Skitsofreeninen lapsi

huolestunut_

Mistä tietää että lapsi sairastaa skitsofreniaa?

7

490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinkuin aina

      kerro huolesi lääkärille. kyllä se siellä osaa kertoa ja ohjata eteenpäin

    • .

      Psykiatri antaa diagnoosin tutkimusten jälkeen, harvemmin lapselle annetaan skitsofreniadiagnoosia.....

    • lääkärille.
    • hlakhlfhfdslkk

      En ole koskaan kuullut skitsofreenisesta lapsesta -autistisista kylläkin. Jos olet huolestunut, vie lapsi neurologille. Ruokavaliosta voi olla apua. Poista lapsen ruokavaliosta lisäaineet, sokeri, peruna ja viljat.

      • Kokemus-K

        "Ruokavaliosta voi olla apua. Poista lapsen ruokavaliosta lisäaineet, sokeri, peruna ja viljat."

        Enpä ole koskaan kuullut että ruokavalio voisi parantaa "oikean" ja diagnosoidun mielisairauden kuten vaikka skitsofrenian... Muuten varmaan kyllä hyvä mutta ei mielenterveyden hoitoon.


      • fghiu
        Kokemus-K kirjoitti:

        "Ruokavaliosta voi olla apua. Poista lapsen ruokavaliosta lisäaineet, sokeri, peruna ja viljat."

        Enpä ole koskaan kuullut että ruokavalio voisi parantaa "oikean" ja diagnosoidun mielisairauden kuten vaikka skitsofrenian... Muuten varmaan kyllä hyvä mutta ei mielenterveyden hoitoon.

        Luepas teksti uudestaan. Kyseisestä ruokavaliosta on apua autismin hoidossa ja ruokavaliolla myös pystyy tukea erilaisten mielenterveyshäiriöiden hoitoa varsinkin lääkityksen imeytymisen osalta, jolloin lääke antaa hyvän hoitovasteen pienemmälläkin annoksella. Paranemisesta kukaan mitään puhunutkaan, varsinkaan skitsofrenian osalta, joka on täysin parantumaton sairaus, vaikkakin osalla potilaista oireettomia kausia voi olla paljon ja pitkäänkin. Kaikki lääkkeet kuormittavat elimistöä, varsinkin maksaa, oli sairaus mikä tahansa. Siksi oikeanlaisella ravinnolla ja liikunnalla on hoidossa tärkeä merkitys. Lisäravinteiden merkitys mielenterveyden hoidossa on tieteellisesti todistettu ja varsinkin skitsofreniapotilaille nykyhoidossa suositellaan esimerkiksi e-epaa käytettäväksi tukena. Paniikkihäiriössä puolestaan verensokerin tasaisuus ehkäisee merkittävästi kohtauksia, koska potilas usein kehittää itselleen kohtauksen verensokerin ollessa alhaalla niinkin yksinkertaisesta tunteesta kuin huimauksesta, joka on seurausta alhaisesta verensokerista. Myös kofeiinin poisjättäminen on hoidossa tärkeää.

        Lapsuusiän skitsofrenia on hyvin harvinainen, mutta todellinen sairaus. Ravintolisillä on koettu lapsipotilaiden osalla olevan merkitystä arjen struktuoimisen sivussa ja näillä lähdetään kokeilemaan ennen psyykenlääkkeitä, joiden käytöstä lapsipotilailla ei ole tarpeeksi tietoa, muuta kuin lisääntyneen itsemurhavietin osalta. Skitsofrenia, kuten monet muutkin mielenterveyden häiriöt, on aivojen kemiallinen häiriötila, jota voidaan hoitaa vielä kehittyvien aivojen osalta myös lääkkeettömästi. Osa hoidetuista lapsista on aikuisina täysin oireettomia, vaikka alttius on toki aina olemassa, eli sairaus vain latenssivaiheessa. Oikea osoite ei ole psykiatri eikä neurologi, vaan neuropsykiatri, jonne saat lähetteen omalta lääkäriltänne. Aluksi hän luultavasti ohjaa teidät neuvolapsykologille, joka kartoittaa tilanteen ja testaa haastattelun perusteella aspergerin oireyhtymän ja lapsuusiän autismin mahdollisuudet yksinkertaisella Gilbertin testillä.


    • Kannattaisi yrittää

      Luulisi äidin olevat tarpeeksi pelästynyt ja epätoivoinen kuullessaan oman lapsen mahdollisesta vakavasta sairaudesta että voisi viikon pari laitaa lapsen eteen ruokaa jossa ei ole ruista, ohraa, kauraa ja vehnää. Jos eroa ei näy, siitä vaan etsimään seuraavaa kokeiltavaa keinoa. Jos näkyy, sitten perheen ruokavalio sellaiseksi että lapsi saa ruokaa joka pitää hänet terveenä.

      Vai pitääkö lapsen odottaa ollakseen itse tarpeeksi lähellä aikuisuutta, että osaa itse googlata skitsofrenian oireista ruokavaliolla parantuneiden kokemukset, ja 10 vuotta jälkijunassa alkaa korjata elämäänsä, kun äiti ei halunnut tinkiä perheen parin viikon ruokavalikoimasta?

      Vai toivooko äiti lapsen pärjäävän pillerillä ilman että tarvii yrittää tehdä mitään?

      Tunnen aikuisen skitsofreenikon, jonka vanhemmat eivät välittäneet ruuasta. 20 vuotta harhoja, pillereitä, väkivaltaa, jne ja sitten yksinkertainen ratkaisu - vähähiilihydraattisempi ruoka, ilman viljoja. Arvaa miltä tuntuu kun löytää ratkaisun vasta silloin?

      Sinne meni lakimiehen ura, tyttöystävä, rahat, puhdas rikosrekisteri, seurauksena linnatuomioita, sekavia tatuointeja, väkivaltaa, kaikkien mömmöjen pitkäaikainen väärinkäyttö, jne jne. Kun ei kukaan aikuinen tosissaan välittänyt auttaa silloin kun ongelmat vasta alkoivat - lapsena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe