3v iho, atopia, allergia

äitiatoopikkomyös

Kyselen vähän lujittaakseni omaa fiilistäni, muidenkin kokemuksista.
Lapseni on 3vuotias ja allergikko, mm. lehmänmaito syntymästään saakka ja lisäksi joitain herkistymiä ruoka-aineille, hajusteille jne. Iho on atooppinen.
Olen allergioiden ja herkkyyden sekä atopian vuoksi hyvin täsmällinen hoidossa, katson tarkkaan ruoasta ettei saa sopimattomia aineita, käytän pesuaineet allergisille soveltuvasti ja meillä siivotaan kuin allergiakodissa pitääkin. Käyn joskus uimassa lapsen kanssa teräsaltaisessa hallissa eli siellä käytetään hyvin vähäisesti klooria tuon teräsaltaan vuoksi. Oireita ei tästä ole tullut koskaan eikä kloori siellä haise.
Nyt sitten lapsi oli isänsä luona viikonlopun ja kotiin tultua iho oli kova ja selässä näppyjä, vartalo on kutissut kohta viikon vaikka rasvataan normaalisti tämän vuoksi on laitettu kortisonit ja paksut voiteet kehiin 2 x pv.
Lapsen isä on aiemmin kyllä syöttänyt lapselle esim maitopitoisia ruokia salaa, ja ehkä muutakin koska oireita on ollut. Hän ei ole kuitenkaan suostunut kertomaan mitä syöttää tai juottaa mutta kotiin tultua lapsi on ollut iho-ja suolioireinen.
Nyt mietinkin tuota ihoa, ensimmäisen kerran on noin pahana. Minun hoitaessani ei ole koskaan ollut yhtä huono koska rasvaamme joka iltapesun jälkeen. Lapsi kertoo että isä vain suihkuttaa, ei pese, ja rasvaa vain naaman muttei muuten. Rasvauksen ja pesun puute toki tekee iholla hallaa mutta mietin että onko kloorivesi todella niin hirveää että saa aikaan noin äkkiä ihon huononemisen? Siis että yhden käynnin jälkeen on iho huono, toki varmaan on ollut se huono pesu ja rasvaamatta jätetty. Vai olisiko lisäksi vielä ollut jotain allergisoivaa ruokaa, toisaalta ihossa ei näkynyt muita merkkejä ja suolisto melko ok ummetusta lukuunottamatta. Siitä puheenollen voiko elimistön kuivuminen aiheuttaa iholle tuommoista?
Tämä on hyvin mystinen homma, varsinkin kun lapsi joka päivä raapii ja sitten iholle nousee paukamia. Mutta kun kutisee niin toki raapii. Ja sitten kiukkuaa kun kutisee ja ihossa tuntuu pahalta.
Mietin että jos vielä huomenna jatkuu niin ehkä vien lääkärille, tosin eipä sekään muuta voi kun lisää rasvaa antaa.

Onko joku muu saanut uimahallin kloorista ihon heti huonoksi? En oikein tiedä miten tätä asiaa lähtisi purkamaan, kiusallista se kuitenkin lapselle on.

5

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • D325OH

      Elimistöä pitää rasvata SISÄLTÄPÄIN eli ravita. Ulkoapäin rasvaus on kuin tekohengitystä: antaa hetken helpotutuksen. Omega3, sinkki, D3- vitamiini 25µg/11 painokiloa, sekä maitohappobakteereja ProbioottiPlus. Toki valkoinenvilja ja sokeri kuin myös huonot hiilihydraatit pois. Suosi papuja, linssejä, kikherneitä, manteleita, auringonkukan ja seesaminsiemeniä. Katso googlesta seesamimaidon ohje. Em. ruoka-aineissa on paljon esim. kalsiumia.

    • äitiatoopikkomyös

      Kyllä käytän lapselle vitamiineja sallituissa määrin, pakko oli ottaa kun välillä ruokailu on huonoa ja mietin että saako kaiken mitä tarvitsee.
      Lisäksi satsaan ruokaan, kaiken valmistan itse ja mietin päivän mittaan tarpeet ja terveydellisyyden.
      Rasvat siinä ohessa on silti pakottava tarve jotta iho pysyy kunnossa.

      • D325OH

        Jos tarkoitat"sallitulla määrällä" esim. D3-vitamiinia suositus 10µg, niin se ei ole sama kuin elimistön tarve. Käykää labrassa S-D-25 kokeessa, niin tiedät miten suuri on d- vitamiinin puutos...


      • <<<
        D325OH kirjoitti:

        Jos tarkoitat"sallitulla määrällä" esim. D3-vitamiinia suositus 10µg, niin se ei ole sama kuin elimistön tarve. Käykää labrassa S-D-25 kokeessa, niin tiedät miten suuri on d- vitamiinin puutos...

        tuohon uimahalli juttuun kyllä yksi ainut kerta voi saada aikaan ihon todella pahentumisien itellä on tästä kokemusta . Ja käytä poikaa lääkärissä niin saat lääkettä kutinaan ja sitten voit saada jotain rasvaa myös joka helpotaa myös sitä kutinaa ,ihoon voi nyt tulla helposti tulla tulehdus joten suosittelen että käytät poikaasi jääkärillä ettei raapiminen kiusaa poikaasi, lisää oiken paljon voimia sinulle.


    • atopialapsenäiti

      Kannattaa pyytää ataraxia ihon kutinaan,väsyttävä lääke,mutta helpottaa kutinaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe