Kauanko menee lastensuojelusta toipumiseen?

Miten selvitä?

Kauanko teillä meni lastensuojelusta selviämiseen?
En ole ollut asiakas enää pitkään aikaan mutta pelkään edelleen kyykytyksen ja uhkailun uusiutumista.
Menetin täysin luottamukseni koko yhteiskuntaan.
Pelkään, että lapseni kiinnittävät jonkun tantan huomion ja hermostun, elleivät he ole aivan tip top. Ahdistun tilaisuuksissa, jossa on sosiaalialan ihmisiä.
En pysty enää luottamaan kehenkään paitsi aivan lähimpiin ystäviin enkä uskalla käyttää mitään virallisia palveluita , en edes mennä terveyskeskukseen.
Joka päivä mieleeni muistuvat lapsien itkut, sossujen uhkailut ja kaamea käytös.
Onko muilla samanlaista oireilua? Kauanko kestää, että siitä pääsee ja miten siitä pääsee eroon? Elämäni on täysin kunnossa mutta pelko ei vain katoa.

44

3335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meidän kokemus

      Meillä on 6 vuotta siitä, kun lapsi kotiutui laittomasta huostaanotosta.
      Huostaanottoaika oli VAIN alle 4 kk, mutta lapsi ehdittiin pahoinpidellä sellaiseen kuntoon, että en todella tiedä, onko hän toipunut siitä täysin vieläkään.

    • miettikää vähän

      'Ei aiheettomiasta ls-toimista välttämättä toivu ikinä. Se käy niin syvälle ihmisen sisimpään, että toipumisesta on turha puhua.

      Ja vaikka olisi aiheellinen eli laillinenkin huosta, mutta sijaishuolto paikka lasta vammauttava, niin mitä ihmeen hyötyä siitä on, miten siitä voi toipua......

      • Anonyymi

        Siitähän pitää saada kunnollinen korvaus jos paikka on sopimaton.
        Se on tosin laiha lohtu aiheutuneeseen vahinkoon nähden.


    • kynä.sauh.uamaan.

      Kun viimeinenkin kersa täyttää 18 v.
      voi olla ainakin omalta osaltaan ns. vapaa sossujen "huoli-mieli-puoli" -aatteista ja toimista.

      Jos vaikka purkaisi asiaa päiväkirjoihin tai alkaisi pitämään nimettömänä peräti "sossu"-blogia, siitä miten tämä yhteiskunta ahdistaa lapsiperheet näillä täysin järjettömillä huoli-mieli-puoli -aatteillaan,
      joita vielä verovaroilla todella kalliisti kehdataan ylläpitää ja pyörittää!
      Samaan aikaan kun kuitenkin pyörii joku ihme Pelastakaa lapset kampanja lasten tukiperheistä...
      samoilla verovaroilla eli näillä huolimielipuolis -rahoilla
      saataisiin tässä maassa kaikille lapsille oma tukiperhe
      ettei tarvitsisi lapsiparkoja missään nykyajan huutolais-mainoksissa
      käyttää!

      Laittaa vielä nimettömänä postia omista kokemuksistaan ja omasta tilanteestaan Lapsiasiavaltuutetulle.
      Myös ministerillekin voisi laittaa saman postin, ihan vaan tiedoksi miten "auttavaa" nykyinen suomalainen laadukas lastensuojelu maassamme onkaan.
      Voisihan myö eduskunnan oikeusasiamiestäkin muistuttaa samalla kirjeellään siitä
      miten tämän virkavalta pelottelee ja kurittaa kansalaista
      omilla tekemisillään ja "aatteillaan".

      Sivistystä, todellisuutta virkakoneistolle siitä
      mitä todellisessa elämässä tapahtuu...
      ei varmaankaan olisi pahasta muistuttaa päättäjiä ja viranomaisia siitä,
      että miten heidän ja varsinkin osan heistä
      mielivaltaiset jopa rikolliset, lainvastaiset toiminnat saattavat veronmaksajan
      elämän kestävän kauhun valtaan.

      • Kukaan ei valvo.

        Keskisuomalainen Mielipidekirjoitus.
        11.1.2011 17:31 (Päivitetty 11.1.2011 17:31)

        Aila Paloniemi kirjoitti (Ksml 9.1.) perhehoidon lisäämisen puolesta. Minusta pitää ensin tutkituttaa perhehoidon taso tarkkaan. Tutkinnan tuloksen pohjalta pitää sitten tehdä lakiin selkeät valvontaohjeet, joita viranomaisten tulee noudattaa. Myös perhehoitajien pakolliset psykologiset testit ja pakollinen koulutus ennen perhehoidon aloittamista tulee ottaa mukaan valittaessa perheitä.

        Itse pyysin sosiaalityöntekijältä päästä pois kotoa, koska isäpuoleni joi niin, että koulunkäynti kärsi. Hän myös pahoinpiteli minua. Sosiaalityöntekijät järjestivät minulle sijaiskodin, jossa ulkopuolisista kaikki näytti olevan hyvin. Siis näytti olevan. Jouduin raiskatuksi.

        Omassa kodissa asuminen olisi ollut paljon parempi vaihtoehto. Pahoinpitelystä toipuu mutta raiskauksesta ei koskaan.

        Esimerkiksi Norjassa ja Ruotsissa on tehty tutkimuksia sijaishuollossa olleiden lasten kokemuksista. Ne ovat karua luettavaa väkivallasta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Suomessakin tapahtuu sijaishuollossa väkivaltaa ja seksuaalista hyväksikäyttöä, myös normiperheissä ja uskonnollisissa piireissä.

        Miksi Suomessa ei tutkita sijaishuollossa olleiden lapsien kokemuksia? Maksaako sosiaalitoimi minulle terapian, nyt jo aikuisena?

        KUKAAN EI VALVONUT Julkaisemme kirjoituksen poikeuksellisesti nimimerkillä. Toimitus
        ----


      • Tipsu raukka

        nim. " kynä.sauh.uamaan.
        1.1.2012 10:54"

        Kynät sauhuamaan totta vieköön.











        " kynä.sauh.uamaan.
        1.1.2012 10:54"

        Todellakin! Sivistystä virkakoneistolle.

        Kynät ja koneet sauhuamaan ja nenän alle lista henkilöistä osoiteineen, kenelle kannattaa ylipäätään pstia laittaa, näistä yhteiskuntaamme vaivaavista julmuuksista perheitämme kohtaan.


    • Jättäkää rauhaan

      "Kun viimeinenkin kersa täyttää 18 v.
      voi olla ainakin omalta osaltaan ns. vapaa sossujen "huoli-mieli-puoli" -aatteista ja toimista. "

      Samat sanat. En usko että alan toipua vasta kun viimeinenkin on täysikäinen. Neljästä lapsesta on yksi ollut sijoituksessa (vuoden oli - nyt 16 vuotias - pääsi jo kotiin), mutta jo täysi-ikästyneitäkin sisaruksia sijotuksella aikoinaan uhkailtiin (ns.ylimääräistä avuntarvetta koulumaailmassa, jota ei ollut tarjolla). Vielä on kuopus jäljellä, jolla ei ole murkkuikä vielä kapinoineen iskenyt päälle, mutta kokoajan ilmeisesti tarkkaillaan, että jospa vaikka iskisi! Itse ainakin hengitän vasta kun nuorinkin on täysikäinen - lapsistani on ollut niin paljon HUOLTA ja meillähän on pitkä lastensuojelun asiakkuus, kun sisaruksetkin ovat olleet niin levottomia...ei tästä pääse ikinä irti! Muuta apua ei ole vuosien varrella tippunut, kuin uhkailua huostaanotolla kun lapset "oireilevat" koulussa niin paljon. Kotona he eivät kyllä oireile, että vaikea sanoa mitä olen tehnyt väärin, kun aina täälläkin käsketään sitä peiliä tuijottaa.

    • mma

      Uskon hyvin, ettei siitä toivu koskaan. Itse en ole edes ollut ls-asiakas, mutta olen nähnyt sivusta, millaista se on, valitettavasti. Koska minulla on lapsi, en uskalla käyttää julkisia terveyspalveluita ollenkaan, mikä tahansa minua sattuukin vaivaamaan. Tiedän, että mikäli minulle tulisi taloudellisia vaikeuksia, en uskaltaisi kääntyä sosiaalitoimiston puoleen missään tapauksessa.

      Sellaiseksi maaksi tämä Suomi on mennyt.

      Lastensuojelun sairaasta vallasta kertoo se, että vanhemmat pelkäävät nykyään enemmän lastensuojelua kuin poliisia. Poliisi voi antaa sakot esim. ylinopeudesta ja se siitä, asia on käsitelty, mutta lastensuojelusta ei ikinä tiedä, mikä odottaa kulman takana tai mitä kaikkea voidaan kääntää "asiakasta" vastaan tai millaisella tuulella oleva henkilö asiaa käsittelee, ja hups, lapset lähtivät epämääräiseksi ajaksi, mitä pitemmäksi, sitä epätodennäköisemmin heidät enää saa takaisin. Siis jos lastensuojelun kanssa joutuu kontaktiin.

      Jos on vanhempi ja joutuu johonkin ongelmaan tai tekee jonkin pikkurikkeen, nykyään saa lähes automaattisesti lisärangaistuksena niskoilleen lastensuojelun, jonka toimintatavat ja sekavuus murtavat kenet tahansa.

      Sairastuitko syöpään etkä hoidoilta jaksa hoitaa lapsia kovin hyvin ja tarvitsisit kotiapua? -> Lastensuojelu -> Lapset huostaan.
      Raiskattiinko sinut? Menit tekemään rikosilmoituksen poliisille? Menitkö rikki? -> Vietät epämääräistä elämää, olit varmaan humalassakin. Sekä olet rikki. -> Lastensuojelu. -> Lapset huostaan.

      Jne.

      Nykyinen lastensuojelu ja kehotus tehdä joka asiasta lastensuojeluilmoituksia heikentää jo pahasti lapsia saaneiden ihmisten oikeusturvaa ja lainsuojaa. Puhumattakaan lapsien, sillä sosiaalikoneisto ei näytä ottavan juuri lainkaan huomioon sitä, miten kauhea asia huostaanotto on lapselle. Omasta mielestäni huostaanottoa ei pitäisi koskaan tehdä, mikäli se aiheuttaa isomman trauman kuin mitä lapselle omassa kodissa mahdollisesti aiheutuu esimerkiksi jostakin korvapuustista tai jos iskä tai isäpuoli on välillä kännissä tai äiti on hieman masentunut tms.

      Tuntuu, että sossuilta (sosiaalialan ihmisiltä) on mennyt täysin käsitys siitä, millaisia asioita kuuluu ihan tavalliseenkin elämän kirjoon, saati ajatus, että niidenkin kanssa voi elää, ainakin paremmin kuin erossa omasta perheestä.

      Kunpa voisin auttaa sinua pelkosi kanssa, mutta en taida voida. Olen itsekin peloissani, asioita nähtyäni, vaikka en edes ole ollut lastensuojeluasiakas. Sen tiedän, etten käytä julkisia terveyspalveluita kuin äärimmäisessä pakkotilanteessa - jotta minusta ei voi jäädä rekistereihin merkintöjä, jotka jossakin ongelmatilanteessa, mikäli sellainen tulisi, voisivat päätyä lastensuojelun syynättäväksi.

      Kamalaa, mutta tiedän, että meitä näin toimivia vanhempia on nyky-Suomessa paljon. Onhan se mukavaa maksaa sekä veroja (heh, esim. ls-työntekijöiden palkkaan) että sitten vielä yksityisesti lääkärit.

      Kaikkea hyvää teidän perheelle.

      • eräsvaaan

        nimimerkille mma

        puhut täyttä skeidaa, etkä näytä käsittävän millä perustein lapsia todella huostaanotetaan.

        Kyllähän te aikuiset kaunistelette tekemisiänne, ettekä "ymmärrä" miks lapset on viety.. Vanhemmuus on hukassa ja valehtelette vielä kaiken kukkuraksi itsellenne.

        Tekeekö totuus niin kipeää? Se , että lapset viedään siksi, koska olette olleet huonoja vanhempia lapsillenna.


      • ................
        eräsvaaan kirjoitti:

        nimimerkille mma

        puhut täyttä skeidaa, etkä näytä käsittävän millä perustein lapsia todella huostaanotetaan.

        Kyllähän te aikuiset kaunistelette tekemisiänne, ettekä "ymmärrä" miks lapset on viety.. Vanhemmuus on hukassa ja valehtelette vielä kaiken kukkuraksi itsellenne.

        Tekeekö totuus niin kipeää? Se , että lapset viedään siksi, koska olette olleet huonoja vanhempia lapsillenna.

        Niin eräs vaan ei tunnu tietävän todellakaan tämän maan lastensuojelun tilannetta ja todellisuutta;
        yhtenä pahimpana esimerkkinä noin 90% lastensuojeluviranomaisten epäpätevyys eli valesossut.

        Jos jollakin toisella alalla, missä ihmisten ja perheiden asioita viranomaisten toimesta käsitellään niin olisi vastaava tilanne,
        ei se kauaa jatkuisi kyseisenlaisena.
        Lääkäriä leikkivät lääkärit ja sairaanhoitajaa leikkivät sairaanhoitajat
        joutuvat oikeuden eteen
        mutta valesossu lastensuojelussa se vain porskuttaa
        mielipuolisine virkatekemisineen kuin ei mitään!

        Mutta tietämättömyydestä ei sakoteta, joten hyvää uutta vuotta eräsvaan.
        toivotaan ettei todellinen tieto suomalaisesta lastensuojelusta lisää tuskaa...........


      • mma
        eräsvaaan kirjoitti:

        nimimerkille mma

        puhut täyttä skeidaa, etkä näytä käsittävän millä perustein lapsia todella huostaanotetaan.

        Kyllähän te aikuiset kaunistelette tekemisiänne, ettekä "ymmärrä" miks lapset on viety.. Vanhemmuus on hukassa ja valehtelette vielä kaiken kukkuraksi itsellenne.

        Tekeekö totuus niin kipeää? Se , että lapset viedään siksi, koska olette olleet huonoja vanhempia lapsillenna.

        Eräsvaaan... En ole enkä ole ollut lastensuojelun asiakas itse. Keskustelua voisi hieman parantaa se, jos viestit, joihin vastataan, viitsittäisiin edes lukea, sen sijaan että pantaisiin silmät kiinni ja kädet korville ja alettaisiin hokea: "Se , että lapset viedään siksi, koska olette olleet huonoja vanhempia lapsillenna."

        Tekee kipeää ja on traumaattista avata silmät ja tarkastella, millaista nyky"lastensuojelu" on.

        Viestistä tulee mieleen kysymys, osaavatko lastensuojelun työntekijät edes lukea. (Joskaan en tiedä, onko eräsvaaan sellainen vai vain halukas torjumaan ajatuksen siitä, että isoja ja pahoja ongelmia lastensuojelun toiminnassa ja arvomaailmassa on.)


      • Pahat tantat

        "Lastensuojelun sairaasta vallasta kertoo se, että vanhemmat pelkäävät nykyään enemmän lastensuojelua kuin poliisia."

        Totta!

        Eikä lapsia enää pelotella poliisilla, vaan lastensuojelulla.


    • Toipuva tapaus

      Alkuperäiseen vastaan: Lastensuojelun toimista toipuu kyllä, mutta tuskin koskaan ennalleen. Itsellä ei ole lapsia huostaanotettu (ainakaan toistaiseksi). Perheestä tehty pitkät selvitykset, lasten oloista samoin, ilman mitään yksityisyyden suojaa. Pahinta oli koulun tekemä ls-ilmoitus, jossa minua epäiltiin lasteni pahoinpitelystä. Itse lapsena pahoinpitelyä kokeena, ei tule mieleenkään kohdella omia lapsia samalla tavalla. Sekös sossua kiinnostaa? Sossu-toimisto näyttää pääsääntöisesti olevan koulun puolella, eihän koulussa opettajat voi erehtyä, varsinkin ko. koulun rehtori sattuu itsekin olemaan lastensuojeluaktivisti.

      Nykyinen lastensuojelulaki ja sen ahdasmielinen tulkinta vesittää hyvän tarkoituksen. Kohtuu normaalia elämään viettävä, keskiverto perhe, ei voi elää nyky-Suomessa joutumatta lastensuojelun mielivallan kohteeksi. Siihen ei tarvita kuin hieman vilkkaamat, peruskouluun sopeutumattomia lapsia.

    • Wolmine

      Meillä tämä ruljanssi on taas kerran käynnissä. Emme uskalla mennä kotoa ulos, koska pelkäämme törmäävämme lastensuojeluun ja emme uskalla olla kotonakaan koska pelkäämme että lapsemme viedään meiltä. Edellisessä ruljanssissa lapsemme vietiin viideksi päiväksi pois mutta lapsi kärsi jo siitä ja samoin meidän vanhempien mielenterveys. Tälläkin hetkellä lastensuojelu yrittää kaikin mahdollisin keinoin viedä lapsemme mutta tappelemme ja emme taivu lastensuojelun tahtoon. Olen itse entinen laitosnuori ja luulin päässeeni ikuisiksi ajoiksi eroon lastensuojelusta kun 18 täytin, mutta kun tulin sitten raskaaksi, tehtiin minusta heti perätön ls-ilmoitus ja siitä tämä ruljanssi sitten johtuu. Tällä hetkellä lastensuojelu on onnistunut jo aiheuttamaan stressipohjaisen masennuksen ja ainoa stressitekijä on juurikin lastensuojelu.

      • nvchuu

        Tosta pelkäämisen kierteestä nyt sitten kyllä saat päästä eroon. Teidän pitää elää normaalii lapsiperheen elämää ulkoiluineen ja kaupassa käyteineen. Tavata sukulaisia ja ystäviä. Käydä kirjastossa ja uimahallissa ja mäkkärissä. Siis keskittyy muihin asioihin, kuin sossun pelkäämiseen.

        Elämällä normaalia, päihteetöntä elämää. Hankkimalla ja pitämällä omia tukiverkkoja ja harrastuksia. Annat näyttöö sossutäteille, että heidän ei tarvi olla huolissaan teidän lapsistanne.

        Kaikki harrastukset siis on sun lapsen ja sun yhteisiä harrastuksia. Tai lapsen harrastuksia.

        Joskus joudutaan tilanteeseen, että lapsi viedään pois äkillisesti syystä tai toisesta. Tämä ei oo huostaan otto vaan sijoitus. Lapsen voi siis mennä hakemaan takaisin kotiin. Jos lapsi on pitempään sijoitettuna se johtaa huostaanottoon.

        Vaikee on olla koko lasten ikä saamatta ls-ilmoituksia. se on totta. Mutta jos on näyttöö pärjäämisestä ja päihteettömyydestä ilmotukset johtaa soittoon ja muutamaan käyntiin kotona ja muutamaan palaveriin.

        Kyllä sossuista pääsee myöskin eroon. Toki se vaatii päihteettömyyttä, tukiverkkoja, verkostoitumista, työntekoa ja asiallista keskustelua heidän kanssaan.

        Perhetyöntekijät eikä sossut ei halua tehdä sijoituksia. Ei ne saa siitä mitään kiksejä. Päihteet on yks syy miksi niihin vaan ajaudutaan.

        Toki lasten neurologiset ongelmatkin ja hoitoon pääsykin tuntuu olevan syynä nykyään. Mutta valtaosassa tapauksia syynä on lasten heitteillejättö syynä päihteet.

        Tähän sun nimenomaiseen tilanteeseen palatakseni vielä ilmeisemmin olet siis nuori ja lapsesi on vielä alle vuoden ikäinen.

        Eli lapsen asiallinen vaatetus ulkona. Asialliset vaunut ja rattaat. Lapsen asiallinen puhtaus ja ruokkiminen. Mitään normaalin arjen ulkopuolisia asioita ei vaadita. Kyllä tietty hermostuttaa jos kotona käy ulkopuolisia siis perhetyöntekijöitä.

        Sosiaalihoidon tukitoimien tarkoitus ei ole huostaanottaa lapsia, vaan tukea perhettä. Tuen on tarkoitus olla väliaikaista ja auttaa perhettä etsimään tukiverkkoja ja konkreettisia selviytymiskeinoja arjen ongelmiin..


    • Heräsin pohtimaan

      Herätti mut ajattelemaan ja toimimaan. Avasi näkökulmaani. Vahvisti sitä, minkä jo tiesinkin. Ei hirmusti antanut UUTTA tietoa, mutta tietoa kyllä.

      • Vainoharhaisuuttako?

        Tämä aihe herätti vuonna 2005 paljon keskustelua.

        Käsitykset ja asenteet eivät ole ilmeisesti muuttuneet miksikään, vaan eletään samojen uskomuksien varassa edellenkin

        BEN FURMAN: Ylilyönnit huostaanotoissa

        22.9.2005 klo 18:36 TV1

        Erään perheen lapsi lähtee aamulla päivähoitoon. Iltapäivällä vanhemmille ilmoitetaan, että lapsi on otettu kiireellisesti huostaan isään kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäyttöepäilyn vuoksi.

        Lopulta syytteet todetaan perättömiksi ja lapsi palautetaan vanhemmilleen. Aikaa on kuitenkin ehtinyt kulua lähes vuosi. Kolmivuotiaan elämässä se on pitkä aika ilman äitiä ja isää.

        Suomen nykyinen lastensuojelulaki on vuodelta 1983. Moni pitää nykyistä lakia vaikeaselkoisena ja ajastaan jälkeenjääneenä. Tätä mieltä on myös moni juristi ja sosiaalityöntekijä. Minkälaisia porsaanreikiä nykyinen lastensuojelulaki pitää sisällään? Voiko se aiheuttaa ylireagointia huostaanotoissa?

        Tänään Ben Furman – ohjelmassa keskustellaan siitä, kuinka lastensuojelulakia, huostaanottoprosessia ja tutkimusmenetelmiä tulisi uudistaa virheiden välttämiseksi. Vieraina ovat tutkimuspäällikko Anu Suomela ja varatuomari Leeni Ikonen.

        Tukea ja lisää tietoa aiheesta:

        Suomen mielenterveysseura
        Valtakunnallinen kriisipuhelin
        p. 0203 445 566

        Mielenterveyden keskusliitto
        Tietopalvelu Propelli:
        020391920 (pvm koko maasta) www.mtkl.fi

        Sexpo säätiö - seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija www.sexpo.fi

        Lastensuojelun keskusliitto
        09 3296011 www.lskl.fi

        Ota yhteyttä ohjelman tekijöihin:

        [email protected]
        --------


      • Hysteerikot
        Vainoharhaisuuttako? kirjoitti:

        Tämä aihe herätti vuonna 2005 paljon keskustelua.

        Käsitykset ja asenteet eivät ole ilmeisesti muuttuneet miksikään, vaan eletään samojen uskomuksien varassa edellenkin

        BEN FURMAN: Ylilyönnit huostaanotoissa

        22.9.2005 klo 18:36 TV1

        Erään perheen lapsi lähtee aamulla päivähoitoon. Iltapäivällä vanhemmille ilmoitetaan, että lapsi on otettu kiireellisesti huostaan isään kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäyttöepäilyn vuoksi.

        Lopulta syytteet todetaan perättömiksi ja lapsi palautetaan vanhemmilleen. Aikaa on kuitenkin ehtinyt kulua lähes vuosi. Kolmivuotiaan elämässä se on pitkä aika ilman äitiä ja isää.

        Suomen nykyinen lastensuojelulaki on vuodelta 1983. Moni pitää nykyistä lakia vaikeaselkoisena ja ajastaan jälkeenjääneenä. Tätä mieltä on myös moni juristi ja sosiaalityöntekijä. Minkälaisia porsaanreikiä nykyinen lastensuojelulaki pitää sisällään? Voiko se aiheuttaa ylireagointia huostaanotoissa?

        Tänään Ben Furman – ohjelmassa keskustellaan siitä, kuinka lastensuojelulakia, huostaanottoprosessia ja tutkimusmenetelmiä tulisi uudistaa virheiden välttämiseksi. Vieraina ovat tutkimuspäällikko Anu Suomela ja varatuomari Leeni Ikonen.

        Tukea ja lisää tietoa aiheesta:

        Suomen mielenterveysseura
        Valtakunnallinen kriisipuhelin
        p. 0203 445 566

        Mielenterveyden keskusliitto
        Tietopalvelu Propelli:
        020391920 (pvm koko maasta) www.mtkl.fi

        Sexpo säätiö - seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija www.sexpo.fi

        Lastensuojelun keskusliitto
        09 3296011 www.lskl.fi

        Ota yhteyttä ohjelman tekijöihin:

        [email protected]
        --------

        Pedofilihysteria.

        Näin pedofilihysteria levisi Suomeen, mutta muuttuikin insestihysteriaksi ja pedofilit saavat edelleen raiskata lapsia, mutta moni isä on joutunut eroamaan perättömien insestisyytösten vuoksi, jotkut jopa vankilaan,

        Ranskan uutiset Tuulikki Muller.

        Outreaun murskatut elämät, les vies fracassées d'Outreau

        Ranskan pedofiilioikeudenkäynti järkyttää
        Ranskan oikeusjärjestelmän uusimista vaaditaan

        Ranskalaisen yhteiskunnan perustuksia on vakavasti ravistellut Outreau-pedofiiliskandaali.
        Naapurimaan Belgian Marc Dutroux-oikeudenkäynnin traumatisoima Ranska meni raiteiltaan kuvittelemalla, että kotona uhkaa sama lapsia seksuaalisesti hyväksi käyttävä verkosto.
        Syytteistä yllättävän tunnustuksen ansiosta vapautettujen kansalaisten elämä on kuitenkin täysin tuhoutunut ranskalaisen oikeuden rattaisiin. Monet syyttömistä ovat olleet ennakkovankeudessa kolme vuotta. Ranska pohtii oikeusjärjestelmänsä uudistamista.

        Ranskalaisen Outreau-kylän tuhonnut oikeusskandaali (scandale judiciaire d'Outreau) alkoi kolme vuotta sitten. Ranskalaisessa lähiössä todettiin pedofiilitapaus.
        Vanhemmat hyväksikäyttivät omia neljää lastaan seksuaalisesti hyväksi, mutta väittivät tämän lisäksi lainanneensa tai myyneensä lapsiaan myös naapureilleen. Nuorin lapsi oli tuolloin kolmivuotias.

        Kaikki oli valhetta, ainoastaan vanhemmat itse hyväksikäyttivät lapsiaan. Lapset taas halusivat suojella vanhempiaan.

        Kuulusteluvaiheessa sekä vanhemmat että lapset kehittivät tarinan laajasta pedofiiliverkosta, johon kuuluivat mm. lähellä asuva ulosottomies, notaari ja taksikuski. Kaikki kunnon kansalaisia verrattuna lasten vanhempiin.

        Epäillyt vietiin heti tutkintavankeuteen. Yksi heistä, François Mourmand, teki todennäköisesti itsemurhan 33-vuotiaana vuoden 2002 kesäkuussa.

        Oikeudenkäynti sai radikaalin käänteen tämän vuoden toukokuun lopulla, kun pedofiiliperheen äiti yllättäen ratkesi tunnustamaan kesken oikeusistunnon :
        "Olen valehtelija, olen sairas, olen valehdellut alusta loppuun". Hän väitti valehdelleensa siksi, että halusi suojella omia raiskattuja lapsiaan. Nämä puolestaan olivat kertoneet poliisille, että naapurit ja perhetutut olivat myöskin käyttäneet näitä seksuaalisesti hyväksi.

        Kaikki syytteistä vapautetut joutuivat kuitenkin jäämään vankilaan vielä yhden ylimääräisen viikonlopun yli. Ranskalainen oikeusjärjestelmä ei joustanut tarpeeksi vapauttakseen kolmatta vuotta kärsineet syyttömät edes helluntaiviikonlopuksi.

        Mikä on lapsen tai aikuisen todistuslausunnon arvo ?

        Nyt Ranskassa keskustellaan, kuinka suuri arvo pitää antaa lapsen, toisaalta aikuisen todistuslausunnolle.

        Pääsyytettynä on nyt vuoden 2001 helmikuussa Boulogne-sur-Mer'iin nimitetty tutkintatuomari (juge d'instruction) Françis Burgaud.

        Hänet nimitettiin tehtäväänsä pahimman Belgian Dutroux-hysterian aikaan. Hän oli tuolloin 30-vuotias, vastavalmistunut ja ilman käytännön kokemusta.

        Ranskan oikeuskäytännön mukaan ainoastaan tutkintatuomari voi määrätä epäillyt oman arvionsa mukaan tutkintavankeuteen. Burgaudin mukaan "lapsi ei valehtele". Psykologien mukaan taas lapsi voi valehdella kuin aikuinen. Oli kysymys sitten halusta miellyttää aikuista, tai pelkästä mielikuvituksesta, haaveesta tai houreesta (fantasme).

        Ranskalainen oikeuslaitos joutunee lähiaikoina remonttiin. Kysymyksessä on ennen kaikkea syyttömyysolettama (la présomption d'innocence) ja ennakoiva tutkintavankeus (la détention provisoire tai préventive).

        Tutkintavankeuden tarkoituksena on suojella yhteiskuntaa vaarallisiksi arvioimiltaan yksilöiltä, kuten pedofiileilta tai murhaajilta. Mutta kun vankeudessa on pidetty kolme vuotta täysin viattomia omien sanojensa mukaan häiriintyneen yksilön lausunnon perusteella, tutkintatuomarin harkintavalta joutuu kyseenalaiseksi.

        Tutkintatuomarin harkintavaltaa ryhdytään nyt tutkimaan. Ranskan nykyinen oikeusministeri Dominique Perben, garde des Sceaux, on antanut ymmärtää, että jotain on asialle tehtävä.

        Kaikkien tähän asti vangittujen ja siis syyttömien henkilöiden elämä on täysin pilalla. Kaikki ovat menettäneet maineensa, työpaikkansa, perheensä, oikeuden tavata lapsiaan.
        Mikään rahallinen korvaus ei ikinä voi nostaa näitä ihmisiä enää jaloilleen, on todettu ranskalaislehdissä moneen kertaan.

        Ranskan uutiset le mai 2004. Tuulikki muller.
        ----


      • Ylilyönnit.
        Hysteerikot kirjoitti:

        Pedofilihysteria.

        Näin pedofilihysteria levisi Suomeen, mutta muuttuikin insestihysteriaksi ja pedofilit saavat edelleen raiskata lapsia, mutta moni isä on joutunut eroamaan perättömien insestisyytösten vuoksi, jotkut jopa vankilaan,

        Ranskan uutiset Tuulikki Muller.

        Outreaun murskatut elämät, les vies fracassées d'Outreau

        Ranskan pedofiilioikeudenkäynti järkyttää
        Ranskan oikeusjärjestelmän uusimista vaaditaan

        Ranskalaisen yhteiskunnan perustuksia on vakavasti ravistellut Outreau-pedofiiliskandaali.
        Naapurimaan Belgian Marc Dutroux-oikeudenkäynnin traumatisoima Ranska meni raiteiltaan kuvittelemalla, että kotona uhkaa sama lapsia seksuaalisesti hyväksi käyttävä verkosto.
        Syytteistä yllättävän tunnustuksen ansiosta vapautettujen kansalaisten elämä on kuitenkin täysin tuhoutunut ranskalaisen oikeuden rattaisiin. Monet syyttömistä ovat olleet ennakkovankeudessa kolme vuotta. Ranska pohtii oikeusjärjestelmänsä uudistamista.

        Ranskalaisen Outreau-kylän tuhonnut oikeusskandaali (scandale judiciaire d'Outreau) alkoi kolme vuotta sitten. Ranskalaisessa lähiössä todettiin pedofiilitapaus.
        Vanhemmat hyväksikäyttivät omia neljää lastaan seksuaalisesti hyväksi, mutta väittivät tämän lisäksi lainanneensa tai myyneensä lapsiaan myös naapureilleen. Nuorin lapsi oli tuolloin kolmivuotias.

        Kaikki oli valhetta, ainoastaan vanhemmat itse hyväksikäyttivät lapsiaan. Lapset taas halusivat suojella vanhempiaan.

        Kuulusteluvaiheessa sekä vanhemmat että lapset kehittivät tarinan laajasta pedofiiliverkosta, johon kuuluivat mm. lähellä asuva ulosottomies, notaari ja taksikuski. Kaikki kunnon kansalaisia verrattuna lasten vanhempiin.

        Epäillyt vietiin heti tutkintavankeuteen. Yksi heistä, François Mourmand, teki todennäköisesti itsemurhan 33-vuotiaana vuoden 2002 kesäkuussa.

        Oikeudenkäynti sai radikaalin käänteen tämän vuoden toukokuun lopulla, kun pedofiiliperheen äiti yllättäen ratkesi tunnustamaan kesken oikeusistunnon :
        "Olen valehtelija, olen sairas, olen valehdellut alusta loppuun". Hän väitti valehdelleensa siksi, että halusi suojella omia raiskattuja lapsiaan. Nämä puolestaan olivat kertoneet poliisille, että naapurit ja perhetutut olivat myöskin käyttäneet näitä seksuaalisesti hyväksi.

        Kaikki syytteistä vapautetut joutuivat kuitenkin jäämään vankilaan vielä yhden ylimääräisen viikonlopun yli. Ranskalainen oikeusjärjestelmä ei joustanut tarpeeksi vapauttakseen kolmatta vuotta kärsineet syyttömät edes helluntaiviikonlopuksi.

        Mikä on lapsen tai aikuisen todistuslausunnon arvo ?

        Nyt Ranskassa keskustellaan, kuinka suuri arvo pitää antaa lapsen, toisaalta aikuisen todistuslausunnolle.

        Pääsyytettynä on nyt vuoden 2001 helmikuussa Boulogne-sur-Mer'iin nimitetty tutkintatuomari (juge d'instruction) Françis Burgaud.

        Hänet nimitettiin tehtäväänsä pahimman Belgian Dutroux-hysterian aikaan. Hän oli tuolloin 30-vuotias, vastavalmistunut ja ilman käytännön kokemusta.

        Ranskan oikeuskäytännön mukaan ainoastaan tutkintatuomari voi määrätä epäillyt oman arvionsa mukaan tutkintavankeuteen. Burgaudin mukaan "lapsi ei valehtele". Psykologien mukaan taas lapsi voi valehdella kuin aikuinen. Oli kysymys sitten halusta miellyttää aikuista, tai pelkästä mielikuvituksesta, haaveesta tai houreesta (fantasme).

        Ranskalainen oikeuslaitos joutunee lähiaikoina remonttiin. Kysymyksessä on ennen kaikkea syyttömyysolettama (la présomption d'innocence) ja ennakoiva tutkintavankeus (la détention provisoire tai préventive).

        Tutkintavankeuden tarkoituksena on suojella yhteiskuntaa vaarallisiksi arvioimiltaan yksilöiltä, kuten pedofiileilta tai murhaajilta. Mutta kun vankeudessa on pidetty kolme vuotta täysin viattomia omien sanojensa mukaan häiriintyneen yksilön lausunnon perusteella, tutkintatuomarin harkintavalta joutuu kyseenalaiseksi.

        Tutkintatuomarin harkintavaltaa ryhdytään nyt tutkimaan. Ranskan nykyinen oikeusministeri Dominique Perben, garde des Sceaux, on antanut ymmärtää, että jotain on asialle tehtävä.

        Kaikkien tähän asti vangittujen ja siis syyttömien henkilöiden elämä on täysin pilalla. Kaikki ovat menettäneet maineensa, työpaikkansa, perheensä, oikeuden tavata lapsiaan.
        Mikään rahallinen korvaus ei ikinä voi nostaa näitä ihmisiä enää jaloilleen, on todettu ranskalaislehdissä moneen kertaan.

        Ranskan uutiset le mai 2004. Tuulikki muller.
        ----

        Ylilyönnit huostaanotoissa.

        Löysin Ylen arkistosta Ben Furmanin ohjelman Ylilyönnit hustaanotoissa.

        Toivottavasti tämä linkki toimii josta voi lukea keskustelua aiheesta vuodelta 2005.

        http://chat.yle.fi/tv1/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=89111&fpart=1
        ------------


      • nvchuu

        Tarkoitus olikin antaa ihan yleisesti kun nyt kaikki näitä sivuja lukee. Eli lapsenne kasvaa ja syö, niin hyvä on tarkistella mm. kenkien sopivuutta. Villa vaatetta on hyvä käyttää talvisin ja karvoja lapsen alla. Ulos lähtiessä peffan alle on hyvä laittaa solumuovia, jos meinaa eväitä syödä.

        Tärkeetä tietty on pitää niistä sossun kans sovituista ajoista kiinni. Ja se, miten purat stressiä olisi hyvä tietää. Että etsit siihen keinoja. Joskus jo pieni ympäristön vaihdos, eli loma auttaa taas jaksamaan.

        Kaupungin perhetyön tavoite on että se loppuu jossain vaiheessa. ja tarkoitus on, että siinä vaiheessa sitten perhe pärjää.

        Ehdotan siis että luotte perheeseenne niitä turvallisia rutiineja. Ja se ei tarkoita neljän seinän sisällä istumista. Vaan sitä, että lapset kulkee aikuisten mukana turvallisesti ja aikuiset käy paikoissa, missä lasten on hyvä olla. Eli kerhoissa ja puistoissa ja välillä metsäretkellä, jos on mahdollista. Ruokailut järjestetään missä milloinkin, mutta järkevintä on tarjota lapsille pääasiassa hyvää kotiruokaa.

        Haasteellisinta on jättää osa ihmisistä ulkopuolelle. Ja se osa nyt vaan on ne päihteiden käyttäjät. Ainakin monen kohdalla on siis viisasta. Eli jättämällä sellaiset säästää itsensä hankaluuksilta. Kyllä maailma on pullollaan tavallisia ihmisiä. Toki sekin, kuinka sen tekee, on hienosäätöä. Ikinä ei kannata sanoa, en ole sun kanssa, kun teet sitä ja sitä. Se nyt ei kannusta päihteettömyyteen. Vaan se että omat valinnat on oikein ja ei osallistu toisten juominkeihin. Epäyställisyyttä se ei ole.


      • Riittää jo
        Hysteerikot kirjoitti:

        Pedofilihysteria.

        Näin pedofilihysteria levisi Suomeen, mutta muuttuikin insestihysteriaksi ja pedofilit saavat edelleen raiskata lapsia, mutta moni isä on joutunut eroamaan perättömien insestisyytösten vuoksi, jotkut jopa vankilaan,

        Ranskan uutiset Tuulikki Muller.

        Outreaun murskatut elämät, les vies fracassées d'Outreau

        Ranskan pedofiilioikeudenkäynti järkyttää
        Ranskan oikeusjärjestelmän uusimista vaaditaan

        Ranskalaisen yhteiskunnan perustuksia on vakavasti ravistellut Outreau-pedofiiliskandaali.
        Naapurimaan Belgian Marc Dutroux-oikeudenkäynnin traumatisoima Ranska meni raiteiltaan kuvittelemalla, että kotona uhkaa sama lapsia seksuaalisesti hyväksi käyttävä verkosto.
        Syytteistä yllättävän tunnustuksen ansiosta vapautettujen kansalaisten elämä on kuitenkin täysin tuhoutunut ranskalaisen oikeuden rattaisiin. Monet syyttömistä ovat olleet ennakkovankeudessa kolme vuotta. Ranska pohtii oikeusjärjestelmänsä uudistamista.

        Ranskalaisen Outreau-kylän tuhonnut oikeusskandaali (scandale judiciaire d'Outreau) alkoi kolme vuotta sitten. Ranskalaisessa lähiössä todettiin pedofiilitapaus.
        Vanhemmat hyväksikäyttivät omia neljää lastaan seksuaalisesti hyväksi, mutta väittivät tämän lisäksi lainanneensa tai myyneensä lapsiaan myös naapureilleen. Nuorin lapsi oli tuolloin kolmivuotias.

        Kaikki oli valhetta, ainoastaan vanhemmat itse hyväksikäyttivät lapsiaan. Lapset taas halusivat suojella vanhempiaan.

        Kuulusteluvaiheessa sekä vanhemmat että lapset kehittivät tarinan laajasta pedofiiliverkosta, johon kuuluivat mm. lähellä asuva ulosottomies, notaari ja taksikuski. Kaikki kunnon kansalaisia verrattuna lasten vanhempiin.

        Epäillyt vietiin heti tutkintavankeuteen. Yksi heistä, François Mourmand, teki todennäköisesti itsemurhan 33-vuotiaana vuoden 2002 kesäkuussa.

        Oikeudenkäynti sai radikaalin käänteen tämän vuoden toukokuun lopulla, kun pedofiiliperheen äiti yllättäen ratkesi tunnustamaan kesken oikeusistunnon :
        "Olen valehtelija, olen sairas, olen valehdellut alusta loppuun". Hän väitti valehdelleensa siksi, että halusi suojella omia raiskattuja lapsiaan. Nämä puolestaan olivat kertoneet poliisille, että naapurit ja perhetutut olivat myöskin käyttäneet näitä seksuaalisesti hyväksi.

        Kaikki syytteistä vapautetut joutuivat kuitenkin jäämään vankilaan vielä yhden ylimääräisen viikonlopun yli. Ranskalainen oikeusjärjestelmä ei joustanut tarpeeksi vapauttakseen kolmatta vuotta kärsineet syyttömät edes helluntaiviikonlopuksi.

        Mikä on lapsen tai aikuisen todistuslausunnon arvo ?

        Nyt Ranskassa keskustellaan, kuinka suuri arvo pitää antaa lapsen, toisaalta aikuisen todistuslausunnolle.

        Pääsyytettynä on nyt vuoden 2001 helmikuussa Boulogne-sur-Mer'iin nimitetty tutkintatuomari (juge d'instruction) Françis Burgaud.

        Hänet nimitettiin tehtäväänsä pahimman Belgian Dutroux-hysterian aikaan. Hän oli tuolloin 30-vuotias, vastavalmistunut ja ilman käytännön kokemusta.

        Ranskan oikeuskäytännön mukaan ainoastaan tutkintatuomari voi määrätä epäillyt oman arvionsa mukaan tutkintavankeuteen. Burgaudin mukaan "lapsi ei valehtele". Psykologien mukaan taas lapsi voi valehdella kuin aikuinen. Oli kysymys sitten halusta miellyttää aikuista, tai pelkästä mielikuvituksesta, haaveesta tai houreesta (fantasme).

        Ranskalainen oikeuslaitos joutunee lähiaikoina remonttiin. Kysymyksessä on ennen kaikkea syyttömyysolettama (la présomption d'innocence) ja ennakoiva tutkintavankeus (la détention provisoire tai préventive).

        Tutkintavankeuden tarkoituksena on suojella yhteiskuntaa vaarallisiksi arvioimiltaan yksilöiltä, kuten pedofiileilta tai murhaajilta. Mutta kun vankeudessa on pidetty kolme vuotta täysin viattomia omien sanojensa mukaan häiriintyneen yksilön lausunnon perusteella, tutkintatuomarin harkintavalta joutuu kyseenalaiseksi.

        Tutkintatuomarin harkintavaltaa ryhdytään nyt tutkimaan. Ranskan nykyinen oikeusministeri Dominique Perben, garde des Sceaux, on antanut ymmärtää, että jotain on asialle tehtävä.

        Kaikkien tähän asti vangittujen ja siis syyttömien henkilöiden elämä on täysin pilalla. Kaikki ovat menettäneet maineensa, työpaikkansa, perheensä, oikeuden tavata lapsiaan.
        Mikään rahallinen korvaus ei ikinä voi nostaa näitä ihmisiä enää jaloilleen, on todettu ranskalaislehdissä moneen kertaan.

        Ranskan uutiset le mai 2004. Tuulikki muller.
        ----

        Miten tuo lempiaiheesi pedofilia liittyyy tämän keskustelun aiheeseen, jossa puhutaan lastensuojelusta TOIPUMISESTA?

        Olet jo parisataa kertaa syöttänyt tuon tekstinpätkän - eikä se ole mitään pätkä, se on pitkä, eri keskusteluihin täällä Biovanhemmissa.


    • Suomi ja ARTTU

      Sen verran tähän että ns.lastensuojelu ,on aivan sieltä mistä Hitlerin muutkin opit.Ottakaa aivot käyttöönne ja miettikää mihin tämä koko muukin maamme toiminta on menossa. Ihmisten hallitseminen uhkailulla ja pelottelulla kuului jo Hitlerin oppeihin/toimintatapiohin. Ei se auta täällä itkeä jos ei ole halua ymmärtää tosiasioita. Kansalaisia on pakko hallita jollakin konstilla. Kouluissa käytetään edeleen ns.Huolenvyöheikkö mittaria vaikka sen keksijät ovat sen käyttämisen itse kieltäneet. On luokitteleva ja eriarvoistava,joten sotii jo sinälään kaikkea ihmisarvoa vastaan. J a mahdollistaa jo itsessään ihmisten eriarvoistamisen. Sosiaali TYYPPEJÄ kun tapaatte asianajaja mukaan, ja sillä selvä.Ja kaikki uhkailuihin ja muihin joutuneet asiat yhdesssä julki vanhemmat.

      • Kuri ja kontrolli

        Joo, lastensuojelu on Suomessa se hallinnonala, jonka avulla hallintoon tuodaan kuri- ja kontrolliyhteiskuntaa. Katsokaapa vain, niin tätä "vakoile naapuriasi" -mallia aletaan soveltaa vielä myös muualla, kuten terveydenhuollossa. (Toki kaipaan terveydenhuoltoon jämäkämpää otetta ennalta ehkäisevään työhön.)

        Mutta tämä lastensuojelu on koekenttä. Lastensuojelulaki kun on niin veltto puitelaki, että sosiaalitanttaraiset voivat huseerata mitä tahtovat.


      • Pimeät puolet.
        Kuri ja kontrolli kirjoitti:

        Joo, lastensuojelu on Suomessa se hallinnonala, jonka avulla hallintoon tuodaan kuri- ja kontrolliyhteiskuntaa. Katsokaapa vain, niin tätä "vakoile naapuriasi" -mallia aletaan soveltaa vielä myös muualla, kuten terveydenhuollossa. (Toki kaipaan terveydenhuoltoon jämäkämpää otetta ennalta ehkäisevään työhön.)

        Mutta tämä lastensuojelu on koekenttä. Lastensuojelulaki kun on niin veltto puitelaki, että sosiaalitanttaraiset voivat huseerata mitä tahtovat.

        Lastensuojelun epäkohdat päivänvaloon.

        Ainoa keino asioiden korjaamiseksi on nostaa niitä julkiseen kesksuteluun

        Keskissuomalaisessa oli mielipidekirjoitus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sijaiskodissa.

        Se lisäsi heti keskustelua epäkohdista.

        Keskisuomalainen 1.6.2009.

        Lastensuojelun epäkohdat päivänvaloon.

        http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/sijaishuollon-epakohdat-paivanvaloon/812114
        -----------


    • Hyvä kun heräsin!

      Mielestäni lastensuojelusta ei tarvitse täysin toipua. Se on myös mielenkiintoinen kokemus, kaikessa kafkamaisuudessaan.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kafkamaisuus

      Lastensuojelu on äärettömän kiinnostava näköala siihen, mihin yhteiskuntaa ollaan viemässä. Muitakin peruspalveluita kuin tätä lastensuojelua. Lastensuojelu näyttää tietä.

      Ja olen saanut näiden sosiaalitanttojen toilailuista ikuisen teeman, josta jaksan puhua ihmisten kanssa ja julkisesti. Lastensuojelu kun kertoo yhteiskunnan rakenteista hyvin paljon.

      Pidän huolen, että tanttoja harmittaa se että nukkuva karhu on herätetty. Täältä pesee!

    • malla

      Olen saanut nuoreni kotiin runsas vuosi sitten. Kohdallani tapahtui outo ilmiö. Niin kauan kuin taistelin saadakseni lapseni turvaan kotiin pysyin koossa ja sinä äitinä mitä olin aina ollutkin. Nyt sen jälkeen olen romahtanut. Muistan katseita, vihjailuja ja sanoja, täysin vieraiden ihmisten tuomiota. Ja tiedän että en toivu tästä koskaan.

    • mama jah

      Lastensuojelun asiakkuuden päättymisestä on nyt noin puolitoista vuotta. Meille vihjailtiin huostan mahdollisuudesta mutta sitä ei sitten tehty kun sossu ei löytänyt kerta kaikkiaan yhtään mitään syytä. Ls-asiakkuuden alkuperäinen syy oli pilvenpoltto.... en missään tapauksessa polta jatkuvasti, ihan silloni tällöin, mutta kävi huonosti ja jäin kiinni poliisille. Lasten läsnäollessa en ole koskaan polttanut. Sossu kävi puolitoista vuotta, perhetyöntekijät puolet siitä ajasta, koskaan eivät löytäneet yhtään ainoaa todellista ongelmaa vaikka jaksoivat jankuttaa että ongelma on oltava koska minun tiedetään polttaneen. Koti on siisti ja lapset menestyvät koulussa, heillä on kavereita ja hyvät suhteet sukulaisiin... Kuitenkin joka käynnillä vihjattiin mahdollisesta huostaanotosta koska sossulla on suuri huoli. huoli mistä??

      Nyt puolentoista vuoden jälkeenkin on jatkuva pelko että mitä jos se alkaa uudestaan. Meille sanottiin että jos yksikin uusi ilmoitus tulee niin tähän täytyy puuttua tiukemmin. Mitä jos joku tuttu tms haluaisi sitten tehdä vaikka ihan ilkeyttään ilmoituksen? Millä ihmeellä estän sen? Mietin näitä asioita joka ikinen päivä. Mietin millä pidän lapseni turvassa. Vaikka mitään ongelmia meillä ei voitu todistaa niin yksikin uusi ilmoitus (viimeksi sen teki poliisi ihan rutiininomaisesti) saattaa heittää meidät takaisin siihen helvettiin. Kuulustelevat perhetyöntekijät, nallekortit, vanhemmuuden roolikartat... Olisivat halunneet meillä laittaa ruokaakin mutta kielsin koskemasta keittiööni varsinkin kun toivat tullessaan valkaistuja jauhoja ja muuta moskaa mitä en ikimaailmassa syöttäisi lapsilleni. Tiedän olevani hyvä äiti ja tiedän ettei meillä ole minkään maailman tarvetta lastensuojelulle mutta yhtä hyvin tiedän ettei se merkitse yhtään mitään.

      Aloittajan kysymykseen voi siis vastata etten ole toipunut, ja esikoinenkin välillä kertoo pelkäävänsä että joutuisi muuttamaan pois kodista ja jättämään perheen sekä kaverit.

      Kiitos kun sain avautua.

      • Raitis äityli

        En missään nimessä puiolustele lastensuojelua, mutta eikö yksinkertainen ratkaisu tilanteeseesi ole, ettet polttele pilveä! Ja pysyt kaukana kaikista, jotka polttelevat.


      • 12+8
        Raitis äityli kirjoitti:

        En missään nimessä puiolustele lastensuojelua, mutta eikö yksinkertainen ratkaisu tilanteeseesi ole, ettet polttele pilveä! Ja pysyt kaukana kaikista, jotka polttelevat.

        tjaa, eikai sen pitäisi sossulle kuulua mitä aikuiset tekevät omalla ajallaan jos eivät lasten nähden päihteile. mitenkään puolustelematta kenenkään huumeiden käyttöä. tärkeää kuitenkin on ettei ole sekaisin lasten aikana vaikka joskus muuten jotain ottaisikin. on minullakin kavereita jotka polttavat vaikken itse harrasta. en kuitenkaan ole siitä syystä pistämässä välejä poikki.


      • mama jah
        Raitis äityli kirjoitti:

        En missään nimessä puiolustele lastensuojelua, mutta eikö yksinkertainen ratkaisu tilanteeseesi ole, ettet polttele pilveä! Ja pysyt kaukana kaikista, jotka polttelevat.

        Raitis äityli: en polttanut yhtään mitään koko sinä aikana kun sossu meitä vainosi mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta tilanteeseen. En tosiaan osannut ajatella että täydellisen hyvinvoiva perhe voisi joutua lastensuojelun asiakkaaksi siitä syystä että pari-kolme kertaa vuodessa maistelee jotain päihdettä! Olin ihan rehellisesti siinä uskossa että kun hoitaa kodin ja lapset mallikelpoisesti niin sossullakaan ei ole nokan koputtamista. Kuitenkin he jaksoivat puolitoista vuotta käydä kyttäämässä milloin mokaamme, kun kerran oli niin vakavasta asiasta kyse että olin ollut ihan poliisin kanssa tekemisissä ja vielä tiettävästi polttanut laitonta huumetta. Onnekseni minulla on asianajaja ystävänä ja hän tarjosi neuvoja tilanteeseen maksutta. Hänen ansiostaan osasin pyytää kaikki meitä koskevat paperit nähtäville ja vaatia sossulta oikeita perusteluja. Kun niitä ei koskaan löytynyt (muuta kuin hokema "mutta kun se on laitonta, mutta kun se on laitonta") niin lopulta he luovuttivat. Lapsia ei koko aikana ole vaivannut mikään muu kuin pelko siitä että he joutuisivat pois omasta kodista. Minulla on kaksi lasta, tyttö ja poika, toinen kolmosella ja toinen eskarissa. Koulustakaan ei ole mitään sanottu että olisi vaikeuksia. Koti on siisti ja lapset ruokittu. Tuli sellainen tunne että meidän lapset on päätetty etukäteen järjestää huostabisnekseen kauppatavaraksi olosuhteista riippumatta ja minun hyvin vähäinen päihteen käyttöni on puhtaasti tekosyy.


    • koveneva kontrolli

      Täysi päihteettömyys on tietysti hyvä mutta päihteettömyyskään ei pelasta tökeröltä ja tarpeettomalta puuttumiseksi kutsutulta mielivallalta, joka tuntuu vain leviävän. Kovenevaan kontrolliin tai heikkenevään oikeusturvaan mukautuminen ei ole mikään ratkaisu mielivaltaan.

      Normaaliuden marginaaleja kavennetaan koko ajan ja yhä suurempi osa lapsista ja perheistä luokitellaan epänormaaleiksi epäihmisiksi yhä kevyemmin perustein.

      Mihin yksityisyyttä ansaitsevan riittävän hyvän vanhemmuuden raja vedetään ja kuka sen vetää ja millä perustein ? Ennen puuttumiseen tarvittiin painavat perusteet, nyt riittää pelkkä epäily , koulunkäyntivaikeudet tai normista poikkeaminen. Onko ylipaino, karppaus, vääränlainen itse- tai tunneilmaisu huomisen huostien peruste?

    • K.Korppi

      "Sinulle,
      nim. Miten selvitä?
      31.12.2011 20:30"

      Mikäli, sossu ym. viranomaispelkosi koskaan katoaakaan täysin (mahdollisesti sitten kun lapsesi ovat 17 v.), tilalle tulee uusia pelkoja; jaksatko, sairastutko vakavasti, sairastuvatko lapsesi, entä kuinka lastesi itsetunnon laita on, pärjäävätkö he kokemuksinensa koulussa ja työelämässä, jossa mahdollisesti uudet kiusaajat ja ahdistelijat ovat vastassa. Etsi itsellesi turvallinen piiri, suku, ystäviä..

      Valittaa ei kestä suurimmastakaan vaivasta. Hampaat tiukasti yhteen; kaikki on hyvin vaikka henki menis. Lapsi ja Perhe politiikka on muuttanut suuntaa 100% täyskäännöksellä.Nykyisin vain itsekeskeinen ja ahne psykopaatti pärjää. Köyhät ja vaivaiset perheet voivat painua kaltaistensa seuraan.

      Kehu lapsiasi, heille itselleen ja kaikille muillekkin.
      Voimia koko perheelle!

      • Lasten puolesta

        Ainakin lähes absoluuttisen raittiina erityislapsen vanhempana vastaan, että tuskin ls-toimet itsessään lastakaan traumatisoivat, koska meillä oli asiallisesti käyttäytyvät sossut, mutta laitos oli hirveä.

        Jos tuolla operaatiolla ei olisi ollut niin kauas kantoiset negatiiviset seuraukset, niin tuskin enää viitsisin paljoa edes muistella niitä. Mutta koulunkäynti ja yleensä lapsen terveyttä tuhottiin laittomuuksilla niin paljon, että NIIDEN vaikutusten edessä olemme vielä tänäkin päivänä.

        Vastaus aloituskysymykseen:
        On vaikuttanut kohta 8 v lähinnä koulun myötä. Nyt on menossa viimeinen luokka, kun tästä kunnialla selvitään, niin ehkä sitten alkaa helpottamaan. Toivottavasti!


    • Kuka tutkisi?

      Tätä pitäisi jonkun alkaa tutkia.
      Lastensuojelun vaikutuksia ei ole tutkittu lainkaan.
      Joku iso kysely voisi olla hyvä alku.

    • LS helvettiä

      Lastensuojelun asiakkuudesta oli kulunut jo 3-vuotta, silloin jo meni luotto koko järjestelmään eikä olla vieläkään toivuttu siitä. Mutta nyt sitten taas ollaan asiakkaita ja taas koko hirvitys alkaa... On tämä yhtä h*lvettiä olla taas ns. "epäiltynä" jostain ilman mitään syytä. Sitten ne muut pelkotilat ja ahdistukset mitkä siihen liittyy. Sitten kun kuulee jatkuvasti kun ne vie lapsia kodeistaan ihan omituisista "syistä" niin rupeaa entisestään ahdistumaan ja miettimään. Toivottavasti selvitään taas tästäkin koettelemuksesta eikä me jouduta mielivallan uhreiksi... Tuota sopii vain toivoa. Vielä 14-vuotta pitää jaksaa niin viimeinenkin lapsemme on aikuinen, silloin ei ainakaan enää tarvitse pelätä lasten"suojelua", neuvoloita ja muita huolihulluja. Harmittaa niin kun tuo lasten"suojelu" vie myös sitä energiaa jota haluaisi antaa omille lapsilleen, se vie kaiken ilon elämästä:(.

    • täyskäännös

      " Miten selvitä? 31.12.2011 20:30

      " Uhkailuista ja henkisestä väkivallasta traumatisoitunut vie kaiken mukanaan hautaansa asti.

      Parantuminen ei ole mahdollista, koska sama meininki jatkuu ympärillämme vuosikymmenestä toiseen seuraavat uhrit ovat lastenlapsemme, jollemme me vanhemmat pistä peliä poikki.

    • täyskäännökselle

      Täällä on ollut vuosien mittaan paljon vanhempia kirjoittamassa ja pistämässä ls:n järjettömyyttä poikki.

      Tulokset alkavat näkyä, hitaasti, mutta varmasti.
      Luovuttaa ei pidä kenenkään, ei ikinä!

      • multitrolli

        No niin. Oletko nyt päässyt tarpeeksi joka ketjuun julistamaan tuota yksipuolista propagandaasi, siis sitä josta syytät joka paikassa näkemiäsi häiriköitä. Häirikköhän on sellainen joka uskaltaa olla kanssasi eri mieltä. Ja jos joku vielä perustelee asiansa hyvin, niin silloin on lastenvihaaja tai vähintään huostahullujen viranomaispaholaisten kätyri.


    • sanomattakin selvää

      Ikuisuus!!!!!

    • Anonyymi

      Lastensuojelu on hyvä asia,mutta lastensuoje viranomaiset ja sosiaalitoimisto,eivät osaa muuta kuin kiusata niitä perheitä jotka eivät etes ymmärrä mitä se lasten suojelu tarkoittaa.sitten on perheitä jotka oikeasti tarvii apua.niin siellä ei oo mitään soskuja.

    • Anonyymi

      Itse olen edelleen ihan rikki. Lastensuojelulaitoksessa viettämästäni ajasta kulunut hyvin pitkä aika. Olen nepsy ja vihdoin, yli kolmekymppisenä sain tarvitsemani avun todelliseen ongelmaani.

      • Anonyymi

        Suomessa lastensuojelu on julmaa! Enemmän vahinkoa kuin hyvää.


    • Anonyymi

      Hajota ja hallitse -politiikka vaikuttaa takana ja saattaa kestää.

    • Anonyymi

      Mennyt jo 15 vuotta ja loppua ei näy - lasten vieraan murtaminen "lastensuojelun" menettelyssä ja valehreelussa tuomioistuimessa..

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe