Alfan sähköviat

Mard_

Vieläkö Alfoissa on yhtä paljon sähkövikoja kuin 5 vuotta sitten? Silloin sain kuulla koko ajan Alfan omistajilta sähköongelmista. En ole noiden sähkövikojen takia edes viitsinyt harkita Alfaa...

26

1754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maragrande1

      Näyttäis sähköt olevan Fiatista, mulla toiminut yli 3 vuotta Grandessa moitteetta.Ei edes ajovalo polttimioita palanut. Nyt on kova Alfakuume päällä. Olen yrittinyt alentaa kuumetta panadolilla ja hieromalla tyhjää lompuukkia otslohkoon..( lainaus alfa sivulta)

    • tenue

      Alfoissa ei ole ollut sähkövikoja edes kymmenen vuotta sitten ,mistä olet sellaista keksinyt.. Alfoissa on ollu samat boschin sähköt kuin muissakin euroautoissa jo erittäin pitkään. Mitäs oot tenutellu?

      • Mard_

        Jos palataan vielä enemmän ajassa taaksepäin. Isäukolla oli 2 kpl 164:sta peräkkäin joskus 90 luvulla. Tykkäs muuten (sen takia hommas toisenkin) mutta koko ajan oli jotain sähköhäikkää molemmissa, useamman kerran vuodessa. Ei ole sitten enää viitsinyt Alfaa harkita.

        Parilla kaverilla sitten taas ollut sittemmin 154 ja 159 malleja ja sama homma... Ei nyt ihan yhtä tiiviisti ole joutuneet huollossa ravaamaan kuin noiden 164:sten kanssa joutui, mutta tuskailleet sähköjen kanssa kuitenkin.

        Pitäisin perin omistuisena, jos olisi pelkästään sattumaa että kaikille minun tutuilleni on sattunut huono kappale ja sen takia kyselin vieläkö uusissa malleissa on samaa vikaa.

        Noh, ehkä täytyy esittää kysymys jossain autofoorumilla eikä Suomi24:ssa.....


    • Alaffa

      Onhan noita ollut alfojen kanssa ihan tunnetusti sähköissä vikaa, mutta tilanne on kyllä parempi nyt kuin 15 vuotta sitten. Mutta edelleen saat varautua noihin huoltokäynteihin, jos Alfaan päädyt...

      • Alaffa

        Mikseiköhän Alfistit kestä totuutta omista autoistaan...? Ei ne ole täydellisiä, kuten eivät muutkaan autot. Alfoissa ongelmana nyt on pääasiassa sähköt.


    • Potaskaaa

      älä usko noita edellisiä juttuja , ei Alfassa ole sen enenmpää ssähkö kuin muissakaan samanluokan autoissa (siis autoissa joissa on yhtä paljon varusteita) , tämä siis 20 vuoden Alfa kokemuksella , ei isän eikä' kavereiden eikä esson paarin kavereiden huhujuttuja

      • Erki9

        On vikoja sähköissä ja muussa. Jos haluaa kestävän auton niin ostaa Audin, VW tai Mersu. On tehty myös kylmiin eikä vain etelän lämpöön. Toimii!


    • erkinool

      hahaaaa päivän paras vitsi, vagin vehkeissähän on polkimetkin muovia hyvinkestää suomen talvessa, lämmitys tehoton jne, ei kannattaisi noita keski euroopan vehkeitä ostaa tännepohjolaan jonne niitä ei ole suunniteltu ollenkaan.

    • Alfan kuuluisat sähköviat ovat muisto 80-luvulta, jolloin Alfassa oli enemmän sähkötoimintoja kuin Volvoissa, Bemarissa ja Mersussa yhteensä. Omassa 1985-mallisessa Alfa 90 iniezionessa oli sähkövikaa toden totta vaikka muile jakaa. Oikean puolen peilin sähkösäätö takerteli konepesun jäljiltä, takaikkunan hisseihin tuli maadotushäiriöitä, pesunesteen määrän merkkivalo oli yliherkkä, etuistuinten sähkösäädöt hidastuivat vanhemmiten, kattoluukun sähkömoottorin toiminnassa oli talvisin toivomisen varaa jne. Ei naapurin 518i:ssä ollut tuollaisia vikoja, ei liioin toisen naapurin 200 D:ssä eikä myöskään isäukon 244 DL:ssä. Tokihan Alfallani oli ajettu vikojen ilmestymisen aikaanjo yli 200 000 km., mutta niin oli noilla naapurin pataraudoillakin.

    • Pujazuba

      Itsellani oli 1999 mallin 146 litra piste nalja moottorilla viime vuoteen asti. Sahkovikoja ei koskaan ollut. Matkustajan ikkunahissi ei toiminut kuljettajanpuolen nappulalla mutta toimi omalla nappulallaan ja vika oli jo ostohetkella. Se siita sahkovikoista.

    • Omat Alfat
      -76, Alfasud, ei muuta sähkövikaa kuin että lähti pakkasella huonosti käyntiin. Ruostu aivan simona mutta ei taida olla sähkövikaa se.

      -90 luvulla 2 kpl 75:ia, varoitusvalojen antureista jotkut kannatti pitää puhtaana, muutoin palo esim. pissapojan valo vaikka vettä oli (koskee myös 164:ia). Ruotsissa asennetut perslämmittimet eivät toimineet. Muuta säkövikaa ei ollut. Sähköisestä ikkunannostimesta hajosi hampaat kun oli ikkuna jäätynyt kiinni, ei kyllä oikeastaan sähkövika tuokaan vaikka sähköllä toimikin.

      -155 suli abs anturi ja syttyi varoitusvalo kun jäi takajarru jumiin ja vetelin rauhassa kotiin saakka, ei taida olkein olla tuokaan sähkövika.
      Lamda anturi rikkoutui, niinkuin monessa muussakin tuon ajan autossa.

      Muita sähkövikoja ei tule mieleen. Polttimoita meni varmaan niinkuin muissakin merkeissä.

      • Hyvä maku

        Alkaako olla liikaa sähkösiä laitteita,nykyautoissa?
        Giulietta vm. 2011. Ajotietokoneessa merkki-valot vilkkuu ilman syytä. Esim.matkamittarin lukema. Korjattu irroittamalla akun kaapeli ja ajotietokone ohjelmoitu uudelleen. Sen jälkeen on palanut turvatyynyn m.valo. Muuten auto pelannut normaalisti. Nämä on pieniä,mutta ärsyttäviä juttuja. Vaimon Fiat 500,ei pienintäkään vikaa neljässä vuodessa.

        Onko muilla ollut vastaavia vikoja: nimimerkillä:pettynyt.


    • Pskn möivät

      Ainoa (ja viimeinen) Alfani oli 156 jonka ostin uutena 2001. Muitakin vikoja oli (mm bensapumpussa jne, mutta tosiaan sähköt oli ihan sekasin keskuslukituksesta lähtien. Startti reistaili ja kojelauta oli kuin sirkusteltta. Ikkuna sentään toimivat! Tosin ei niitä ehtinyt sen talven aikana montaa kertaa käyttää. Keväällä auto lähti vaihtoon eikä moista enää meidän autotalliin tule.

      • höpööhöhfd

        sähköt sulla on sekaisin jostain aivan muualta


    • saakutin provo!

      hah!

      Alfoissa ei ole vikoja, ne ovat laadukkaita vehkeitä. Itsellä Giulietta MA -11 ja viatonta haipakkaa jo 20 tkm. Kestää pakkasta, toisin kuin saksalaispremiumit. Ei mitään häiriötä, joten fiksu kansalainen ostaa Alfan ja saa samalla markkinoiden kauneimman auton!

      • provosta puheenollen

        "Kestää pakkasta, toisin kuin saksalaispremiumit."

        HAHHAAAHHAAHAHAAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAAAHAHAHAHAHAA
        Tää oli kuukauden paras! Kiitos muhevista nauruista! :)


      • teutonklown
        provosta puheenollen kirjoitti:

        "Kestää pakkasta, toisin kuin saksalaispremiumit."

        HAHHAAAHHAAHAHAAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAAAHAHAHAHAHAA
        Tää oli kuukauden paras! Kiitos muhevista nauruista! :)

        mistä näitä pellejä riittää?


      • Giulitta
        provosta puheenollen kirjoitti:

        "Kestää pakkasta, toisin kuin saksalaispremiumit."

        HAHHAAAHHAAHAHAAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAAAHAHAHAHAHAA
        Tää oli kuukauden paras! Kiitos muhevista nauruista! :)

        Jos haluaa maksaa Suomessa ylihintaa turkkilaisen kokoamasta saksalaismerkistä, niin siitä vaan. Ja niinkuin joku sanoi, kauniimpaa auto saa hakea kuin Alfa. Saksalaisilla autoilla ajavilla on varmaan vaimo samaa kategoriaa. Eli ei ainakaan kaunis.


      • 11+10
        teutonklown kirjoitti:

        mistä näitä pellejä riittää?

        Italiasta kuulemma...


    • 23

      Ei ole. Kolmen Alfan jälkeen voin todeta, että ei ole. Vaihdoin kaunotar 159:n Giuliettaan, koska tulin siihen tulokseen että vähempi voi olla enemmän. Eli aivan loistava moottori. Ikinä en voi olla ihailematta moottorin suorituskykyä 1,4 turbo 170hv. Sähkövikoja ei ole ollut vielä ensimmäistäkään. Akun varaus ei ehkä ole paras mahdollinen meidän sää-olosuhteisiimme (vaikuttaa start and stop systeemiin), mutta itsellä se ei ole ongelma, koska kytken sen aina pois päältä. Ja Alfa on Alfa, muita tusina-autoja voi ostaa, jos haluaa ajella samalla kuin naapuri.

    • Pexi68

      Meinason jo aloittaa uuden ketjun, mutta en ole näköjään ihan ainoa ongelmieni kanssa. Itselläni mennyt 159:stä startti puolen vuoden aikana 2 kertaa vaihtoon...

      • hmmmm, tekeekö Alfa nykyään starttejakin, ennen ne oli Bosch, Valeo ja mitä niitä nyt onkaan.
        Ei olis varmaan Alfan kannattanut alkaa tekemään startteja itse, olis kannattanut pysyä noissa samoissa mitä merkiessä mitä omissa Alfoissa oli.

        Tekeekö Alfa myös tehokkaampiakin startteja jos vaikka veneeseen tarvitsisin uuden. Riittäiskö diesel Alfaan Alfan tekemä startti myös diesel veneeseen ?????

        Jos Alfan tekemät ei riitä teholtaan niin täytyy varmaan ostaa sittenkin se Bosch


      • Pexi68
        jrsj kirjoitti:

        hmmmm, tekeekö Alfa nykyään starttejakin, ennen ne oli Bosch, Valeo ja mitä niitä nyt onkaan.
        Ei olis varmaan Alfan kannattanut alkaa tekemään startteja itse, olis kannattanut pysyä noissa samoissa mitä merkiessä mitä omissa Alfoissa oli.

        Tekeekö Alfa myös tehokkaampiakin startteja jos vaikka veneeseen tarvitsisin uuden. Riittäiskö diesel Alfaan Alfan tekemä startti myös diesel veneeseen ?????

        Jos Alfan tekemät ei riitä teholtaan niin täytyy varmaan ostaa sittenkin se Bosch

        Mulla ei oo mitään hajua kuka sen tekee, eikä oikeen kiinnostakaan mitä siinä lukee. Mua kiinnostaa se, että mun auto on pajalla eikä ajossa...


    • Rampenaukkis

      No mulla on ainaski 2 km erkkaa johtojen ympärillä kun on tullu paikkailtua johtoja. TAkavaloihin jouduin muuten itse vetämään johdot. Pöllin kaverilta kajareista johdot. En kertonu. Hihi. Etuvaloihin ei saa sähköä ollenkaan. Mulla on yleensä taskulamput teipattu puskuriin. Vittu. Tööttöäkään ei ole. Pitää huutaa ikkunasta. TÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖT! Alfan sähköt on itseasiassa hankaussähköä kun perseet on penkissä. Tä? Vetäkää etukäteen.

    • mide64

      Alfassa on muuten bossin sähköt eli bemarit ja mersut sekä muut bossin sähköjä käyttävät autot ovat yhtä sähkövikaisia: Alfa Romeo jo vuodesta 1981

      • Rahista

        Jostain kumman syystä eivät ole.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe