Milloin vauvamaha alkoi näkyä?

YritysKaksi

Odotan ensimmäistäni, ensimmäinen kolmannes tuli täyteen toissapäivänä. Haluaisin udella milloin huomasit vatsan pyöristyneen ensimmäisen lapsen kohdalla? Minulle mahasta jo huomautellaan, vaikka kyseessä on (mielestäni) vaan hitonmoinen turvotus (paino ei ole vielä noussut, mutta kokoa isommat housut piti jo hommata) x)

15

10372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ekan odottaja

      Joo, turvotustahan se vielä ekalla kolmanneksella on, kun kohtu on vasta juuri ja juuri alkanut nousta lantion suojista. :) Mua nauratti, kun rv 10 ystäväni, joka tiesi raskaudestani, kommentoi mahaani "kyllä se vauvamaha vaan nyt jo kuule näkyy, vaikka sanoisit mitä". No, jos en olisi raskaana niin olisiko se turvotus sittenkin vauvamahaa... Aamuisin maha oli nimittäin välillä vielä aivan litteä.

      Sanoisin, että itsellä maha pompsahti ihan yhtäkkiä noin rv 17 esiin. Nyt rv 25 on kyllä melkoinen kumpu, lyhyt ja lyhytselkäinen kun olen.

    • zonna

      Mulla vauva masu tuli näkyviin suurinpiirtein rv 28, edelleen masu tosi pieni ja nyt menossa rv 33 4 vieläkin saan masun piiloon talvitakilla.

    • Masukki2

      Mulla kans eka raskaus ja viikkoja tällä hetkellä on 15 3 ja mulla on ollu jo aikasemmi vähä sellane vyötärö makkara tossa alavatsassa mut nyt mulle on huomauteltu et kyl se maha alkaa jo olee pullee. Onhan se sillee pullee et ei enää erotu sitä yksittäistä makkaraa siel alavatsassa :D En olis uskonu et alkaa näin nopeesti näkymään kun mulla kerta oli jo ennestään sitä vyörätö makkaraa :D Mut ihanaa kun alkaa vauva maha jo näkymään!

    • nyt 21+5

      täällä näky niin selvästi joskus rv17-18 et eräs "ulkopuolinen" tuli kysymään et ootanko vauvaa ;)

    • Pienimahainen

      Nyt viikkoja 22 2 ja jopa neuvolatäti totesi, ettei huomaa, että olen raskaana....toki, kun otan paidan pois, maha näkyy, mutta vielä pystyn hyvin vaatteilla kätkemään, eikä juuri kukaan raskaudestani tiedäkään. Painoa on tullut ainakin vielä tosi vähän, ei edes kiloa ja olen aika hoikka muutenkin (BMI 19). Parempi näin.

    • kikkeliskulleilsmuu

      nyt rv 32 ja saan edelleen mahan hyvin peittoon talvitakilla. pieni sievä pömppis tuossa edessä on.. mutta siis hyvin pieni!=) hyvä vaan.. painoa kyllä on tullut 11kiloo... mulla kohtu kallistunu taakse päin eli johtunee siitä että maha hyvin pieni

    • W-

      Tämän iänikuisen kysymyksen äärellä taas miestin; miksi ihmeessä ei koskaan kerrota omaa pituutta ja lantion leveyttä, niin olisi jotain vertailukohtaa? Siinä missä toinen sanoo raskautensa näkyneen heti muutaman viikon plussasta, näkyy se toisella vasta muutama viikko ennen laskettua aikaa. Ja sitten ihmetellään miten tämä on mahdollista. Syy löytyy pituus- ja leveyseroista.
      Joten, ilmoittakaahan vastaajat myös mittojannekin raskausviikkojen lisäksi niin ei tarvitse aivan turhaan näitä lukea. Itselläni viikkoja on nyt 21 5, olen 162cm pitkä, hoikka, lantio 100cm (eli tilaa on ;D) ja taaksepäin kallistunut kohtu eli vauva kasvaa vielä selkärankaa pitkin. Ilman paitaa huomaan kyllä turvonneeni ja pistinkin sen uteliaimmille kyselijöille joulusyömisen piikkiin. ;D Mutta neulepaidan alle jää hyvin piiloon.

      • megamaha..

        Juu, paitsi että lantion ulkomitta ei kerro välttämättä mitään. :) Monasti toki leveälanteisilla lantiossa voi olla tilaa vauvan kasvaa, mutta sitten on niitä, joilla sisämitat ovat ihan muuta, kuin ulkoapäin voisi päätellä ja vauvalle ei ole sen enempää tilaa lantiossa kuin muillakaan. Taaksepäin kallistuneesta kohdustakaan ei voi tietää, miten se käyttäytyy raskausaikana, koska kohtu muuttaa muotoaan niin paljon raskausaikana ja näin ollen voi muuttaa myös asentoaan. Jos se pysyy taaksepäin kallistuneena, niin sitten toki voi olla, että maha ei niin nopeasti näy.

        Minullakin on normaalitilassa todella voimakkaasti taaksepäin kallistunut kohtu, mutta se on kyllä tässä raskauden aikana pompsahtanut voimakkaasti tuohon eteen. Olen 159 cm pitkä, ennen raskautta paino 51 kiloa (lantio 88 cm) ja nyt rv 25 maha on jo tosi iso. Ei oikein talvitakillakaan enää pysty peittämään.

        Ja muuten: ei se raskaus kyllä kenelläkään voi kohdun kasvusta johtuen muutaman viikon kuluttua plussasta näkyä (ellei ole plussannut todella myöhään), koska kohtu on tuonne viikolle 12 asti hyvin alhaalla lantiossa. Turvotusta kyllä voi olla, mistä alkuperäinenkin tässä ketjussa taisi valitella. :)


    • Yhdeksäsviikko

      Mie olen 169cm pitkä ja painoa 58 kiloa. (kai sellanen suht normi paino ja hyvä raskaudelle?) Lantion ympärysmitta 94 cm ja viikolla yhdeksän porskutellaan. Mitään ei siis vielä näy.
      Kuinkas se yleensä on, näkyykö lyhyillä vai pitkillä, laihoilla vai tukevammilla ennemmin? Onko siihen mitään sääntöä?:)

      • .................

        Itse oon aika pitkä ja hoikka, ja nyt rv 20 4 ja pieni maha näkyy. Ei välttämättä ulkopuoliset huomaa.


    • rv20

      Mulla sama juttu, oon 165cm pitkä,hoikka ja mulla on aika levee lantio. Nytte raskaus on puolessa välissä ja pikkunen kumpu on tullu esiin, tosin helposti pystyy neuleilla ym. väljemmillä vaatteilla peittämään. Ja painoa on tullut vajaa 5kg.

    • hauvamaha

      mullakin on hauvamaha,kuuluu haukuntaa ja karvojakin kasvaa..
      hauva tulossa?

    • e2222

      No mulla semmonen pieni 'kumpu' raskausviikolla 15.... :) mut mulla on painoa kyl kertyny jo aika lailla... ruokaa tekis mieli kokoajan ;x

    • LTNL

      Itsellä alkoi masu näkymään ensimmäisessä raskaudessa ihan loppu kuukautena, tosin kun tultiin vauvan kanssa kotiin niin naapurit kysyi että "kenen vauva teillä on hoidossa?" ;D Tosin vauva kuulemma pitkän selkäni takia asusteli enimmäkseen selkärangassa mahdollisimman kiinni, tai näin sanoi neuvola. Pituutta itseltäni löytyy 173 ja kiloja ennen raskautta oli 53, niitä sitten kerääntyi kyllä 69kg asti mutta hävisi melkein kaikki synnytyksen jälkeen. Nyt toista odotellessa rv 8 6, saas nähdä koska tämä masu alkaa näkymään, kiloja tällä hetkellä neuvolan mukaan 55,6kg joten tästä se taas lähtee :)

      Onnea odotukseen kaikki äidit!

    • Vipi

      Menkat olivat vasta muutaman päivän myöhässä, kun olin jo lähes varma, että olen raskaana. Alavatsa pömpötti (oli pömpöttänyt jo aiemmin), rinnat turvonneet hieman, lievää kuvotusta jo ehkä viikon, outo syke. Puserot kävivät mahan kohdalta kireiksi jo ennen, ja jouduin hylkäämään osan aamulla peiliin vilkaistuani. Mies oli myös katsellut kroppaani, että voisiko olla, mutta ei rohjennut sanoa, ennen kuin kerroin testituloksen. Suunnistin testin tehtyäni pian ekoille vaateostoksille, rintsikat ja väljempiä paitoja. Se riitti vain hetken. Ensin lisää paitoja ja taas rintsikat, ja sitten oli pian jo äitiysfarkkujen aika, kun ei enää lötköimmätkään matalavyötäröiset farkut nappi auki auttaneet. Ulkopuoliset eivät kuitenkaan asiaa huomanneet vielä pitkään aikaan, siitä pidin huolen vaatteilla. En siis joutunut silloin nakuilemaan muiden kuin mieheni nähden. En halunnut kertoa asiasta pian, koska pelkäsin, että vielä käy köpelösti, joten tein parhaani mahan peittelemiseksi. Kun kriittisin aika oli ohi, paljastin joillekin. Kun palasin lomalta töihin, kerroin asiasta, koska mahan piilottelu kävi jo vaikeaksi. Taisi olla menossa viikko 18 silloin. Sivuprofiili kyllä paljasti kupumahan silloinkin missä vain peittelyvaatteissa, mutta kaikki eivät siltikään huomanneet. Vähitellen sitten lopetin peittelyn kokonaan. Tuntuu hassulta lukea pitkään piilossa pysyneistä raskausmahoista. Ollaan tosiaan kaikki erilaisia. Lähtötilanne: aina ennen litteä vatsa ja kapea vyötärö, reitevä ja pepukas, sporttinen, keskimittainen, lyhyehkö selkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe