Eikös nää nyt muuta keksinyt...

tyttisteddy

Järvisestä kirjoitettu kirja on mitä syvin katsaus henkilöön ja on mahtavaa kuinka olennaisia asioita hänestä on saatu opukseen. Lukuisat ystävät ovat valoittaneet miehen elämän kulkua ja tapahtumia, luonnetta tyyliin: "järvinen oli ihan lärvit", "silloin järvisellä oli meneillään kuivempi kausi" jne.
Ihan oikeesti hei; toi kirja antaa kuvan järvisestä että aloitti suurinpiirtein päivänsä juomalla pullollisen kossua ja vetämällä hepoa suoneen ja ei ku baanalle.
Miten näin ala-arvoinen teos on voitu tehdä ihmisestä?? Aivan pinnalliseksi jää taas kuva miehestä joka oli sentään hyvin merkityksellinen suomen rock-historiassa. Kirjoittajat mässäilevät hänen kamankäytöstään jne. Ei minkäänlaista tajua miten tehdä syvempää kuvaa ihmisestä. Tarinat ovat kauttaaltaan irtonaisia, eivät loogisesti kytköksissä toisiinsa ja muodostavat kirjasta hyvin levottoman oloisen. Ainoa asia mikä kirjassa toimii ns.punaisena lankana on se kuinka juotiin, saatiin potkut juomisen takia, vedettiin kamaa ja oltiin alhaalla, sitten taas ei käytetty mitään ja sit taas retkahdettiin. Suututtavan huono kirja.
Sitten sain Cissestä kertovan kirjan. Sen luettuani olin raivoa täynnä. Cisse juo ja vaipu ja sitten taas ei juo ja kaikki hyvin ja sitten lärväillään.....
Kummatkin opukset on kirjoitettu samaa kaavaa hyväksikäyttäen ja kummassakin tällä tavalla loukataan taiteilijoita syvästi ja aliarvioidaan lukijoita, faneja suuresti. Herääkin kysymys miten kirjojen kirjoittajat ovat päätyneet täysin samaan ilmaisutapaan??? Todella köyhää luettavaa ja kertonee taas kirjoittajien käsityksistä miten elämänkerrat pitää kirjoittaa; mitkä asiat ovat niitä olennaisia ja luotaavat kuvaa ihmisestä ja minkälainen ihminen kätkeytyy julkisivun taakse.
Molemmat kirjat vein nyt divariin. Parempia ja asiallisempia dokumentteja odotellessa....

19

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tettisstydy

      Mikset sä anna palautetta suoraan kirjailijoille sen sijaan että avaudut tällaiselle säälittävälle höpöhöpö-palstalle?

      • TsydysTyts

        Mitäs sä sit tätä säälittävää höpöhöpö-palstaa kyttäät ellei tänne sun mielestä sais ees kirjottaa. Mee kotios siit pöllö.


    • tettisstydy

      Täähän on parasta viihdettä ikinä!

      • ooweeoolaa

        Samaa mieltä siun kanssa ja myös ketjun aloittaneen kanssa kirjojen tasosta. Hyvin kehnoja lukuelämyksiä olivat vaikka idoleista kertoivat. Tämä höpöhöpö palsta on mielestäni ainoa kunnon paikka käydä keskustelua hurriganesista.


    • tettisstydi

      Onpa vilasta ja asiantuntevaa keskustelua :-o)

    • homekorava

      paskapuhetta, kirjailija tekee oman mielikuvansa, samoin sinä, kumpikaan ei välttämättä vastaa todellisuutta. jos et ole tuntenuut ko tyyppejä sulla ei ole mitään pohjaa sanoa yhtikäs mitään. sun haavekuvas on ihan sun omaa keksintöäs-

      • tyttisteddy

        Taas yksi joka missasi pointin. "kirjailija tekee oman mielikuvansa"..heh heh. Tuotahan ei tossa kiistetä vaan kyseenalaistetaan kirjailija/kirjailijoiden mielikuvien taso ts.ammattitaito kirjoittajana, varsinkin dokumentaarisen sellaisen. En väittänyt että oma mielikuvani olisi se oikea mutta en ainakaan lähtisi rakentamaan jonkun elämänkertaa nostaen ryyppäämisen ja toilailun niiksi tärkeimmiksi ja olennaisimmiksi asioiksi. En myöskään tekisi kirjasta niin katkonaista missä asiayhteydet ovat välillä todella hajallaan, kuvaukset taiteilijoista pinnallisia vailla minkäänlaista syvyyttä. Haastattelisin kirjaan myöskin enemmän taiteilijan läheisimpään piiriin kuuluvia ihmisiä enkä turhanpäiväisiä pelimanneja jotka järjestään vain kertovat tähden päihdekäytöstä. Sinulla on toki mielipiteesi myös, kuten meillä kaikilla. Mielipidettäsi en vain voi ottaa kovin vakavasti koska siitä puuttuu järkevä puolustuskanta, puoltava näkemys kirjan tai kirjojen hienoudesta.
        Kummatkin teokset ovat ala-arvoisia siinä mielessä että ne esittävät olevansa faktapohjalta kerrottua kaikenkattavaa dokkaria. Järvisestä kertovan kirjan lopussa todetaan että Hurriganesista kertovan kirjan(Aaltonen-Kontianen-Starck-2002) sekä kuvakirjan "Ganes-Valokuvia Hurriganesista"(Kaila-Schutt-Vuorimies) lisäksi "..lisätään käsissäsi pitämäsi teos, on koossa jotakuinkin niin kattava kuva Albertista, kuin se on mahdollista ilman Maestron läsnäoloa (suor.lainaus) ". Eipä tosiaankaan ole lähellekään. Ihmettelen miksi kirjassa ei ole enemmän omaisten kertomuksia koska varsin yleisessä tietoisuudessa on että moni todella läheinen ja näin Albertin IHMISENÄ tunteva, jätettiin joko täysin ulos tai hyvin vähälle osalle. Ehkäpä tarkoitus oli tehdä mahdollisimman kaupallinen, kaikkia viihdyttävä teos.
        Cisssestä kertova kirja on jo niin kuraa ja pinnallista skeidaa että siitä jää kyllä kuva että se on tehty kiireessä ja täysin huitaisten. Shame on you!


    • dr x x

      haesta sinä saevartelija pitä pieeru, sinet rokista tajua mitn

      • 98yu

        Kertonee hurriganes fanien äo:sta kommenttisi? vedä sä vaan viinaa kitusiin ja kuuntele Roadrunneria juoppo!!


    • Minun mielestäni:

      Kyllähän Järvisen kirjaan on nähty vaivaa ja se kaikin puolin hyvin tehty kattaus hänen urastaan ja ennen kaikkea rakkaudestaan siihen musaan mitä teki.

      Häkkisen kirja - valitettavasti - tuntui enemmän sellaiselta satuilulta. Siinähän oltiin onnistuttu poimimaan jopa hänen ajatuksiiaan sanoiksi. Olen tuosta ainakin samaa mieltä, että tuon älyttömän deekuilun korostaminen ja jatkuva kertominen pisti ällöttämään ja sitä kautta v:: tuttamaan.

    • Hugo Hoo

      Mutta jospa se on sitä loppuvaiheessa voimakkaasti ollut? Itse en tiedä, en ollut paikalla,

      • pettynyt78

        eiköhän sen elämässä ollut muutakin. Paska kirja!


    • No hemmetti,

      Kysykää Remulta, se sen tuns jo aika nuoresta ja oli aika paljo sen kans tekemisis. Jos samas bandis skulaa monta vuotta yhdes, ni kyllä sen tietää mis vaihees se brenkku on alkanu maistua ja kuinka paljo.

    • 13+12

      Albert-kirjassa kerrotaan, että Remu otti kerran housuttoman Albertin poikittain syliinsä, levitti Albertin pakaroita ja näytti ruotsalaiselle poliisille Albertin peräreikää. Sen kun luin niin ajattelin, että voi perse mitä meininkiä.

    • Tsägä hägä

      Tuo kertoo olennaisen Remun henkisestä tasosta.

      • 13+12

        Ei nyt niinkään. Remullahan riittää katuviisautta ja katupojan nerokkuutta joka toimii tosielämässä. Albert taas oli taiteilijasielu ja monella tapaa lahjakas ihminen kitaristintaidoistaan nyt puhumattakaan.

        Viina ja huumeet, siinä syy Hurriganesin keikkaelämän levottomuuteen.


    • voitto80

      mut cisse hoiti kondista uimalla,tapiolan uimahallissa.sai joka lihakselle kondista,kävellessä happea.hah!!näin ite kerto,miten kuntoili..

    • ygooo

      joo ja dipolissa otti sitten vähän palautusjuomaa. vähän.

      • kukin tyylillään

        Pitäähän sitä urheilusuorituksen jälkeen palautua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11041
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3093
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      213
      2945
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1736
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      50
      1630
    9. 85
      1628
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe