Uuden trilogian politikointi

Veteranfan

George Lucas syötti uuteen trilogiaan poliittisia elementtejä,josta eivät kaikki vanhat fanit diganneet.Mutta politiikka Star Wars elokuvassa oli varmasti tarkoituksellinen,jotta saadaan selville miten sodat yleensä syttyvät.
Pimeä Uhka elokuvassa politiikka on myös jedien kontolla sovittelevana osapuolena.Nämä Lucasin poliittiset teemat uudessa trilogiassa ovat saaneet vastineen tosielämästä mitä ilmeisemmin.Persianlahden sota oli juuri käyty kun George Lucas alkoi työstämään uutta Star Wars elokuvaa v.1994.

Yleinen mielipide mediassa Pimeää Uhkaa kohtaan oli kielteinen,josta moitittiin mm. juuri näistä polittisista elementeistä.Elokuvan tekijänä Lucas katsoi velvollisuudekseen tuoda tätä tylsää politiikkaa elokuvaansa,vaikka kaikki eivät siitä pitäisikään.Koska Lucas on huolissaan maailman tilanteesta yhtä paljon kuin monet muutkin ihmiset.
Kloonien Hyökkäys sai vuoden huonoimman elokuvan tittelin sitruunan v.2002. ehkäpä juuri median luoman mielipiteen ansiosta.Kloonien hyökkäys elokuvassa on mielekiintoinen juoni siitä millä tavalla Sith-lordit salamyhkäisesti rakentavat galaksin laajuisen sodan klooniarmeijan avulla.Tämä klooniarmeijan todellinen tarkoitus paljastuukin Sithin Koston käänteentekevässä jaksossa,jossa kloonit saadaan käännettyä sodan kulku jedejä vastaan.

George Lucas kertoo politiikan todellisen salamyhkäisyyden sotien lietsojana.Tuskinpa Lucas oli innoissaan Irakin sodan tapahtumien alkamisesta v.2003. maaliskuussa.Näitä poliittisia teemoja löytyy myös Clone Wars animaation joistakin jaksoista,sekä jopa Nuoren Indiana Jones tv-sarjan jaksoista.
Uskonpa että tämän uuden trilogian suuri kielteinen mielipide johtuu median levittämästä lobbauksesta.En muista toista fantasia elokuvaa,joka olisi saanut yhtä paljon julkista kritiikkiä kuin tämä uusi Star Wars trilogia.Tämä kertoo vain sitä asiaa,että George Lucas on kansan mies,jolla on myös mielipide politiikasta.

3

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OmgItsWilly

      Ongelma ei ole siinä että uusissa elokuvissa on politiikkaa mukana vaan siinä miten homma on sisällytetty mukaan ja miten kädetön ohjaaja Lucas on.

      • Veteranfan

        Tuskinpa George Lucasilta puuttui asennetta tehdessään uutta trilogiaa.Uusi trtilogia käsittelee monenlaisia eri teemoja,jotka vain löydetään sieltä ajan mittaan.Politiikka on yksi näistä teemoista,jota Lucas haluaa käsitellä Star Wars saagassa,kuten hyvin tiedämme miten nykypäivänä poliittinen ilmapiiri on yhtä kaaosta valtioiden velkataakkoineen.

        Huvittavinta oli nähdä Kloonien Hyökkäyksen eräässä jaksossa separatisteihin kuuluva pankkiklaanin jäsen,joka näyttää todella luihulta tyypiltä.Pankkiklaani on myös se järjestö joka rahoittaa eri aurinkokuntien sotakalustoa.Tästäkin löytyy vastine tosimaailman tapahtuma toisesta maailmansodasta,jolloin Sveitsiläiset pankit rahoittivat natsisaksan sotakalustoa 30.luvulla. tosin välillisesti muiden lahjoittajien toimesta.Eräs natsisaksan lahjoittajista oli Skull & Bones salaseura,johon kuului myös George W. Bushin isoisä Prescott S. Bush.

        Star Wars saagassa on myös salaseura Sith-lordit,jotka salamyhkäisesti juonittelevat sotaa ympäri galaksia.Poliittinen valtapeli on todellisuutta,käytiin sitä sitten salaisesti tai julkisesti median palstoilla.Tämä poliittinen teema Star Warsissa on tehty todella taitavasti,jos asiaa katsotaan kokonaisuutena.


    • KyleKatarn.1987

      Voi olla niin, että Lucas on tehnyt näistä uusista elokuvista myös eräänlaisia poliittisia manifesteja, mutta se on sitten varsin eri asia, että kuka osaa tulkita näitä piilosanomia ja symbolismeja noin syväluotaavasti.

      En yhtään ihmettelisi jos Star Warsin faneille noin yleisesti ottaen ei lainkaan juolahtaisi mieleen tällaiset katsantokannat, koska politiikka tuskin on se asia joka alkuperäisiäkään faneja näiden leffojen pariin veti. Uskoisin että alkujaan Star Warsissa ei ollut kysymys Lucasin poliittisten ideologioiden esilletuomisesta, vaan puhtaasti fantasia-aiheisesta seikkailukokemuksesta, jonka opetukset olivat paremminkin moraalisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2559
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      199
      2274
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      61
      2254
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1752
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1278
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe