Maalaisten torahammaskammo

Urban life Kuopio

Moni varmaankin luki tämän päivän Savon Sanomista miten joku ilmeisesti ikäihminen oli taas kerran kovin huolissaan siitä että Kuopioon on tulossa torahammas ja nostatti kovasti vastustus. ja valitusjoukkoja barrikadeille.

Täältä tuo on luettavissa: http://www.savonsanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/torahampaat-muodissa/733308

Kopos-Olli on siis huolissaan siitä että Kuopiosta ei tule enää villahousut humisee torilla fiilis. Häntä pelottaa että ihmiset tuntevat tulleensa kaupunkiin ei maalaiskylään kun junasta astuvat.

Kovin huolissaan on myös siitä että ydinkeskustassa asuvan ihmisen parvekemaisemat muuttuvat. Tämän hän itseasiassa nostaa suurimmaksi epäkohdaksi ja vastustuksen kärjeksi. Tätä en ole koskaan ymmärtänyt. Mitä ihminen jonka suurin huolen aihe on ettei ikkunasta näy enää maalaismaisemaa tekee keskustassa?? Miten tuollainen ihminen on päätynyt asumaan kasvavan ja kehittyvän kaupungin keskustaan? Tästähän tulee vain hänelle itselleen paha mieli. En halua uskoa että hän asuu siellä siksi että saa vastustaa Kuopion kehitystä. En halua uskoa että kukaan täällä asuva vihaa niin paljon Kuopiota että yrittää estää Kuopiota kasvamasta ja kehittymästä isoksi ja korkeaksi kaupungiksi.

Samalla hän toki haukkuu kaikki tornitalot torahampaiksi joita tehdessä ei välitetä miltä ne näyttävät, vaan ovat rumia kolosseja. Taas kirvestä kiveen. Kuopion tornitalot ovat lähes poikkeuksessa onnistuneita ja komeita. Keilankannan korkeinta taloa on sanottu jopa Suomen kauneimmaksi tornitaloksi. Aivan upeahan se onkin.

Kuopiota pitää rakentaa niin että elävä keskustamainen alue levittäytyy selvästi nykyistä kauemmaksi. Tämä vaatii raskasta ja tiivistä rakentamista jotta saadaan kriittinen määrä ihmisiä jotka muuttavat alueet eläviksi. Nykyään ei meinaa keskustassa kauput pärjätä kuin torin ympärillä. Tämä johtuu siitä että muualla keskustassa talokanta on liian väljää ja asukasmäärä alhainen. Nyt kun Pappilanmäelle tulee satoja uusia asukkaita ja jos matkakeskuksen rakentaminen toteutuu raskaimman kaavan mukaan niin siitä alueesta saadaan elävä keskustamainen seutu joka on täynnä palveluja.

38

568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vbnmyud

      Tässä on ny kyse siitä jotta meillä on pari eri leiriä. On tämä pääasiassa vanhemmista ihmisistä koostuva iso joukko joka on nähnyt tämän kaupungin suuren muutoksen ja joka haikailee takaisin sitä vanhaa pientä puutalo Kuopiota ja uneksivat kaikkien uusien ja korkeiden talojen purkamisesta. Tilalle haluaisivat pieniä puutaloja, marttakahvion, metsää ja puistoa. Sitten on tämä yleensä nuorista koostuva joukko joka ei ole nähnyt aikaa jolloin Kuopio oli pikkuinen puutalokaupunki. He ovat tottuneet siihen että Kuopion keskusta on urbaania seutua. Samoin kuin puutalopuolue myös he haluavat lisää ihailemaansa tyyliä. He siis päinvastoin haluavat torahampaita ja umpikortteleita ja unelmoivat että joskus raitiovaunut kulkevat Kuopion kaduilla. Ollaan siis aika ääripäissä ja siksi tämä ristiriita.

      Pitäisi muistaa että kaupunki kaupunkina, lähiö lähiönä ja maaseutu maaseutuna. Siksi en ymmärrä miksi vastustetaan että kaupunkiin rakennetaan törröttäjiä. Sinnehän ne kuuluvat eivät metsään. Kaupungin siluetin ei pidäkään olla lättänä vaan sieltä täältä pitää pistää esiin torahammas. Tuohan sitä luonnonsuojelua on parhaimmillaan. Kun rakennetaan tiiviisti keskustaan ei tarvitse levittää asutusta laajalle ja kaataa sen edestä suuria metsäalueita.

      Kuopion keskustassa on useampia kortteleita jotka ovat häpeäksi kantakaupungille. Katsokaapa tätä: http://binged.it/AFuJq9

      Ei tuollaisia lähiömallisia väljiä matalia kortteleita tarvita keskustaan. Tuon korttelin ihanne rakennusmassassa on rakennettu 1/4. Yhdessä korttelissa asuu 100 ihmistä, kun niissä pitäisi asua 400, kuten näissä: http://binged.it/w9fIbg

      Mutta uskallapas sanoa että nuo korttelit pitäisi rakentaa täyteen ja talot yhdistää umpikortteliksi. Mellakka siitä syntyisi kun näköalat peittyisi. Kuitenkin sitä tarvitaan jos halutaan että alueelle saadaan Siwa, Ärrä ja Valintatalo kuten satamaan on saatu kun on rakennettu raskaasti. Noiden väljästi rakennettujan korttelien seudut ovat hiljaisia ja kuolleita ja se on kantakaupungille häpeäksi. Kenen idea on ollut rakentaa Kuopion keskustaan noin tuhottomasti pieniä lähiökerrostaloja?

      • Anonyymi

        Ei paisko tuulet "kattoa" jos se rakennetaan teräsbetonista vahvojen betonipilareiden päälle ja kannen päälle rakennetaan vaikkapa 2-3 kerroksia kiinteistöjä.
        Kannen päälle voi tehdä aukion missä ravintoloita terasseineen yms palveluita.
        Kannen alla säilyy kauppatori joka on sateelta suojassa mutta kuitenkin avoin joka puolelta.


    • Vanhusten kaupunki

      Ettekö te nyt tajua, että Kuopion keskusta on mummoille ja papoille varattua aluetta. Katsokaa vaikka joskus arkipäivänä ympärillesi keskustassa niin mitä näette? Mummoja ja pappoja karvahattuineen ja rollaattoreineen. Korkeintaan jokunen koululainen saattaa siellä seassa pyöriä, samoin kuin muutama puliukko tai pakolainen väriä tuomassa. Keskustan väestörakenne on Kuopiossa täysin erilainen kuin esimerkiksi Joensuussa tai J-kylässä.

      Ja menestyvä yritystoiminta on ajettu jo ajat sitten Kuopion keskustasta automarketteihin. Turha tänne on mitään uutta yrittää. Vuosien valitusrumba on varma, jos kehtaat mistään uudesta edes ajatella.

    • .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

      Sinulle torahammas on jonkinlainen fallossymboli? Miten olet päätynyt asumaan Kuopioon?

      Eikö kannattaisi muuttaa sinne missä niitä torahampaita on?

      Esim. Helsingin merihakaan? http://fi.wikipedia.org/wiki/Merihaka

    • cvbnm,lki

      Keskustahan on vetovoimaisin koko alueella. Marketeista ruuan lisäksi ei esim vaatteita osta kuin juntit. Kyllä Kuopion keskusta on ainoa paikka täällä mistä saa sitä laatua ja erikoisempiakin tuotteita. Keskusta imee shoppailijoita enemmän kuin koskaan. Vain ruokakauppa on siirtynyt sieltä pois.

      Taitaapa muuten keskustassa asua aika iso osa myös Kuopion päättäjistä ja isokenkäisistä. Ehkäpä Kuopion alhainen työttömyysprosentti on syynä siihen että arkipäivänä keskustassa on lähinnä mummoja ja koulukkaita.

    • <z<aeq3

      "Sinulle torahammas on jonkinlainen fallossymboli? Miten olet päätynyt asumaan Kuopioon?

      Eikö kannattaisi muuttaa sinne missä niitä torahampaita on?"

      Miten olet päätynyt asumaan Kuopioon jos olet torahammas kammoinen? Kuopio yksi niistä aivan muutamista pienistä pisteistä tässä valtavan laajassa maassa jossa on useita torahampaita. 99,9% Suomen maapinta-alasta on sellaista maaseutuvoittoista joissa ei tarvitse torahampaista välittää. Antakaa meidän rakentaa torahampaita edes näihin muutamiin suuriin kaupunkeihin, niin me annamme teidän pitää rauhallisena ja matalana maaseutuna tuon koko loppu Suomen. Asukaa te siellä ja me urbaanista citylaiffista pitävät asumme näissä suurissa kaupungeissa.

    • 9880 ok 0+

      http://yle.fi/alueet/savo/2012/02/manniston_liiketalo_puhuttaa_taas_3291848.html

      Huh, huh! Nyt on jo paksua! Mistä näitä lättänälatojen rakastajia sikiää ja mikä ihme niillä on kaupunkimaista rakentamista vastaan. Näiden mielestä horisontissa ei saisi näkyä kuin puustoa. Mikään ei saisi kertoa kauempaa katsoessa että tuolla missä on kaupunki on kaupunki, vaan pitäisi näyttää että siellä on vain metsää.

      95% Pohjois-Savon maapinta-alasta on metsää tai maaseutua. Luulisi tämän noille puunhalaajille riittävän ja antaisivat kaupungin kehittyä kaupunkina.

      Männistön ostari, kuten linja-autoasema olisivat mitä ihanteellsia paikkoja korkelle rakentamiselle mutta ei kun pitää niitäkin olla vastustamassa. Kalahallin vielä ymmärrän ja sen että ruutukaava-alueeseen ei torahampaat sovi kaupunkikuvallisesti, mutta nämä on jo pelkkää kiusantekoa.

    • Rakennetaan 40-kerro

      Kattokaapa mitä ollaan rakentamassa pikkuiseen Järvenpäähän, puhumattakaan Suomen isommista kaupungeista http://www.jarvenpaa.fi/liitetiedostot/editori_materiaali/11244.pdf

      Järvenpäähän tulee 28, 24, 16, 16 ja 15 kerroksinen talo. Huh, huh siellä on laitettu iso vaihde silmään. Tuo on varmasti huikea piristysruiske kaupungin kasvamiselle.

      Täällä taas itketään yhden 12-kerroksisen lättänän rakentamisesta vaikka hyvällä etäisyydellä olevasta rakennusmaasta taitaa olla suurempi pula kuin Helsingissä. Kuopioon jos jonnekin pitäisi rakentaa korkeasti kun kaupunki on niin haastellisessa maastossa. Toinen vaihtoehto on sitten rakentaa matalasti ja nakertaa Puijoa ja muita keskustan luontoalueita, sillä silloin ei maa-alue lähellä keskustaa riitä. Korkea rakentaminen mahdollistaisi Puijon metsä säilyttämisen.

      Sitä en juuri ymmärrä että Puijon kiivaimmat suojelijat ovat samoja jotka kiivaimmin vastustavat tornitaloja. Mikä ristiriita!!! Heidän pitäisi nyt miettiä kumpi on tärkempää se että metsä Puijolla säilyy vai se että se metsä näkyy joka kolkasta. Molempia he eivät saa ja tämä nykyinen tilanne on heille pahin, koska----> Nyt ei rakenneta paljon korkeaa ja siksi mm. Pihlajalaakso tehtiin ja sehän nakertaa Puijoa paljon. Samalla taas kuitenkin jokunen torni tehdään (heidän mielestään) maisemaa pilaamaan.

      Minun kantani on että Puijo rauhaan asuntorakentamiselta ja muualle korkeita torneja ja paljon!

    • .-.-.-.-.-.-.

      Onhan tuo rakennusmaata. Vuorelan ja Toivalan alueella. Sinne voisi rakentaa Petosen kokoisen kaupungin. Vuorelasta on yhtä pitkä matka keskustaan kuin Petoselta.

    • vbnhgjkiu56

      Niin eli se on todella kaukana. Petonen on täysin metsässä ja todella kaukana keskustasta oleva lähiö.

      Missä muussa kaupungissa saa mennä lähemmäksi 10km torilta että alkaa kunnolla löytymään rakennusmaata? Kuopiossa siis rakennusmaa on tosiaan kiven takana. Ainut iso rakentamaton alue (ja sekin yli 5 km päässä) on Neulaniemi. Sitäkin on yritetty ottaa käyttöön jo pitkään, mutta siellä on niin paljon sotarojua joten sitä pitää raivata vuosia ennen kuin voi rakentaa. Joten pula tosiaan on ehkä koko Suomen akuutein. Suurimmat syyhän tuohon on

      1) järvi ahdistaa Kuopionniemiä joka puolelta
      2) Puijon suuri luonnonsuojelualue
      3) hyvin kumpuileva maasto

      Tästä on hyvin helppo päätellä että Kuopiossa jos jossain pitäisi rakentaa tiiviisti ja korkeasti. Itselläni tähän on selvä visio--->

      1) Jokaiseen lähiöön uusi keskusta(näistä on muuten jo viralliset suunnitelmat olemassa kaupungillajoten ei oma keksintö) johon ainakin yksi 15-20 kerroksinen maamerkki

      2) Ruutukaava-alueen tehottomat tontit umpikortteleiksi. Näitä löytyy mm. Asemakadun ja Vänärin tienoilta.

      3) Keskustaa ympäröivien kanpunginosien rakentamisen tehostaminen, eli Niirala, Haapaniemi, Linnanpelto, Männistä ja Itkonniemi. Nyt ne on rakennettu väljästi ja osin hyvin lähiömäisesti. Tilalle pitäisi ottaa ohjenuoraksi vaikka Helsingin Kallion kaupunginosa, eli pitäisi rakentaa samanlaisia umpikortteleita mitä keskustassa on. Muuten tämäkään ei kokonaan oma idea. Linnanpelto nimittäin piti rakentaa noin 1920-luvulla mutta sitten jostain syystä siitä luovuttiin. Edelleen kuitenkin olisi mahdollista rakentaa meillekin kunnon kaupunginosia tyyliin Kallio, Punavuori ja Töölö.

      Väljää lähiö- ja maaseuturakentamista kuitenkin rakennetaan muualle, joten olisi hyvää vaihtelua tuollainen tiivis urbaani umpikortteli rakentaminen. Osa ihmisistä kuitenkin haluaa asua tuollaisessakin ympäristössä. Siitä paras esimerkki on Sataman uudet umpikorttelit. Ne asunnot meni kuin kuumille kiville. Tuollainen rakentaminen myös kehittää lähipalveluja. Ennen Niiralalassa oli monta lähikauppaa ja ravintolaa. Tuollainen rakentaminen toisi ne takaisin. Kuten on käynyt Satamassa.

      • vanhus vuonna 2050

        Sinultakin on taitanut jäädä huomaamatta Suomen väestön jyrkkä vanheneminen lähivuosikymmeninä.
        Kuopiosta ei koskaan tule 150000 asukkaan kaupunkia (nykyisillä kuntarajoilla), vaan kutistuu korkeintaan 50000 asukkaan kaupungiksi vuoteen 2050 mennessä, joten mitään umpikorttelirakentmaista Linnanpellolle, Männistöön ja Itkonniemelle ei tarvita.
        Sitä vastoin asumislaatuun voitaisiin panostaa nykyistä enemmän.


      • vakaalla pohjal
        vanhus vuonna 2050 kirjoitti:

        Sinultakin on taitanut jäädä huomaamatta Suomen väestön jyrkkä vanheneminen lähivuosikymmeninä.
        Kuopiosta ei koskaan tule 150000 asukkaan kaupunkia (nykyisillä kuntarajoilla), vaan kutistuu korkeintaan 50000 asukkaan kaupungiksi vuoteen 2050 mennessä, joten mitään umpikorttelirakentmaista Linnanpellolle, Männistöön ja Itkonniemelle ei tarvita.
        Sitä vastoin asumislaatuun voitaisiin panostaa nykyistä enemmän.

        Tämä nyt on jo aikamoinen provo. Kuopio on selkeä kasvukeskus. Ei täällä väkiluku ala laskea. Kehitys menee niin että juuri tällaisiin kaupunkeihin väestö jatkossa pakkautuu.

        Laskekaapa mitä se tarkoittaisi jos Kuopiossa oli tuolloin 50 00 asukasta :D Vielä nyt kun vauvoja on alkanut taas pukata kovaa tahtia.


    • ????????????????????

      Kannattaisiko sinun muuttaa sinne ah niin ihanaan Helsinkiin, kun ahdistaa?

    • vnhjui765

      Ei ahdista yhtään. Kuopio aivan upea kaupunki, yksi Suomen urbaaneimmista ja taas tänne pukkaa uutta korkeaa tornitaloa, mutta silti on vielä paljon kehittämistä kuten jokaisessa kaupungissa Suomessa. Toivottavasti Kuopiota kehitetään jatkossakin urbaanisuuden ehdoilla, sillä se on Kuopion vahvuus.

      Satama on hyvä esimerkki että Kuopiossa halutaan rakentaa todella tiivistä ja urbaania ympäristöä. Toivottavasti se leviää viereisiin kaupunginosiinkin.

    • aikainen lintu saali

      Ei yksi lintu kesää tee eikä edes pikkuparvi eli ei edes muutama torahammas tee urbaania vaikutusta. Lähinnä ne ovat huvittavan näköisiä, kun selvästikkään ei ole tarvetta rakentaa ylöspäin.

      • vähiinkaymaa

        Kuopiossa on sen verran suuri pula rakennusmaasta kaupunkirakenteen sisällä että ellei Puijoa haluta nakertaa pitää rakentaa yhä korkeammin jatkossa.


    • asdfgzxcv

      Meillä taitaa olla eri kartta? Moottoritien länsipuoli on asumatonta korpea.

      Eikö nyt suunitella neulaniemeä, savisaarta, jne. Savisaareen opiskelija-asuntoja, niin Kuopioon saataisiin kampusyliopisto.

      "”Kampusyliopistoksi” kutsutaan yliopistoa, jonka tutkimus- ja opetustilat, opiskelija-asunnot ja viheralueet on rakennettu samalle alueelle."
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kampus

      Savilahdesta tulisi oma lampi yliopiston keskelle.

      • dfgkkufdxvkk

        Ei ole eri kartta. Sulla vaan ei taida olla tiedossa miten pitkän prosessin takana ne maat on, eli ei niihin nyt päästä käsiksi ja kun päästään niin on jo tiedossa mitä sinne tulee eli ei ole tyhjää tilaa enää sielläkään. Suunnitelmat on jo valmiina ja entä tuon jälkeen mistä maat? iso osa niistä metsistä on suojeltuja kuten Puijo. Nekö haluat hakata?


    • juupeli.

      J-kylässä on nyt tälläkin hetkellä rakenteilla 2 ja suunnitelmissa kuusi samankokoista "torahammasta", joista kolme tulee 2014 oleville asuntomessuille. Eikä siellä ole kuulunut soraääniä.

      Miten on mahdollista, että täällä alkaa kauhea meteli yhdestä ainoasta.
      Tosi inhottavaa!!!

      • mitä ihmettelemään

        Kuopio on Kuopio


    • tornit tullooo

      Oujes!! Puijonlaaksoon tulee kerralla viisi 12-kerroksista tornitaloa. Hyvä Kuopio!!

      • töehjwö

        Tornitaloja nuo eivät ole, tosin korkean mäen päällä, vaan pelkkää vanhan kaupunginosan täydennysrakentamista. Järkevää kaavoitusta väestöltä vanhenevalle Puijonlaaksolle. Palvelut säilyvät ja sijainti on loistava kaupunkirakenteen ja työpaikkojen kannalta ja rakennukset sopivat siihen kaupunginosaan . Maasto ei kyllä ole rakentamiseen edullista.


      • hehehe1
        töehjwö kirjoitti:

        Tornitaloja nuo eivät ole, tosin korkean mäen päällä, vaan pelkkää vanhan kaupunginosan täydennysrakentamista. Järkevää kaavoitusta väestöltä vanhenevalle Puijonlaaksolle. Palvelut säilyvät ja sijainti on loistava kaupunkirakenteen ja työpaikkojen kannalta ja rakennukset sopivat siihen kaupunginosaan . Maasto ei kyllä ole rakentamiseen edullista.

        Mitkä palvelut ja mitkä työpaikat?


      • alyhoialajatta
        töehjwö kirjoitti:

        Tornitaloja nuo eivät ole, tosin korkean mäen päällä, vaan pelkkää vanhan kaupunginosan täydennysrakentamista. Järkevää kaavoitusta väestöltä vanhenevalle Puijonlaaksolle. Palvelut säilyvät ja sijainti on loistava kaupunkirakenteen ja työpaikkojen kannalta ja rakennukset sopivat siihen kaupunginosaan . Maasto ei kyllä ole rakentamiseen edullista.

        Mitenhän se että kyseessä on täydennysrakentaminen vaikuttaa siihen onko kyseessä tornitalo vai ei?


      • ngperwpb
        hehehe1 kirjoitti:

        Mitkä palvelut ja mitkä työpaikat?

        Tiedätkö missä Puijonlaakso on ja missä esim. Kys ja Savilahden alue? Ei sillä alueella nykyisin ole kuin vajaa 8000 tyäpaikkaa ja tulevaisuudessa enemmän.


    • fcbjfzzx

      Vai ei ole tornitaloja. Mitäs sitten pilvenpiirtäjiä vai? :D

      Tornitalo on korkea talo, jolla on useimmiten enemmän korkeutta kuin leveyttä. Tornitalolle ei ole olemassa mitään täsmällistä määritelmää, mutta usein tornitaloiksi kuitenkin määritellään ne rakennukset, joissa on vähintään 12 kerrosta tai korkeutta vähintään 35 metriä.

      Kuopiossa tornitaloja on Savilahdessa ja Saaristokaupungissa. Suunnitteilla niitä on Männistöön, Päivärantaan, matkakeskukseen ja Puijonlaaksoon.

    • 7+1

      Suunnitteilla ja suunnitteilla. Eri asia toteutuuko koskaan.

    • 2-6=6

      No mitä sinä luulet toteutuuko?

    • Hyvä idea?

      Perustetaankin synagoga matkakeskukseen niin saadaan toora-hammas.

    • Anonyymi

      Nytkin korkeita ja ikäviä rakennuksia rakennellaan linja auto aseman kultturimaisemaan. Liikaa kehitystä kaapunnissa. Aemmin ymmärrettiin matalan rakentamisen piälle. Kuopijo on vanha puutalokaapunni, ei tänne sovi yli kolmen kerroksen talot. Ei myö asuta suurkaapunnissa. Ei Kuopijosta saava Tamperetta tai muita suurkaapunneja!

    • Anonyymi

      Kovin on rumia torahampaita saanut Kuopio matkakeskukseensa kun pitkästä aikaa kaupungissa kävin.
      Hyvän huoltoasemankin purkaneet tontilta mistä sai halvalla bensaa.

    • Anonyymi

      Ei paisko tuulet "kattoa" jos se rakennetaan teräsbetonista vahvojen betonipilareiden päälle ja kannen päälle rakennetaan vaikkapa 2-3 kerroksia kiinteistöjä.
      Kannen päälle voi tehdä aukion missä ravintoloita terasseineen yms palveluita.
      Kannen alla säilyy kauppatori joka on sateelta suojassa mutta kuitenkin avoin joka puolelta.

      • Anonyymi

        Nyt kun Matkakeskus alkaa olla valmis voinemme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että se onnistui. Uljaat tornitalot toivottavat juna- ja linja-automatkustajat tervetulleiksi ja ovat ilo silmälle. Kunnon ruokakauppakin on saatu sinne, ja monenlaiset muut palvelut. Ero entiseen autiohkoon linja-autoasemaan on kuin yöllä ja päivällä!

        Myös Puijonlaakso on viime vuosina muuttunut edukseen. Kokonainen uusi kerrostaloalue on syntynyt KYS:in rinteeseen ja entisten solukauppakeskusten tilalle on tullut kauniita uusia asuintaloja. Näin Puijonlaakso säilyttää parhaan kaupunginosan imagonsa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kun Matkakeskus alkaa olla valmis voinemme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että se onnistui. Uljaat tornitalot toivottavat juna- ja linja-automatkustajat tervetulleiksi ja ovat ilo silmälle. Kunnon ruokakauppakin on saatu sinne, ja monenlaiset muut palvelut. Ero entiseen autiohkoon linja-autoasemaan on kuin yöllä ja päivällä!

        Myös Puijonlaakso on viime vuosina muuttunut edukseen. Kokonainen uusi kerrostaloalue on syntynyt KYS:in rinteeseen ja entisten solukauppakeskusten tilalle on tullut kauniita uusia asuintaloja. Näin Puijonlaakso säilyttää parhaan kaupunginosan imagonsa!

        Makuasioista ei voi kiistellä, sanoi koira, kun muniaan nuoli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kun Matkakeskus alkaa olla valmis voinemme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että se onnistui. Uljaat tornitalot toivottavat juna- ja linja-automatkustajat tervetulleiksi ja ovat ilo silmälle. Kunnon ruokakauppakin on saatu sinne, ja monenlaiset muut palvelut. Ero entiseen autiohkoon linja-autoasemaan on kuin yöllä ja päivällä!

        Myös Puijonlaakso on viime vuosina muuttunut edukseen. Kokonainen uusi kerrostaloalue on syntynyt KYS:in rinteeseen ja entisten solukauppakeskusten tilalle on tullut kauniita uusia asuintaloja. Näin Puijonlaakso säilyttää parhaan kaupunginosan imagonsa!

        Kuinka usein nuolet alapäätäsi? Varmaan joka päivä.


    • Anonyymi

      Ensiapuhan on priorisoitu. Sinne on ihan jonot olemassa lääkäreiden todistuksien lisäksi. Niiden, joita ei ole hukattu tai kadotettu.

    • Anonyymi
      UUSI

      Kyllä olisi aika Kuoponkin siirtyä suurkaupunkien joukkoon ja sen merkiksi pitäisi..tai pitää rakentaa pilvenpiirtäjä tai kaksi, kolme pilvenpiirtäjää.
      Korkein kerrostalo mitä Suomessa on. Lienee Helsingissä korkein tällä hetkellä, näin luulen.
      Reilusti korkeampi, niin että sateella kun pilvet roikkuu alhaalla niin ylimmät kerrokset on pilvissä.
      Että tällaista tänään pohditaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe