Yliherkkä kofeiinille?

Pakkosaadakahvia

Meinasin semmosta kysyä että mahanko olla yliherkkä kofeiinille koska aina kun juon kahvia alan voimaan pahoin ja välillä myös oksennan. välillä energiajuomista tulee samavaikutus.

2

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ashes in the cave

      17.11.2011 kAHVINJUONNIN sALAT
      Alkuun seurustelusta sillä se liittyy osaksi suurta kahvin ympärillä pyörivää maailmaa ja aika monelta tasolta tosiaankin. Korvaavana ylellisyysjuomana kahvi vakiintui suomalaisten työtään rakastavien keskuudessa. Alkoholin kieltolain vaikutus toi tämän herkkutuotteen lämmittämään pohjoisen Suomen talvea, ja kun hamppukin kerran oli kielletty ja mystisesti unohdettu teollisuuden tuodessa ulottuville pinnallisesti upeita materiaaleja, niin kahvin tehtäväksi tuli tuoda loiste arkipäivään.

      Teollistumisen hinta oli nimittäin maksettava eikä sopinut jäädä kiinni menneisyyden kuvioihin. Kahvin sosiaalinen ulottuvuus on jäännettä osittain tästä yhteisöllisyyden koetusajasta, jolloin vapaa-ajan käyttö jäi luultavasti monen ihmisen osalta vähälle.

      No mutta tarkoituksena on kuitenkin selittää miten vaikeaksi kahvi voi elämän tehdä. Harvat siitä puhuu, koska se on itse aiheutettu ja sisäiseen elämään liittyvä juttu. Ihminen esimerkiksi alkaa valehtelemaan itselleen ja väittämään, että tarvitsee kahvia jotta pystyisi kohtaamaan itsensä. Eikö tässä vaiheessa ole edistytty tavoitteessa? Luultavasti hän on luonteeltaan jokseenkin häiriintynyt eikä ymmärrä elämän todellista tarkoitusta. Tätä harhakäsitystä on saattanut edeltää demoninen itsetärkeys - onnellisuuden lähteiden asteittainen poisliukuminen elämästä ja niiden korvaaminen oman itsensä vaalimisella! (sen tajuaminen on varma merkki edistyksestä) Lopuksi joudutaan tilanteeseen, jossa yhden hairahduksen seuraus on, että vain janotaan oman itsen mielihyvää lisääviä asioita. Samalla aletaan jo vihaamaan yhä enemmän kaikkea, joka paljastaa tuon janon olemuksen. Se on johtanut henkilön kiskomaan kahvia tarkoituksena muuttaa todellisuuden tietoisuutta itselleen sopivaan muotoon. Toisin sanoen henkilö ryyppää kahvia, jotta maailma olisi soveliaampi ja toisinaan saadakseen voimaa muuttaa käsitystään maailmasta (omien valheellisten juoniensa sallittavuuden tason muuttamisen tarkoitusperiin). Yritin havainnollistaa, miten monimutkaisesti voi valehdella itselleen. En tosin tiedä, miksi jatkan vielä pidemmälle seuraavasti.

      Kehittyneemmällä tasolla valhe alkaa kuitenkin rakoilla ja epätoivoinen kahvinisti alkaakin sitomaan riippuvuutensa; huomaa, riippuvuutensa kieltämiseen uskonnollisia aspekteja. Hän ei siis yritä vieläkään päästä valheestaan eroon, vaan pitää siitä kiinni ja jatkaa toimintaansa kieltämällä elämäänsä vaikeuttavan kahvin juomisen. Luonteensa sisäänpäinkääntyneisyyden vuoksi, hän pystyy muuttamaan riippuvuuden hajoittaman hermostonsa terveyden/kunnon paljastavan signaalin tulkintaa. Pahaa oloa tuottavat signaalit muuttuvat itsekeskeisyyden ja itsekkyyden ilmasijoiksi [this is the motivation to do it in the first place]. Henkilö todella luulee, että suorittaa jotain henkisesti järkevää egon kouluttamisstrategiaa. Ja periaatteessa se olisikin mahdollista vedättää itsensä niin pitkälle, että ainot keino saavuttaa taas hyvä olo, on hermoston jännitykset pois epäitsekkyydellä.
      Saavutaan pisteeseen, jossa ongelmat mielessä ja hermostossa ovat niin pahat, että suuri epätoivo iskee. Tässä vaiheessa tarvitaan itsehillintää jottei mentäisi siihen lankaan, että paha olo poistetaan toisella päihteellä tai juomalla lisää kofeiinia. Lisäksi tarvitaan suuret luovuuden taidot lähinnä sen itsekeskeisyyden tunnistamiseksi ja pysymiseen siitä tietoisena, joka ei tunnista olevansa pysymätön vaan yrittää ylpeyden lisäämisellä tehdä päättelystä niin vaikeasti havaittavaa ja monimutkaista -kaikkien niiden aiempien kahvinjuonnin avulla tehdyistä liikkeistä huolimatta- ettei pystytä näkemään omasta tilanteesta paholaista, ja näin tulee "mun" mentävä reikä päähän. Näin ollen, pystyy pakon edessä muuntamaan luonnettaan parempaan suuntaan.

      Hulluutta se kuitenkin on! Miksei yrittäisi muuttaa toimintaansa täysissä voimissaan ja saisi oikeasti jotain aikaiseksikin? Kyse on tietynlaisesta luonteenlaadusta, joka ei ole koskaan tyytyväinen elämäänsä tms.. Sellaisen kehittänyt ihminen kääntyy pahaksi, jos häntä ei ahdisteta nurkkaan. Siksi että hänen on tunnettava oman elämänsä panoksena pelissä tai muuten mitään kehittävää ei tapahdu.

      Ylpeyden takia itsearviointiin ja normaaliin kanssakäymiseen tulee esteitä ja himon tyydyttämisen epäonnistumisesta ja muusta ulkomaailman painostavasta vaikutuksesta puhkeaa egon sairaus. Sen luonne on kieroutunut, tiedostamaton ja ympärille on kasvanut äärettömän tarkasti muita ihmisiä tunteva kuori. Tällainen sosiaalisissa tilanteissa erittäin poikkeavasti käyttäytyvä itsetärkeyden riivama henkilö kuvittelee yllä mainitulla tavalla kouluttavansa egonsa ja parantavan omatoimisesti luonnettaan. Lieneekö mahdollista? Ajatukset ovat kuin auton pyörä, niitä ohjaa kuski. Kuskin pitää pysäyttää auto jotta ajatukset pysähtyisivät. Sitten täytyy päästä uudelleen liikkeelle ilman kuskia.

      • we got work to do

        Itsekeskeisyyteen ei silti taida olla olemassa muuta varmaa puhdistuskeinoa, kuin epäitsekkyys. Mitä se on? Epäitsekkyyden määritteleminen kannattaisi tehdä kunnolla, vaikka nyt olikin tarkoitus puhua kahvinjuonnin saloista. Ai niin ja sen sosiaalisesta ulottuvuudesta. Palataanpa aiheeseen...

        Ihmisten tietoisuudentaso on mielestäni vähentynyt roimasti viimeisten vuosien aikana. Minusta tuntuu, että kahvipöydässä on ollut erittäin harmoninen ja positiivinen tunnelma aikaisemmin. Tähän voisi mainita, että mielen muunteluiden rajaaminen on kuitenkin vaikuttanut ko. kappaleen kirjoittamis- ja muokkaamishetken välillä niin paljon minuun, etten enää voi olla varma mitä oikein tarkoitin alunperin kun puhuin aikaisemmin aikaisemmasta positiivisesta tunnelmasta.

        Halusin kirjoittaa siitä, etten kestä olla selvinpäin kahvista, koska se tilanne on niin lennokas, mielikuvitukseni lentää aivan pilvissä!!! Pidän sitä silti siinä tilanteessa kivana juttuna. No mutta todellisuus on muuta, eli olen irti maasta enkä kykene kriittiseen itsetarkkailuun.

        Olen leijona, itserakas, leuhka jne. Mutta teen vastoin omaa intuitiotani ja kipeytän itseni kofeiinilla. Olisi paljon parempi ilman. Teen itsepetoksen, että tarvitsen muka paljon kofeiinia pitääkseni jalat maan tasalla. Kohta tarvitsen varmaan pilveäkin siihen, että saan pidettyä otsalohkon toimintahäiriöstä johtuvan valheellisen ja dharmasta poispäin pyrkivän pahuuden saastuttaman mieleni mukamas hallinnassa ja maan tasalla. Hirveää noidankehää, olen tehnyt tämän ennenkin. Silloin vain rikoin hermostoni sen verran pahasti, etten koskaan oikein päässyt sieltä takaisin, sähkövirta heikkeni liikaa. Se oli kuitenkin tilaisuus opetella käyttämään otsalohkoa energiansäästöohjelmalla. Jos tielleni ei olisi osunut virtavoiman palauttavaa tekniikkaa, olisin tällä hetkellä tappanut itseni pettymykseen ja itsetunnon romahtamiseen yhteiskunnasta itse valitsemani paikkani menettämisestä johtuen.

        Koko elämäni on muutenkin aivan pirstoutunut ja haaveeni hortonomin papereista alkaa luhistua tämän syntitaakan ja alhaisen luonteenlaatuni painosta. Miksi edes tulin tänne kouluun? Kuvittelin olevani normaali ja roikuin kiinni siinä, että täytyy tehdä muiden odotusten mukaan. OK ehkä halusin myös tulla joksikin psykedeelejä kasvattelevaksi etno-kasvitieteilijä-antropologiksi, niin kuin Terence McKenna. Todellisuudessa en tiedä yhtään mitä pitäisi tehdä enkä osaa mitää tehdä minkään asian eteen. Pidän edelleen kiinni siitä valheesta että olen normaali ja haluan olla yhteiskunnassa.

        'M*utta kun yhteiskunta ei ole enää normaali, se on riistäytynyt hallinnastamme ja kieltäydymme keinoin hämärin myöntämästä. Tässä ei enää ole mitään mahdollisuuksia olla onnellinen. Olen vain ensimmäisiä tyyppejä, jotka sen huomaavat oman kokemuksen kautta ja muiden epäsuorasti vaikuttavan avun kautta.(Miten se apu vaikuttaa epäsuorasti? Huomaa etten ole tehnyt asanoita 5-6 päivään.) Se apu on ollut Dharman selittämistä ja sen levittämistä länsimaihin. Tuntuu ehkä hieman pahalta sanoa tämä, mutten usko, että esim. Suomessa muuttuisi tulevaisuudennäkymät kovinkaan merkittävästi kollektiivisella tasolla enää tässä vaiheessa. Siis yritän sanoa, että ehkä Dharman levittäjien tarkoitus on vain tulla ja sanoa se mitä heidän täytyy sanoa, ja jää täysin omalle vastuullemme, otammeko neuvosta vaarin ja todella alamme elää sen mukaan. Ei ehkä olekaan mahdollista auttaa yhteiskuntaa enempää. Jos oikein osaa lukea tämän hetkistä tilannetta, saattaa päästä siihen tulokseen, jota yritän tässä kirjoittaa auki. Ehkei kannattaisi sanoa mitään. Tämäkin saattaa olla oman yhteiskunnastani irtautumisen alku tai vahvistus myöhemmälle päätökselle. On niin monta asiaa jotka täytyy ottaa huomioon. En epäilisi jos tämän tekstin alkuperä olisi jossain pretan, eli nälkäisten haamujen toimissa. Saatoin vahingossa avata vähän liikaa mieltä olematta siihen valmis juomalla kofeiinia ja olemalla pirun itsekäs jättäen kouluhommat sikseen jne jne. Mutta jos se mitä tässä yritän tuoda esiin on todella homman nimi, pelkäänpä pahoin että joudun itse tekemään aloitteen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe