Itse tehty häkki fretille !

tyttö_16 _v

1. Onko yhdelle fretille L 170 x K 150 x S 100 cm mitoilla tehty häkki liiaan suuri ? Jos fretti olisi siellä yöt ja koulupäivän ajan ja muuten vapaana talossa ?

2. MInkälaisia materiaaleja häkin valmistukseen pitää käyttää ?

15

215

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastaus :D

      Ei se ei ole ollenkaan liian suuri. Sehän on juuri parempi että se on isompi. :)

    • aogwehoagt

      Mikään häkki ei ole liian suuri, kaikki on liian pieniä. Fretti ei ole häkkieläin.

    • fretti123

      häkin materiaali ei saa olla ainakaan sinkittyä, sillä siitä irtoaa haitallisia aineita fretin sitä mahdollisesti pureskellessa. Ja toi on ihan liian pitkä aika fretille häkissä. Talo pitää kuitenkin turvallistaa frettiä varten joten olisiko mahdollista antaa/rajata vaikka yhtä huonetta fretin käyttöön?

      • vastaus_(:

        muute hyvä mut lähen ens vuonna opiskelemaan enkä aijo hommata semmosta kämppää mistä sais tehtyy oman huoneen fretille :D


    • juhawi

      Lainaan itseäni toisesta ketjusta:

      "... ettei fretti ole häkkieläin eikä ainakaan millään yöuniin liittyvällä voi häkkiin sulkemista perustella. Meillä fretit ovat vapaina jatkuvasti mm. makuuhuoneessa.
      Elämänrytmistä ei todellakaan voi olla kiinni. Meillä eletään toisaalta siististi 700-1530 -työaikaa ja toisaalta 2130->(ainakin 700 saakka) ja molemmat saavat nukkua kaikessa rauhassa."

      Tuosta häkissäpitoajasta sen verran, että ainakin minulla aikoinaan kouluajat olivat sellaiset, että kotiuduin yleensä neljän (1600) jälkeen. Tähän jos lasketaan jatkoksi ruokailu, mahdollisesti kotitehtäviin uhrattu aika, tv:n katselu, suihku, toinen ruokailu ja mahdolliset muut harrastukset, niin milloin varsinaisesti aioit pitää frettiä ulkona häkistä ja leikkiä sen kanssa? Pitää kuitenkin muistaa, ettei kyseessä ole yhtään sen enempää häkkieläin, kuin omistajansakaan.

      • vastaus_:d

        no kuka on sanonut että päästäisin sen ulos häkistä ku olen tehnyt kaiken tarpeellisen kyse olikin vain siitä ajasta kun yöllä nukun ja noin 5-6 h koulu päivistä ja jos fretti nukkuu vuorokaudesta sen 16-18 h :-D


      • aogwehoagt
        vastaus_:d kirjoitti:

        no kuka on sanonut että päästäisin sen ulos häkistä ku olen tehnyt kaiken tarpeellisen kyse olikin vain siitä ajasta kun yöllä nukun ja noin 5-6 h koulu päivistä ja jos fretti nukkuu vuorokaudesta sen 16-18 h :-D

        Milläköhän kokemuksella sinä puhut että fretti nukkuu 16h vuorokaudessa?
        Niinhän se nukkuu, mutta fretin omistaja tietää ettei fretti nuku sitä putkeen.
        Fretit nukkuu, riehuu, nukkuu, riehuu, nukkuu, riehuu...
        Ei häkkiä, piste. Et kai sinä pistä kissaakaan häkkiin?


      • tyttö_16_v

        Selvennys: fretti olisi vaan häkissä sen noin 10 h mutta tämä olikin vain kysymys että pärjäisikö se ? :D olen harkinnu frettiä moneen kertaan ja pitkään :D
        pitäisinkin sen vapaana jos ei pelottaisi sen yksin jättäminen sehä voi syödä johtoja, mennä hankaliin väleihin, kaivautua sohvaan tai sänkyyn... en muuten häkkiä ostaisikaan/rakentaisi jos voisin turvallisin mielin jättää sen kotiin vapaaksi ku olen koulussa... Ihmetyttää vaan miten voitte jotkut vastata asialliseen kysymykseen niin asiattomasti ;--D


    • Ylimieliset aparit

      Iteselläni frettini on yöt ja koulupäivät häkissä, varmuuden vuoksi koirien takia. Sitä isompi häkki sen parempi :)

      • tyttö_16_v

        onko fretillesi tullut mitää ongelmia häkissä sen ajan kun nukut tai et oo kotona?...
        vihdoin jotain järkeviä vastauksia iha vink vink noihi ylempii kommetteihi ;)


      • juhawi
        tyttö_16_v kirjoitti:

        onko fretillesi tullut mitää ongelmia häkissä sen ajan kun nukut tai et oo kotona?...
        vihdoin jotain järkeviä vastauksia iha vink vink noihi ylempii kommetteihi ;)

        Se, että vastaus ei ole se mitä toivoit, ei tee siitä epäasiallista.


    • ylimieliset aparit

      Meillä ei ole mitään ongelmaa ollut. :) Hyvin unisen näköinen aina kun kotiin tulen. Myös aamulla kun ekan kerran valot laitan päälle niin herää samoihin aikoihin. Se on päässyt hyvin rytmiin :) Frettini myös joutuu välillä olemaan häkissä jos poistun jonnekkin, silloin se voi jäädä rynkyttään häkin kaltereita mutta rauhottuu.

      Mielummin mä pidän frettini häkissä yöt koska se puree varpaita peiton alta (kokomeusta on kun murtautui 2x edellisestä häkistään! ja uninen reagtio on se että ekana potkasee kun joku roikkuu sun varpaassa kiinni....) ja se että nukun 2koiran kanssa samaan aikaan niin toinen on valmis syömään pötköni. Sekään ei ole mukava vaihtoehto.


      Päivät kun eläimet on keskenään niin pidän kaikki omissa häkeissä (myös koirat) Ihan varmuuden vuoksi. Ettei se sitten päätä juosta koiran häkkiin joka on sille viimenen teko tai ees pääse ärsyttään niitä. sitten se että neitini ei päätä tehdä "katoomis" temppua.. olen sitä kerran etsinyt puoltoista tuntia kun oli nukkumassa vintillä kaikkien tavaroitten seassa.. Ja koirat on häkissä sen takia kun molemmilla on sisäsiisteys ongelmia ja toinen tuhoo koko kämpän, päässyt helpommalla. Ja se vaikka koirani on 4h päivässä häkissä ei tarkota sitä että ne ASUU SIELLÄ! vain yksin ollessan. Muuten ne saa olla vapaana kämässä.

    • minulla on kaksi frettiä ja niillä kummallakin on omat häkit mutta myös kruunattu oma huonekkin niille käyttöön...häkit ovat minulla siitä syystä että sielä on reetujen omat nukkuma pesät,juomapullot,ruokakipot ja hiekkalaatikko ja kaikennäköisiä riippareita ja tasoja..ja reetut olen laittanut häkkiin silloin kun tulee vieraita,kun niillä tahtoo aina hieman olla taipumusta alkaa leikkimään varpaitten kanssa ja kaikki eivät siitä tykkää..mutta laita sähköposti ossaa jos haluat vielä jutustella:)

    • Fretin omistaja

      HÄKKISI ON IHAN LIIAN PIENI!!! Jos suljet eläimen noin pieneen häkkiin, tai häkkiin ollenkaan, olet vain julma eläinrääkkääjä.
      LUE TÄMÄ KOKO VIESTI, JA AJATTELE
      Fretti ei missään nimessä ole häkkieläin, kuten ei kissa tai koirakaan. Pitäisitkö kissaa tai koiraa häkissä täysipäiväisesti, tai edes osan ajasta (esim.silloin kun et ole kotona)? En usko että pitäisit. Myöskään frettiä ei kuulu laittaa ikinä, missään tapauksessa häkkiin.
      Fretti eli kesyhilleri on ERITTÄIN aktiivinen eläin, joka tarvitsee paljon tilaa ja paljon huomiota. Fretti on siinä suhteessa rinnastettavissa koiriin ja kissoihin, että niitä on pidettävä huoneistossa vapaana, ja sen sanoo jo järkikin.
      Jos harkitset fretillesi häkkiä, et luultavasti ole ottanut kyseisistä eläimistä tarpeeksi tietoa.

      Ihan siis oikeasti, ennenkuin hankitte fretin, etsikää tarpeeksi tietoa kyseisestä eläimestä, älkääkä laittako sitä häkkiin, sillä fretti tarvitsee todella paljon tilaa, ja häkissä se masentuu vakavasti, joka johtaa ikävä kyllä kuolemaan.
      Lisäksi, fretti on yöaktiivinen, joten sitä ei voi sulkea häkkiin öisinkään. Eikä silloin kuin itse olet töissä tai koulussa, sillä siihen menee suurin osa päivästä, ja fretti on häkissä suurimman osan elämästään.
      Häkki ei todellakaan ole hyvä idea fretille, ja se on törkeää eläimen kiduttamista, josta ei seuraa eläimelle mitään muuta kuin kärsimystä.

      Mieti nyt, pitäisitkö koiraa tai kissaa pienessä häkissä? Älä siis pidä frettiäkään.

      Toivon, että otatte neuvosta vaarin, ja tarjoatte eläimellenne hyvän elämän hyvässä kodissa osana perheen arkea.

      Tyttö16v: LUE!!! Itse olen sinua pari vuotta vanhempi, opiskelen täysipäiväisesti, ja teen muutamana iltana viikossa duunia. Frettini on koko tämän ajan vapaana yksiössäni, sillä ei ole omaa huonetta, ei häkkiä tai muutakaan vastaavaa. Se ei tule yöllä puremaan minua, toisin kuin häkissä pidetyt eläimet, sillä kohtelen sitä hyvin, ja annan sen olla vapaana niinkuin kuka tahansa normaali ihminen joka ei ole epäitsekäs idiootti (ei millään pahalla, mutta pistää vihaksi, kun eläimiä rääkätään). Sillä ei ole mitään syytä purra minua, koska olen sen perheenjäsen, toisinkuin häkissä pidettävät eläimet, jotka ovat vain kaltereiden taakse unohtuneita masentuneita eläimiä.
      Frettini on kiltti, iloinen ja onnellinen eläin, mutta häkissä ole fretti on masentunut, agressiivinen ym. tottakai häkissä pidetty fretti puree häkistä karattuaan omistajaansa, sillä omistaja on kohdellut silloin eläintä kaltoin, ja pilannut sen elämän.

      Niin, ja lisäksi, en ole sisustanut pientä yksiötäni mitenkään normaalista poikkeavaksi, johdot sun muut roikkuu lattialla, eikä frettini ole IKINÄ kertaakaan pureskellut YHTÄÄN johtoja, tuo on täysin surkea tekosyy pitää eläintä häkissä.

      Jos todella aiot pitää frettiä häkissä, älä please ota koko eläintä ollenkaan, vaan anna sen mennä johonkin oikeaan kotiin, jossa sitä ei oteta itsekkäistä syistä, sillä jos sinulla ei tosiaankaan muka ole mahdollisuutta pitää eläintä asunnossasi vapaana, ja sinun pitäisi julmasti laittaa se häkkiin ja SILTI ottaisit kyseisen eläimen, olet itsekkäin ihminen jonka tiedän.

      En minäkään ottanut frettiäni vain siksi, että saisin kivan lemmikin, VAAN SIKSI, ETTÄ VOIN TARJOTA SILLE HYVÄN ELÄMÄN! Jos sinä et voi tarjota hyvää, normaalia häkitöntä elämää fretillesi, ANNA JONKUN MUUN EDES TARJOTA SILLE SE, äläkä pilaa sen ainoaa mahdollisuutta saada hyvä elämä. Frettisi ei saa toista mahdollisuutta, tämä on sen ainoa elämä! Toisin kuin sinä, frettisi ei elä kymmeniä vuosia, eikä se voi päättää itse asioistaan, koska se ei osaa puhua, mutta tämä ei anna sinulle, eikä kenellekkään muulle oikeutta sulkea sitä häkkiin!! Varsinkin, jos elämäsi on noin kiireistä, eläimeen on sitouduttava vuosiksi JOKA PÄIVÄ 24/7, ja on ihan älyttömän törkeää ja epäitsekästä sulkea se häkkiin, silloin kuin itse on jossain muualla, TEETKÖ SAMAN KOIRALLE???

      LAITTAISITKO KISSAN TAI KOIRAN HÄKKIIN!?!?!?!?!?!? NIIMPÄ, ÄLÄ SIIS LAITA FRETTIÄKÄÄN, SILLÄ SE TARVITSEE VIELÄ ENEMMÄN TILAA KUIN KISSA TAI KOIRA JA ON PALJON AKTIIVISEMPI.

      Etkö ymmärrä, että jos toteutat suunnitelmasi, pilaat pienen ja viattoman eläimen ainoan elämän, täysin itsekkäistä syistä. Oletko todella noin brutaali, julma ja itsekäs, ettet välitä eläimistä ollenkaan rääkätessäsi niitä?

    • agp8r8hmtåahå0g8

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      421
      1781
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      180
      1423
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      142
      1333
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      942
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      117
      895
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      876
    Aihe