Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Eläkeläinen muista tämä kun äänestät

Eläkkeellä minäkin

Taitettu indeksi leikkaa työeläkkeitä joka kuukausi. Se säädettiin pysyväksi kahdeksan vuotta sitten Lipposen toisen hallituksen voimin. Sosialidemokraatit, Kokoomus, Vasemmistoliitto, vihreät ja Rkp veivät leikkurin läpi. Keskusta ja KD olivat eläkeläisten puolella leikkausta vastaan.

Tuolloin hallituksen esityksen vastaehdotuksen teki täysistunnossa edustaja Juha Rehula, kesk, ja sitä kannatti edustaja Päivi Räsänen, kd. Nyt Rehula on eläkeasioista vastaava sosiaali- ja terveysministeri. Siksi kysyin häneltä kyselytunnilla, onko hän edelleen samaa mieltä kuin oli kahdeksan vuotta sitten ja jos on, mitä hän nyt asian korjaamiseksi aikoo tehdä, mutta jos hän ei enää ole, miksi hän on kääntänyt selkänsä yli miljoonalle eläkeläiselle. Ministeri Rehula pyöritti sanojaan ja totesi, että eläkeindeksin korjaamiseen ei ole varaa. Taannoin Keskustan mielestä rahaa oli, mutta nyt ei ole. Eläkerahastoissa on noin 125 mrd euroa, joka on vuosien mittaan kerätty pääosin nykyisiltä eläkeläisiltä.

Selväksi tuli, että kaikki suuret puolueet ovat taitetun indeksin korjaamista vastaan. Niinpä ansioeläkettä saavien tuloa leikataan joka kuukausi. Pitkän elämäntyön matalapalkkaisissa töissä tehneet, jotka saavat nyt noin tuhannen euron kuukausieläkettä, kärsivät erityisesti. Heiltä samainen Lipposen hallitus poisti myös kansaneläkkeen pohjaosan eivätkä keskustajohtoiset hallitukset ole sitäkään korjanneet. Hyvätuloisten ostovoimaa on viime vuosina kasvatettu mittavilla verokevennyksillä, mutta pienen eläkkeen varassa elävät ovat unohtuneet.

http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50343-taitettu-elakeindeksi-leikkaa-elakkeita

4

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hiljaa parempi tulee

      Taidat kuulua siihen ikäluokkaan joka on sen verran nuori ettei ole sotinut tai lottinut Suomen puolesta, mutta sen verran vanha, että olet ehtinyt siirtää sinua iäkkäämpien omaisuuden inflaatiolla omalle ikäpolvellesi ja lisäksi myynyt julkisen varallisuuden sijoittajille taataksesi ikäpolvellesi ”pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan”, sekä siirrättänyt suomalaisen teollisuuden kiinaan ylisuurilla palkankorotuksillasi ja kaiken kukkuraksi lainsäätänyt sukupolvellesi ylisuuret eläkkeet. Kyllä siinä tarkkana äänestämisen kanssa pitää ollakin jotta saisi putsattua vielä nuo eläkerahastoidut rippeetkin, joiden maksajina ovat suurimmalta osalta olleet nykyiset 20-60 vuotiaat.

    • Nastolan ajattelija

      Ymmärrykseni mukaan nykyisin eläkkeellä olevilta ei ole kerätty riittävästi eläkemaksuja, vaan on lainattu niiltä jotka ovat eläkkeelle jäämässä, Juuri tästä syystä joudutaan jatkossakin työtätekevien eläkemaksut pitämään ylhäällä - pääomista saatavat tuotot ja korot eivät riitä turvaamaan tulevien eläkkeiden saajien oikeutta eläkkeisiin.

      Koska valtio velkaantuu joka vuosi lisää miljardeja (=tuhansia miljoonia euroja), niin eläkkeiden tasoja pitäisi tarkistaa itseasiassa ALASPÄIN, mikäli saadut tuotot eivät nyt kohta lähde reippaaseen nousuun.

      Toinen vaihtoehto on vähentää valtion menoja, eli esimerkiksi luopua kaikille yhteisestä lähes ilmaisesta terveydenhuollosta (verovaroin maksetaan niiden ihmisten palkat). Tuskin tätäkään vaihtoehtoa kannatat.

      - Jaa, pitää vissiin mainita, että itse olen juuri eläkkeelle jäänyt,

    • Kepu pettää aina

      Vika on ylisuurissa eläkkeissä. Ei kukaan tarvitse eläkettä toista tonnia enempää. Suurin osa joutuu tulemaan toimeen alle tonnin kuussa ja ostovoima katoaa eläkkeistä kaiken aikaan.

      Onko se sitten oikein että eläkkeelle päästyään pienipalkkaista työtä tehneenä koko elämänsä joutuu vielä sossun luukulle anomaan apua? Itse jäin vastikaan eläkkeelle pienipalkkaisesta tehdastyöstä. Eläke on hiukan yli tonnin ja sillä saa juuri ja juuri maksettua elämisensä. Jos tarpeeksi vanhaksi elän niin kohta se on mentävä anomaan sosiaaliluukulta hattu kourassa apua.

    • itseään ei kannata..

      suomalaisten mediaanipalkka on n 2600 euroa eli sen mukainen eläke olisi n 1500-1600 euroa. Puolet eläkeläisistä saa siis vähemmän eläkettä kuin tuo mediaanikaveri. Onhan tuossa kieltämättä sinun eläkkeesi nähden muutaman satasen ero kuukaudessa, mutta sitten kait pitäisi miettiä että saako joku ylipäätään saada enemmän palkkaa kuin toinen? Monet joutuvat tulemaan toimeen pelkällä kansaneläkkeellä ja asumistuilla jotka ovat noin puolet tuon mediaanikaverin eläkkeestä, joten ihan kurjimmassa asemassa et sinäkään tässä yhteiskunnassa ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe