Mika todennakoisyys reumaan?

fdsfsdfds

Miehellani on muutaman kuukauden jalka ollut niin kipea ettei silla tahdo paasta kavelemaan. Rontgenissa ei mitaan nay eika magneettikuvaa suostu tk laakari maaraamaan kun on niin kallis. Verikokeita kun katteltiin niin toinen reuma-arvo (se minka ylaraja on 14) oli 17 ja se toinen, tarkempi, oli hyvinkin alle raja-arvojen. Mitaan sukurasitetta ei ole ja kipua on vain toisen jalan jalkaterassa. Siksi en ymmarrakaan laakarin paatosta tehda lahete reumapolille eika kinttutohtorille. Nyt sitten ensin jonotetaan kuukausikaupalla yhteen paikkaan mista tehdaan lahete toiseen paikkaan jonne sitten taas jonotetaan.

Eli siis alkuperaiseen kysymykseen, mahtaako se nyt kuitenkaan reumaa olla?

3

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 90++0

      Kihti ?

    • Jokueräs

      Voipi olla reumaa tai olla olematta. Taitaa tänäpäivänä olla ihan käytäntönä, että jos löytyy reumaan sopivia oireita ja vielä verestä löytyy reumaan viittaavia muutoksia, niin se on riittävä syy lähettää reumalääkärille.

      Nykyäänhän reuma pyritään saamaan hoitoon jo ennen rtg-kuvissa näkyviä muutoksia ja tosiaan hoitotavoitteena on, ettei niitä synnykään. Tähän päästään, kun reumaepäily lähetetään erikoislääkärille, jo epäilyvaiheessa, eikä odoteta että diagnoosi on kasassa. Reumalääkäri on kuitenkin nähnyt paljon enemmän alkavia reumoja kuin yleislääkäri.

      Minä olen muuten magneettikuvien suhteen siinä uskossa, että julkisella puolella yleislääkäri ei voi määrätä magneettikuvia, vaan se on oikeus on erikoissairaanhoidolla. Magneetin saatavuus on myös aika haaste - kiireettömään magneettiin voi hyvin olla kuukausien jono, minä jonotin 2,5 kk. Lisäksi magneettikuva ei todellakaan aina anna parempaa tietoa, kuin rtg-kuva tai kliininen tutkiminen.

    • fdgdfg

      Taalla meilla magneettikuvat tulee ostopalveluna yksityiselta, jonotusaika noin viikon. Voi tosiaan olla ettei tk laakari saa kuvia maarata. Magneetillahan ei reuman kanssa ole mitaan tekemista, lahinna sitaa kuvaa ajattelin jos se on jotain muuta. Monet asiat kun ei rontgenissa nay.

      Kihtikin kavaisi mielessa, mutta kyseessa on nuori hoikka mies joka ei ole edes pahemmin viinaan meneva, niin aika epatodennakoistahan se on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3040
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2194
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1604
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1067
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      894
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe