Kokemuksia maakaasuautoista?

maakaasulla

Onko kellään maakaasuautoa? Nyt kun polttoainekustannukset ovat kovat niin maakaasuauto kiinnostaisi, mutta kannattaako sellainen ostaa?

Lähteekö käyntiin talvella? Onko aina huollossa? Onko mitä vikoja?

16

3478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 82snt/litra

      Kyllä
      Kyllä
      Kyllä
      Ei
      Ei

    • maakaasulla

      Mistä maakaasuauto kannattaa hankkia? Suomi? Ruotsi? Saksa? Muu, mikä?

      • kaasussa

        Onkohan Ruotsissa maakasuvehkeitä? Meneeköhän sinne putki Venäjältä? Biokaasua siellä ainakin käytetään mutta varmaan aika pienissä määrin. Tästä syystä Ruotsin tarjonta voi olla aika vähäistä, kuten Suomessakin. Saksassa lienee valikoimaa kunhan ei mene vahingossa hakemaan nestekaasuautoa. Ja se muu, mikä on Italia. Siellä käytetään maakaasua aika paljon.


      • CH4
        kaasussa kirjoitti:

        Onkohan Ruotsissa maakasuvehkeitä? Meneeköhän sinne putki Venäjältä? Biokaasua siellä ainakin käytetään mutta varmaan aika pienissä määrin. Tästä syystä Ruotsin tarjonta voi olla aika vähäistä, kuten Suomessakin. Saksassa lienee valikoimaa kunhan ei mene vahingossa hakemaan nestekaasuautoa. Ja se muu, mikä on Italia. Siellä käytetään maakaasua aika paljon.

        Huh, joku trolli kenties?
        Kannattaisiko nähdä hieman vaivaa itse, esim kirjoittaa Googleen hakusanaksi vaikka maakaasuauto tai biokaasu.


    • cng

      Siis, maakaasu ja biokaasu ovat sitä samaa metaania. Syntytapa on vain erilainen: maakaasu on on syntynyt maaan kerroksissa vuosisatojen/tuhansien kuluessa, kun taas biokaasua voidaan valmistaa mistä tahansa eloperäisestä aineksesta mädätysprosessilla biokaasulaitoksessa tai sitten se voidaan ottaa talteen kaatopaikalta. Ennen auton kaasutankkiin laittamista maakaasu ja biokaasu tulee puhdistaa ja jalostaa liikennekelpoiseksi.

      Maakaasuautoja on meillä tuhatkunta ja naapurissa Ruotsissa noin 36000.

      Kaasuautoilulla on monta etua, mutta on siinä niitä rajoitteitakin. Harvahko tankkausasemaverkosto tulee ensimmäisenä mieleen.

      Aiheesta löytyy paljon tietoa kun vain jaksaa istua koneen ääressä:
      Esim:
      www.liikennebiokaasu.fi
      www.biokaasuauto.fi

    • Kaasuautoilija

      Maakaasulaitteiston voi asennuttaa lähes mihin tahansa autoon, tosin takakontin käytettävä tilavuus pienenee kaasupullojen vaatiessa tilansa. Itse laitatin kaasulaitteiston autooni muutama kuukausi sitten ja olen ollut varsin tyytyväinen. Ei mitään ongelmia ja tankatessa hymyilyttää, polttoainekulut ovat nyt puolet entisestä. Laitteiston hankintahinta (vajaa 3000 euroa) tulee kuoletettua alle vuoden ajoilla ja siitä eteenpäin se on sitten selvää säästöä. Ja kun sitten vaihdan autoa, voin siirrättää laitteiston siihen.

    • yks kyytimies

      Taksien ajomäärillä paremmin kannattavaa kilometrihintaa dsl. (bens.)/maakaasulla, jos ei tarvitse ajatella kokonaiskustannuksia, jotka muodostuvat huoltojen osalta vakiokoneita kalliimmiksi. Bensaversioillekin tulenee 2013 käyttövoimavero, joka myös syö osaltaan käyttökannattavuutta myös melko kattamattoman jakeluverkostonsa johdosta.

      Todellinen kilometrihintahan selviää vasta jo uutenakin tuhansia euroja kallimman ostohinnan lisäksi vasta autosta luopumisen yhteydessä saatavasta hyvityshinnasta, joka jäänee normaalia diesel-autoakin huonommaksi vika-alttiutensa ja ostohalukkaiden vähyyden takia.

    • Kaasulla kaunihimmin

      Ulkomailta voi hakea kaasukaaran lähes tavallisen bensa-auton hinnalla. Esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa on noita metaanitoimisia tarjolla pilvin pimein.

      Itse hain Tukholmasta Volvon, joka oli aika paljon ajettu. Hyvin on toiminut. Kaasuauton moottorin pitäisi kuitenkin kestää, sillä metaanista ei tule karstaa koneeseen. Aika näyttää oliko tuo hyvä investointi. Käyttökulut ovat joka tapauksessa edulliset.

      • verolle pantava

        Käyttövoimaverolle nuo maakaasuautotkin menevät v. 2013 alusta.


      • Kaasuva
        verolle pantava kirjoitti:

        Käyttövoimaverolle nuo maakaasuautotkin menevät v. 2013 alusta.

        Joku 200 egen vero ei paljon liikuta kun säästän melkein 2000 euroa vuodessa polttoainekuluissa.


    • Kaasuta

      Jotkut pyrkii säästämään polttoainekuluissa sekoittelemalla Re85:sta tavallisen bensan sekaan: Ehkä sittenkin kannattaisi hankkia oikea Flexifuel, jonka moottorinohjausjärjestelmä soveltuu etanolisekoituksille.
      Tai miksei peräti maakaasuauto, jos tosissaan säästäminen on se ykkösjuttu! Etanolisekoituksilla voi säästää polttoainekuluissa 10-20 %, kaasumaisilla polttoaineilla 40-50 %. Ja kaasuautonhan saa lähes tavallisen bensa-auton hinnalla, ainakin jos hakee sen ulkomailta.

      • 106E85

        kyllä tavallisen bensa-auton moottorinohjaus soveltuu etanolisekoituksille ... ei ihan 85% etanolille, mutta sanotaan 30-40% etanolia ei ole mikään ongelma.


      • 106E85

        "Etanolisekoituksilla voi säästää polttoainekuluissa 10-20 %"

        Meidän kylällä E85 maksaa 1,185. Lämpöarvo on noin 35% bensiiniä heikompi joten vertailuhinta 95E:hen on noin 1,599.

        95E maksaisi pumpulla 1,629.

        Teoreettinen säästö etanolilla siis 2%


      • KaasuMersumies
        106E85 kirjoitti:

        "Etanolisekoituksilla voi säästää polttoainekuluissa 10-20 %"

        Meidän kylällä E85 maksaa 1,185. Lämpöarvo on noin 35% bensiiniä heikompi joten vertailuhinta 95E:hen on noin 1,599.

        95E maksaisi pumpulla 1,629.

        Teoreettinen säästö etanolilla siis 2%

        -- Joo, ei pirtulla paljoa säästä. Täytyy taas suunnata katse tuonne Ruåtsin puolelle. Ovatten keksineet muuttaa näitä Flexifuel autoja kaasukäyttöisiksi, elikkä toimivat sitten kolmella eri polttoaineella. Kätevää, jos voi valita ajaako normaalisti bensalla, vaiko sitten sillä pirtulla tai vaikka kaasulla riippuen siitä, mikä kulloinkin on halvinta ja sopivasti saatavilla. Näin siis rakkaassa länsi-naapurissa. Eivät muuten joudu maksamaan mitään dieselveroa noista, kuten täällä hölmölandiassa joutuu.


    • Kaasutellaan

      Joo, se on nimeltään käyttövoimavero. Uskomatonta, että sellainen tuli myös biokaasuautoille vaikka biokaasun liikennekäyttöä luvattiin edistää. Toisaalta parinsadan lisämaksu ei heilauta kun säästää toista tonnia polttoainekuluissa...

      Vielä kun laajentavat tankkausasemaverkostoa niin hyvä on!

      • KaasuMersumies

        -- Niin, milloinkahan sitten nähdään sitä hallitusohjelmassa luvattua biokaasun liikennekäytön edistämistä? Epäilen vahvasti ettei milloinkaan. Nyt on vain heitelty kapuloita rattaisiin. Eihän se parisataa ketään kaada,mutta antaa ihmisille selvän signaalin, että älkää ostako näitä vähäpäästöisiä autoja, koska siitä rangaistaan. Ruotsissa em.autoista ei tarvitse maksaa ajoneuvoveroa ensimmäiset viisi vuotta rekisteröinnistä,eikä siellä ole myöskään mitään käyttövoimaveroa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6083
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3685
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1758
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1532
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1435
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1428
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1345
    Aihe