Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kysymyksiä kesyrotista

rottagirliiii

Ajattelin hankkia 2 kesyrottaa : )
Mutta ensin haluan vähän tietoa.
Kuinka iso häkki kahdelle rotalle?
Mitä sukupuolta kannattaa ottaa?
Kauanko kesyrotat elävät?

8

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RottaR

      1. Lain mitat on jotkut 60cm korkea ym. Mutta suosittelisin ottamaan ison sillä rotilla on sielä paljon mukavampaa. Jos voisi sanoa että vaikka 1m korkea, 50cm leveä, 70cm pitkä. Jotain tuollaista. Meillä on 161cm korkea, 75cm pitkä ja 80cm leveä.
      2. Naaraat on yleensä vähän menevämpiä, pojat taas löllyköitä. Pojat ehkä vähän laiskempia ja isompia. Meillä poikia ja ne on NIIIN kiintynyt muhun että ! ;)
      3. 1.5-2v suunnilleen.

    • Rotista!!!

      Joo elikkäs häkin pohjapinta-ala vähintään kahdelle rotalle 60cm x 40cm, mutta tietysti mitä isompi sen parenpi =Dmahdollisinman korkea, koska rotta kiipeilee mielellään. Häkin pinnavälin tulisi olla poikasilla noin 1cm, aikuisilla max. 2,5cm.

      Naaraat ovat (yleensä) aktiivisenpia ja uteliaanpia kuin pojat ja pienenmän kokoisia. Pojat taas ovat enenmän semmoisia syli vauvoja ja heistä tulee kookkaampia.

      Elävät noin 2vuotta.

      Itselläni on ollut kaksi tyttö rottaa. Olivat oikein helppo hoitoisia ja kiintyivät minuun nopeasti.

    • Joku vaan

      Onko rotille pakko antaa purua kopin pohjalle? Itse annan mutta onko se pakollista.

    • RatQueen

      Kun täällä näkyy arvailua esiintyvät tietona, niin kerrotaanpa nyt tositietoa:

      Kuinka iso häkki kahdelle rotalle?

      VÄHINTÄÄN 0,06 m2 eläintä kohden, kuitenkin niin että häkin minimi pinta-ala on 0,18 m2 (Valtioneuvoston asetus 674/2010) . Siis 1-3 rottaa voi olla esim. 42cm x 42cm tai 30cm x 60cm häkissä. Minimikorkeus 30cm. Mutta mitä isompi, sen hauskempaa tietysti.


      Mitä sukupuolta kannattaa ottaa?

      Jos haluat taskussasi tai niskassasi kuorsaavan rentoreiskan, otat poikia. Jos tahdot opettaa temppuja tai harrastaa agilityä, otat tyttöjä, jotka ovat vilkkaampia ja aktiivisempia kuin pojat.

      Kauanko kesyrotat elävät?

      Riippuu ihan kannasta. Omat rottani elävät siinä 4-5 vuotiaiksi, mutta minä korostankin terveyttä ja hyvää luonnetta jalostustoiminnassani. On niitä sellaisiakin kasvattajia, joiden rotat elävät vain 2 v.

      Onko rotille pakko antaa purua kopin pohjalle?

      No ei välttämättä purua, mutta jokin kuivike on kyllä ihan pakollinen.

    • öööö...

      Sanoin vain että noin 2,v. ja hoidan rottiani kuin omia lapsiani....

    • rottatyttööö

      1. Osta rotillesi mahdollisimman suuri häkki. Ferplastin rotille tarkoitettu häkki on hyvä, myös lintuhäkki on hyvä koska se on tilava. Mikään marsu tai kanihäkki ei ole hyvä rotille, koska rotta tykkää korkeista paikoista ja kiipeilystä, varsinkin naaraat ovat kovia kiipeämään. Muista ostaa tai tehdä itse rotille paljon tasoja ja virikkeitä häkkiin jotta rottasi viihtyvät; tunnelit, tasot, kopit, riiput ja tikkaat ovat hyviä.

      2. Ensimmäiseksi rotaksi käy niin urokset kuin naaraatkin. Naaraat ovat hieman vilkkaampia, mutta ainakin omat tyttöni tykkäävät oleskella olkapäällä, tosin eivät ole kauaa paikoillaan. Urokset ovat hieman laiskempia ja rennompia.

      3. Rotat elävät keskimäärin 2-4 vuotta. Yleensä vanhemmalla iällä tulee kasvaimia jotka voivat ja ovatkin usein kohtalokkaita rotalle. Pidä rottasi ruokavalio monipuolisena ja terveenä, niin ei tule ylimääräistä rasvaa mikä suurentaa riskiä saada kasvain.

      4. Älä käytä rotalla pehmeää hamsteri purua, koska rotat ovat herkkiä hengitystiesairauksille ja pehmo puru on todella pölyistä. Suosittelen että ostat haketta (Mörtti on hyvä merkki) tai jotain eläinkaupasta saatavaa leppähaketta.

      Ennen kuin hankit rotat kotiisi, ota selvää niiden ruokavaliosta ja sairauksista, sekä kaikesta muusta tarpeellisesta tiedosta. Rotta ei ole pelkkä häkkieläin jota katsellaan kaltereiden takaa, ei. Rotta on kuin perheenjäsen, sen kanssa on vietettävä aikaa ja rotan on päästävä liikkumaan häkin ulkopuolella lähes päivittäin. Kannattaa aluksi pitää rottia vaikka sohvalla vapaana, niin eivät pääse karkuun. Sinun on myös varauduttava mahdollisiin eläinlääkäri kuluihin!

    • sadfasdfasdf
    • lakunauha

      urokset on seurallisempia ja tietääkseni kiintyy helpommin, ja mun pojat ei kyllä todellakaan ole 'löllyköitä' vaan häkin luukuissakin täytyy olla lukot kun oikeen innoissaan saa ne avattua :D ja kun ne sitten pääsee lattialle niitä ei pysäytä mikään (:

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe