Kouluruokailuun pakottaminen ?

ABC^^

Olen nytten seiskaluokalla enkä yleensä käy kouluruokailussa. Luokanvalvojani huomasi asian ja soitti kotiin vanhemmilleni. Joten nykyisin kun tapaan hänet koulussa,hän kyselee että käynkö syömässä. Jos vastaan en hän kysyy miksi. Kun sanon syyn esim: "ei ollut nälkä,en halua mennä syömään tai en pidä kouluruuasta niin hän sanoo että kasvavan nuoren kuuluu käydä kouluruokailussa jotta jaksaa olla koulussa ja opiskella. Miksi ihmeessä menisin ruokalaan syömään jos minulla ei ole nälkä ? Minua varsinkin mulkoillaan siellä kun olen lievästi ylipainoinen yms. Joten voiko oppilasta pakottaa menemään kouluruokailuun ?

PS: Ei vittuilua siitä kuinka pentu olen ja että olen läski. Minua kiusataan jo koulussa. Kiitos! :)

5

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaa syödä

      Voit paljon paremmin jos syöt kouluruuan. Kouluruoka on suunniteltu niin, että kun syö kaikkia aterian osia (Maito, salaatti, leipä, pääruoka ( peruna tms.), ja jälkiruoka kuten hedelmä) niin saa kehoonsa ne rakennusaineet mitä yhdeltä aterialta vaaditaan kehon ja mielen terveyteen ja hyvinvointiin.

      Kotona vanhemmat ovat vastuussa siitä että lapset ja nuoret tulevat ravituiksi. Silloin kun nuoret ovat koulussa, vastuu on koululla. Ei pelkällä aamupalalla oikein pärjää iltapäivään asti.

      Kouluruoka nimenomaan ei lihota, koska sen ravintoarvot on laskettu terveellisiksi. Sitä _monipuolisesti_ syömällä oppii ymmärtämään mistä osasista kunnollinen ruokavalio koostuu, niin että aikanaan aikuisena osaa itsekin huolehtia itsestään ja perheestään. Jos kouluruuan kanssa nirsoilee, niin helposti aikuisenakin lipsuu lihottaville ja epäterveellisille pikaruokamässy tavoille tai typerille "ihmedieeteille".

      Minuakin kiusattiin koulussa, eikä minusta ollut mukavaa syödä samassa huoneessa kiusaajien kanssa. Silti ruokailu on niin tärkeä osa koulupäivää, ettei sitä todellakaan kannata jättää väliin.

    • Kuulostaa siltä, että luokanvalvojasi on aidosti huolissaan sinusta. Mikä on se syy siihen, ettet halua käydä koulussa syömässä?
      Jos et missään tapauksessa halua käydä kouluruokailussa, niin ota edes pientä välipalaa mukaan, jotta jaksat koko koulupäivän.

    • Ruokailusta

      Hmm...Itse käyn joka päivä koulussa ruokailussa, mutta koulussani ei ole ruokailupakko. Joskus ope kysyy niiltä, jotka ei käy syömässä että miksi eivät mene, mutta ei asiaan muuten kyllä puututa. Jos muutama ruokailu jää välistä niin OK, mutta jotkut eivät koskaan käy syömässä ja se huolestuttaa. Varsinkin, kun mun on pakko käydä syömässä kun on niin tottunut, että saan ruokaa koulussa. Muuten loppupäivästä ei tuu mitään kun tulee paha olo ja nälkä ja vatsa vaan kurnii.

    • Samaa vikaa

      Vähän samaa vikaa kun itse olen hieman pyöreämpi ollut, huomatkaa _OLLUT_. Nykyään en ole enää, mutten silti voi enää syödä kouluruokailussa koska pelkään niitä tilanteita, mitä oli ala-asteella. Kuten että alettiin haukkumaan sitä, kuinkapaljon voita olin ottanut leivän päälle. Jos oli paljon, olin läski, jos oli vähän, olin laihduttaja läski. Että ei sitä voinut enää tehdä paljoa mitään, joten lakkasin käymästä siellä. Nykyään käyn sillointällöin. Mutta vinkki, ota eväät mukaasi!

    • Tunnen sympatiaa sinua kohtaan, mitä itse kouluruoan laatuun tulee, vaikka en voikaan vastustaa kiusausta pitää huolta omasta hyvinvoinnistani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      300
      3315
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1798
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1335
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1293
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1193
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1113
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe