2v maitoallergia epäily ja raivokohtaukset??

pissu

tämä äiti on hieman neuvoton!!meillä 2v 6kk tyttö joka todennäköisesti kärsii maitoallergiasta, tätä alettu nyt vasta selvittelemään!

taustoista sen verran että neiti on aina nukkunut yönsä huonosti.imetin vain 4kk ja siitä eteenpäin oltiin Nan- maidolla.muutamia kertoja erehdyin ostamaan halvempaa Semper maitoa ja se tuli aina kaaressa ylös.en ajatellut sen kummemmin asiaa.kiinteät aloitettiin 4kk iässä.lapsi on AINA kasvanut alakäyrillä ja rasvalisää käskettiin aloittaa.10kk aloitettiin hapanmaitotuotteet ja 12kk maito, ensin laktoositon ja nyt ollut hyla-maito, koska itse käytän hylaa.

1,5v iässä alkoi iho oireilemaan enemmän, aina on ollut kuivahko iho, mutta vasta tuolloin alkoi ihottuma läiskiä tulla pitkin jalkoja.silloinkin ajattelin että johtuu vain siitä että on alettu pottailemaan ja vahinkojen sattuessa iho ärtynyt vain pissasta.

neuvolassa otettiin vasta 2v:nä kantaa kun valittelin tytön huonosta nukkumisesta.silloin neuvolahoitaja kyseli kaikki mahdolliset iho oireet ja muut ja tuli kysyneeksi ettei olisi maitoallergiaa.päätimme varata ajan lääkärille ja tämä käski olemaan maidottomalla dieetillä, jotta päästään iho ja allergia sairaalaan maitoaltistukseen.

dieetti alkoi marraskuussa 2011 ja heti aloin huomaamaan ihon paranemisen merkkejä sekä vatsa oireiden helpottumista.kakka tuli paremmin eikä ollut kivikovaa vaan helposti ulos tulevaa.yöt helpottuivat hetkeksi, kunnes tuli korvatulehdus.

maidottoman dieetin aikana olemme satunnaisesti kokeilleet maitotuotteita ja nyt viimeisimpänä kokeilimme 1,5vkoa sitten kermajäätelöä.se aiheutti heti oireita, maha meni löysäksi ja kipeeksi, iho lehahti jaloista punaiseksi ja kauttaaltaan karheammaksi.ja nyt edelleen siis oireilee vatsallaan.

uusimpana tässä tullut käytöshäiriöitä!!voiko siis olla mahdollista että maitoallergia aiheuttaa lapselle raivokohtauksia jos lapsi saa maitotuotteita??onhan tässä toki uhmaakin mutta koskaan, ei koskaan aikaisemmin ole ollut näin monena päivänä niin kauheita raivokohtauksia että lapselta on ihan veret tulleet nenästä raivoamisen seurauksena! :O

meillä on siirtyneet nuo maitoaltistukset kun tuo korvatulehdus iski päälle sitkeänä pöpönä, joten en ole edes päässyt keskustelemaan allergialääkärin kanssa tytön oireista ja muista mahdollisista asioista.ihopistokoe tehtiin ja siinä ei ollut mitään maitoallergiaan viittaavaa.nyt meillä tulossa ensimmäinen altistus 3vkon päästä ja sitä odotan kauhulla että tuleeko jälkipäivät olemaan samanlaisia kuin nyt tuon jäätelön jälkeen :(

3

495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äippis

      Minulla 3xmaitoallerginen lapsi, joten jonkin verran kokemusta on. Itselle kävi mielessä, että neitokaisella on tuosta maidosta johtuen niin paha olo, että oireilee kiukkuna, kun ei muuten osaa asiaa selvittää. Meillä vanhemmankin lapsen kanssa joskus hankala puhua siitä, että maha on kipeä.

      Muuten jutun perusteella vaikuttaa hyvin maitoallergialta. Itse olen sitä mieltä, että maitoallergisen oire voi olla myös tuo korvatulehdus ja erityisesti sitten liimakorva.

    • pissu

      meillä alkoi korva kierre 5kk iässä (todettiin siis ensimmäinen tulehdus), tästä johtuen imetys lopahti silloin 4kk iässä kun ei enää vaan halunnut olla tissillä.tai ainakin näin ajattelen.ensimmäiset putket sai 1v:nä korviin ja nyt joulukuussa oli ensimmäinen vuotava tulehdus korvassa.

      itselläni erittäin vaikea silti uskoa maitoallergiaan vaikka oireet erittäin selvät.se vain tuntuu niin oudolta ajatukselta että vielä tämän ikäisenä se diagnosoitaisiin??!!ystävälläni on alle 1v lapsi jolla todettu maitoallergia ja hän on tsempannut tässä asiassa minua aika hyvin ja kun totesin tyttäreni kohtauksista, hän vastasi samoin kuin sinä Äippis, että olisi niin kipeä olla että se purkautuu kiukkukohtauksina.täytyy siis ottaa tämä puheeksi kun päästään maitoaltistukseen.

      kiitos Äippis!minkä ikäisinä teidän lapsilla on todettu allergiat??jo ihan vauvoina?

    • äippis

      Ensimmäisen pojan maitoallergia todettiin noin neljä vuotiaana. Oireita, kun ei ollut kuin ripuli. Poika on nyt 8v ja kestää nykyään aika hyvin maitoa.

      Toisen pojan allergiaoireet alkoi voimakkaana heti synnytyssairaalassa ja epäilys maitoallergista tuli jo 1kk vanhana. Hänellä oli paljon muitakin allergioita. Nyt poika 5 v ja käyttänyt maitoa kolme vuotta. Pari viikkoa sitten jouduimme ilmavaivojen takia lopettamaan maidon ja vaivat loppuivat. Poika on vähän kiukkunen luonteeltaan ja olenkin ajatellut, että mahassa on vähän kurja olo koko ajan, mutta itse hän ei paremmasta tiedä.

      Nuorimmaisen 2v tytön allergiaoireet alkoivat heti synnytyssairaalassa ja heti tiesin mistä on kyse. Nyt on vielä maidottomalla.

      Meillä ovat siis lapset saaneet oireet jo äidinmaidon kautta, mutta minulla on ystävissä paljon joilla allergia on todettu myöhemmin. Tällä hetkelläkin ystävättären 9 kk pojalla maitoaltistus päällä.

      Siskollanikin (ja isällä) on maitoallergia. Hän käytti lapsuuden maitoa (ja vatsa ja iho huonona). Nyt 40v ja ei juuri maitoa kestä vain pari palaa juusto/pvä.

      Niin mielelläni kuin lisää vielä kirjoittaisin, mutta 2v tarvitsee nyt huomiota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe