Jatkuva lämpöily ja "flunssa" homeesta?

lamassa

Väsyttää niin, etten jaksa tähän alkaa, kuin lyhyesti kertomaan. Koko syksyn lämpöilyä ja "flunssaa" joka ei tunnu oikealle flunssalle, koska ei tunnut menevän ohitse. Välillä voi olla muutama terve päivä ja taas se lämpöily alkaa 37, 1-37,7 nousten iltaa kohden. En ole ikinä kokenut vastaavaa. Elämäni ensimmäisen keuhkoputkentulehduksen sairastin pari viikkoa sitten. Antibioottikuuri, joka auttoikin rintakipuun ja lämpöilyyn hyvin, mutta kun kuuri ohi niin lämpö alkoi taas puskea päälle. Alkaa jo masentaa ja väsyttää koko syksyn sairastanut. Hirveästi muita oireita ei ole, kuin tuo lämpöily ja jotain satunnaista ei siis mitään rajua. Tulehdusarvot lievästi koholla.

ja miksi epäilen hometta: muutama vuosi sitten asuin 4 vuotta talossa, jossa epäiltiin hometta. Tämän jälkeen asunnossa, jossa pienehköjä kosteusvaurioita. Seuraavaksi vuosi asunnossa, jossa melko varmasti oli hometta, jossa haisi ym. Seuraavaksi puoli vuotta ok-talossa, jossa näkyviä kosteusvaurioita ja vahva epäily ja jossa nämä jatkuvat lämpöilyt alkoivat. Nykyinen asunto, jossa vietetty kuukausi, kuuleman mukaan on "homeessa", mutta vastaava taho hokee, että mittaukset tehty ja ne ovat sallitun rajoissa niin ongelmaa ei muka kait ole, että asuntoa voi vuokrata. Nyt viimeisimmässä asunnossa oireet selvästi pahentuneet ja esim. tuo keuhkoputkentulehdus.

Olen aika toivoton, tuntuu, että terveys menee hitaasti mutta varmasti. Niin monta kertaa muuttanut ja voiko olla totta, että kohdalle osuu AINA uusi homeinen asunto??!

En tiedä enää mitä tekisin.. ja tulihan tästä pitkä vuodatus..

17

3200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Jatkuva lämpöily ja 'flunssa' homeesta?"

      - Pojallani tuo alkoi homeasunnossa vuonna 2008 eikä ole vieläkään loppunut.

      Otan osaa ja toivon voimia, joita ei ole... Rankka tilanne.

    • Elämä tärkeää

      " mittaukset tehty ja ne ovat sallitun rajoissa niin ongelmaa ei muka kait ole".

      Mitä mitattu ja miten. Sisäilmamittaukset eivät ole luotettavia eikä toisetkaan mittaukset jollei älytä mitä etsitään. Onko edes lakituvassa muuta kuin naurun kohde ne mittaukset ja tulokset.
      Kuka on mittauksien tilaaja, kuka valvoo. Mitkä sallitut arvot? Ei helvetti mihin verrattuna. Terveisiin ihmisiin vai sellaisiin jotka ovat menettäneet jo terveytensä lopullisesti rakennuksissa missä on kosteusvaurio, homevaurio ja cocktail monenlaisten kastuneiden ja homehtuneiden rakennusmateriaalien myrkyllisiä kaasuja sisäilmaan pääseviä yhdisteitä.
      Mitä ihmeen "rajoja". Hölmöläistouhua.

      Ei siinä passaa mitään rajoja miettiä jos sairas rakennuksen sisällä ja ulkona ei.

      Siinä teille vähän rajoja "Homepakolaiset" ei voi olla juuri missään sisätiloissa.

      Homeherkät ei voi olla edes ulkona. "Omat rajansa" heilläkin. Lumella ja ilman.

      Meillähän on oikeasti ongelma.
      http://homepakolaiset.fi/

      • lamassa

        Kiitos vastauksista!

        Kun muistelen, niin mielestäni ensimmäisiä homeoireita alkoi ilmaantua siinä neljä vuotta asumassani asunnossa. Mutta se ei vielä ollut mitään kovin "pahaa". Kunnollisempia oireita tuli siinä vuoden asutussa asunnossa, jossa myös mieheni astma paheni dramaattisesti. Itselläni oireina hyvin usein sairastettuja flunssia, mutta ne sentään vielä paranivat ja välillä oli melkein terve olo, sitten väsymystä, aivastelua, huimaavaa oloa, hiustenlähtöä, tummaa ja haisevaa virtsaa, ajoittaista hengenahdistusta ym. Miehelläni myös usein oli flunssaa, alkoi myös ilmaantua outoja nivelkipuja, päänsärkyä, silmien näköhäiriöitäm ym.

        Tänä syksynä puoli vuotta asumassamme talossa kaikki "räjähti käsiin". Keväällä ja kesällä kaikki oli "tietysti" ok, kun jatkuvasti tuuletus päällä, ovet auki ja itse ulkona. Heti syksyn alettua, kun luukut laitettiin kiinni ja itse enemmän sisällä alkoi tämä jatkuva oireilu. Miehen astma pahentunut koko ajan, ei enää astmalääkkeetkään tunnu auttavan (joskus kaksi vuotta sitten oli astma mutta ei tarvinnut lääkkeitä edes säännöllisesti) Hänellä päänsärkyä, jatkuvaa pientä lämpöilyä, nivelkipuja, väsymystä, pahoja astmaoireita. Itselläni koko syksyn jatkunut "flunssa". Sahaavaa peintä lämpöilyä, väsymystä, voimattomuutta, huimaavaa tunnetta, aivastelua, pientä nuhaa, raskas tunne hengittäessä (ei jatkuvasti), hiustenlähtöä ym.

        Nyt tämä viimeisin asunto, jossa siis nyt asun tuntuu olevan kaikkein pahin tai sitten olen itse jo niin homemyrkkyjen kyllästämä ja altistunut, etten kestä niitä enää yhtään.. Nyt siis kuukausi tässä asunnossa ja ensimmäisen kahden viikon kuluttua edellisten oireiden jatkumisen lisäksi tuli uusia "voimallisia" oireita: Jatkuva, pahempi lämpöily (siis todellakin lämpö ei laske enää ollenkaan normaaliin ilman tulehduskipulääkkeiden syömistä), pahempi aivastelu, nuha, päänsärky, voimakas hengenahdistus, silmien kirvely ja kutina, punoitus, rähmiminen, turvotus, sitten oli tuo keuhkoputkentulehdus/keuhkokuume.

        Olen niin väsynyt henkisesti ja fyysisesti. Tuntuu uskomattomalle, että terveys romuttuu tässä, kun mennään homeisesta asunnosta toiseen. Onko todellakin kohta kaikki asunnot homeisia? Mistä helvatista saisi homeettoman asunnon..

        Olen jo nuoruudesta lähtien altistunut homeelle useassa asunnossa, kouluissa, työpaikoilla, kohdalle siis sattunut jo aika monta homeista paikkaa. Kuitenkin vasta nyt tuntuu terveydentila alkaneen dramaattisesti huonontua ja jatkuvat oireet päällä.

        Taas pitää alkaa miettimään asunnon vaihtamista..ei millään jaksaisi, ei todellakaan kun ollut yhtä muuttamista, mutta eihän tässäkään homeloukossa voi asua kovin kauaa, kun terveys menee loputkin.. mutta mistä ihmeestä voin tietää ettei taas se seuraava asunto ole homeinen..?

        Vastaan itselleni: En kait mistään. Arpapeliä millainen kämppä sattuu olemaan. On se h-vettiä. Terveys menee näissä homeisissa asunnoissa kiertäessä. On ollut kerrostaloa, rivitaloa, omakotitaloa ja kaikki homeisia.

        Tuntuu, ettei nykyään homeetonta löydy.

        En todellakaan kohta tiedä mitä tekisin..


    • Miten tää irtaimisto

      No jos sitä irtaimista kuljetat kans asunnosta toiseen. Siitä itse sain oireita.
      http://asumisterveysliitto.fi/pages/sivut2/haju-oireet-home-laho/irtaimiston-puhdistusohje.php

      Tuli on paras puhdistus mikrobimyrkyille.

    • Kuumetta

      Tuttua, niin tuttua tekstiä.
      Salakavalasti ne alkaa, sekä terveys menee niin ettei tajuakkaan.
      Vasta jälkeenpäin ymmärtää toivuttua, miten huonossa jamassa sitä olikaan.

      Hengissä sentään selvis.
      Muistoksi sai pysyvät neuropatiset kivut joka paikkaan, astman haittaluokassa 8, diabeteksen(suoraan piikille), välitön reagointi homeille, paniikkihäiriö / sen kaltainen tila, vatsavaivat, työkyvyttömyys, ym, ym. ym, ym...

      Kiitos!

    • J0hnny24

      Mulla aivan sama homma. En ollu sairastanut melki 10 vuoteen. Tasan vuosi sitten muutin asuntoon jossa on vessa näkyvästi homeessa. Vuoden aikana olen sairastanut parit poskiontelotulehdukset ja kuumetta lähes jatkuvasti. Jatkuvasti pientä lämpöä, nuhaa kurkkukipua ym. Pakko varmaan kerätä kamat ja muuttaa muualle.

    • Kuumetta

      Tämä ei ole pyyntö, vaan käsky.
      POISTU!

    • Kuten Oiva sanoo

      30% 70%! Auta itseäsi äläkä valita. Kun lääkäristä ei ole apua niin auta itse itseäsi ja ota hoitosi omiin käsiisi kun tietoa löytyy, vahino vain että tietoa ei löydy julkisen terveyshuollon puolelta!

      ............................. Esimerkki-tapaus 3.
      - Törkeyden huippu:
      Törmäsin 9/2010 kaikkien aikojen törkeimpään tapaukseen: Potilas oli pahasti altistunut kosteusvaurio-homeiden toksiinille vakavin seurauksin. Lääkäri oli määrännyt ko potilaalle KOLMEN VUODEN (36 kuukauden!) antibiootti(!)-kuurin ilman korvaavaa maitohappobakteeri hoitoa! Eli lääkäri hoiti potilaan sairautta antibiootilla, jonka oli aiheuttanut home-antibiootti!!
      Ko potilas ei olisi selvinnyt menehtymättä 3-vuoden antibiootti-kuurista!
      Herää kysymys: Onko tällaisella lääkärillä itsellään yhtään aivotoimintaa!!? Tällaiselta lääkäriltä pitää poistaa lääkärin-oikeudet välittömästi enenkuin hän tekee ruumiita!

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9902940
      Julkisen terveydenhuollon heitteille jättämät potilaat-ei ole ihme kun he hädissään hakevat apua netissä!
      Olet tässä: *Mhb-. Turhat synteettiset (=kemialliset) lääkkeet. Lääketieteen kaikkien aikojen huijaus. Nyt kohteena kosteusvaurio homeen-toksiinille altistuneet!
      Alkuun
      Jatk.........

      http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-pula-08092010-meijereiden-takia-maidon-kasittelyssa-on-vakava-terveys-uhka-maidon-homogenointi-on-lopetettava-valittomasti/mhb-turhat-synteettiset-kemialliset-laakkeet-laaketieteen-kaikkien-aikojen-huijaus-nyt-kohteena-kosteusvaurio-homeen-toksiinille-altistuneet/

    • Paskamäihä

      Olen muuttanut 10 kertaa tämän ongelman takia enkä vieläkään ole löytänyt asuntoa, jossa ei vähintään limakalvot kuivuisi ja tulisi tukala olo. Tuuletan ja ulkoilen paljon. Itselleni sopivat parhaiten uudehkot talot (ihan uusi ei ole hyvä, vaikka kyllä 7 vuotta vanhassakin on vielä uuden käryjä), mutta niissäkin on eroja. Monille taas ei sovi uudet talot, jos saavat pahimpia oireita materiaalipäästöistä. Olen kuullut, että joku muutti 28 kertaa ennen kuin löysi sopivan....

    • Myrkkypakolainen vai

      Oletko raahannut saastuneen irtaimiston mukana uuteen asuntoon myös 10 kertaa. Onko kaikista asunnoista todettu tai löydetty puolueettomissa tutkimuksissa toksista myrkyllisyyttä ja runsasta bakteerin kasvua vai onko lausuntosi pelkän oireilusi pohjalta.
      Paskamäihää tää on jos ei tiedä miten toimia. Oma roppa on mittari mutta mitä olet tehnyt sen eteen, että oireet loppuisivat ja muuttokierre myös.

    • Kuumetta

      Niinpä.
      Sitä tietoa kun ei alkujaan anneta, kun syy-yhteyskin selviäisi...

      Näin ainakin kunnallisessa..

    • Evakko edessä

      Ne homeet ei sitten oikeasti aina näy päällepäin, eikä juuri välttämättä aiheuta oireitakaan, jos siinä talossa asuu samalla kun vaurio tulee ja kehittyy. Tänään kosteusvauriomittaus ja lattioiden aukaisu omassa, minun 23vuotta ja miehen yli 40 vuotta asumassa talossa. Reilu 30 vuotta vanhan "elintasosiiven" lattiassa useita eri kokoisia vuotoja tai kondensiovaurioita, menee yli puolet alasta varmasti remonttiin ja mahdollisesti puretaan koko siipi ja rakennetaan muualle vastaavat tilat. Ainoa oire aivastelu aamuisin ja tukkoisuutta sekä jonkin verran "vanhan talon" hajua. Ensimmäinen näkyvä oire, että joulusiivouksessa huomasin kynnyksen vierestä kasvavan sieniä, sekä yksi hieman mustunut lattiankulma lähistöllä. Kun alettiin etsiä, alkoi mennä ruuvitalttaa läpi monestakin seinästä, kaakelit irvistelee lattianrajassa ja yhden kaapin takaa löytyi sitten homekin, ja lattialautojen ja eristeiden alla jopa seisovaa vettä. Tilanne tosi paha, eikä ole edes osattu epäillä mitään, remontoitukin noita tiloja ilman että lattioihin kajottu, tosin ei moneen vuoteen noita vaurionalaisia, että ehkä silloin eivät olisikaan vielä olleet huonossa kunnossa.

      • Näitähän tulee lisää

        Sellaista satuu ja niinhän siinä usein käy, että siinä vaiheessa aletaan toimimaan kun jollain on terveys jo mennyt lopullisesti. Mutta teillähän se on vasta "aivastelutasolla" joten jotan valoa on näkösillä tunnelin päässä.
        Vakuutusyhtiöistä ei taida paljoa olla apua "homepulmissa" vaikka monenlaisia maksuja maksetaan.
        Kokeile tuolta jotain.
        http://www.ara.fi
        Ota muutenkin selvää asioista, ettei kuseteta joka käänteessä ja mielialalääkkeitä aleta ekaksi pukkaamaan jos oireet siitä vielä pahenee.
        http://homepakolaiset.fi/
        Surullinen olen puolestanne mutta helvetti kun sekään ei auta yhtään mitään.
        Oma apu ja pää kylmänä siinäpä se taitaa olla tässä yhteiskunnassa vielä toistaiseksi.


    • 100%.sti home- ja

      maaperäbakteeri-itiöiltä(=ns sädesieni) voidaan evätä vain vesi, joten älä katkaise hengittävyyttä:

      .............jatkuu. Huomioi tämä: Puu on paras, mutta vain yksi hengittävistä materiaaleista. Betonikin on hengittävä tasan tarkkaan niin kauan, kunnes se pinnoitetaan hengittämättömällä materiaalilla!
      Kun tämä luonnollinen hengittävyys katkaistaan, niin seuraus on: Kosteusvaurio- Kosteusvaurio-homeet ja Aktino-bakteerit- Lahottaja-sieni- Terveys haitta, tai vakava terveys haitta- Oireilu ja sairastuminen!
      Alkuun

      Rakentamisessa tilalle on tullut:
      1. Ahneus:
      - Kallis rakennekerros rakentaminen, johon on käytetty teollisuuden jäte, josta on haluttu saada mahdollisimman hyvä hinta seurauksista välittämättä.
      2. Huolimattomuus:
      - Esimerkiksi rakennus tarvikkeet jätetty vesi sateeseen suojaamatta, jne.
      3. Välinpitämättömyys:
      - Rakennus tarvikkeet, betonielementit, eristeet, jne, on lätkitty vettä valuvana rakenteisiin toteamuksella - “kyllä ne siellä joutaa kuivamaan”.
      4. Tietämättömyys:
      - Ei ole ymmärretty noin yksinkertaisia asioita, että ei esimerkiksi lämmön-eristevilla kuiva rakenteissa, kun se ei kuiva edes vaapaassa tilassa.
      - Tasakatto ratkaisut, jotka eivät sovellu meille Suomeen ollenkaan.
      - Höyrynsulku-muovina on käytetty väärää diffuusio-suojaamatonta (=kaasua läpäisevä) kirkasta rakennusmuovia, eli pakkausmuovia (=ns raksamuovi).
      - Alipaineinen **) ilmanvaihto kuivissakin tiloissa, jonka korvaus-ilman saanti on ollut puutteellinen, tai uupunut jopa kokonaan. Joka on tehostanut rakenteiden kostumista (katso edellinen kohta) ja joka tehostaa kosteusvaurio homeiden tuottamien toksiinien (=myrkky) pääsyn hengitys-ilmaan. Jatkuu linkissä...............
      Klikkaa auki:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kv-kosteusvauriot-mista-johtuu/


      Testaa homealtistumisesi, saatat yllättyä oireilusi todellisesta runsaudesta! Klikkaa linkki auki:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/


      Tästä on kyse limakalvoillasi olet homealtistunut, tai ei! Klikkaa linkki auki:
      http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-kadonneiden-elamaa-yllapitavien-probiootti-bakteerienmhb-arvoitus-ja-homeiden-antibiootti/

    • sairastellut

      Uuden kodin löytämisessä on ongelmana myös se, etteivät oireet yleensä pääty siihen, kun muuttaa puhtaaseen asuntoon. Ja kun sama oireilu jatkuu, ei voi olla varma, onko kyse asunnosta vai terveydestä.

      Luulin aikoinaan, että tervehtyisin kunhan pääsen homekämpästä - muutamaan vuoteen olo ei muuttunut juuri miksikään - vaikka vaihdoimme mm. sängyn vuodevaatteineen, pesukoneen, matot, luovuimme suuresta osasta vaatteita, kirjoja jne. Vain homekämpässä kokemani tolkuton väsymys katosi. Muut oireet ovat helpottuneet vuosien varrella - eivät kuitenkaan ihan itsekseen. Apua olen saanut luontaislääkityksistä ja esimerkiksi homeopatiasta.

    • Kuumetta

      Juuri noin se menee.

    • Tykkään-homejuustosta

      Hometta ja itiöitä on joka paikassa.
      Luonnontuote.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      2069
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1832
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1311
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1204
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1175
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1107
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1051
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1015
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    10. 12
      997
    Aihe