on suunnittelun aika...

kevät lähenee..

Minulla on sellainen pieni "huvimaja" pihalla eli ikkunat joka suuntaan. Voisiko siellä kasvattaa jotain kukkaruukussa tai turvesäkissä (lattia on) esim. tomaattia tai kukantaimia? Siis siellä ei ole sähköä eikä mitään lämmitystä. En ole löytänyt mistään tietoa ns. kylmäkasvihuoneviljelystä.

5

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viel ei syyhytä

      Yrittäähän aina voi, tosin läpinäkymätön katto ei anna taimille valoa kuten kasvihuoneessa. Saattavat venyä pituutta, mutta voihan niitä latvoa ja ulos päästyään tukevoituvat kyllä.
      Kylmässä ei mikään kasva, joten hommaan voi ryhtyä vasta, kun pakkaset ovat menneet ja lämpötila pysyy kymmenen asteen tienoilla. Taimet voi tietty esikasvattaa sisällä.
      Itselläni on pieni kasvihuone, jonne kiikutan asukkaat huhtikuussa. Oulun alueella on yöpakkasia vielä silloinkin, joten pidän huoneessa öljytäytteistä sähköpatteria. Termostaatti huolehtii, etteivät kukat palellu.

      • kevät lähenee...

        Niin, tarkoitus olisikin ryhtyä tositoimeen sitten myöhemmin touko- kesäkuun aikana, mutta nyt olisi se SUUNNITTELUN aika. Esikasvatus tietysti sisällä. Mietin vaan, että mitenkä sitä osaisi kasvattaa vaikka muutamaa tomaatintainta näin aluksi, sillä kai ne jonkun suojan tarvii. En minä ainakaan ole kuullut, että avomaalla tomaatti kasvaa. Asun vielä oikein hallanaralla paikalla. Ja jokunen kukan taimikin oli tarkoitus kasvattaa. Tässä pitää herkutella, että mitähän ihanaa YRITTÄISI kasvattaa.........


    • O-mukulakiurunkannus

      Siellähän voi kasvattaa melkein mitä vain, minkä saa ikkunalaudoille! Ei nyt ihan vielä, mutta aika pian kuitenkin. Esimerkiksi kylmäkäsittelyä vaativat kylvökset varmaan olisivat siellä ihan tyytyväisiä tässä sitten keväämmällä. Jos näyttää siltä, että yöpakkaset uhkaavat, voit laittaa kynttilöitä palamaan yöksi ja nostaa ruukut korkealle, jos se on mahdollista tai peittää alkuillasta (jolloin lämpöä vielä on varastossa) Lämpö nousee ylöspäin. Lämmön säilymistä yön yli voi myös parantaa laittamalla ikkunoihin yöksi styrox-levyt tai muuta lämmöneristettä.

      Minulla on sellainen pieni muovista kasattu "kasvihuone" lasittamattomalla eteläpartsilla ja aion kyllä laittaa sinne aikaisin keväällä jo kylvöksiä sekä yöksi kynttilälämmityksen. Viime keväänä en tätä vielä älynnyt, vaan täytin aina iltaisin muutamia limpparipulloja kuumalla vedellä ja laitoin ne lämmittimiksi yön ajaksi. Peitin "kasvihuoneeni" vanhalla päiväpeitteellä yöksi.

      Värilliset vedellä täytetyt muovipullot mansikkamaalla rivien välissä ovat myös erinomainen lämmityslaite, jos halla uhkaa kukinta-aikaan. Ne keräävät päivän mittaan auringon lämpöä ja luovuttavat sitä yön viileään aikaan. Toinen juttu tietysti on, miten paljon ne silmää miellyttävät...

      Kovasti jo sormet syyhyävät mullan ja siemenien, mukuloiden ja juurakoiden maailmaan! Lähes joka päivä tulen katselleeksi siemenvalikoimani läpi ja katsastaneeksi viileäkaapissa talvehtivien juurakoiden ja erilaisten kukkamukuloiden voinnin. Plarasin juuri netissä jotain siemenluetteloa ja kuinka ollakaan, jos olisin oikeasti ostamassa kaikkea, mitä niin hirveästi haluaisin (=tarvitsisin!), lasku olisi yli kolmensadan. Taidan jättää väliin, ehkä...

      Tulisi vaan jo kesä!

      • 5 + 17

        Muuten kivoja vinkkejä, mutta kynttilöitä ei missään nimessä saa jättää yksikseen palamaan puiseen rakennukseen eikä kyllä muoviseenkaan! Erityisen vaaarallisia ovat tuikut.

        Tuo pullojuttu kuulostaa aika hauskalta lämmitystavalta.


    • Kevättä!

      Tomaatti tarvitsee reilusti vettä. Niin ja lämpöisen paikan ja aikaisen istutuksen. Tuon opin joskus, kun sain liian kauan sisällä venyneitä tomaatin taimia. Kasvoivat, mutta eivät ehtineet kypsyä. Niitä pitäisi jotenkin harventaa, mulla rehottivat vapaina. Ei ollut mun juttuni.
      Pari Morttiherukkaa ostin. Ei tarvi muualta hakea. Se on uusi tuttavuus, toivottavasti on hyvän makuinen.

      Kukista pidän. Ostinkin juuri Hellikki rodon, pionin, syysleimua, jaloangervoa ja sammalleimua. Niillä noin aluksi saan kukkia pienelle pihalleni.
      Tavoitteena on saada New Dawn köynnösruusukin. Ruusuista pidän, mutta en kirvoista.
      Niitä tahtoo tulla latvoihin. Saattaa olla, että muutaman ryhmäruusun sittenkin hankin.

      Tuijia täällä on näkösuojaksi laitettuna ja joitakin maanpeitekatajiakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe