Ahneidenmaa uutisissa: Lisää itsehallintoa!

Pois Suomelta

Ahneidenmaa oli juuri radion uutisissa (14.12.2011 noin klo 14.45). Siinä haastateltiin Ahneidenmaan ahneita, mm. Janssonia, tuota "ystävällistä syrjijää". Hän vaatii Ahneidenmaalle lisää itsehallintoa. Kaikki muu pitäisi siirtää Ahneidenmaan ahneille päätettäväksi, Suomen valtiolle jäisi lähinnä puolustus ja jotain pientä lainsäädäntöjuttuja.
Laivaliikenteestä päättäminen oli 1. listalla.

15

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Åhå

      Ahvenanmaa pannukakku


      0,5 l vettä

      1 dl puuroriisiä tai mannasuurimoita

      0.5 l maitoa

      0,5 tl suolaa

      0,5 g sahramia

      1 dl sokeria

      3 kpl munaa

      1 dl vehnäjauhoa

      uunipannuun:

      25 g voita

      Kiehauta vesi ja ripottele siihen sekoittaen riisit tai mannasuurimot. Keitä kunnes suurimot kypsyvät. Lisää vähitellen maito ja keitä seos sakeaksi velliksi. Mausta velli vatkaten suolalla, sahramilla ja sokerilla. Jäähdytä se haaleaksi. Vatkaa sekaan munat ja jauhot. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunipannu kauttaaltaan voilla ja kaada taikina siihen. Tasoita pinta. Kypsennä pannukakku uunissa ruskeaksi ja kuohkeaksi noin 20 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon ja hillon kanssa.

      Vinkki: yhteishyvä/ruokamaailma

      • Jotain puuttui!

        Reseptistäsi puuttui olennaisin kirpeä ainesosa:

        Nimittäin kunnon ripaus suomalaisvastaista rasismia täydentää ahneidenmaalaisen pannukakun!


    • jogge45

      Väärä palsta - ei liity RKP puolueeseen. RKP ei vaikuta Ahvenanmaan maakunnassa eikä itsehallintoasiat ole RKP:n kiinnostuksen kohteena.

      • 6

        "Väärä palsta - ei liity RKP puolueeseen. RKP ei vaikuta Ahvenanmaan maakunnassa eikä itsehallintoasiat ole RKP:n kiinnostuksen kohteena."

        RKP uhkaili Ahvenanmaan erolla, jos ei opiskella kiltisti pakkoruotsia. Eli liittyy kyllä RKP:hen.


      • 6 kirjoitti:

        "Väärä palsta - ei liity RKP puolueeseen. RKP ei vaikuta Ahvenanmaan maakunnassa eikä itsehallintoasiat ole RKP:n kiinnostuksen kohteena."

        RKP uhkaili Ahvenanmaan erolla, jos ei opiskella kiltisti pakkoruotsia. Eli liittyy kyllä RKP:hen.

        Eräs perussuomalainen lupasi lähettää tänne lisää asukkaita. Ilmeisesti siis Persut vaikuttavat Ahvenanmaan politiikassa.


    • sellainen itsehallin

      Suomelle jäisi velvollisuus palvella ahneita ruotsin kielellä.

    • antiahvena

      RKP on itse asiassa ollut aina Ahvenanmaan irtautumista vastaan. Mikäli Ahneidenmaa irtoaa Suomesta absoluuttinen ja suhteellinen pakkoruotsinpuhujien määrä vähenee. Saarellahan asuu jopa n. 20% Suomen suruista. Itse sanoisin surkealle saariryppäälle hyvästi ja onnea. Kun rahahanat Suomesta katkaistaisiin siellä tulisi välitön itku ja hätä.

      Mikäli Itsehallintoa vielä lisätään, on Ahneidenmaa samaa kastia kuin Pietari Suomelle. Yhtä ulkona ja hyödytön. Sanokaapa miksi Suomi enää hoivaisi tuota ahneidensaarta. Mitä hyötyä Suomelle on siitä? Annetaan se pois tai myydään venäläisille. Lainsäädäntöä voidaan aina muuttaa eikä ikivanhoja itsehallintolakeja tarvitse maailman tappiin asti kunnioittaa.

    • norjalaisillekokonaa

      Ruotsalaisille ei saa missään nimessä luovuttaa Ahvenanmaata, mutta Norjalle vaikka joululahjaksi se saari :)

      • självstyre

        Ahvenanmaan itsehallinto on nyt koko lailla rajoitettua, jos sitä vertaa esimerkiksi Venäjän vallan aikaiseen Suomen autonomiaan. Onhan siellä omat postimerkit, mutta esimerkiksi omaa armeijaa, omaa keskuspankkia ja omaa valuuttaa ei ole. Suomalaiseen itsehallintorasismiin kuului mm. se, ettei Venäjän kansalaista voitu Suomessa valita siviilivirkoihin - ei vaikka olisi osannut suomen kieltä kuinka hyvin tahansa.
        Vaikka tietysti on niin, että jos Ahvenanmaa saisi samat itsehallinto-oikeudet kuin "sorrettu" Suomi aikanaan, niin kyllähän siitä meteli nousisi.


      • 26

        Vaihdetaan Ahvenanmaa Venäjän kanssa Petsamoon. Jäämeriyhteys olisi Suomelle tärkeä ja venäläiset saisivat hyviä kesämökkitontteja.


      • Affenasse

        Vaihdetaan Ahvenanmaa Norjan kanssa palaseen Jäämeren rantaa. Saadaan Suomelle uusi satama maailmalle Petsamon malliin.


    • Tietää tämän

      Ahneittenmaalle on elinehto olla Suomen maakuntana ja näin sillä on
      laillinen oikeus syrjiä suomalaisia asukkaitaan. Mitä yleensä Suomi tekee
      koko kiihkoruotsalaisten hallitsemalla saarella, kun kaiken lisäksi siellä
      vihataan kaikkea suomalaisuutta.

    • Jaahas!

      Affenat haluavat kaikki itsenäisyyden ja vapauden edut, mutta eivät haittoja. Eli Suomelle jäisi ainoastaan tukien maksajan rooli.
      Kyllä suomalaiset ovat huijattavia, jos vielä tuokin hyväksytään entisten etuilujen lisäksi!

    • Mustasaari-Munsala

      Ahvenanmaalle annetaan itsenäisyys, ehdolla että pärjäävät omillaan ja
      sillä ehdolla että Suomi saa Venäjältä entisen Petsamon alueen!

      Suomelle olisi tärkeämpi yhteys jäämerelle kuin ruikuttva Ahvenanmaa!

      Laivayhteys Vaasa-Ruotsi nousisi toisiin ulottuvuuksiin kun loiset jäisivät välistä pois!

    • Silakka-Sundblom

      Ahneidenmaan Ahmed ahne ja virallinen syrjintämies Jansson, tuo "ystävällinen syrjijä", vaatii Ahneidenmaalle lisää itsehallintoa. Suomelle jäisi vain joitain pikkujuttuja kuten puolustus.
      Miksi mannersuomalaisten pitäisi puolustaa tuollaisia vellihousuja, jotka itse ei käy inttiä ja jotka on kaiken aikaa menossa Ruotsiin. Jo vuonna1918-20 saatiin esimakua millaisten tyyppien kannsa pelataan.

      Miten se Kekkonen kirjoittikaan aikoinaan?

      http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/10283/TMP.objres.3422.html?sequence=1


      Veljenpoika Suomen kuvalehti 1948

      Vahingollisia ruotsalaisia

      Historia toistaa usein itseään; samojen syitten seuraukset ovat usein samat tai ainakin samankaltaiset. Näin on vallankin laita tapauksissa, joissa kansallisilla intohimoilla on ratkaiseva osuus. Tämä on syytä hyvissä ajoin palauttaa ruotsinkielisten poliitikkojemme mieleen, kun he nyt ovat uusimassa itsenäisyytemme aamuhämärässä kolme vuosikymmentä sitten tekemiään virheitä.
      Ruotsinkielistemme pyrkimykset kohdistuivat tuolloin kahdelle taholle: toisaalla olivat ahvenanmaalaiset, jotka halusivat kokonaan eroon vastaikään itsenäistyneestä ja kansalaissodan haavoittamasta maasta; toisaalla muut ruotsinkielisemme, jotka eivät niinkään suopein silmin katselleet Ahvenanmaan separatistien hankkeita, koska heidän eroamisensa olisi heikentänyt ruotsalaisuuden kokonaisvaikutusta Suomessa.
      Ahvenanmaalaisten yritys epäonnistui, mutta pitkällinen kiista heitti synkän varjonsa "emämaan" ja "saariston" välille. Suomessa on totuttu kunnioittamaan tehtyjä sopimuksia, ja siksi Ahvenanmaa kaikkine valtakunnallista itsetuntoa loukkaavine erioikeuksineen sai elää rauhassa omaa elämäänsä. Tosin jotkut pilkkakirveet lisäsivät hyvään marssilauluumme "Oolannin sotaan" mojovan "vastalauseen": "Jos Sundblom ois Oolannin keisari. niin silakat ois Oolannin soltaattii ja ne uisivat ympäri fästninkii." Siihenpä sitten pysähdyttiinkin. Mutta ei myöskään päässyt syntymään mitään välitöntä, sydämellistä suhdetta muun Suomen ja Ahvenanmaan välille. Sundblom halusi pysyttää "valtakuntansa" eristettynä, eikä täältä käsin haluttu ystävyyttä tyrkyttää. Maksettiin vain ja maksetaan edelleen kovilla verorahoilla tarpeelliset kymmenien miljoonien vuotuiset lisät Ahvenanmaan menoihin.

      Jatkuu, lue linkistä loput!


      Väinö Tanner kertoo muistelmissaan, Kahden maailmansodan välissä, vuoden 1918 armahdusasiaan liittyen erikoisia juttuja armahdusasian käsittelystä.

      Hän teki kansanedustajana jo vuonna 1919 marraskuussa Väinö Huplin kanssa eduskuntaesityksen kansalaissotaan osallistuneille ja siitä tuomituille saatavasta armahduksesta. Olihan se ollut sosiaalidemokraattien vaaliteemakin. Oikeisto vastusti jyrkästi, samoin osa Maalaisliittoa. Keskustan enemmistö kuitenkin kannatti esitystä, ja se hyväksyttiin äänin 125-68. Lain perusteella 590 kapinasta syytettyä pääsi ehdonalaiseen vapauteen ja 30 000 kansalaisluottamuksen menettänyttä sai sen takaisin. Kesti kuitenkin lähes vuosikymmenen ennen kuin armahdukskysymyksessä päästiin lopullisiin tuloksiin. - Halusimme täydellistä armahdusta kaikille kansalaissodan johdosta vangituille lukuunottamatta murhaan tai murhapolttoon syyllistyneitä. Sivut 14-20

      1921 armahdusasia tuli taas esille käsiteltäessä Ahvenanmaan itsehallintolakeja. Niihin liittyi mm. amnestia ahvenanmaalaisille separatisteille. Tuolloin Ruotsi painosti Suomea jopa Geneven päätöksillä. Asiaan sekoitettiin vuoden 1918 vankien amnestia, samanlainen jonka ahvenanmaalaiset saavat esitettyjen lakien perusteella. Ahvenanmaalaiset separatistit Sundblom ja Björkman tuomittiin Korkeimmassa oikeudessa ja saman tien Ruotsin painostuksesta ARMAHDETTIIN!

      Jälleen kerran nähtiin ettei laki ole sama Suomen ruotsalaisille ja suomalaisille. Tai ehkä se välillä onkin sama, mutta tuomiot ainakin vaihtelee...

      Amnestialaki s. 83

      Armahdusasiasssa saatiin ratkaisu huhtikuussa 1927 eduskunnan hyväksyessä hallituksen esityksen 96 vastaan 94.
      "Lakiehdotuksen mukaan kaikki ehdonalaisessa vapaudessa olevat tai valvonnan alaisiksi rangaistuslaitoksen ulkopuolelle asetetut henkilöt, jotka oli tuomittu yksinomaan osanotosta kansalaissotaan tai sen yhteydessä tehdyistä rikoksista, vapautettiin heille tuomituista rangaistuksista ja niiden seuraamuksista. Kaikille kansalaissotaan osallistumisesta tuomituille, jotka jo olivat kärsineet saamansa rangaistuksen, tuli palauttaa palautettiin kansalaisluottamus. - Maalaisliitto, ruotsalainen kansanpuolue, ja kokoomus olivat lain hylkäämisen kannalla, samoin edistys, joka tosin kannatti armahdusta, mutta ei hallituksen esittämässä muodossa."


      Tanner Väinö Kahden maailmansodan välissä
      Tammi, 1966, 275 s., 2. painos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      52
      2297
    2. Koulu kielsi therianit - "tunneilla kontataan ja nau'utaan"

      Oululainen koulu on kieltänyt eläin- ja rooliasujen käytön koulussa. Hyvä homma, sillä koulussa keskitytään muihin asioi
      Maailman menoa
      223
      1843
    3. Syksyinen aamuketju suden

      Hyvää huomenta ja kaunista syyspäivää. 🌞🍁🍂☕
      Ikävä
      227
      1260
    4. Tiiät että oon sulle ainoa sopiva mies

      Jonka oot koskaan nähnyt. Tämä on täysin selvä asia.
      Ikävä
      147
      1152
    5. Triatleetti osti Levin

      Mun Lappi on tosiasia.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1073
    6. Enemmistön diktatuuri Ähtärin valtuustossa

      Salo ja Nortunen, ette saa keikuttaa venettä. Olette mätiä omenoita, jotka pitää poimia pois Ähtärin kaupunginhallitukse
      Ähtäri
      32
      1052
    7. Taisit vähän aliarivoida minua ihmisenä

      Et tajunnut että olenkin aika nokkela tyttö 🤭 Jutut ja ulkonäkö varmaan hämäs.
      Ikävä
      56
      979
    8. Onhan se myönnettävä

      Että alkaa jo vähän puuduttamaan tämä. Aion silti ottaa tästä kaiken irti viimeisiä rippeitä myöden. Olenpa sitten suju
      Ikävä
      54
      902
    9. Astuin tuntemattomaan

      kun sinut tapasin, sieluni valo. Niin olen paljaaksi riisuttu kuin syksyiset puut.
      Ikävä
      57
      886
    10. Rakastan sinua niin paljon

      Kun ollaan tutustuttu lisää niin se rakkaus ei ole vähentynyt vaan muuttunut. Jännitys on vähentynyt ja tilalle on tullu
      Ikävä
      40
      840
    Aihe