Hyvän elämän alku

Äitisi

olet rakaana, koska tuli sekoiltua kännissä ilman ehkäisyä.Päätät tyhmyyttäsi pitää lapsen.Olet kypsymätön kakara ilman koulutusta ja vakituista työpaikkaa, asut yh äidin kanssa vielä kotona.Saat kunnalta vuokra yksiön jostain kapakan ja siwan kulmalta mustalaisten ja jehovien naapurina.Pelastus armeijalta ja kirpputorilta löytyy kotiin kalustus tms. lapsen isä ei ole mistään kotoisin ja odotat lasta yksin.Lapsi syntyy ja jäät yksin kotiin.Yöt vauva valvottaa ja olet neuvoton.Et jaksa hoitaa kotia ja olet uupunut.Sairastut synnytyksen jälkeiseen masennukseen mitä on kaikista eniten nuorilla teineillä.Popsit pillereitä ja luonasi käy sossutätejä ja perhetyöntekijöitä.Lopulta lapsi sijoitetaan ja olet yksin yksiössä.Onnea valitsemallesi tielle!

12

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YksiNuoriÄiti

      KIITOS!

    • teiniäiti

      Näin sanoo ihminen joka ei tiedä mistään mitään :)

      T. teiniäiti

    • JK

      VAI NIN

    • Hahah, tämä oli kyllä loistavasti kirjoitettu. Ehkä siksi, että se on usein myös juuri se mitä tapahtuu.

    • onnellinen teiniäiti

      Ja mistäs sen tiedätte? Onko joku teiniäiti tullut teille sanomaan että sekoili kännissä ja siitä sai lapsi alkunsa?
      Niin,ja kyllä ne vanhemmatkin ihmiset sekoilee..

      Oma tarinani ei kuitenkaan ole tuollainen kuin tuolla aloituksessa.
      Vanhempani ovat onnellisesti yhdessä, lapsi ei saanut alkuaan alkoholin vaikutuksen alaisena, lapseni nukkuu yöt oikein hienosti,en ole kertaakaan yöllä joutunut valvomaan muutakuin syöttöjen ajan, ei ole synnytyksen jälkeistä masennusta eikä täällä ramppaa mitään sossuja :)
      Ainut asia on se,että lapsen isä ei ole mukana. mutta eipä ole kaikilla vanhemmillakaan se kumppani siinä.. :)

      Ei voi enempää ärsyttää mikään muu ku tuo "aikuisten" roikkuminen näillä palstoilla! Taidatte olla oikeasti kiinnostuneita tästä teinivanhemmuudesta ku täällä roikutte.. Kysykää toki lisää :)

    • Otan osaa.

      Eli olet yh, joka heitti nuoren teinityttärensä kotoa koska tämä oli raskaana, ja olet vaan onnitellut valitusta tiestä kun oma lapsi tarvitsisi apua ja lapsenlapsi huostassa? Ei oo omena kauas puusta pudonnut tai keksi vähän parempi provo.

    • joo moro

      siis voi luoja...se on hei sun lapsi ja lapsenlapsi tulossa ja puhut tollasta. must rupee tuntuu et nää kolme kymppisest ylöspäin olevat naiset on niin helkutin kateellisia näille nuorille. täski huomaa millasia äitejä tääl on. usein miten nuori äiti on parempi äiti ku joku vanha haaska anteeks nyt vaa tiedän kokemuksesta. jos sun lapsi on täysikäne se saa päättää ite elämänsä ja siihen ei kuulu kenenkää puuttua jos äidillä on jotain asiaa vastaa ei sen kuulu tänne tulla haukkuu tytärtää!!

    • eerrrrrrrr
    • ylpeä teiniäiti

      tuo on yksi esimerkki mitä voi tapahtua..mutta jos yksi tai vaikka 100 teiniäitiä ei pysty huolehtimaan lapsestaan niin se ei tarkoita ettei kukaan teiniäiti pystyisi.. Itse olen 17 vuotta ja minulla on reilu 9kk lapsi ja mitään negatiivistä sanottavaa ei mistään ole tullut..koulutusta minulla ei ole mutta asuinpaikka on rauhallisella paikalla omakotitalossa yhdessä avopuolisoni kanssa ja hänellä on vakituinen työ. Itse olen lapseni hoitanut mieheni kanssa eikä ole joka viikonloppu äidilläni hoidossa että pääsen kavereiden kanssa viihteelle, päinvastoin..äitini ottaisi lapseni vaikka joka viikonloppu hoitoon mutta en anna koska haluan viettää aikaa lapseni kanssa niin paljon kuin mahdollista ja nähdä kuinka hän kasvaa ja oppii uutta.. Mutta siitä en pidä että sanotaan ettei kukaan teiniäiti voi olla hyvä äiti. Yhtä hyvin 30-vuotias voi olla hyvä tai huono äiti niinkuin teinikin.

    • pistääketuttaan

      Olet raskaana, koska toivoitte yhdessä avopuolisosi, tulevan aviopuolisosi kanssa vauvaa tulevaksi. Olet nuori, 18-vuotias, juuri valmistunut lähihoitaja. Asut yhdessa avipuolisosi kanssa omakotitalossa, jonka olette ostaneet ja remontoineet. Lapsen isä on kyllä mistään kotoisin, muutaman vuoden vanhempi, koulunsa käynyt ja vakituisen työpaikan omaava fiksu nuori mies. Yöt vauva valvottaa, luonnollisesti, mutta tiedät, että sinulla on mies, joka tukee, sekä suuri tukiverkosto. Toivot, että synnytyksen jälkeistä masennusta ei tule, ja toivot, että asiat sujuvat hyvin vauvan synnyttyä, mutta tiedät, että kaikki on mahdollista ja tiedät, että muunmuassa synnytyksen jälkeiselle masennukselle ei voi mitään, ja se on aivan yhtä yleistä, oli äiti sitten 18-vuotias tai 40-vuotias. Tiedät myös, että tulet saamaan tukea ja apua, kävi miten kävi ja voit olla varma siitä, että tukiverkosto säilyy.

      Nojuu, ärsyttää vaan tuollaiset leimaavat teiniäiti puheet. No, tuo äskeinen teksti nyt kertoo kutakuinkin minusta. Ja olen 18-vuotias, vauvan syntyessä 19. Ihmiset vaan ovat erilaisia. sitä mieltä olen, että nuori äiti voi olla yhtä hyvä, ja perempi äiti, kuin joku paljon vanhempi. Tiedän olevani varsin nuori, mutta tiedämme myös mieheni kanssa, että olemme lapsellemme parhaat äiti ja isi. Ja ei, en koe olevani teiniäiti.

    • pistääketuttaan

      Näyttipä tossa tekstissäni olevan jotain kirjoitusvirheitä, mutta mitäpä tuosta. Niin kovin hiiltyneenä kirjoitin, että meni osa kirjaimista ihan riipinraapin :) Ja meillä täällä raskaus kulkee viikolla 27.

    • Jos aloittajan kommentti/teksti oli onnen toivotus kaikille ns teiniäideille.. Kiitos oikein kovasti.
      Olen kouluni käynyt ja juu olen yksin odotuksen kanssa joka taas johtunee lapsen isän tyhmyydestä ja vastuuttomuudesta. Lapsi kun suhteen aikana oli muka toivottu ja odotettu..
      Ihmisiä kun on moneen junaan ja parempi jättää luottamatta suurinpaan osaan.
      Nykyään saa hyvin tukea ja apua, pyytä vain.
      Ei ole häpeä myöntää että väsyy kun lapsi valvoo.
      T.Hyvin pärjäävä tuleva yh-äiti ja erittäin onnellinen.

      p.s. Oma lapsesi taitaa olla juuri tälläinen teinimamma jonka lapset on otettu huostaan... Katkerana sitten täällä tilität, vai olisko ihan henkilökohtainen kokemus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe