-asemaa. Näytöstä on valittavissa vain mustavalkonäyttö tai 16 väriä ja joku huono resoluutio (siis vain se yksi), ei muita. SP1 minulla oli ja sen asensin kun Windows herjasi jotakin ja käski käynnistää vikasietotilaan. Herja häipyi.

      FDISK:iä ei minun levykkeissäni ole. Formatointi onnistui väittää kone, mutta en usko, koska aikaa siihen meni noin 5 sekuntia...

      Ostin koneen aikanaan W95 asennettuna. Ilmeisesti siihen oli asennettu jotain muutakin (mitä?), koska silloin tunsi CD-aseman, näytössä oli enemmän värejä ja sen resoluutionkin pystyi muuttamaan. Ehkä muitakin eroja oli.
      Nyt ilmeisesti minä en tee tällaisella koneella mitään. Jos W95.ssä toimisi ylläluettelemani puutteet, se täyttäisi tälle koneelle varaamani tehtävät, mutta kun ei niin ei.

      Mikä helvetti siinä on, että Wintoosat on täysiä susia?
      Aikanaan hehkutettiin Linuxin erinomaisuudesta ja kolmesti kävin tutustumassa Linux-intoilijan kotona kyseiseen ohjelmaan. Joka kerta kävi niin, ettei Linux käynnistynyt ollenkaan. Siksikö siitä ei ole viime vuosina kuulunut mitään, kun se oli samanlainen susi?

      Mac -koneita jotkut kehuvat. Jos sellaisen ostaisin, joutuisin ilmeisesti mm näppylöimään koneelle sukututkimustiedoston käsin. Jos olen oikein ymmärtänyt, en W95:llä poltetulta rompulta saa varmuuskopioita siirrettyä suoraan Maciin. Liian suuri urakka, kun on 45 000 henkilöä henkilötietoineen... Ja skannerille, tulostimelle ja ties mille pitäisi jostakin löytää ajurit ja ehkä koko kalusto uusia kokonaan. Kaupallisuus on ainut mikä toimii! Roskaa ja toteutumattomia toiveita hirmuhinnalla!

      Miksi tietokoneet ei kehity vaan kaikki rämpii jatkuvasti samassa suossa yhä syvemmällä???

      • 95-98-Me

        Tuolta löytyy pari kuvaa selventämään kiintolevyn IDE-liitintä:
        http://www.techspot.com/vb/topic169834.html

        Alkuperäiseltä 98:n boottilevyltä pitäisi kyllä löytyä FDISK. Tuolta voi tarvittaessa ladata uuden: http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

        "Ostin koneen aikanaan W95 asennettuna. Ilmeisesti siihen oli asennettu jotain muutakin (mitä?), koska silloin tunsi CD-aseman, näytössä oli enemmän värejä ja sen resoluutionkin pystyi muuttamaan."
        - 95:n laitetunnistus tunnettiin nimellä plug & pray, se ei ollut kovin hyvä tunnistamaan oheislaitteita. Näytönohjaimelle, näytölle ja CD-asemalle pitää asentaa ajurit erikseen.

        "Mac -koneita jotkut kehuvat. Jos sellaisen ostaisin, joutuisin ilmeisesti mm näppylöimään koneelle sukututkimustiedoston käsin. Jos olen oikein ymmärtänyt, en W95:llä poltetulta rompulta saa varmuuskopioita siirrettyä suoraan Maciin."
        - Kyllä Apple osaa lukea samoja levyjä kuin Windowskin. Riippuu sitten tiedostomuodosta löytyykö sen avaamiseen sovellus vai ei.


      • linux ei oo susi

        linux:in sivut:
        www.ubuntu-fi.org/

        ei oo susi.


    • LOL'

      Onko kiintolevy riittävän pieni win95:lle?

    • Taas se hajosi

      On riittävän pieni. Paljon pienempi kuin se alkuperäinen.
      Saattaa olla vikaa jossakin emolevyllä tai muisteissa.
      Sain toimimaan nilkuttaen, mutta nähtävästi tulee asiaa jäteasemalle. Ei löydy korjaajaa rahalla eikä muutenkaan. Valtakunnassa ei ole nähtävästi yhtään nörttiä eikä minkäänlaista osaamista edes näin vanhoille ja oletettavasti yksinkertaisille koneille. Itse olen jo pian 70 v ja opetellut kolme vaativaa ammattia joilla itseni elättänyt enkä enää viitsisi aloittaa tietotekniikan opiskelua aivan aakkosista. Tuntuu, että olisi jo aika ottaa lunkimmin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe