Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vaikean valinnan edessä

pelokas

Olen 18-vuotias, viimeistä vuotta käyvä opiskelija. Eilen sain tietää olevani raskaana. En tiedä mitä pitäisi tehdä tai ajatella. Ajatutuskin lapsesta pelottaa ja enkä pystynyt edes nukkumaan.
En tiedä voinko pitää lasta, mutta pelkään ajatusta abortista. Tiedän pärjääväni lapsen kanssa, olen hoitanut pikkusisariani usein. Seurustelen minua vanhemman miehen kanssa.
Silti tuntuu, etttei se tunnu oikealta pitää lasta. En osaa kertoa syytä miksi? Ehkä olen vielä lapsi, niinkuin olenkin. En usko, että jaksaisin ottaa toisen elämän harteilleni.
Joten jos teen abortin olenko tappaja ja itsekäs? Koska haluaisin tehdä lapsen, kun tiedän siihen kykeneväni. Haluaisin antaa hänelle hyvän elämän. Nyt en voi sitä tehdä.

Antaakaa vähän apua mitä mun pitäisi tehdä?

9

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 32+5

      Et ole enää lapsi, olet täysi-ikäinen aikuinen. Jos on valmis seksiin niin on oltava valmis kantamaan seurauksetkin. Jokaiseen yhdyntään liittyy mahdollisuus raskaudesta, ehkäisy vain pienentää sitä mahdollisuutta.

      Onhan tulevalla lapsella isäkin, miksi ette yhdessä voisi antaa lapselle hyvää elämää???

    • YksiNuoriÄiti

      Provo. Ihan selvä provo, ei kukaan 18-vuotias sano olevansa lapsi.... "olen hoitanut pikkusisaruksiani usein..." "olenko itsekäs jos teen abortin..." Ei kuulosta 18-vuotiaan tekstiltä. Mutta jos nyt ei provo sattuisi olemaan, niin ota itseäsi niskasta kiinni ja tarkastele seuraavia asioita:
      -mitä tahdot tulevaisuudeltasi
      -millä aiot elää
      -kuinka vakaa suhteesi on
      -millaisen elämän pystyisit tarjoamaan lapsellesi
      -miten vanhempasi, muut läheisesi etenkin miehesi ja hänen sukulaiset suhtautuisivat, Auttaisivatko?
      -millainen itse olet, oletko valmis?

      Tähän huomauttaisin myös, että vanhemmuus kasvattaa, eikä kukaan ole valmis vanhempi syntyessään, eikä edes kolmenkymmen ikäisenä, vasta sitten lapsen kanssa kehittyy....

      mielestäni abortti ei ole ratkaisu. Etenkään, jos sinulla ei ole siihen syytä, valmistut keväällä, ja sinulla on vanhempi mies joka varmaan työskentelee. Tottahan päätös on sinun omasi, mutta sinun olisi pitänyt tietää, mitä seuraa, jos ei käytä ehkäisyä. (Puhun omasta mielipiteestäni ja tietysti tapauskohtaisesti) Olethan kuitenkin täysi-ikäinen. Eihän se tietenkään taka sitä, että olisit aikuinen, etkä ole aikuinen vielä moneen vuoteenkaa.

      Mieti rauhassa, mutta minusta tuntuu silti että kyseessa on provo :)

    • äiti92?

      Mä olen 19 vuotta ja raskaana,mulla on aivan samoja kysymyksiä.Se on n.2kk ja voisin vielä tehdä abortin ,mutta mitä pitemmälle menen sitä enenmmän kehittyy minun ajatuksissa ajatus "abortti on murha"se on kyllä ollut ennen raskautta minun mielessäni.Isäsätä ei ole tietoa,Mitäs jos se on vammainen(mä juon ja tupakoin).Toisaalta äiti on ymmärtänyt mua (isä ei) mitä teen mulla ei oo sille mitään

    • tammiäiti

      juttele neuvolassa asiasta. jos päädyt aborttiin, on hyvä ottaa mukaan saman kokenut henkilö. itse en pystynyt tekemään aborttia, mutta olin valmis ottamaan vastuun pienestä ihmisestä. täytän tammikuussa 18 vuotta ja viikkoja 36 3. olen ylpeä etten lopettanut tämän pienen tyttösen elämää.

      sinuna keskustelisin miehesi kanssa asiasta mitä mieltä hän on. kuten sanoin, voit myös mennä neuvolaan keskustelmaan asiasta, he kyllä auttavat mielellään. jos että nyt halua lasta, etkä koe olevasi valmis, voitte myöhemmin kyllä tehdä sen.

    • Neuvolassa kertovat vaihtoehdoista :)
      Mutta se tunne kun oli ensimmäinen ultra ja näki pikkuisen pötkulän liikkuvan vimmatusti, en vaihtaisi mihinkään. Lapseni isä ei halua lasta,varmaan vihaa minua. Mutta lapsella on rakastava äiti, saan tukea hirmuisesti omilta vanhemmiltani :) Raskaus on pian puoli välissä ja innolla ja onnellisesti odotan :)

    • mami20

      Ensinnäkin, sinulle YksiNuoriÄiti, nuo sinun perustelusi miksi tämä olisi provo ovat kyllä huonja... Kyllä minä ainakin myönsin 18 vuotiaana olevani vielä ihan kakara! Kuka sen aikuisuuden oikeasti pystyy määrittelemään? Ja aborttiin minusta jokaisella on oikeus, kaikki tietävät mitä riskejä siinä on, mahdollinen lapsettomuus myöhemmin ja ikuinen katkeruus itseään kohta. Joten sitä ei tietenkään kannata ensimmäisenä rynnätä tekemään, ja minusta isälläkin on oikeus olla mukana abortti päätöksessä, vaikka kaikki sitä mieltä ei olekkaan...

      Sinulle, pelokas. Kerron ensin oman tarinani.
      Viime maaliskuun lopulla tein testin ja sain tietää olevani raskaana. Opiskelut loppusuoralla, tuleva työpaikka Saksassa... En ollut koskaan ollut yhtään edes halukas saamaan lapsia. Ensimmäinen ajatus oli abortti. Joku siinä ei kuitenkaan tuntunut oikealla ja halusin tietenkin jutella ensin poikaystäväni kanssa. (Saksasta hän, tässä vaiheessa olimme olleet suhteessa edeltävästä marraskuusta, ikää 18vee) Hän oli onneissan, puhuimme järkevästi asiasta, olin joka tapauksessa muuttamassa Saksaan, puhuimme asiasta vanhemmille, meillä kun ei kummallakaan ole mitään tuloja... Vanhemmat lupasivat auttaa kunnes koulut on käyty. Olen ihminen joka tekee niinkuin sydän sanoo ja lapsi päätettiin pitää. Nyt saimme marraskuussa pienen prinsessan elämäämme, asumme omassa asunnossa osaksi tuilla ja osaksi vanhempien avulla, joka kyllä loppuu heti kun minä aloitan taas työn teon (keväämmällä). Ei tämä ole helppoa, vastuu on suuri, itseään epäilee vanhempana koko ajan, ulos ei mennä hillumaan ja niin poispäin. Mutta ehtiihän sitä myöhemminkin! Rakas lapseni on paras asia mitä minulle on koskaan tapahtunut! Mutta näin ei kaikilla ole. Minulla on erittäin huolehtivainen ja rakastava "mies", häntä parempaa isää ei voisi saada. Hänen vanhempansa ovat tukena kaikella tapaa, ilman heitä emme pärjäisi.

      Joten kehotan sinua punnitsemaan asiaa tarkkaan, se vaikuttaa loppuelämääsi! Ihan ensimmäisenä tutkailisin parisuhteen kestävyyttä. Vauvan tulo voi rikkoa kaiken. Kestääkö suhteenne sen että se ole enää koskaan sitä mitä tähän asti on ollut? Tuohon toki vaikuttaa myös kauan olette yksissä olleet. Voi sanoa että me ei saatu olla kyllä tarpeeksi vaan keskenämme ennen kuin lapsi tuli, niin se vaan on. Tietysti yksinhuoltajanakin voi pärjätä! Itse en vaan kyllä jaksaisi... Tässä touhussa on hyvä olla mukana joku jonka kanssa jakaa ilot ja surut. Ja toki lapsi ansaitsee kokonaisen perheen. (En siis mitenkään epäile suhdettasi.:) pikemminkin epäilin aikoinaan omaani ja puhun siksi näin)

      Sitten kannattaa miettiä todella tarkkaan onko sinusta siihen. Haluatko olla äiti? Koska minusta, jos ihminen ei tahdo olla äiti, se ei ole hyvä pohja vanhemmuudelle. Mutta jos päädytte pitämään lapsen älä pelkää oletko VALMIS. Äitiyteen kasvetaan. Ensin raskauden aikana, ja siinä vaiheessa kun se oma lapsi on siinä edessä niin käy jonkinlainen luonnonihme, yhtäkkiä vaan ollaan ÄITI.:)

      Opiskelusi kannattaa hoitaa loppuun, sen pystyt vielä ihan hyvin tekemään, koska olet vasta raskaana, et hoitamassa lasta koko ajan.

      Ja lapsen hyvä elämä ei ole aina siitä rahasta kiinni, mitä monet täällä palstoilla rivien välistä mainostaakin. Lapselle tärkeintä on rakastavat vanhemmat ja hyvät olosuhteet elää!

      Tee niinkuin sinusta ja miehestäsi tuntuu parhaalle. Et ole itsekäs jos päädytte aborttiin, jos ei ole valmis niin sit ei vaan ole! Mutta älä tee mitään hätiköityä.

      Kaikki tässä elämässä menee niinkuin on tarkoitettu, vaikka se ei aina helppoa olekkaan.

      • YksiNuoriÄiti

        Sinulle, mami20, En tarkoittanut, että 18-vuotias olisi aikuinen. Sanoin, että 80% heistä uskoo olevansa aikuisia. Tietysti se on henkilökohtaista, ja ehkäpä olet yksi hesitä. Myös jatkoin juttuani, että jos nyt ei sattuisikaan provo olemaan. Tuosta aloitteesta vain näkyy nämä perus ajatukset, mitä näillä "tuomitsijoilla" tuppaa olemaan.
        -teiniäiti (alle 20~25) = lapsi
        -ajatus lapsesta pelottaa = koska hän ei voi olla hyvä äiti, elämää on paljon jäljellä ja vain vähän eletty.
        -pelkään aborttia = Teinien lapset johtuvat ainoastaan huolimattomuudesta ja aborttia ei tehdä, koska he luulevat sen olevan murha tai pelkäävät muuten koko toimitusta.
        -ehkä pelkään, koska olen lapsi itsekin = Eipä nyt ehkä noinkaan, mutta kärjistettynä.
        -olenko itsekäs, jos teen abortin? - Joku on yrittänyt saada nämä nuoret neitokaiset vain tajuamaan sen, että abortti on ratkaisu, ja tälläisessa tilanteessa hänenmielestään suositeltava. Hän on ehkä huomannut, että hyökkäävä isku, kuten tilastot ym. saavat paljon kritiikkiä, joten hän on "sisäistänyt" Teiniäidin olemuksen ja lähestyy tilannetta kauniimmin, toivonaan, että saisi asiansa läpi. Lisäksi tuo nimimerkki "pelokas" on jotenkin liian väritetty, osaltaan ehkä siksi, että monet nuoret vanhemmat tuntevat pelkoa raskauden aikana, ja sillä hän saa heidän huomionsa ja heidät lukemaan tekstinsä ja ymmärtämään, että abortti on vaihtoehto.

        Koko teksti vaikuttaa teennäiseltä, aivan liian läpimietityltä. Etenkään jos kyseessä on todellisuudessa 18-v raskaana oleva nuori nainen, joka pelkää, eihän tuossa mielentilassa tuollaista tekstiä kirjoittaisi. Ja ajatustani vahvistaa se, ettei hän sen koommin ole tullut kiittämään avusta tai kommentoinut mitään.

        hieman lisäperusteluja =) - ja anteeksi, en tarkoittanut loukata ketään ...


    • heipsd

      ^ ihana kirjoitus tää yläpuolinen, oon miettiny omalle kohalle aborttia mut tuo mami20:n kirjoitus sai mietteet liikkeelle jossei sittenkää :)

      • *ÄITI MINÄKIN *

        kiitos Mami20. Sinun kirjotus antoi uskoa tulevaisuuteen . kiitos paljon .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe