Muita lähdössä Roomaan tänä keväänä?

siljaaa-

Matka intoilua! toivoisin tänne yleistä keskustelua Roomasta ja siihen liittyvästä matkustelusta. :) Varasin lennot avopuolisoni kanssa ja nyt on alkanut kova reissu-suunnittelu ja pähkäily.

Hotelli on vielä varaamatta, johtuen suuresta & edullisesta hotellitarjonnasta! On vaikeaa päättää, mikä olisi paras. Loistava sijainti, vai edullinen hienompi hotelli aamupalalla kauempana keskustasta? Ollaan myös mietitty huoneistohotellia, koska olisi kivaa vierailla paikallisissa marketeissa ja kokkailla itse aamu&iltapala.

Viikko on myös lyhyt aika roomassa, ja olen koittanut ennakkoon lukea mahdollisimman paljon tietoa kaupungista, jotta siellä aikaa ei kulu ylimääräiseen.. Toiveena olisi keretä nähdä edes osa yleisimmistä nähtävyyksistä ja samalla myös rentoutua ja nauttia lomasta (ilman älytöntä säntäilyä ja juoksemista kartta kourassa ympäri kaupunkia)

Olenkin ajatellut hankkia sen 16e viikon lipun jolla saa käyttää bussia ja metroa mielinmäärin.

Kiinnostaisi myös käydä katsastamassa Rooman yöelämää jonain iltana, mutta jännittää vähän osaammeko puolisoni kanssa suunnistaa oikeisiin paikkoihin. Onko jollain kokemusta tai suosituksia? :) Olemme siis 20-vuotiaita opiskelijoita (nuorekas paikka, kohtuullinen hintataso)

31

969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kolmas kerta!

      Suosittelen hotellia tai huoneistoa keskustan tuntumasta, silloin on lyhyt matka myös vaikka iltasella piipahdella katselemassa valaistuja nähtävyyksiä ja kuppiloita nurkilla myös riitää - ei siis aina tarvita julkista menopeliä (vaikka olisi se lippukin ;) Kun koko päivän juoksee ympäriinsä, on mukava istahtaa lähistölle. Loistava sijainti voi olla ihan edullinenkin - itse varasin kesäkuulle äskettäin kivan tuntuisen B&B -paikan vain 70,- yö ja on järkevän kävelymatkan päässä kaikesta oleellisesta. Mm paljon tyrkytetty Trasteverekin on jo vähän sivussa - siellä on kiva käydä päivisin notkumassa, mutta majapaikka saa olla keskemmällä (ei kuitenkaan aseman nurkilla).

      On hyvä tapa perehtyä paikkaan etukäteen ja valkata muutama kohde per päivä, näin saa enemmän irti ja jotenkin tuntuu että ehtiikin enemmän - ilman hötkyilyä. On ihanaa vain istuskella ja katsella porukkaa. Ja jättää seuraavaan kertaankin jotain - meillä on kolmas reissu edessä ja näkemistä siis riittää edelleen. Jos ostaa netistä liput noihin supersuosittuihin kohteisiin eli joissa jonoa piisaa, pääsee kätevästi jonojen ohi - liput voi ostaa ja tulostaa vasta perilläkin, kun tietää enemmän ohjelmastaan.

      Pietarinkirkon tornista tai St Angelon katolta on hienot näkymät kaupungille, suosittelen niitä vaikka alkutekijöiksi.

      Yöelämästä en oikein osaa kommentoida, meille 'vanhuksille' se on istuskelua jossain kuppilassa tai vaikka vain kirkon portailla ja väenpaljouden ihmettelemistä - tai viinipullollinen omalla kattoterassilla. Mutta käykää katsomassa Colosseumin tienoot myöhään illalla - mukavaa tollustella kun ei ole ryysistä...

      Nautinnollista lomaa!

    • siljaaa-

      Kiitos viestistä! :) Voi olla, että meillekkin iltasella riittää kauniit näkymät ja oleilu mukavilla paikoilla.. on se huomattavasti mukavampaa, etenkin kun kahdestaan lähdetään eikä kavereita ole tulossa matkaan.

      Alan itsekkin kallistua siihen keskustan kupeessa olevaan hotelliin! Siitä on helppo suunnistaa sit mihin tahansa suuntaan Roomaa.

      Voihan se olla, että tulee lähdettyä roomaan joskus muulloinkin, nyt kun sinne on halpoja lentoja useasti tarjolla. :) tosin haaveilen siitä, että näkisin Italian kesällä. Viimeksi käytiin Milanossakin maaliskuussa. Olisi kivaa vaihtaa maisemaa ja vierailla useammassa kaupungissa, viipyen aina pari päivää ja sitten matka jatkuisi! Junalla matkustaminen on kuitenkin niin edullista siellä.. Tai sitten jos puoliso rohkenisi vuokraamaan auton, voisi omatoimisemmin seikkailla :) ja me ollaan niin huimia että jännitystä saa piisata eikä kaiken tarvii mennä niinku on suunnitellu eikä tarvihe olla luksusta. :)

    • mrs matkaaja

      Olen täällä mainostanut ennenkin ja teen sen taaskin: rentalinrome.fi
      Kolme onnistunutta vuokrauskokemusta ja mielestäni keskusta-asunnon saa halvemmalla kuin keskustahotellin.

      • korjaus!

        Tietenkin rentalinrome.COM


    • 9kertaitaliaan

      Kiitos sivuvinkistä!
      aion lähteä keväällä/kesällä Roomaan taas, tällä kertaa jollekin rannikkoalueelle ei enää keskustaan olen kaksi kertaa majoittunut Terminin lähelle en pitänyt siitä kun ei ollut uimismahdollisuutta ja koko ajan sai vahtia laukkua, sitten joku vielä täällä näissä keskusteluissa yritti suositella kaikille pimeitä sivukujia.. Hyvä puoli että paljon nähtävää ja hyviä ruokapaikkoja! Nord nuova ja Diana hotelli olivat kummatkin hyviä kattoterasseineen. Olen nyt pistänyt kyselyitä kahdesta eri asunnosta Roomasta ja Sisiliasta, kummastakaan ei ainakaan vielä ole tullut vastauksia niin taidan katsoa tuon sivun

      • tunteehan

        Marinellan tunnistaa aina. Vauhti päällä kuten tavallista.


    • Helmikuussa Roomaan

      Olemme lähdössä huomenna lauantaina Roomaan.
      Luntahan siellä on tuprutellut, mutta lämmintä vaatetta mukaan, niin kyllä pärjää.
      Nähtävyyksiä kierrellä tulee varmaankin lämmin. Jos ei tarkene niin sitten trattoriaan tms. istuskelemaan vähäksi aikaa.

      Kirjoittelen matkan jälkeen talvisia kokemuksia Roomasta.

      • Rooman sää

        Tervetuloa Roomaan, toivotaan että lentokenttä toimii. Siellä on jo tänään joitakin lentoja peruttu ja juuri alkoi sataa räntää. Piti tulla kaverin lounaalle Fiumicinosta mutta olivat kieltäneet ajamisen ilman lumiketjuja, kuvaa jotain siitä kuinka poikkeukselliset olot täällä nyt ovat vaikka tällä hetkellä Roomassa ei lunta olekaan.

        Talvivaatteilla kun joudutte joka tapauksessa Suomestakin lähtemään niin hyvin pärjää täälläkin. Aika huonoa keliähän tuo nyt viikonlopuksi näyttää, vasta tiistaina pitäisi ruveta taas selkenemään ja aurinkokin näkymään. Mutta nuo ovat tietenkin ennusteita. www.meteo.it antaa aika hyvät ja tarkat ennusteet tulevien päivien säästä. Muistakaa ottaa sateenvarjot mukaan vaikka saahan niitä täältäkin joka kulmasta.

        Toivottavasti matkanne kuitenkin onnistuu vaikka kelit eivät juuri nyt kovin suosiolliset olekaan.


      • Helmikuussa Roomaan
        Rooman sää kirjoitti:

        Tervetuloa Roomaan, toivotaan että lentokenttä toimii. Siellä on jo tänään joitakin lentoja peruttu ja juuri alkoi sataa räntää. Piti tulla kaverin lounaalle Fiumicinosta mutta olivat kieltäneet ajamisen ilman lumiketjuja, kuvaa jotain siitä kuinka poikkeukselliset olot täällä nyt ovat vaikka tällä hetkellä Roomassa ei lunta olekaan.

        Talvivaatteilla kun joudutte joka tapauksessa Suomestakin lähtemään niin hyvin pärjää täälläkin. Aika huonoa keliähän tuo nyt viikonlopuksi näyttää, vasta tiistaina pitäisi ruveta taas selkenemään ja aurinkokin näkymään. Mutta nuo ovat tietenkin ennusteita. www.meteo.it antaa aika hyvät ja tarkat ennusteet tulevien päivien säästä. Muistakaa ottaa sateenvarjot mukaan vaikka saahan niitä täältäkin joka kulmasta.

        Toivottavasti matkanne kuitenkin onnistuu vaikka kelit eivät juuri nyt kovin suosiolliset olekaan.

        Nyt tuli Rooman reissu tehtyä. Talvitakilla pärjäsi. Lumet olivat lähes kaikkialta sulaneet. Ei satanut kertaakaan ja ilmat aina vaan parani.
        Väentungosta ei ollut juuri missään paitsi Vatikaaniin kahden tunnin jono. Ei sitten menty.

        Hotelli oli lähellä Espanjalaisia portaita eli hotelli Doge(ilmeisesti entinen Firenze). Halpa hotelli, mutta hyvä aamiainen. Capputzinoo ja Expressoo sai kun huomasi pyytää, muuten oli termoskannukahvia. Ystävällinen henkilökunta. Huone oli ensin kylmä, mutta kun ymmärsi laittaa ilmastoinnin päälle, niin sieltä tuli lämmintä ilmaa. Patteri ei toiminut. Sänky oli aika karsee eli kaksoisvuoteessa kierimme keskelle sänkyä kuoppaan. No, ainakin se lämmitti. Oli viltti ja päiväpeitto. Ei huonoselkäisille. Kylppäri tosi siisti (uusittu?), mutta lattia kylmä. Lämmintä vettä tuli, kun jaksoi ensin vähän juoksuttaa sitä täysillä.

        Hotellissa emme juurikaan viettäneet aikaa, koska nähtävää oli niin paljon, no tietenkin ne perusjutut. Emme käyttäneet kertaakaan taxia tai metroa tms. koska joka paikkaan pystyimme sieltä kävelemään. Sehän on aikataulullinen juttu eli montako päivää on aikaa. Suunnittelimme, että samalla suunnalla olevat nähtävyydet yhtenä päivänä. Jos Colosseumille oli sieltä kaksi kilometriä, niin eihän siihen saa koko päivää kulumaan.

        Päivässä varmaankin kävelimme 6 kilometriä ellei enemmänkin, kun sitten illallakin piti vielä pyöriä niitä sivukujia, koska siellä oli ne ihanat pikku ravintolat.
        Joka kerta päätimme, että jos ei sitten jaksa kävellä, niin heti otetaan taxi tai ainakin takaisinpäin, mutta sensijaan pysähdyimme johonkin katukahvilaan lepuuttamaan jalkoja puoleksi tunniksi. Illalla niissä tarkeni lämmittien alla. Eikä muuten ollut pakko syödä vaikka oli kuika hienosti katettuja pöytiä, pelkkä kaakao, olut tai viinilasillinen riittivät.

        Kelit olivat siis ihanat pitkille (onko parikilsaa pitkä?) kävelyreissuille ajan kanssa ja avoimin mielin. Aina oli kartasta katsottu joku päämäärä, mutta siitä poikkeiltiin sivukujille. Ei muuten ollut sivukujilla pimeälläkään ketään hyyppäreitä. Siis ei ainakaan taskuvarkaita. Kukkakauppiaat yms. sai häädettyä, jos niin halusi.

        No, nyt tuli liiaksikin tarinaa, jonka informaatioarvosta en osaa sanoa.


    • vinkkejä:)

      "Junalla matkustaminen on kuitenkin niin edullista siellä.. "

      Niin on, Roomasta kestää noin 3.40 tuntia mennä junalla vaikka Toscanan Sienaan. Vain tunti kestää esim. Sperlongaan napolin lähelle tai terracinaan, kauniita rantapaikkoja! Civitavecchiasta pääsee laivalla vaikka Sisiliaan, Sardiniaan ja Barcelonaan asti..

    • matkaaja

      Onko Roomassa halpaa? Olen lähdössä sinne ensi perjantaina..:)

      • rahavarat?

        Halpaa mikä ?
        Asumien, joukkoliikenne, ruokailu, kahvittelu, museoiden pääsymaksut, shoppailu.......?
        Mikä noista vaan on ainakin halvempaa kuin Suomessa.
        Jollekin Rooma on halpa, toiselle kallis.


      • Toinen nonno

        Varaudu kuvitelmissasi Suomen hintoihin. Silloin et ainakaan pety, saatat joskus jopa yllättyä iloisesti.


    • Pari korjausta

      Tunnissa Terracinaan ja Sperlonga Napolin lähella.... Ei kai nyt sentään...

      Ja kuka haluaa liikkua Trasteveressa päivällä, kun illalla siellä on täysi härdeli päällä. Esim. Augusto avautuu vasta klo 20.

      Mutta rentalinrome.com voin myös suositella lämpimästi ja homma toimii.

    • pääsee

      Luin netistä että kyllä Sperlongaan pääsee tunnissa junalla siihen vielä bussi. Olen käynyt Civitavecchian lähellä junalla ja se kesti myös tunnin. Oli hienoa nähdä myös täysin erilaisia paikkoja kaupunkireissulla!

      • Sperlonga

        Kannattaisi varmaan vilkaista karttaa ensiksi. Siis Civitaveccia on käytännännössä Rooman satama. Terracina on rantalomakohde aika paljon Roomaa etelämpänä. Omalla autolla voit tuurilla päästä runsaassa tunnissa. Sperlonga on siitä taas vähän etelämpänä. Junalla et matkaa todennäköisesti tunnissa taita.

        Napoliin Sperlongasta ajelet varmaan pari tuntia.

        Sorry pessimistisestä vastauksesta, mutta......


    • siljaaa-

      voikun kivaa että tänne on tullut vastauksia, en ole muistanutkaan käydä lukemassa aikasemmin :) meillä tosiaan lähtö roomaan viikon päästä!

      Hotelli on edelleen varaamatta, mutta vaihtoehtoja on niin paljon että josko tuota osais päättää tämän vklopun aikana.. : D

      Jospa ilmat maaliskuussa ovat kohtalaiset ja että kevättä oisi ilmassa :)

      Olen myös miettinyt tuota junalla matkustamista, jos yhtenä päivänä kävisi jossain muualla kuin roomassa.. Oltiin milanossa viime vuonna ja käytiin venetsiassa junalla, oli tosi helppoa ja HALPAA. :) (n.20e)

    • käynytjanähnyt

      "Junalla et matkaa todennäköisesti tunnissa taita."

      Olet väärässä. Olen käynyt aivan Civitavecchian vieressä ja se kesti noin tunnin junalla. Yhden sivun mukaan sama matka on junalla Sperlongaan siitä sitten vielä bussi sen lisäksi. Ja rannat on paljon puhtaampia kuin vaikkapa roskistaan tunnettu lähin Ostia. Sperlongan ranta on kaikkein puhtain, tosin saattaa sielläkin olla levää loppukesästä. Ensi keväänä olen taas lähdössä Rooman lähelle, mukavan lyhyt tuo tunnin junamatka! samalla kun voi viettää sekä kaupunki- että rantaloman, tosin ferragoston aikaan kesällä saattaa rantatuolit olla varattuina..

    • Tunti tai kaksi...

      Ja asunut aika pitkään Roomassa. Eli älä usko kaikkea mitä luet vaan katso karttaa. Sorry. Miksi vertaat Civitavecchiaan, kun olet Sperlongaan menossa eli aivan eri suuntaan. Siis tunnissa et mene Sperlongaan. Kirkkaat vedet on jo Circeo, Terracina, Sperlonga alueella, mutta Rooman lähellä en kyllä uimaan menisi.

      Se sivusto, josta olet varmaan bongannut tuon tunnin matkan, kuullostaa niin ikävän tutulta..... Ei siis itse ole käyty, mutta kuvitellaan/tiedetään/kavereilta jne.

      Vuokratkaa auto ja reissatkaa viikko Roomasta alaspäin niin pääsette Napoliin saakka. Ajaminen Italiassa on oikeasti lastenleikkiä.

    • käynyt

      Turha väitellä itsestäänselvistä asioista ja "ikävältä" kuulostavista sivuista, tuskin olet Roomassa asunut viikkoa kauempaa jos et tiedä että junalla pääsee tunnissa sekä Sperlongaan että Civitavecchiaan, autolla pääsee vielä nopeammin ja Toscanan Sienaan on noin 3tunnin 40minuutin matka. Seuraavalle lomalle taidan vuokrata palatsin josta voi tehdä näitä omatoimiretkiä.

      "Sperlonga is very easily accessible by Roman public transport, only about an hour train ride. I will take the train from Stazione Termini to Fondi-Sperlonga station. "

      .http://elisabettafasano.blogspot.com/2010/04/roma.html

    • kerrolisaacom

      "Ajaminen Italiassa on oikeasti lastenleikkiä. "

      http://www.youtube.com/watch?v=rfn4s-3kJWE&feature=related

    • 12548

      paljonko maksaa liput Colosseumiin ja vatikaaniin? saako lippuja ostettua etukäteen että voisi ohittaa lippujonot. olen menossa pääsiäisenä jolloin on ruuhkaa joka puolella. Onko antaa vinkkejä halvoista ruokapaikoista,vaateliikkeistä. onko tietoa mitenkä kaupat auki pääsiäisen pyhinä? minkäläisellä aikataululla pääsiäsenä junat tai bussit kulkevat lentokentältä. minkä hintaisia matkat ovat lentokentältä roomaan keskustaa lennämme air balticalla. Antakaa vinkkejä kaikesta mahdollisesta mitä roomassa kannattaa ottaa huomioon ja missä pääsee halvemmalla.

    • satunnainen matkaili

      Vatikaaniin kantsinee ostaa liput etukäteen netistä. Sinne on todennäköisesti, ei pitkät, vaan valtavat jonot just pääsiäisenä, kirkollisen kansan suurinpana juhlanapyhänä. En muista lippujen hintoja, mutt oliskohan parikympin luokkaa.
      Eläkeläiset muuten pääsee Roomassa museoihin, ym turistipyydyksiin, maksuttomasti. ja oppaat ...jos satut oleen jollain paikkakunnalla Suomessa oppaana...

      Colosseumille saa liput lyhyemmällä jonottamisella kaupungista päin tullessa, kun kävelee muutaman sata metriä oikealle vievää katua pitkin sen 'rauniokaupungin' sisäänpääsyportille. Siellä myyvät lippuja, joilla pääsee molempiin kohteisiin.

      ...tosin Coloseum menee remonttiin keväällä, olisko huhtikuussa. Joten en tiedä onko auki yleisölle kokonaan, osittain vai ei lainkaan...

      • vinkkejä

        Colosseumille maksaa lippu noin 10e ja sillä pääsee myös läheiselle Palatinus-kukkulan nähtävyyksille. Alle 18 vuotiaat EU kansalaiset pääsevät muistaakseni ilmaiseksi.

        Halpoja ruokapaikkoja:
        riippuu tykkäätkö italialaisesta ruuasta vai myös erilaisesta, Terminin alue on täynnä myös halpoja intialaisia ja kiinalaisia ruokapaikkoja. Aivan terminin ovien lähellä oli myös pieni italialainen ravintola josta sai spaghetin kakkupalan juoman 7eurolla, tosin en tiedä onko menu vaihtunut. Pääsiäisenpyhinä varmaan osa kaupoista on kiinni, sama ferragoston aikaan, suosituimmat turistiliikkeet "aina" auki! kuten myös ulkomaalaisten pitämät vaatekaupat mutta varo venäläiset kauppiaat myyvät parin euron toritavaraa kalliimmalla, yrittävät tienata. Useisiin ostoskeskuksiin pääsee bussilla terminiltä, suurin on: http://www.galleriaportadiroma.it/


    • Ostoksia

      No jaa, suuri ostoskeskus Porta di Romakin on, mutta suurempia ovat Parco Leonardo ja Euroma2. Noista Euroma2 selkeästi paras, Metrolla EUR Fermiin ja siitä busseilla 070, 700 tai 709 perille. Pääsiäisen aukioloajat ei vielä näy mutta niitä voi tutkailla tuonnempana osoitteessa www.euroma2.it

    • käynyt

      ovat yhtä suuria, suunnilleen saman verran liikkeitä. Porta di Roma taitaa olla suosituin ja sinne menee bussikin terminiltä, Euroma2 on ehkä hieman vaikeampi löytää..

    • Ostoksille

      Makunsa kullakin... Niin menee bussi Terminiltä Porta di Romaan, numero on 38 ja matka kestää noin puoli tuntia. Porta di Roma sijaitsee Rooman pohjoispuolella, Euroma2 taas lounaassa. Enemmän Roomaa tuntevat tietävät mitä eroa noilla kaupunginosilla on...

      Miten Euroma2 on vaikea löytää? Menet metrolla EUR Fermiin josta otat bussin 070, 700 tai 709 kuten jo aikaisemmin todettu. Bussien numerot lukee myös Atac:n kopin ikkunassa. Suurin osa noiden bussien matkustajista on yleensä menossa juuri Euromaan eli bussi pysähtyy jokseenkin aina Euroman pysäkillä. Ja jos on epävarma niin kysyy vaan kuskilta Euroma2? Mikä siinä mahtaa olla vaikeaa...

      Parco Leonardoon pääsee lentokentälle menevällä paikallisjunalla, turistille ehkä näppärin lähtöasema on Ostiense tai Trastevere. Pitää vaan huomata että Atac:n päivän, kolmen päivän tai viikkolippu ei yksinään riitä tuohon matkaan vaan lisäksi tulee ostaa euron maksava jatkolippu suuntaansa (tuo lippu pitää muistaa myös leimata ennen junaan menoa). Asemalta pääsee suoraan sisään ostoskeskukseen.

    • eppu

      6.4-> roomaan ...mistä nettiosoitteesta voi ostaa liput vatikaaniin ennakkon ; kiitos

    • italiaaaaaaaaaaaaan

      Vatikaaniin pääsee ihan ilmatteeksi, samoin Pietarin kirkkoon. Torniin jos haluat nousta, osta lippu sinne paikan päältä. Ei myydä netissä. Pääsiäisenä varmaan tajuton ruuhka, joten aamusta paikan päälle ja kannattaa selvittää, koska messut. Torniin nousu kyllä kannattaa! Vatikaanin mueoon saat lippuja museon virallisten nettisivujen kautta: http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html

    • kiitokset

      Mistä ottaisitte hotellin Roomassa? Mikä on "keskustaa"? Hinta saisi olla maximissaan 70 euroa yöltä. Kiitos jos joku ehtii vastaamaan.

    • taas mennään!

      Katso booking.com - anna ajankohta, etäisyys 2 km, valitse lajittelukriteeriksi hinta - ei kovin montaa paikkaa esim syyskuun alussa, joissa hinta max 70, mutta myöhemmin löytyy noita halvempiakin. B&B-paikat sekä hostellit on halvempia, samoin jos asustelee vaikka viikonkin, niin huoneisto on suositeltava. Keskustaa ovat mm Termini (vaikka sitä aina moititaankin, ihan kivoja pikkupaikkoja hiljaisemmilla kaduilla, kuten Casa Di Eddy), Monti - esim Vatikaani ei ole enää keskustaa, vaikka sitä tuleekin paljon tyrkylle. Täälläkin kovin hehekutettu Trastevere on nykyään aika levotonta aluetta - siellä voi käydä illallisella ja lompsimassa päivisin, mutta yöksi turhaa meteliä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe