Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kivesten ylikuumeneminen?

juma.

Itselläni tuntuvat kivekset ylikuumenevan herkästi. Varsinkin istuessa. Nyt talvella, kun joutuu pitämään enemmän vaatetta yllä, niin ei tarvi kuin kymmeniset minuuttia istua, kun alkaa jo kiveksissä kuumottaa, tulee epämukava olo, pahimmillaan pientä kipuakin. Tiukkoja alkkareita ei voi pitää ollenkaan.

Jos jätän välittämättä kuumotuksen, ja jatkan istumista, varsinkin tietokoneella helposti tunti, tunteja, niin koko kehoon alkaa tulemaan jollain tavalla sairas olo. Erityisesti kivekset ja penis saattavat muuttua tunnottoman kaltaisiksi ja samalla seksuaalinen halukkuus on aivan poissa; erektioita ei saa kunnolla, eikä tee mieli. Lisäksi voi tulla nivel- ja lihasjäykkyyttä, hammaskolotuksia, pientä kuumeilunkaltaista, selkä- ja niskakipuja.

Näitä oireita voi kestää sitten useammankin päivän.

Olen huomannut, että kivesten viilentäminen esimerkiksi kylmällä suihkulla helpottaa oloa. Sekä mahdollisimman vähän ja väljien alaosan vaatteiden pitäminen helpottaa myös jonkin verran.

Mikähän tässä on takana? Ei kai tämä täysin normaalia ole, että kivekset tällä tavalla kuumenevat, aiheuttaen oireiluja?

Sanoisin tätä kestäneen pidempiä aikojakin, vuosia, välillä ei ollenkaan oireilua, välillä taas paljon. Varmaan korreloi jotenkin istumisen määrän kanssa. Mutu tuntuma on, että lisääntynyt/pahentunut oireilu tässä talvella, tai sitten vain liikaa vaatetta päällä...vähemmällä ei taas oikein tarkene kuitenkaan. Niin kylmäverinen.

7

3046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • duppaduuuduu

      Istuessa kassit tietenkin hautuu enemmän muutenkin.

      Vastaavaa tunnetta mulla oli silloin, kun oli paha eturauhasen tulehdus päällä.
      Kassit tuntui hikoavan enemmän, ja viileässäkin ne oli sellaisen kostean nahkean tuntuiset.
      Mietin vaan, että jos istuessa noi kuvaamasi oireet tulee enemmän esille ja muitakin alapään kipu/epämiellyttäviä tuntemuksia tulee niin voi ihan hyvin olla ärtynyt eturauhanen oireiden takana.

      Toisaalta, kylmä yleensä pahentaa oireita jos eturauhasen tulehduksesta olis kyse,

      Lääkärikäynnillä se selviää, muuten menee vaan arvailuksi.

      • juma.

        Hei, kiitos vastauksestasi!

        Osaatko sanoa, hoituuko nämä asiat terveyskeskuksessa, vai kannattaakohan aika varata urologille?

        Tässä, kun nyt mietin eturauhasen tulehdusta, niin on muuten ollut ajoittain lisääntynyttä virtsaustarvetta, taitaa olla eräs merkki siitä? Toisaalta virtsatessa ei tunnu kipua tai poltetta. Muistan vuosien saatossa joskus olleen hetken aikaa poltetta virtsatessa, mutta ei muutoin, ei edes, vaikka olisi näitä kuvailemiani oireita yllä.


    • paljon kokenut m.

      Samat oireet, tuttua on. Tod.näköisesti jokin eturauhas vaiva? Minkä ikäinen olet ja oletko joskus, sairastanut kroonisen virtsarakkotulehdukden, kylmettynisestä tmv?
      Sinuna tilaisin ajan urologille, terkan kautta kestää.. ja voi vain pahentaa asiaa. Toisaaltä oireilusi on kestänyt, käsittääkseni jo pitemmän aikaa? Onko vaivasi ollut helpömpaa esim. kesäisin tai muuten lämpimillä ilmoillä?
      Mitäpä minä tässä tohtoroimaan, mutta kokemuksesta, hakisiin apua amatiihmiseltä, nyt heti. Koska vaiva voi olla, mikä tahansa.
      Rohkeutta ha onnea matkaan!

      • juma.

        Kiitos vastauksesta!

        30v olen.

        Pidempään tavallaan kestänyt. En ole varma onko aina sama ongelma, vaiko uusi ongelma. Välillä pidempiä aikoja aivan terve olo. Kerran tosiaan ollut jotain tulehdusta varmaankin. Ei koskaan tutkittu, vaan tuntui menevän ohi. Silloin tosiaan virtsatessa kirvelsi ja jotain muuta kipuilua.

        Vaiva ei ole kuitenkaan niin vuodenaikarajoitteinen, eli kylmä ei tunnu aiheuttavan sitä. Välillä vain tuntuu tyhjästä alkavan kivesten kuumeilu ja kolotukset. Toki jokin ne laukaisee. Itse en ole keksinyt muuta kuin saattaa liittyä jotenkin ejakulointiin, vai voisiko liika istuminen?

        Tuossa Googlettelin, niin näyttäisi, että (liika) ejakulaatiokin voisi ärsyttää eturauhasta, mutta miten se sitten taas aiheuttaisi kivesten kuumeilua? Kivessyöpään viittaavia oireita ei vaikuta olevan. Tiedä häntä. Ajan tilaaminen urologille kyllä varmasti on paras keino saada asiaan selvyys :)


    • 187/***

      Voisi yrittää sitä ettei istu kuuman hellan päällä. Se auttaa kummasti.

    • tieoa haluava??

      Oletko jo käynyt lääkärissä ja jos niin mikä oli johtopäätelmä.? Olisin halukas kuulemaan - kun itsellänikin, tuontapaisia oireita, tosin paljon lievempänä.

    • Anonyymi

      Mun mielestä noi oireet sopii herpekseen. Välillä voi mennä kuukausia, jopa muutama vuosi ilman oireita ja sitten saattaa iskeä päälle tuo kivesten kuumotus ja olla päällä jopa muutaman viikon. Joskus tulee niitä rakkuloita siittimeen, joskus ei. Sillä onko tiukat kalsarit vai onko niitä lainkaan, ei ole mitään merkitystä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe