Haluaisitko oppia tekemään pelejä?

GMSSuomi

Hyvää iltaa Suomi24!

Onko täällä kenties ketään, jota kiinnostaisi luoda pelejä? Käyttää mielikuvitustaan ilman mitään rajoja? Luoda jotain uniikkia, hienoa, suosittua, mahtavaa? Kaikki se on mahdollista.

Game Maker Suomi (osoitteessa gamemaker.fi) on jo yli kuuden vuoden ajan palvellut käyttäjiään eri tavoin. Se yhdistää suomalaisia Game Maker -ohjelman käyttäjiä, se auttaa niitä niin pelin tekemisessä kuin sen jakamisessa. Vaikka et osaisi tehdä pelejä, liity foorumiimme, niin me opetamme sinulle!

Foorumimme muutti juuri hiljalleen tuohon uuteen osoitteeseen ja vaihtoi myös foorumisoftaa, joten älkää pelästykö pientä viestimäärää. Muutama kuukausi sitten viestejä oli kymmeniä tuhansia. Uudelle foorumille kaipaamme kovasti uusia, innokkaita pelintekijöitä jotka jaksavat kysellä, kirjoitella sekä kommentoida muiden pelejä!

Muistakaa myös että foorumille on tulossa vaihdon myötä kaikenlaista uutta kivaa. Lisäämme mm. kotisivut foorumin rinnalle, jolloin pelien jakamisesta, lataamisesta sekä arvostelusta tulee vielä helpompaa. Foorumilla järjestetään myös perinteisiä kilpailuita, joissa saadaan aina valmiiksi lukuisia pelejä.

- Samppu sekä muu Game Maker Suomen ylläpito kiittää ja kuittaa.

PS. Jos liityt foorumille, muista ihmeessä laittaa minulle yksityisviesti. Voin auttaa sinua vaikka kädestä pitäen pääsemään mukaan foorumimme outoon kulttuuriin ja vastaan kysymyksiisi foorumiin liittyen.

11

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiinnostunut

      Sivusto näyttää erittäin hyvältä, ja tulevat ominaisuudet vaikuttavat mielenkiintoisilta! Voisin liittyäkkin sivustolle, olen aina haaveillut omien pelien tekemisestä mutta koodata en osaa ollenkaan :D

    • Säästä aikasi

      Suosittelen opettelemaan ennemmin ohjelmointia kuin näitä leikkiohjelmia. Et saa aikaiseksi mitään vakavaa "Game Maker"-tyylisillä ohjelmilla, suosittelen käyttämään ajan suoraan jonkin varsinaisen ohjelmointikielen opetteluun.

      • jjjjjjjjjjjjjjjjj

    • TsemppiaVaan.

      Totta, pelin tekeminen on paljon muutakin kuin koodaamista. Koodaamisen oppii nopeasti, mutta pelin idean rakentaminen on yhtä suuri haaste.

      Itse väsäämäni pelin voi latailla ilmaiseksi ao. osoitteesta. Suuri työ meni myös kenttäsuunnitteluun, grafiikkaan, musiikin tekoon, partikkelianimaatioihin, fonttianimaatioihin yms.

      http://www.emsproject.com

      • C++ opiskelija

        "Koodaamisen oppii nopeasti"

        En ole aivan samaa mieltä tuosta!


      • helppoa heinäntekoa
        C++ opiskelija kirjoitti:

        "Koodaamisen oppii nopeasti"

        En ole aivan samaa mieltä tuosta!

        et vaan osaa. kuka tahansa jolla on vähänkin päässä muutakin kuin sahajauhoa oppii ohjelmoinnin hyvin muutamassa vuodessa (joka on siis suht lyhyt aika). ohjelmointi itsessään on puhdasta logiikkaa, siinä ei ole mitään vaikeaa - ainut mihin aikaa kuluu eniten on syntaksin juurtaminen takaraivoon.


      • dddaad
        helppoa heinäntekoa kirjoitti:

        et vaan osaa. kuka tahansa jolla on vähänkin päässä muutakin kuin sahajauhoa oppii ohjelmoinnin hyvin muutamassa vuodessa (joka on siis suht lyhyt aika). ohjelmointi itsessään on puhdasta logiikkaa, siinä ei ole mitään vaikeaa - ainut mihin aikaa kuluu eniten on syntaksin juurtaminen takaraivoon.

        "- ainut mihin aikaa kuluu eniten on syntaksin juurtaminen takaraivoon."

        Syntaksin oppii hyvin nopeasti, totaalinen aloittelija jonkun Pythonin muutamassa päivässä - kokeneempi yhdessä illassa. Tietysti joku C kestää pidempään.


    • TsemppiaVaan

      Ei se koodaaminen todellakaan ole mitään ihme- hommaa. Paljon vaikeampaa on saada se peli- idea toimimaan.

    • anni123

      mä yritän tehdä peliä mut ei se onnistu

    • softwareVShardware

      hmm, olen katsellut youtuupista noita sierra on-linen vanhojen seikkailupelien läpipeluun, ovat kuin elokuvia, niistä oppii paljon. Ovat aika pitkiä nuo pätkät, jotain 2-3 tuntia nuo "elokuvat" yleensä.

      Kuten esimerkiksi, että: software tarkoittaa että on sort-aware, sieltä saa pehmoleluja, kuten hardware-kaupasta saa rautatyökaluja.

      General Storesta saa kaikenlaista, kenkiä, vaatteita, aseita, melkein vaikka mitä ;)
      Johnny Cashin laulussa: Devil's right hand, olikin tuollainen mainittu, että ostin colt .45" peacemakerin general storesta, en tiennyt miksi peacemaker on tuollaisen revolverin lempinimi, mutta opin pian tietämään..

    • samakaavatympii

      Jos tekee jollain apuohjelmalla, silloin kaikista peleistä tulee kaavamaisesti samanlaisia, pitää osata koodata itse kaikki rutiinit sitten, muuten syntyy vain turhaa ajanvietettä ja krääsää, jota kukaan ei osta.

      Ja idea pitää olla hyvä myös.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2809
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      376
      2664
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2200
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    5. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      71
      1838
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1783
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1774
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1708
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1603
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1482
    Aihe