Miksi lääkkeet ei tehoa?

Epätoivoinen potilas

Olen 2 tyypin diapeetikko ja veren sokerit ovat korkealla (aamulla 15 ja pitkä 10).
Olen vielä tabletti hoidolla ja niitä on lisätty sitämukaa kun sokerit vain nousevat. Tällä hetkellä diformin 500mg *2 ja amaryl 2mg *2 aamulla ja diformin 500mg *4 illalla. Kuulema seuraavaksi insuliini, jota en millään haluaisi.
Olen huomannut että stressi nostaa verensokereita lääkkeistä huolimatta tosi huimasti, helposti nousee yli 20.
Olen syönyt suositusten mukaan, mutta hyvin epäsäännöllisin väliajoin. Sitten kuulin että tattari alentaa verensokeria ja vaihdoin riisin ja perunan tattariryyniin ja verensokeri putosi (aamulla 8), mutta kahdenviikon kuluttua vatsani alkoi reakoida, ensin tuli ummetus ja sitten ei pysynytkään mikään enää sisällä. Nyt on taas peruna ja riisi kuvioissa mukana ja sokerit 15. Ehdotin lääkärille että jos kokeilisin vhh:ta, mutta hän sanoi ettei se kannata, kuulema enemmän haittaa kuin hyötyä. Jäin kuitenkin miettimään sitä, että miksi se ei kannata jos sillä saisi sokerit alas? En kovin innokkaasti haluasi menettää jalkojanikaan. Osaako kukaan vastata mikä siinä vhh:ssa on niin pelottavaa ja vaarallista diapeetikolle? Kun mielestäni juuri liiallinen hiilihydraattien saanti pitää tuon sokerin korkealla.

25

4847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilu kannattaa

      Kokeile Antti Heikkilän ohjetta 2-tyypin diabeetikon ruokavalioksi kuukausi, käy kokeissa, ja totea itse lääkäriä uskomatta toimiiko vai ei.

    • kirjasto.

      VHH on ihan normaali ihmisen ruokavalio.

      MTV3 To 26.01.2012 klo: 09.25

      Studio55.fi

      Kevyeksi Antti Heikkilän opein. Juontajana Markku Veijalainen. Keskusteluohjelma aikuiseen makuun

      Kirjastosta saa lainattua Antti Heikkilän kirjoja.

    • Lellu 48v

      Tarinasi on kuin minun tarinani, ainoa vaan että mulla on jo insuliini, mutta lukemat silti samoja. Aloitan pian Victozan käytön, toivon että auttaisi.

      Olin muuten 1,5 vuotta Antti Heikkilän vähähiilihydraattisella dieetillä, painoa putosi yli 20 kiloa ja verensokeriarvot muuttui normaaliksi. Kolesterolit sun muut arvot myös normalisoitui. Joten kyllä dieetistä apua oli, harmi vaan että en enää jaksanut noudattaa sitä, vieläkin on vaikeaa syödä mm. kananmunia, sardiinia tai juustoa.

      Heti kun aloin syömään viljaa, paino nousi samoille lukemille kuin olin aloittanut, joten nyt on sokeriarvot ym. aivan huippulukemissa, ikinä ei ole verensokeri ollut näin korkeat.

      Toivottavasti sinä löydät tasapainon!

    • Ei vaikeaa

      Ei se insuliini ole mikään kuolemantuomio. Minulla pillerilääkitys ei tehonnut kunnolla (Metforem ja Januvia) ja lisäksi otettiin käyttöön pitkävaikutteinen insuliini. Yksi pistos illalla ei ole mitenkään vaikeaa ja nyt verensokerit ovat hyvät (aamumittaus keskimäärin 5 ja pitkä sokeri 6,4%).

    • Victoza

      Victoza lääke on hyvin vaarallinen. Se aiheuttaa sydänkohtauksia. Näitä uusia lääkkeitä ei ole tarpeeksi testattu, vaan suuri yleisö toimii koekaniineina ja on oikeastaan surukkista, että julkisuuden rakastama henkilö (Vesa-Matti Loiri) mainostaa moista moskaa.

      • niinpä niin

        Victoza houkuttelee diabeetikkoja siksi että sen avulla pystyy ehkä laihtumaan kun ei viitsi tarkkailla syömisiään. Käytän mieluummin vanhoja turvallisia lääkkeitä ja insuliinia. Laihdutan ainoalla järkevällä tavalla - syön vähemmän kuin kulutan.


    • victoza
    • 620

      Tuollaisten läääreiden perusteet sille, miksi VHH ei kannata, olisi mukava kuulla. Lääkärisi tuntuu muutenkin olevan asiantuntemattomuutensa huipulla, jos ei tunne muita lääkkeitä kakkostyypin diabeteksen hoitoon kuin metformiinin ja insuliinin.

      • hohhoijakkaaaaaaaaaa

        620 taitaa myös olla asiantuntemattomuutensa huipulla... Siinä vaiheessa, kun haiman insuliinituotanto lopullisesti loppuu - näin tapahtuu pitkään jatkuneessa sairaudessa - loppuu myös elämä ilman insuliinia.


        Maallikoiden järkähtämätöntä uskoa omaan tietävyyteensä pitää vain ihmetellä.


      • kristallipallo.
        hohhoijakkaaaaaaaaaa kirjoitti:

        620 taitaa myös olla asiantuntemattomuutensa huipulla... Siinä vaiheessa, kun haiman insuliinituotanto lopullisesti loppuu - näin tapahtuu pitkään jatkuneessa sairaudessa - loppuu myös elämä ilman insuliinia.


        Maallikoiden järkähtämätöntä uskoa omaan tietävyyteensä pitää vain ihmetellä.

        hohhoijaa

        kenellä se insuliini on kokonaan loppu?


      • luulo ei tietoa
        hohhoijakkaaaaaaaaaa kirjoitti:

        620 taitaa myös olla asiantuntemattomuutensa huipulla... Siinä vaiheessa, kun haiman insuliinituotanto lopullisesti loppuu - näin tapahtuu pitkään jatkuneessa sairaudessa - loppuu myös elämä ilman insuliinia.


        Maallikoiden järkähtämätöntä uskoa omaan tietävyyteensä pitää vain ihmetellä.

        Mistä päättelet, että ketjun aloittajalla on insuliinintuotanto loppu? Jos se olisi loppu, niin ilman insuliinia verensokerit olisivat tapissa. Hänellä on insuliinia aivan tarpeeksi antamiensa lukemien perusteella, kun vain noudattaa VHH:ta.

        Miksi lääkäri muuten on määrännyt Amarylin, jos ei haima tuota insuliinia? Kai c-peptidikoekin on tehty ennen tuon määräämistä?

        Eiköhän ole paras sinulle, että paneudut vain omaan tietämättömyyteesi. Sinun on terveellsistä uskoa, että jotkut tietävät asiat vähän paremmin kuin sinä.


      • katsoinminäkin

        Sanoihan tuo lääkäri, että diabeteksen puhkeamista voi lykätä laihduttamalla ja ruokavaliolla ja jo puhjenneen taudin lääkitystä pienentää tai lopettaa kokonaan . Tauti on kuitenkin taustalla koko ajan.


      • tarkennus
        katsoinminäkin kirjoitti:

        Sanoihan tuo lääkäri, että diabeteksen puhkeamista voi lykätä laihduttamalla ja ruokavaliolla ja jo puhjenneen taudin lääkitystä pienentää tai lopettaa kokonaan . Tauti on kuitenkin taustalla koko ajan.

        siis lääkäri telkussa


    • tehoalisää

      Lääkitys, ruokavalio ja haiman oma insuliinituotanto ja se teho eivät taida sinulla nyt olla tasapainossa keskenään. Entä liikunta? Onko sitä tarpeeksi? Oletko ollut ravitsmusterapeutin vastaanotolla; en tiedä osunko oikeaan, mutta onko ruokavaliosi sittenkään ollut kohdallaan? Esim. ruokailujen ajoitus; säännöllisyys on a ja o. PALJON kasviksia. Pari salaatinlehteä ei riitä. Vähän mutta hyviä runsaskuituisia hiilihydraatteja sisältäviä ruokia. Kalaa, vaaleaa lihaa, pehmeitä rasvoja, pähkinöitä. Kyse ei ole pelkästä riisistä ja perunasta; pyydä siis lähete asiantuntijan vo:lle, ravitsemusterapiaan pitäisi päästä jokaisessa terveyskeskuksessa.

    • voilla voittaa

      Mutta kun ravitsemusterapeutit suosittaa sitä virallista eli rasvat pois ja hiilarit tilalle. Siksi meillä on II-tyypin diabetesepidemia, kun kansalle on valehdeltu, mitä pitää syödä ja valehdellaan edelleen.

      Antin kirja käteen ja sitä lukemaan, niin johan alkaa parantua.

      Voilla voittaa

      Eläinrasva ei todellakaan ole vaarallista. THL:lla on aihetta pyytää anteeksi Suomen kansalta. Teidän kannattaa kysyä mihin tutkimuksiin eläinrasvan vaarallisuus perustuu. Aina kun lehdessä tulee vastaan jokin älytön väite, kuten esimerkiksi, että voi tukkii verisuonet rasvalla tai, että eläinrasvaa syömällä kuolee sydänkohtaukseen, pyytäkää silloin jutun julkaisseelta lehdeltä perustelut miksi kirjoittavat juuri sillä tavalla. Jos jutussa haastatellaan jotain asiantuntijaa, pyytäkää häneltä viipymättä tietoa siitä, mihin tutkimuksiin hän perustaa näkemyksensä eläinrasvojen vaarallisuudesta. Sekä tutkimukset margariinin terveellisyydestä, jos sitä väitetään terveelliseksi rasvaksi ihmiselle.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

      Totuus kevytlevitteistä, margariinista ja teollisesti käsitellyistä rasvoista
      Teollisesti käsiteltyjä kevytlevitteitä pyritään voimallisesti markkinoimaan terveystuotteina. Mutta mikä on lopulta totuus tämän takana? Miten margariinia valmistetaan? Onko media missään vaiheessa pyrkinyt oikeasti kyseenalaistamaan näitä eräiden "terveysgurujen" väitteitä? Heillähän on asiassa oma lehmä ojassa, siis merkittävät omistusosuudet kasvirasvateollisuuden osakkeita.

      http://medianvahtikoira.blogspot.com/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

      • tottako lie

        Kerropa hra tai rva "voilla voittaa" missä sairaalassa ja minkä nimisen ravitsemusterapeutin vastaanotolla olet ollut? Onpa mielenkiintoista kuulla kuka on ohjannut diabeetikkoa poistamaan ruokavaliosta rasvat ja korvaamaan ne hiilihydraateilla. Kun kerran joku laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö on näin tehnyt - sinulla on tietysti ihan henkilökohtainen kokemus asiasta - niin täytyyhän asia julkistaa. Tietysti on mahdollista, että tarkoitatkin jotakin kouluttamatonta ihmistä, joka esiintyy laill. ravitsemusterapeuttina - näitäkin huijareita on. Mutta kuten sanottu, kerro meille.


      • Anonyymi

        Höpö höpö


    • Mmn771

      liikunta liikunta liikunta...se auttaa moneen asiaan myös diabetes 2 sairastavalla .......suosittelen punttisalia...lihaskunto on tärkeä....lihasmassan kasvattaminen laskee verensokereita koska lihas käyttää suurimman osan verenkierrossa olevasta glukoosista... 3 x viikko ja noin 40 - 60 minuuttia.... jos enemmän innostuu kuntoilee niin sen parempi... jos on korkeaa verenpainetta niin kannattaa käydä kysymässä lääkärin mielipidettä...joskin punttisalia suositellaan myös verenpainepotilaille.

      • Yksinkertainen_totuus

        Pelkkä liikunta ei ole riittävän tehokasta, eikä kaikki pysty mihinkää tehobodaukseen jotta lihakset kasvaisi riittävästi.
        Painon vähentäminen (jos on ylipainoinen) auttaa alentamaan verensokereita ja painoa saa laskettua helpoimmalla syömällä vähemmän kuin kuluttaa.


      • hgjögökhföl

        Aivot eivät käytä lihasten varastoimaa glykokeeniä. Eli aamuverensokerit nousevat joka tapauksessa, koska elimistö/aivot ottaa käyttöön maksaan varastoitunutta glukoosia aamuyön jälkeen. Ja kun aineenvaihdunta ei ole normaali, insuliini ei pidä sokeria kurissa.


    • jakeeee97

      mitä käy jos pistää insuliinia jos ei oo diapeetestä

      • hpv20

        Saattaa kuolla. Riippuu annoksesta.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe