Rokotuksia?

paha paha THL

Kuinka moni aikoo enää rokottaa lastaan?
Nykyäänhän se on kuin venäläistä rulettia...

17

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vierestä katsellut

      no ei sentään venäläistä rulettia.

      rokotusohjelman mukaiset rokotteet ovat olleet kaikki pitkään käytössä. niiden haittavaikutukset ovat ilmaantuvuuden mukaan erittäin hyvin ja tarkkaan dokumentoituja. muistaakseni näissä vakavimmatkin haitat on ohimeneviä.

      jos miettii sika-influenssa rokotusta vs. narkolepsia riskiä niin nosti kyllä melko tarpeettoman suuren rokotusvastaisuuden. käytettiin ympäri maailmaa, mutta narkolepsiaan sairastumisriski nousi vain suomessa ja osin ruotsissa ?!!

      suomessa kaksi lasta ehti kuolla sikainfluessaan, kukaan ei ole kuollut narkolepsiaan ts. jo tällä ovat hyödyt haittoja suuremmat.

      sikainfluenssa kaadettiin rokotteella, rokote kattavuus nousi niin että epidemia jäi lieväksi.

      tutkimukset joita on tehty sikainfluenssan ja narkolepsian yhteydestä on todettu riittämättömiksi (ts. ei osoitettua syy-yhteyttä) kun tutkimuksia yritettiin lääketieteen julkaisussa (lancet) julkaista. korvauksia on maksettu jotta päästäisiin kohusta irti (tai maksettiin muusta syystä, tämä osa on MuTu:a koska oltaisiin voitu jättää myös maksamatta koska syy-yhteys olisi voitu kiistää, toisaalta narkolepsiaan sairastunut kyllä tarvitsee tukea ja kohtuutonta jättää maksamatta johtui vaikka auringonpimennyksestä.

      tuhkarokko, josta suomi on ollut käytännössä vapaa maa on palaamassa koska alle 90% suomalaisista nykyään rokotettu.
      vain riittävä rokotus kattavuus hävittää taudin. esim polio, johon sairastui runsaasti lapsia vielä 70-80 luvulla ennen rokotteen keksimistä. nykyään vaivaa enää kehitysmaita joissa ei riittävästi rokotettuja.

      kaikki rokotusohjelman rokotteet ovat paitsi turvallisia, myös tarpeellisia ja kun annat rokottaa lapsesi suojaat paitsi häntä, myös hänen kaveriaan jonka vanhemmat kuuntelevat mieluummin toista kotiäitiä puistossa tai homeopatian ja aurahieronnan nimeen vannovaa hörhelöä netissä. kuin terveydenhuollon ammattilaisia.

      12 vuotiaana voi onneksi jo rokotuttaa itsensä jos on jäänyt rokottamatta, vanhempien tahdosta riippumatta. siinä iässä jo ymmärtää perusteltua puhetta jos vanhemmat eivät sitä ajallaan ole tajunneet.

      • älä paskaa puhu

        Muistaakseni kansallinen rokoteohjelma GSK:n rokotteilla otettiin käyttöön vuonna 2005... siinä sinulle "pitkään käytössä". Kun THL valitsi nämä rokotteet, sai se samalla miljoonia euroja tutkimustyöhönsä. Niitä ei todellakaan ole tutkittu tarpeeksi. Ja tällä hetkellä narkolepsiaan(=koko loppuelämän radikaalisti muuttava sairaus) on sairastunut rokotteen johdosta jo 109 lasta ja nuorta.


      • epätietoinen olen
        älä paskaa puhu kirjoitti:

        Muistaakseni kansallinen rokoteohjelma GSK:n rokotteilla otettiin käyttöön vuonna 2005... siinä sinulle "pitkään käytössä". Kun THL valitsi nämä rokotteet, sai se samalla miljoonia euroja tutkimustyöhönsä. Niitä ei todellakaan ole tutkittu tarpeeksi. Ja tällä hetkellä narkolepsiaan(=koko loppuelämän radikaalisti muuttava sairaus) on sairastunut rokotteen johdosta jo 109 lasta ja nuorta.

        Eikö se olekaan ohimenevä sairaus?


      • Pahoista pahin
        epätietoinen olen kirjoitti:

        Eikö se olekaan ohimenevä sairaus?

        Kyseessä ei todellakaan ole ohimenevä sairaus, vaan riesa, joka seuraa sairastunutta koko loppuelämänsä.


    • KysynVaan-76

      "Muistaakseni kansallinen rokoteohjelma GSK:n rokotteilla otettiin käyttöön vuonna 2005... siinä sinulle "pitkään käytössä""

      No montako muutosta tai lisäystä siinä sitten tuli vanhaan verrattuna?. Minulla on ainakin sellainen käsitys että olen saanut ajan kuluessa lähes samat rokotukset kuin mitä lapseni ovat nyt saaneet. Ja olen siis 70-luvun lapsi.

      • suuria muutoksia

        kaikki rokotteet vaihdettiin


      • KysynVaan-76
        suuria muutoksia kirjoitti:

        kaikki rokotteet vaihdettiin

        Ihan jokainenko? Miksi?


      • HINTA SE ON
        KysynVaan-76 kirjoitti:

        Ihan jokainenko? Miksi?

        Koska ne saatiin GSK:lta halvemmalla (samalla THL sai tutkimustyöhönsä miljoonia)


    • Kokemus-K

      "Kuinka moni aikoo enää rokottaa lastaan?"

      Meillä ainakin on lapsille annettu kaikki rokotukset kuuluisaa "sikapiikkiä" myöten ja ihan ilman ongelmia. Lapset ovat olleet terveitä ja reippaita eikä allergioitakaan ole.
      En näe mitään syytä miksen olisi antanut rokottaa.

      • Narkolepsia

        Et ehkä näe syytä miksi et olisi antanyt rokottaa, mutta näetkö syyn miksi et nyt antaisi rokottaa?


      • Kokemus-K
        Narkolepsia kirjoitti:

        Et ehkä näe syytä miksi et olisi antanyt rokottaa, mutta näetkö syyn miksi et nyt antaisi rokottaa?

        En. Pidän edelleen rokotusten hyötyjä paljon suurempina kuin haittoja.


      • hölmökö olet
        Kokemus-K kirjoitti:

        En. Pidän edelleen rokotusten hyötyjä paljon suurempina kuin haittoja.

        110 elinikäisen sairauden saanutta ei merkitse mitään?


      • Kokemus-K
        hölmökö olet kirjoitti:

        110 elinikäisen sairauden saanutta ei merkitse mitään?

        Kuten sanoin, hyödyt ovat haittoja suuremmat. En sanonut että haittoja ei ole tai että niitä ei koskaan millään rokottella voisi olla.
        Maassamme vaikka autoilu tappaa satoja ihmisiä joka ainoa vuosi, ja silti kuljetamme lapsiamme jatkuvasti autoissa. Ja juuri siksi että autoilun hyödyt ovat haittoja suurempia ja mahdollisuus kuoleman osumisesta omalle kohdalle on kuitenkin lopulta hyvin pieni.


    • äiti -76

      Itse olen aina epäillyt rokotteiden tarpeellisuutta, ja varsinkin nyt tämän sikapiikkikohun jälkeen haluan pitää visusti huolta, ettei omille lapsilleni rokotteita enää oteta.

    • vierestä katsellut

      "Muistaakseni kansallinen rokoteohjelma GSK:n rokotteilla otettiin käyttöön vuonna 2005... siinä sinulle "pitkään käytössä""

      GSK-lääketehdas, joka pantenttien rauettua tekee SAMAA rokotetta kuin aiemmat.
      vrt. panadol vs. paracetamol ratiopharm.
      eli samaa ainetta, mutta halvemmaksi vaihdettua.

      patentti raukeaa kun tuote on ollut pitkään käytössä ts. lääketehdas saa patentin lääkkeen keksittyään voidakseen kattaa lääkkeen valmistus ja testaus kulut sekä patentin myöntäjän sopimaksi katsoman määrän voittoa. sitten muutkin tehtaat voi tehdä samaa lääkettä ja kuka halvimalla SAMAA myy saa yleensä sopimukset.

      lääkettä markkinoille tuotaessa, sitä on testattu ensin solutasolla, sitten vakavien haittojen varalta eläinkokein. sitten saa EHKÄ eettiseltä neuvottelukunnalta tutkimusluvan jossa tutkitaan tehoa ihmisillä, kaksoissokkotutkimukset joissa verrataan toimivuutta placebon (tehottoman aineen) kanssa. viimeinen vaihe kestää yleensä muutaman VUODEN. koska pitää seurata ryhmää että onko lääke tehonnut odotetulla tavalla.
      sitten lääke saa myyntiluvan, pl. raskaana olevat, imettävät.
      vuosien mittaan naiset jotka vielä tietämättään ovat raskaana ottavat lääkettä näitä seurataan ja jos kellään ei haittoja myönnetään lupa myydä myös raskaana oleville. lapsille ja imettäville voi lääkäri kuitenkin määrätä lääkettä, tiedostaen riskin ettei siitä tutkimustietoa. jos ei haittoja sallitaan myös imettäville ja lapsille. jos MISSÄÄN vaiheessa tulee haittoja esiin ne dokumentoidaan tarkkaan esiintyvyyden ja vakavuuden mukaan. lääke-esitteessä tämä tilasto nähtävillä, mitä haittoja voi tulla ja kuinka suurella todennäköisyydellä.

      ts. rokotusohjelman mukaiset rokotteet ovat kaikki käyneet tämän testauksen läpi. sikainfluenssan osalta piti vähän nopeuttaa aikataulua kun nuoria perusterveitä ihmisiä alkoi kuolla pandemiaan. suurinosa lääkkeen osista oli aiemmin em. tavalla testattu (ml. tehosteaine jota yritetty yhdistää narkolepsiaan)

      mutta lopuksi, sikainfluenssa rokote EI ole rokotusohjelmassa. rokotusohjelman rokotteet ovat olleet käytössä kauan. (ml. mpr) ja niiden haitat OVAT sekä tiedossa että esiintyvyyden mukaan tarkkaan dokumentoituja.
      kts. pharmaca fennica.

      nykyaikana kun ihmiset matkustavat, vaikket itse matkustele niin naapurisi kylläkin on täysin mahdollista palauttaa polio yleiseksi lastentaudiksi suomessa jos tarpeeksi monet jättävät rokottamatta.

      • Piikkimies

        Ei pidä paikkansa. Uuden rokotusohjelman myötä vaihdettiin vanhat rokotteet näihin kolmiteho-rokotteisiin. Tiesitkö myös, että GSK:n ja THL:n välisessä sopimuksessa Suomen valtio ottaa täysin vastuun rokotehaitoista. On kuin ostaisit auton kokonaan ilman takuuta. Vaikka tiedän, että kantasi ei tule muuttumaan, mieti hetki niitä perheitä, joiden elämä on muuttunut täysin rokotteesta saadun narkolepsian takia. Esim. matkustaminen näiden lasten kanssa on täysin mahdotonta. Harrastukset täytyy unohtaa ja koulu menee yleensä huonosti. Lisäksi on sitten niitä hermojaraastavia kiukkukohtauksia, ennen täysin kiltistä lapsesta on tehty rokottamalla täysi hirviö. Narkolepsia myös vaikuttaa lasten tulevaisuuteen rajusti. Ja jos yrität selittää, että narkolepsia ei johdu rokotteesta, anna parempi tekijä, joka tuosta vain saisi 110 (tämänhetkinen tilanne) lasta ja nuorta sairastumaan. Yleensähän tapauksia on muutama vuodessa...


      • Piikkisika
        Piikkimies kirjoitti:

        Ei pidä paikkansa. Uuden rokotusohjelman myötä vaihdettiin vanhat rokotteet näihin kolmiteho-rokotteisiin. Tiesitkö myös, että GSK:n ja THL:n välisessä sopimuksessa Suomen valtio ottaa täysin vastuun rokotehaitoista. On kuin ostaisit auton kokonaan ilman takuuta. Vaikka tiedän, että kantasi ei tule muuttumaan, mieti hetki niitä perheitä, joiden elämä on muuttunut täysin rokotteesta saadun narkolepsian takia. Esim. matkustaminen näiden lasten kanssa on täysin mahdotonta. Harrastukset täytyy unohtaa ja koulu menee yleensä huonosti. Lisäksi on sitten niitä hermojaraastavia kiukkukohtauksia, ennen täysin kiltistä lapsesta on tehty rokottamalla täysi hirviö. Narkolepsia myös vaikuttaa lasten tulevaisuuteen rajusti. Ja jos yrität selittää, että narkolepsia ei johdu rokotteesta, anna parempi tekijä, joka tuosta vain saisi 110 (tämänhetkinen tilanne) lasta ja nuorta sairastumaan. Yleensähän tapauksia on muutama vuodessa...

        "Ei pidä paikkansa. Uuden rokotusohjelman myötä vaihdettiin vanhat rokotteet näihin kolmiteho-rokotteisiin"

        Varmaan virallisesti. Mutta kolmoisrokotteita on annettu yleisesti jo paljon ennen tätä, ainakin jo 90-luvulla oman kokemuksen mukaan.

        "Ja jos yrität selittää, että narkolepsia ei johdu rokotteesta, anna parempi tekijä, joka tuosta vain saisi 110 (tämänhetkinen tilanne) lasta ja nuorta sairastumaan"

        Se että rokote näyttää todennäköisimmältä aiheuttajalta, ei vielä tee siitä tieteellisesti pätevästi sitä aiheuttajaa. Eikä myöskään se että muuta yhtä todennäköistä syytä ei ole keksitty.
        En siis kiistä etteikö olisi mahdollista tai jopa todennäköistä että rokote on ainakin osaltaan ollut aiheuttamassa narkolepsiaa, mutta lopullinen totuus saadaan vasta jos narkolepsian lopullinen syntymekanismi tunnetaan ja voidaan yhdistää rokotteeseen. Sitä ennen pitää luonnollisesti tämän kyseisen rokotteen käyttö lopettaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe