Picasan kuvat näkyvät liian pieninä

sähköpostissani

Lapsuuden tuttuni lähetti minulle Picasaan tallentamia valokuvia sähköpostiini yksi kerrallaan. Kun avasin yhden kuvan sähköpostissani niin se kuva oli 4-5 sentin kokoinen keskellä kuvaruutua. Kun yritin suurentaa sitä niin kuva meni sameaksi ja siitä ei saanut selvää. Melkein kaikki kuvat näyttivät samanlaisilta kun tallensin ne Windows 7:n valokuvakansioon. Miten saan sähköpostistani siirrettyä kuvat kansiooni niin, että ne näyttävät oikean kokoisilta kansiosssani. Kuvat ovat perinteisiä 1960-luvun valokuvia ennen digiaikaa ja ne on ilmeisesti alunperin skannattu Picasaan, josta lähetetty minulle.

6

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noissa email kuvissa voi muutama asia pienentää kuvan erottelua, esim.:

      Millä erottelulla kuva on skannattu/kuvattu

      Mille erottelulle ohjelma sen lähetettäessä säätää. Yleensä oletus on varsin ankean pieni mutta se on säädettävissä, Picasa säätää kuvia lähetettäessä pitkäsivu 160 - 1600 pikseliä tai alkuperäinen.

      Oletusarvona on tuo 160 joka kelvannee postimerkille. 1200 - 1600 pix on jo hyvää laatua näytöllä katsottavaksi ja kymppikuviin.

    • ap.kysyjä

      Kiitti vastauksesta. Minulla on lähinnä ongelma kun latasin Picasan ja kuvat siirtyivät sinne omasta Windows kansiostani niin miten siellä voi kuvien kokoa käsitellä niin että ei se muutu epäselväksi. Sanon nyt yhden esimerkin kun klikkasin kuvaa (hiiren oikealla puolella) joka mielestäni näyttää liian pieneltä niin Ominaisuudet olivat nämä

      Tiedoston koko 8 kt
      Mitat 480x349 kuvapistettä
      Pikkukuva 160x120 kuvapistettä
      JPEG-laatu 85 (444)
      Ohjelmisto Picasa
      Miten saan keskellä olevan Pikakuvan 160x120 yhtäsuureksi kun alue 480x349 jonka sisällä se kuva on ettei kuva näyttäisi samealta kun sitä suurentaa. Millä Picasan toiminnolla tämä tapahtuu ja miten se isonnettu kuva tallennetaan niin että se myös pysyy.

      • Onpas sinulla pieniä kuvia (480x349), katson tuossa juuri yhtä kansiotani Picasalla ja siinä kuvat ovat 4288 x 2848 pixeliä. Pikkukuvat ovat kuten sinulla suurimmillaan 160 x 120. Pikkukuvia et saa suuremmaksi mutta kun haluat katsoa koko kuvaa niin kaksoisnapauta sitä ja se aukeaa eteesi täydessä komeudessaan.

        Tuo 480x349 on vain 0,17M kuva, mikä kamera tai skanneri tekee noin vaatimatonta tasoa? Tuo minun 4288x2848 vastaa 12,2M kuvaa jonka kamera antaa. Tuo 12,2M kuva on kuitenkin tallennettu 4,6M kokoisena jpg kuvana, sama kuva on raw kuvana toisessa hakemistossa 12,6M kokoisena.

        En usko kuviesi siirtyneen mihinkään vaan Picasa kävi katsomassa mistä niitä löytyy koneeltasi ja näyttää ne samat kansiot. Minulla ainakin Picasa käyttää samoja kansioita kuin muutkin ohjelmat.

        Picasalla voit avata oman kuva-albumin nettiin jos olet gmail käyttäjä ja ehkä muutoinkin. Sinne saa runsaasti kuvia, minullakin on reilu 1500 kuvaa 1600 pix pitkällä sivulla. ja vielä on tilaa.

        Jos alkuperäinen kuva on tuo 480x349 niin sen suurentaminen ei lisää informaatiota vaan se on paras silleen. Pienentää sitä voi mutta tuskin siihen on tarvetta. Pienentämiseen löytyy kuvan rajaus jossa liika leikataan pois.

        Löytyy myös ohjelmia joissa kuvaan saadaan vaikka tuplat pixelit mutta sen laatua ei siinä mitenkään paranneta kuten taisin jo aiemmin sanoa.


      • ewrrr

        Ei niin kauan sitten valtaosa tietokoneen kuvaputkimonitoreista oli 800x600 resoluutiolla. Sellaisella tuo kuva näkyy ihan katsottavan kokoisena. Kuvia pystyy toki suurentamaan, mutta tarkkuutta ei enää saa lisättyä. Joskus muinoin kuvia suurenneltiin kuvankäsittelyohjelmalla kasvattamalla niitä pienissä erissä 10% kerrallaan kunnes koko oli soveltuva. Sitten laitettiin päälle kevyt gaussian sumennus, reunat huomioiva terävöitys ja viimeisenä mustavalkoista raetta päälle. Tuo jpeg-laatu 85 kertoo kuvien olleen tarkoitettu verkkokäyttöön, melko korkea laatu säilyttäen.


    • kiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      Hei! Kun laitan valokuvan kopiokoneelle niin miten saan siinä isonnettua kuvaa,

      että kun sitten skannaan sen , että se kuva tulis A4 kokoiseksi.

      Mulla on vanhoja valokuvia 10x10 ja pitäs tosiaan saada isommaks.Ja printtaisin

      valokuvapaperille A4.

      Nyt kun skannasin ja lähetin s-postiini niin se kuva on liian pieni ja en osaa enään

      sitä suurentaa.

      • Onko 10 x 10 pikselien määrä vai kuvien mitta sentteinä?

        Jos pikselimäärä niin kaikki on menetetty!

        Kuvaa voi korjailla mielensä mukaan mutta se pitää aina tallentaa uudella nimellä jotta alkuperäinen säilyy. Varsinkin peräkkäiset jpg tallennukset tuppaavat laskemaan kuvan laatua.

        Jos 10 x 10 cm niin skannaat sen mahdollisen hyvällä erottelulla ja katsot miltä väyttää. Paperikuvista ei yleensä saa kaksista jos niistä skannatun kuvan "suurentaa" vaan yriottää voi!

        En tiedä mitä tarkoitat suurentamisella mutta printatessa voit määritellä miten suurena kuva printtautuu. Se millä erottelulla kuva on muistissa on ratkaiseva merkitys sille miten suureksi sen voi printata sen silti tulematta rakeiseksi pikseleiden alkaessa erottua.

        Yleensä kuvat pitäisi ottaa maksimi erottelulla ja parhaalla ladulla sillä ne pystyy pilaamaan jälkeenkin päin mutta parantaminen on mahdoton tehtävä. Alkuperäisiä ei saa tuhota vaan säilyttää eri hakemistossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1461
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1205
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe