sähkön hinta

aRYRY

Ottaa päähän ku sähköyhtiöt perii sähköstä liian korkeaa hintaa. Pörssisähkön hinta on ollut alhaalla jo kuukausia. Tänäänkin jotain 3,5 senttiä, eikä edes kallein tunti ollut juurikaan sen korkempi, nyt kun on ollut lämmin syksy ja alku talvi, ja sadetta on saatu liiankin kanssa. Halpaa vesivoimaa ainakin riittää.

Sähköyhtiöt perivät tällä hetkellä n. 7 senttiä/kwh, eli n. tuplasti markkinahinnan. Ne perivät sen lisäksi muita maksuja kuten perusmaksu ja sähkönsiirtomaksu, ja uskallan väittää, että niillä katetaan yhtiöiden muut kulut vähintäänkin 100%:sesti. Eli tuo 100 %:n kate, tällä hetkellä, sähkön hinnassa on aika härski.

Jos pörssihinta nousee, niin kyullä se siirtyy hintoihin nopeammin kuin päinvastaisessa tapauksessa kun sähkön hinta sähköpörssissä laskee. Hinnan alennusta odotellessa. Saatta odottavan aika käydä pitkäksi.

12

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+15

      kuluttajahinta (meillä 6,5snt/kWh) sisältää myös liikevoiton ja sähköveron (23%).

      eipä sähkössä kovin kummoinen myyntikate ole.

    • ettätuotajotta

      Olin pari vuotta sitten eräässä joulujuhlassa ja siellä minulle tuntematon ihminen kertoi olevansa töissä sähköyhtiöllä ja sanoi että vaikka sähköstä laskutettaisiin vain kolmasosa nykyisestä hinnasta niin reilusti voitolle jäisivät siltikin. Että kyllä meiltä aika rankasti kiskotaan sähköstä. Suomessa kun saa tehdä ihmisille miten haluaa kun ei koskaan älähdetä kunnolla, hiljaa vaiti hyväksytään kaikki muukin kiskonta.

    • pukkki,.-

      Joulujuhlissa ne luotettavimmat tiedot juuri saadaankin!

    • ettätuotajotta

      Joulujuhla ei ollut mikään ryyppyjuhla niinkuin tunnut olettavan, en viihdy sellaisissa, olen täysin raitis. Ryyppyjuhlat kierrän kaukaa. Miten lienee oma kohtasi kun heti epäilet. Sitä itse on mitä toisista epäilee.

    • Ja joskus ei

      Mitäs mutiset, tee sopimus pörssihintaan sidotusta sähköstä, niin voit päästä halvalla.

      • hegohego

        SE. että hinta on sidottu pörssihintaan ei takaa, että se olisi halpaa tai halvin tarjolla oleva. Se kyllä seuraa pörssihintaa, mutta ei kerro absoluuttisesta hinnasta vielä höykäsen pöläystä, että mutise mitä mutiset.


      • yhteenlaskun tulos
        hegohego kirjoitti:

        SE. että hinta on sidottu pörssihintaan ei takaa, että se olisi halpaa tai halvin tarjolla oleva. Se kyllä seuraa pörssihintaa, mutta ei kerro absoluuttisesta hinnasta vielä höykäsen pöläystä, että mutise mitä mutiset.

        mikä ihmeen absoluuttinen hinta? En ole kuullutkaan sellaisesta.


      • Customer pay always
        hegohego kirjoitti:

        SE. että hinta on sidottu pörssihintaan ei takaa, että se olisi halpaa tai halvin tarjolla oleva. Se kyllä seuraa pörssihintaa, mutta ei kerro absoluuttisesta hinnasta vielä höykäsen pöläystä, että mutise mitä mutiset.

        Eikös hinta ole Suomen aluehinta (lienee kuukauden keskiarvona) marginaali.
        Ihan kuin asuntolainassa Euribor marginaali...

        Jä oikeassa olet pörssi ei takaa halpaa hintaa, vaan aina maksimihinnan myyjälle, koska voivat säätää tuotantoa optimaaliseksi kysyntään nähden ja sitä kautta tarjoustasoihin.


    • Maksa /itke ja maksa

      Suuri virhe oli kun sähkön hinta vapautettiin... Fortumin kaverille heti satojen miljoonien tulot ja sähköyhtiöt pääsivät riistämään vapaasti kuluttajia... Eikä niitä säätele enään kukaan...

      Onhan sinulla vaihtoehtoja:

      Maksa tai itke ja maksa...

    • Tavallinen ihminen

      Kymenlaaksossa näytti olevan 2011 pörssi sähkönhinta KESKIMÄÄRIN 6.01c/kwh koko vuonna ja oman kiinteä sopimus oli 6,50c/kwh koko vuoden ja käyttöa n. 10000 kwh/vuosi eli pörssi olis vissii tullut halvemmaksi... ?

      Nyt olisi kiva tietää kannattaako vaihtaa kiinteästä pörssiin ku näyttäisi hinta olevan n. 5c/kwh pörssissä kymenlaaksonsähköltä. Olisi kuukausittainen tuo hinnan tarkistus ja about samat olisi molemmissa muut siirto/kk/verot/maksut ilm.


      Ennustetaan että tämän alkuvuoden sähkönhinta tulee olemaan alhaalla ja loppuvuosi onkin sitte arvoitus tästä päätellen pörssisähkö olisi se halvempi vaikka loppuvuonna hinta nousisi kun alkuvuosi on ns. "normaalia" 7c/kwh hintaa alempana eli 4-5c luokkaa.

      Vai missä tapauksessa on järkevää vaihtaa pörssi sähköön ??

    • pööööö

      Itse vaihdoin tamminkuusta "pörssisähkölle". Tamminkuun laskussa päivä 5,21 sekä yö 4,04. Nuo ovat siis verolliset tuntihinnat tammikuussa. Uskoisin, että kevään myötä hinnat vielä hiukan laskee.

      Itse ajattelin odotella jonkinaikaa josko 2 vuoden määräaikaisista tulee sopivia tarjouksia. Siihen saakka pidän tätä. Mutta eikö nyt kannattaisi vaihtaa pörssille. Saathan vaihdettua takaisin kiinteä hintaiseksi yhdellä puhelinsoitolla.

    • Tavallinen ihminen

      Tullut siihen tulokseen että nyt on kannattavaa vaihtaa pörssisähköön koska hinnat erittäin alhaalla ja ei kuulemma näytä olevan hinnan korotukseen paineita ennemminkin laskuun..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      448
      4795
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1712
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1448
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1349
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1306
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1181
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      875
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe