Virus liikkeellä?

Isä Lahdesta

lapselle nousi kova kuume, nyt toista päivää melkein 40'C, neuvottiin päivystyksessä odottamaan vielä pari päivää ennen lääkäriin vientiä. Tuntuu vaan, että lapsi jo puolikuollut siihen mennessä. Joku virus kuulemma tällä hetkellä liikkeellä, pitää ilmeisesti antaa kuumeen hoitaa se pois päiviltä vai onko antibiooteista hyötyä viruksia vastaan?
Korvissa ei arista, syö ja juo ihan hyvin, vaikkakin vähemmän kuin normaalisti.

Muilla kokemuksia?

11

1321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • porkkana

      Hei,

      lapsen kuumeen alentamiseen helpottaa esim. kuumetta alentava peräpuikko (mm. panadol,tms) - apteekki neuvoo lisää. Juota lasta paljon ja anna vaikka jätskiä ym. mikä lapselle maistuu. Mikäli tuntuu että lapsen tilanne heikkenee niin viipymättä kekussairaalaan. Toivottavasti auttaa.

    • Hannah

      Antibiootit eivät auta viruksen aiheuttamiin sairauksiin kuten flunssa.Antibiootteja käytetään bakteerien aiheuttamien sairauksien esim. angiina hoitoon.

    • Mam

      Lapsesi vaikuttaa hyväkuntoiselta siihen nähden, että kuumetta on noinkin paljon. Meidän nuorimmaisemme sairasti talvella influenssan (oli silloin n. puolitoistavuotias), ja korkea kuume jatkui yli viikon. Emme kuitenkaan vieneet lääkäriin, koska lapsi söi jotenkuten ja joi ihan hyvin. Hän ei myöskään aristellut korviaan eikä muutenkaan vaikuttanut erityisen sairaalta, ja paranikin sitten ihan hyvin kotihoidossa. Antibiootit eivät tosiaankaan viruksiin tehoa.

      Juominen on tärkeää. Sitten, jos lapsi lakkaa juomasta, niin lääkäriin pitää mennä. Yhdellä lapsellamme oli joitakin vuosia sitten keuhkokuume, jolloin hän ei juonut oikeastaan yhtään.

      Meillä lapset ovat tykänneet Panadol-mikstuurasta. Se laskee kuumeen ihan yhtä hyvin kuin suppokin.

    • lekuri

      ei oo lekurista eikä antibiootista sullen apuva
      jos todellakin se pari pv menee, niin sitten eri juttu. Kuitenkin lapsi voi hyvin kaikista merkeistä lukien. Antibiootti ei toimi kuumeeseen, vaan vain bakteeriitautiin. Korkean kuuumeen takana usein virus!

      Eli jos 4:s päivä ja kuume yli 40, niinn llekuriin riennät!
      Muksut kestää aika paljon !!!

      • Mam

        Ei ollut kovin lekurimainen viestisi. Kuumetta voi kyllä katsoa yli neljäkin päivää, jos lapsi on hyväkuntoinen. Minkä se lekuri kuumeelle voi? Jos on bakteeritulehduksia, niin lapsi on kipeä, ei vain kuumeinen. Tai jos lapsi lakkaa juomasta, niin sitten lekuriin ja kiireesti.


      • Anssi
        Mam kirjoitti:

        Ei ollut kovin lekurimainen viestisi. Kuumetta voi kyllä katsoa yli neljäkin päivää, jos lapsi on hyväkuntoinen. Minkä se lekuri kuumeelle voi? Jos on bakteeritulehduksia, niin lapsi on kipeä, ei vain kuumeinen. Tai jos lapsi lakkaa juomasta, niin sitten lekuriin ja kiireesti.

        Olisikohan lekuri tarkoittanut että neljännen kovan kuumepäivän jälkeen on syytä tutkia jo muitakin vaihtoehtoja kuin sitä tavallista flunssaa.


    • Anssi

      Ei millään pahalla, mutta ihmisistä on tullut tavattoman uusavuttomia näiden ihan tavallisten pikku vaivojen suhteen. Muutaman pävän kuume on ihan normaali oire, eikä lapsella ole mitään hättä, jos se juo. Kuivuminen on oikeastaan ainoa riski, jos sairastelu jatkuu pidempään ekä muksu juo riittävästi. Jos alkaa kuivua, niin sitten lapsi otetaan osastolle ja laitetaan tiputukseen. Viirusksiin kun ei antibiotit tehoa.

      Pikku sairastelu vain parantaa ihmisen luontaisia puolustusmekanismeja ja vahvistaa niitä. Tiesitkö että ihmisen immuunijärjestelmä on vuoden sekaisin jokaisen antibiottikuurin jälkeen.

      • Anssi

        Kuumetta ja säkyä alentavaa lääkettä annat ohjeiden mukaan.


    • äiti haagasta

      joo niin tääläkin, koko prhe

    • ..............

      ed. viestit ovat yli 7 vuoden takaa.....

    • kaikenlaisia ohjeita

      Kun nyt näemmä vanhat viestit ja ohjeet ovat nousseet esiin, niin kannan myös korteni kekoon että ei nämä ohjeet jää päälle. Minä vein 2,5 vuotiaan lapsen anteeksipyytävästi lääkäriin tyyliin "on tässä kuumetta pidellyt kolmatta päivää aamuin illoin n 40 astetta". Ei muita oireita. Lapsi ei valittanut (eikä tosin puhunut vielä hyvin) Tulos: korkeat tulehdusarvot, kuumeinen munuaistulehdus, 4 päivää tiputuksessa sairaalassa. Että jos on korkea kuume, jossa ei ole muita esim flussalle tyypillisiä oireita niin lääkäriin vaan. Sitä varten lääkärit ovat olemassa. Lapselle ei onneksi tullut munuaisvaurioita, mikä olisi voinut olla mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe