Talenomin palveluista..

masse

Onko kokemuksia talenomin sähköisestä kirjanpidosta. Tuleeko ns. lisälaskua miten paljon listahintojen lisäksi

96

22543

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro kahella

      Kuukausitasolla kaikki hinnat tuplaantuu käytännössä.

    • Hande115

      Minulla on kokemusta Talenom Oy:n palveluista. Kaikki on toiminut moitteetta ja mitä olen päässyt vertailemaan, niin tähän mennessä paras sähköinen palvelu. Hinnat on olleet aika lailla tarjouksen mukaiset. Pientä heittoa, mutta niin aina, koska ei kuukaudetkaan ole samanlaisia. Voin suositella!

    • Pilveen

      No, ei tosiaankaan hommat pyörinyt- yhteyshenkilö vaihtui siiihen vauhtiin ettei ennättänyt nimeä oppia! Ja laskut ihan pilvissä...

      • TodellaPettyny

        Talenomin vahvuus on myynnissä. Hyvää ja luotettavaa palvelua täältä on turha hakea. En voi suositella missään tapauksessa kenellekkään. Suosikaa paikallista pientä, luotettavaa ja hyväksi todettua tilitoimistoa niin hommat sujuu paljon joustavammin ja ennen kaikkea rahaa säästyy. Onneksi ehtisin irtisanomaan sopimukseni ennen kuin määräaikaisuus olisi astunut voimaan.


      • Anonyymi

        samat kokemukset :(


    • ToniTampere

      Meidän yrityksemme oli ollut pienellä tilitoimistolla aikaisemmin (2 kirjanpitäjää)
      Siirsimme molempien yrityksien palvelun Talenomille 2014 tammikuusta uuden tilikauden alettua.

      Kokonaisen kolmen vuoden aikana emme saaneet yhtään yhteydenottoa vanhalta tilitoimistoltamme, alvit oli usein myöhässä, palkanlaskennassa tiedot tuli viime tinkaan usein (muutaman kerran jouduimme siirtämään maksullisella pikasiirrolla palkat palkkapäivän aamuna), tilipäätöstä ei käyty ikinään läpi), yleensäkin asioiden hoitaminen oli hidasta, koska he kirjanpitäjät olivat ylityöllistettyjä.

      Talenomilla arki on toiminut todella hyvin. Kaikki tapahtuu aina ajallaan ja arpominen on jäänyt pois. Olen todella hyvin ajan tasalla koko ajan firman tilanteesta (tulos, saatavat jne.), koska Online käyttöliittymästä nään ne. Asiakaspalvelu on ollut kiitettävää, aina saa henkilön kiinni, joka pystyy antaa vastauksen. Ehkä sellainen tietynlainen hengailu ja turiseminen on jäänyt pois, mitä oli esim. vanhassa tilitoimistossa eli tupsahdettiin paikalle ja juteltiin kirjanpitäjän kanssa kaikenlaista pääosin ohi asian. Eli tämä on ollut enenmmän bisnekseen ja asiaan keskittyvää ja ei niinkään seurusteluun. Eli tietyssä mielessä ei olla niin läheisiä enää kirjanpitäjän kanssa tai yhteyshenkilön, mutta toisaalta asiaa on enemmän ja ennenkaikkea haen yhteistyökumppania ammattimaiseen taloudenhallintaan ja siitä maksan ja tämä puoli on toiminut.
      Lisälaskua on tullut ainoastaan osakassopimuksen teosta ja muuttovaiheessa oli muutama isompi selvitettävä asia vanhan tilitoimiston kikkailun vuoksi ja tästä tuli pari tuntia ekstralaskua. Muutoin kaikki selvitykset, tiliöintikyselyt, palkkaneuvonta, verokyselyt ovat olleet täysin ilmaisia. Sain itseasiassa erittäin hyvän vinkin asiakkuudesta vastaavasta henkilöltä, kuinka maksan mahdollisimman vähän veroja loppuvuoden hyvästä tuloksesta ja voitosta.

      Toimiva palvelu, ei säätöä. kaikki aina ajallaan (rapsat, alvit, palkat, selvitykset)
      Apua saa aina. Kohtelu ystävällistä.
      Online käyttöliittymä 10
      Apua tilinpäätöksen läpikäynnissä, veroasioissa jne ilmaiseksi

      -Palvelun hinta nousi vanhaan
      -Henkilötasolla tietynlainen läheisyys väheni

      • ei-asiakas

        Oletpa sitten Toni Tampere hyvässä tilanteessa, kun sinulla asiat luistavat hyvin. On tietenkin kurjaa, että sinun kehuvia kokemuksiasi kuulee harvoin. Varsinkin niiltä useilta omiltakin yrittäjäkavereiltani, joiden asiat Talenomissa ovat hyvin heikossa hoidossa. Heidän kommenttinsa ovat lähes täydellisen vastakohtaisia sinun kokemustesi kanssa ja hyvin yhteneviä ketjun aikaisempien kirjoittajien kanssa. Nyt sitten pohdin tässä itsekseni, luotanko vuosikausia tuntemieni henkilöiden konkreettisiin kokemuksiin - vai tuntemattoman "Tonin" antamiin kehuihin...


      • Juuri_näin

        Minulle kaupattiin kanssa Talenomin kirjanpitoa pari vuotta sitten, en kuitenkaan vaihtanut nykyisestä tilitoimistosta ja fivaldista mihinkään.
        Poikani taasen vaihtoi fivaldista ja pienestä yhden henkilön tilitoimistosta Talenomiin.
        Heti alusta alkoi linssiin viilaus, kun poikani oli tiedustellut hintaa aineiston siirtoon oli vastaus ettei mitään, piti kyllä paikkaansa mutta sai itse tehdä kaikki työt.
        Hän oli myös pettynyt siihen rahastukseen, jokainen rasaus laskutetaan joten kokonaishinta oli huomattavasti kalliimpi kuin aiempi kokoonpano.
        Nyt poikani puhui että vaihtaa vuoden vaihteessa takaisin siihen pieneen tilitoimistoon ja fivaldiin.
        Fivaldi ei ole paras käyttäjäystävällisyydessään eikä siitä saa ulos graaffisia raportteja mutta tarvittavat tiedot saa vaikka tabletilla karibian lomareissulla.


      • Flkffk

        Tämä oli talonomin itsensä kirjoittama


      • ketuttaa123456

        Taisi tulla tämä teksti joko Talenomin itse kirjoittamana tai palkatun PR ihmisen tekeleenä, asiakkaan tekstiä tuo ei ollut.


      • Anonyymi
        ei-asiakas kirjoitti:

        Oletpa sitten Toni Tampere hyvässä tilanteessa, kun sinulla asiat luistavat hyvin. On tietenkin kurjaa, että sinun kehuvia kokemuksiasi kuulee harvoin. Varsinkin niiltä useilta omiltakin yrittäjäkavereiltani, joiden asiat Talenomissa ovat hyvin heikossa hoidossa. Heidän kommenttinsa ovat lähes täydellisen vastakohtaisia sinun kokemustesi kanssa ja hyvin yhteneviä ketjun aikaisempien kirjoittajien kanssa. Nyt sitten pohdin tässä itsekseni, luotanko vuosikausia tuntemieni henkilöiden konkreettisiin kokemuksiin - vai tuntemattoman "Tonin" antamiin kehuihin...

        eiköhän Toni taida olla firman palkkalistoilla.


    • eka.tietaako

      jaahas että fivaldinkin mainos.

      niin mikäänhän ei maksa lisää, kunhan hoidatte itse, skannauskaan ei maksa mitää, toki jos hoidamme sen, lasku maksaa 2e/kpl, tai 0,5e/sivu. Niin tai päivitys no tuupataan sillainen, ettei se mene normaalilla tietämyksellä läpi -> tarjoamme päivityspalvelun 200e aika 100e/h -> no kun on käytetty aikaa 10h niin mieluusti maksaa päivityksen ajosta.

      • Juuri_näin

        Ei mikään mainos, kerroin että käyttäjäystävällisyys tökkii eikä saa graaffisia raportteja.
        Oliko nuo mainitsemasi hinnat Talenomin hintoja?
        Taidat olla Talenomin myyjiä?
        Itse käytin aiemmin Econetin ohjelmia, tai no edelleen on palkanlaskenta Econetillä.
        Käyttäjäystävällisyys on hyvää luokkaa ja garaaffiset raportitkin onnistuivat mutta se iso miinus.
        Kirjanpitäjä käytti Fivaldia joten ohjelmat eivät olleet yhteensopivia joten tietojen siirto kirjanpitoon maksoi ylläpidon lisäksi enemmän kuin Fivaldi ja kirjanpito yhteensä.
        Lisäksi keksivät rahasammon konventointimaksun, eli jokaisesta tapahtumasta joutui maksamaan.
        Eli fivaldi on huonompi kuin egonet mutta halvempi kuin econet ja talenom.


      • eka.tietaako

        No vähän ihmettelen, jos kirjanpitäjä ei pysty kirjaamaan palkkoja käsin, ei kun niinhän se taisi tehdä. Toki, jos kirjanpidon kk maksu pyörii kympeissä niin palkkatietojen muunto voi maksaakin jos on paljon palkkoja.

        Käyttäjäystävällisyys on aina hyvä bonus.


      • Juuri_näin

        Juu palkat menee nytkin näin, eli käsin kirjattuna, econet kun ei ole edelleenkään fivaldin kanssa yhteensopiva vaikka visma omistaa kummankin.
        Mutta ostot ja myynnit integroituvat suoraan kirjanpitoon ilman että kirjanpitäjä tekee vain pintapuolisen tarkistuksen.

        Käyttäjäystävällisyydessäkin on hintansa, käytän fivaldia koska se on huomattavasti halvempi kuin vanha econet systeemi.
        Jos muutamilla kirosanoilla säästää muutaman tonnin vuodessa niin minun mielestä kannattaa.

        Ja poikani testasi muuton fivaldista talenomiin ja pettyi, tarvitsenko minä muuta vakuuttelua?
        Muut voivat tehdä mitä haluavat.


    • Toni-tekaistu-häiskä

      >>> Apua tilinpäätöksen läpikäynnissä, veroasioissa jne ilmaiseksi
      -Palvelun hinta nousi vanhaan
      -Henkilötasolla tietynlainen läheisyys väheni>>>

      Selvästikin "ToniTampere" nimimerkki on ostettu Talenomin palvelun kehuja. Antaakseen muka puolueettoman vaikutelman palvelusta, hän lopuksi listaa pari pikkuista miinusmerkkiäkin listansa loppuun.

      Ihmettelen sitä että mitenkä "Henkilötasolla tietynlainen läheisyys väheni", koska viestin alussa "ToniTampere" nimenomaan sanoo, että vanha tilitoimisto ei ollut kertaakaan yhteyksissä 3 vuoteen.
      Ei se kovin läheiseltä palvelulta silloin kuulosta, että sellaista jäisi kaipaamaan. Mutta niin vain "ToniTampere" sanoo moista läheisyyttä jääneensä ikävöimään.

      Kannattais Toni sinunkin opetella spämmäämään, ja tee se ajatuksen kanssa ja kunnolla. Tuollaisella typerällä rääpäisyllä kärähtää heti paikalla.

    • ToniTre

      Kuten kirjoituksessani sanoin tilitoimistosta ei oltu ikinään oma-aloitteisesti yhteyksissä, mutta paikan päälle tuli kuitteja vietyjä ja mestoille tupsahdettua. Niitä näitä tuli siinä juteltua muutama sana yleensä, kun lippulappuja annettessa. Nyt siis lappuja ei tarvitse enää viedä vaan menevät sähköisesti, kuten myös kuitit, mutta homma pelaa paljon paremmin, joka osa-alueella. Ikinään maailma ei varmaan tietenkään missään ole täydellinen, mutta todella tyytyväinen olen ollut. Itse asiassa kaveripiiristäni on tullut myös yksi aloitteleva yrittäjä viime vuoden lopulla Talenomin asiakkaaksi suosituksestani ja hänellä on mennyt kaikki erinomaisesti. =)

    • Tilitoimistotäti

      Toivottavasti yrittäjät keskustelevat keskenään enemmänkin ja asiallisesti Talenomin hinnoittelusta ja siitä, kuinka hyvin annettu tarjous pitää paikkaansa. Meiltä on siirtynyt muutama asiakas sinne halvan hinnan perässä ja yrittäjiltä olen kuullut, että todellinen laskutus on jotain ihan muuta, kuin mitä tarjouksessa lukee. Sopimuksessa mainitaan pienellä präntillä, kuinka tarkkaa aineistojen toimittaminen on, ja että kaikesta ylimääräisestä työstä laskutetaan. Palkka-aineiston tunnin myöhästymisestä oli tullut 80 € sakkomaksu. Nyt kuulemma allekirjoituttavat kahden vuoden määräaikaisia sopimuksia. On varmaankin ollut liikennettä asiakkaissa myös poispäin, joten varmistavat selustaansa. Taloushallinnon termit ovat useille asiakkaille vähän vieraita ja tarjous saatetaan lähtökohtaisesti ymmärtää väärin. Tätä on sitten helppo käyttää hyväksi ja saada asiakkaat sisään näennäisen edullisella hinnalla. Yritys on kuitenkin nyt pörssissä, ja jokainen voi miettiä millä maksetaan jokaisessa toimistossa istuva juristi, oma ohjelmisto-osasto, myyntihenkilökunnan palkat, pörssiyhtiön hallinto ja valtava mainostus. Looginen lopputulos on, että eivät voi olla todellisuudessa edullisempia kuin joku paikallinen, yksityinen tilitoimisto. Tämä epärehellinen markkinointi mietityttää alan rehellisiä yrittäjiä, että pitääkö lähteä samaan kilpalaulantaan ja antaa tarjouksia periaatteella, että ei niiden tarvitse pitää paikkaansa koska yrittäjä ei ymmärrä pientä tekstiä vaikka sen lukisikin. Oma moraali on koetuksella, sillä tuolla toimintatavalla ei saa ainakaan tyytyväisiä asiakkaita. Voihan tietysti olla, että pääosakkaat painavat nyt täysillä, että saadaan yritys näyttämään pörssissä hyvältä ja pääsevät kuittaamaan hyvän tilin elämäntyöstään myymällä osakkeensa hyvään hintaan sijoittajille, jotka eivät ole tietoisia tämänhetkisistä puljauksista.

    • eka.tietaako

      Niin mistäpä Talenom saa kannattavuutta, varmaan siitä, että kun aiemmin on tehty kirjanpitoa 3 - 4 tuntia, eri laskutusmalleilla saatu 200-250 euroa vaihtia, nyt saadaan n.200 euroa vaihtoa tunnin työllä, 60 euroa tunti 140 euroa ohjelmasta. Skaalaetua varmaan siitä jos tehdään varsinainen työ 1-2 paikassa. Asiakkaaseen yhteydessä paikallispäälliköt. Toivottavasti paikallispäälliköillä on kokemusta sekä taloushallinnosta että markkinoinninsta.

      Niin ja asiakkuudet, tai tarjoukset, monasti ongelma voi olla, ettei osata kysyä mistä maksetaan. Voi olla, että pikkuyritykselle perusmaksu on samaa luokkaa kuin nykyinen noin kk-hinta, Ongelmana voi tulla lisähinta, kun uusi laskuttaa sitten ohjelöman opettamisesta, yrittäjän tekemisein korjailemisista, ym, yrittäjä ei kirjaakaan itse niitä mitä piti kirjailla, tai kuittailla ohjelmaan.

    • Kersin

      Kokemuksia Talenomista noin vuoden ajalta.

      Sähköinen järjestelmä on hyvä ja helppokäyttöinen, samaa tasoa ProCountorin ja Netsisorin kanssa ja hakkaa Fivaldin mennen tullen (ainakin sen Java-pohjaisen mitä olen joskus vuosi sitten joutunut muutaman kerran käyttämään)

      Raportit ja palkat tulevat ajallaan

      - Hinnat. Talenom laskuttaa kaikesta ja vähän enemmästäkin. Alusta asti ollut hiukan epäselvää, että mikä kuuluu kuukausihintaiseen kirjanpitoon ja mitkä työt laskutetaan lisätöinä. Jotenkin tuntuma on sellainen, että lisätöitä laskutetaan paljon helpommin kuin pienessä toimistossa. Talenomin myyjän hinta-arvioon kun pistää 20-30% hintaa päällä niin pääsee varmaan lähemmäksi toteutuvaa hintaa

      - Henkilökohtainen ote. Talenomin konseptiin ei kuulu kovin aktiivinen ja henkilökohtainen palvelu vaan asioita hoitaa useat eri henkilöt ja tiimit. Jollekin asiakkaalle tämä tietysti voi olla positiivinenkin asia. Itselleni sopii paremmin sellainen malli missä kirjanpitäjä on lähempänä yritystä ja yrittäjää.

      Jos haluaa tilitoimiston missä on toimiva sähköinenjärjestelmä ja oman yrityksen toiminta on kohtuullisen simppeliä niin siihen Talenomin palvelukonsepti sopii hyvin. Jos taas olet tarkan markan mies / nainen tai haluat tilitoimistoltasi henkilökohtaisempaa palvelua ja otetta niin sitten katselisin muita vaihtoehtoja.

    • Mikko-Sisko

      Talenom on tosi hyvä firma ja siellä on kivoi flikkoi töissä, 00-

      • Anonyymi

        No jos tykkää kusetuksen mausta ja siitä maksamisesta tuplahinnoilla.


    • HkiHelsinki88

      kirjanpito oli Talonomilla parin vuoden ajan kun en saanut aikaiseksi aikaisemmin vaihdettua.

      Muutama kommentti:

      Kallis! Kirjanpito 250€ alv. Vaihdoin edulliseen tilitoimistoon ja hinta tippui puolella!!

      kirjanpitäjät vaihtuvat koko ajan, palvelu ei ole kovin henkilökohtaista. Esimerkiksi soitan kirjanpitäjälleni ja hän joka kerta kysyy mistä yrityksestä soitatkaan.

      He eivät koskaan oma-alotteisesti neuvo tai anna verovinkkejä niinkuin nykyisessä.

      • Fliga

        Siis ainoastaan 250€ alv.? Mikä sinulla on tositteiden määrä kuukaudessa? Käytätkö onlinea? Mitä pakettiin kuuluu?

        Mulla hinta on 430€/kk alv., lupausten määrä oli suuri kun asiakkuutta kaupattiin.
        Nyt on veroilmoitus kuukauden myöhässä ja kolmen kuukauden alv-ilmoitukset tekemättä. Kuulemma inhimillinen erehdys sattunut heillä.

        Ottaa jumaliste niin otsalohkoon, että jos olisi aikaa ja energiaa alkaa vaihtamaan niin tekisin sen samantien!


      • heko.leko

        sinulla on ilmeisesti 200-230 tositetta.


      • voi-voi-ja-ai-ai

        > Ottaa jumaliste niin otsalohkoon, että jos olisi aikaa ja energiaa alkaa vaihtamaan niin tekisin sen samantien! >

        No vaihda sitten. Vai haluatko olla lypsettävä narupelle - sucker? Oliko sittenkin niin, että olet itsekin mokaillut, sinua potuttaa ja em. viestin kirjoitus auttoi henkisesti. Sellaista terapiaa...

        Jos joku palveluyritys, jolle maksan palvelusta ihan selvää rahaa, rupeaa nyppimään, niin firma vaihtoon heti. Luuserit jäävät marisemaan - ja lypsettäviksi. "Akat marisevat, miehet tekevät". Eikä tämä liity fyysiseen sukupuoleen, vaan henkiseen asenteeseen.


    • PettynytYrittäjä

      Talenom on kallis ja kasvoton palvelukonsepti. Esim. palvelupäällikkö vaihtui ja siitä ilmoitettiin vasta kun asiakkuus oli siirretty uudelle päällikölle. Eli muutaman vuoden ollut asiakkuussuhde ei merkinnyt mitään. Paikkakunnallani on Talenomin toimisto, mutta sinne on turha mennä, kaikki yrityksen asioita hoitavat henkilöt ovat aivan eripuolella maata. Lisälaskua ekstratyötunneista laskutetaan myös ilmoittamatta, pääasia on, että Talenom saa omat laskunsa mahdollisemman nopeasti yrittäjältä. Talenomin oma etu menee aina yrittäjän edun edelle. Samoin kummastuttaa, että heidän kauttaan lähtevät laskut yrittäjän omille asiakkaille siirrettiin pelkällä netttiuutisella economyluokkaan, jolloin laskujen ja muistutusten kesto voi olla jopa 5 työpäivää! Käsittämätöntä! Pinta kiiltää, toimiva sisältö on jotain aivan muuta.

    • palasin_fivaldiin

      Talenomihan on lestadiolaisten omistama ja johtama firma ja niinpä sitä myötä pakana-asiakkaiden kusetus on arkipäivää firmassa.

    • pk-yrittäjä-pohjoisesta

      Kyllä se just näin on. Kaksi yhtiötä oli Talenomilla. Yhteyshenkilö vaihtui jatkuvasti. Kirjanpitäjä oli ammattitaidoton. Palvelu maksoi noin kaksi kertaa enemmän kuin luvattiin. Näitä ei todellakaan kiinnosta se asiakas, tai edes asiakassuhteen pysyvyys, vain raha. Kiinnitin huomiota myös henkilökunnan vaihtuvuuteen. Jäi fiilis, että kaikki osaavat ihmiset lähti ja ne, jotka ei muualta töitä saa, jäivät.

    • Dallu

      Ei Ikinä talenomia . Toiminta todella hidasta ,ja jopa huolimatonta . Kuinka voi olla enää asiakkaita . Lähetin kuitteja jotka hukkasivat , selvittelin niitä . Kaikki hiemankin erilainen kuitti menee selvitykseen , niitähän tietokone ei ymmärrä . Palkanmaksun tiedot pitää olla 7 päivää
      Aikaisemmin ennen palkkapäivää . Nyt riittää kun aamulla laitan tiedot niin kolmen tunnin kuluttua maksan . Yhteinen taipaleemme on loppunut
      Huhtikuussa 2016 joten nyt on mennyt melkein 5 kuukautta eikä lähettämiäni kuitteja vaan ole vielä tullut takaisin . Myyntityö heiltä kyllä sujui mutta toiminta oli ja on varmaan vieläkin asiantuntematonta ,
      Yrityksen asioista ei ollut kukaan kiinnostunut vaan kaikki oli kuin pakkoa.
      Varsinaisesti törmäsin vain yhteen pystyvään ihmiseen , joka olikin
      Nostettu päällikkötasolle . Varsinaisesti yrityksen toiminnasta ei ollut
      Kukaan perillä . Oma palkkanikin kirjattiin varoiksi kahteen kertaan
      Samalle vuodelle , josta veroja maksoin yli 50000 . Pistääkö nauruksi .?.
      Laskut menivät talenomille ja kun ne sopimus päättyi , he eivät lähettäneet niitä meille . Onko palvelua ??? Tavaran toimittajat soittivat ja Vakuutusyhtiö karhusi . Ilmoitus oli mennyt joka paikkaan kuukautta ennen kuin Talenom-sopimuksen päättymistä . Isoja taloja myöskin , kuten varmaan Talenom myöskin kun toinen käsi ei niissäkään tiedä mitä
      Toinen tekee . Jäi kyllä tälläisestä vanhalle yrittäjälle (25v.) paska maku.

    • HarriT___

      Aika uskomatonta. Lieneekö keksittyä? Eikait kenelläkään noin huono tuuri Talenominkaan kanssa voi olla.

      • Anonyymi

        Kyllä
        Melkein sai konkan aikaiseksi kirjaukset päin helvettiä vuodessa kirjanpito solmuun ja melkein kaksi vuotta korjattiin virheitä ja maksettiin tupla verot


      • Anonyymi

        Valitettavasti saattaa pitää paikkansa. Me menemme jo oikeudessa tämän yhtiön kanssa.


    • Malto123

      Talenomin toiminta on suoraan sanottuna melko aivotonta. Maalaisjärkeä ei käytetä ollenkaan vaan kirjataan robottimaisesti kaikki mitä asiakkaalta tulee. Jos esimerkiksi on tullut pilkkuvirhe inventaariossa, niin varaston arvon lisäys saattaa olla suurempi kuin vuotuinen liikevaihto, eikä kirjanpitäjä korvaansa lotkauta.

      Tämän lisäksi, mikäli satut tarvitsemaan muuta palvelua, niin vastaus on AINA "lakimiehemme hoitaa tämän. 180 €/tunti (alv. 0%)". Siis ihan peruskirjanpidollisetkin asiat menevät pääsääntöisesti näin.

      Noista negatiivisista asioista voisi kirjoittaa kirjan. Ainoa hyvä puoli on Talenom Online, eli heidän sähköinen järjestelmänsä.

      Vaihtoon meni...

    • sam_teh_man

      Mä oon jotenkin ajautunu hoitamaan paperihommat kaikissa firmoissa missä oon mukana, lähinnä johtuen kai siitä että muilla osakkailla ei oo paperihommia kohtaan kauheesti osaamista tai etenkään mielenkiintoa (yllätys...)

      Ennen firmat oli levällään monella eri tilitoimistolla ja monenlaisissa systeemeissä. Vaihdoin nää kaikki vuoden 2017 alusta Talenomille. Alkusäädön ja -ihmettelyn jälkeen hommat on toiminu upeesti. Etenkin ostolaskujen käsittely/maksaminen on näppärintä ikinä. Myös pk-kuittien ja muun materiaalin lähettäminen Talenomin Appilla rokkaa. Arvostan Talenomin systeemissä myös sitä että se maksaa palkat omia aikojaan (sen jälkeen kun ne on hyväksytty) ja lähettää palkkalaskelmat työntekijöiden verkkopankkeihin automaagisesti.

      Nää firmat mitä pyörittelen on liikevaihdoltaan 250000 euron ja miljoonan välistä. Talenomille siirtymisen jälkeen kaikkien firmojen taloushallintokulut palkanlaskenta mukaanlukien putosi 600-900 e alv / kk tasolta n. 450 e alv / kk tasolle per firma. Samalla mun paperinpyörittämiseen kuluva kuukausittainen työaika putos 3-5 työpäivästä (kaikki firmat yhteensä) noin 8-12 tuntiin per kk.

      Myyntilaskutukseen käytän edelleen Ropo Capitalin (ent. Trust) palvelua koska se osaa muutamia sellasia juttuja mihin Talenomin laskutustyökalu ei taivu.

      Mitään henkilökohtaista palvelua en oo saanu (enkä oo kysyny, enkä oo tarvinnu). Talenom tilitoimistona sopii mun nähdäkseni parhaiten jo jonkin aikaa toimineelle yrittäjälle jolla on hyvät perustiedot taloushallinnosta ja verotuksesta sekä firmalla vähintään kuusinumeroinen liikevaihto. Ehdoton edellytys on pärjätä tietokoneiden kanssa. Mulla ei liiku lapun lappua paperisena tilitoimiston suuntaan eikä asiakkaille ja se on se tapa miten noi on ymmärtääkseni suunnitellu hommat toimivaksi. Varmasti on halvempia tilitoimistoja mutta mä maksan mielelläni satasen tai kaksi kuukaudessa ylimääräistä siitä että hommat toimii, systeemejä on kiva käyttää ja omaa työaikaa menee tohon paperishowhun mahdollisimman vähän.

      Talenom on aika tarkka siitä että materiaalit toimitetaan sovitussa aikataulussa, jos näin ei tapahdu niin lisälaskua rapsuu. Mulle toi on ok (kun ihan itse oon noin sopinu), kaikille välttämättä ei ole. Varmaan jos tarvii sellasta kädestä pitelemistä niin siitä otetaan rahat pois myös.

    • sam_teh_man

      Lisään vielä äskeiseen että mulla ei ole kokemusta Netvisorista tai Procountorista tjsp. että millasia ne on Talenomin systeemiin verrattuna.

      Talenom Online on visuaalisesti ihan hirvee ja muutenkin vähän 90-luvulta MUTTA se tekee sitä mitä pitää.

    • Zorro_of_truth

      Sam_teh_man :) don´t bite the hand that feeds you

    • JokuPettyNyt

      Procountorilla ei maksut kulje. Aiemmin kun teimme tilitoimiston kanssa yhteistyötä niin maksut tuli työntekijälle saman tien jos oli sama pankki. Nyt menee tunteja että maksut näkee ja meidän yrityksessä pitää siirtää nopeasti maksuja.
      Todella pettynyt. Eivätkä vastaa palautteeseen.

      Noh mutta on se muuten toiminut hyvin ja kuittien yms käsittely helpottunu. Säästäävät vaan rahaa kun eivät siirrä rahoja silloin kun asiakas haluaa vaan milloin heillä on pankkiajot, tai näin epäilen.

    • Pinkshine

      vaihdoin Talenomin kirjanpitoon heinäkuussa 2017 ja Kirjanpidot tehty myöhässä ja puolessa vuodessa koko yksinkertainen kirjanpitoni saatu täysin sotkuun. Selvittelytilille menee laskuja mitkä oikein ilmoitettu. Saahan niistä tehtyä lisämaksua. en todellakaan suosittele.

      • Anonyymi

        Sama kokemus. Sotkivat koko firman talouden. Siis tilitoimisto jonka pitäisi auttaa taloushallinnon johtamisessa.


    • Entinen

      Talenom on iso talo jossa kukaan ei tiedä mitään. Paljon virheitä kirjanpidossa ja pomoa pomon päälle. Todella solmussa oleva talo. Vastauksia saa odotella eikä niitä tule. Kun kysyy asiaa, vastauksena tulee, ettei tiedetä kun on juuri ollut poissa tai palaverissa etc.
      Homma ei toiminut niin vaihtoon meni. Ei voi suositella.

    • linssiinviilattu

      Jep päin persettä meni 6:ssa kk tilinpäätös myöhässä, aineistot hukassa, hinnat pilvissä , kirjaukset päin peetä , selvittely tili tapissa jo selvitettyjä asioita.
      Alv ilmoitukset väärin ja myöhässä, hyvä että ei ihan nurin menty.

      EI SUOSITELTAVA

      • Anonyymi

        Kävelin työhaastatteluun palkattomaan harjoitteluun tähän firmaan talousjohtamisen yliopisto tutkinnolla ja vuoden asiakaspalvelu työkokemuksella. Saavuin ajoissa, ja haastattelijat taas saapuivat myöhässä ja eivät hymyilleet / osanneet käyttäytyä sopivasti tilanteeseen kuuluvalla tavalla. Haastattelussa epäasiallinen käytös jatkui, kun kysyin kysymyksen liittyen työtehtävään, haastattelija teki torjuvan eleen minuun kädellään ja sanoi "joo joo". Sitten hän alkoi puhua toisen haastattelijan kanssa "Talenomin värisistä kynistä". Vastasin melkein kaikkiin kysymyksiin oikein haastattelijan mielestä ja viikon päästä soitettiin että minulla ei ole tarpeeksi asiakaspalvelukokemusta palkattomaan harjoitteluun (jossa lukemani mukaan tehdään töitä ilmaseksi 37,5h/vrk).

        Kysyin kaverini mielipidettä, tapahtuneesta ja hän sanoi "vaikuttaa paska firmalta". Itse en aio kommentoida miltä firma vaikuttaa, voit luoda itse siitä kuvan kertomani perusteella.


      • Anonyymi

        En voi suositella itsekään. Ollu asiakkaana puoli vuotta ja kaikki mennyt pieleen mikä vaan voi mennä. Ongelmia kohdatessa( LUE KUN ÄPPI EI TOIMI, KUKAAN EI VASTAA, VIESTIT MENEE VÄÄRÄLLÄ IHMISELLE,LASKUTETAAN YLIMÄÄRÄISTÄ..) asioihin vastaa savonmurteella aina eri ihminen! Vaihtoon menee kyseinen pulju. Takana tarkoitus rahastaa yrittäjää!!


    • Anonyymi

      Ei Taledomia kiinosta alle 1000 € /kk asiakkaat. Äänestäkää jaloilanne ja menkää 2-6 henkilöiden hoitamaan tilitoimistoon, saatte palvelua

    • Anonyymi

      Uskomatonta toimintaa talenomilla. Myyntiedustaja erittäin agressiivinen ja kun ei saa tahtoaan läpi, alkaa loukkaava käytös. Nuori neito räpsyttelle silmiään ja sivelee hiuksiaan varsinkin miesasiakkaiden kohdalla. En ymmärrä miten joku voi haksahtaa tähän firmaan. Kovin mainostavat, että heillä on asiakastyytyväisyys 90% luokkaa. En voi uskoa tuota, varsinkin kun olen lukenut näitä keskusteluja täällä ja muualla. Onneksi en vaihtanut tähän vaan jatkoin vanhalla tilitoimistolla.

      • Anonyymi

        Meillä ollut käytössä pari vuotta ja nyt etsitään uutta toimistoa. Ehkä työhistorian (yli 30 vuoden) huonoin tilitoimisto ja useita tilitoimistoja ollut töiden puolesta. Ei minkäänlaista asiakaspalvelua, syytetään asiakasta omista virheistä, ei tehdä pyydettyjä töitä. Ohjelma jäykkä kuin rautakanki ja puutteellinen ihan perusjutuissa. Omasta puolesta EN voi suositella missään nimessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä ollut käytössä pari vuotta ja nyt etsitään uutta toimistoa. Ehkä työhistorian (yli 30 vuoden) huonoin tilitoimisto ja useita tilitoimistoja ollut töiden puolesta. Ei minkäänlaista asiakaspalvelua, syytetään asiakasta omista virheistä, ei tehdä pyydettyjä töitä. Ohjelma jäykkä kuin rautakanki ja puutteellinen ihan perusjutuissa. Omasta puolesta EN voi suositella missään nimessä.

        Alta puoli vuotta Talenomin asiakkaana ja todellinen pettymys. Myyntimies kehui ja esitteli, mutta käytäntö on ollut aivan toista.
        Ohjelman ominaisuudet ovat kuin 2005 luvun ilmaisohjelmissa. Etsintä on jo alkanut , mihin siirryn. EN suosittele kenellekkään.


    • Anonyymi

      Taledomi saa kyytiä, kuka tuota edes käyttää enään kuittien ja kirjanpidon hukkaamiseen..

      • Anonyymi

        Vahva sama. Mitään ei oltu tehty ja kirjanpidon kaikki laskut oli isoja ja perusteettomia tehtyyn työhön nähden. Nekin mitkä jollain tapaa perusteltuja oli tehty aivan sekaisin. Heidän omien virheiden korjaamisesta joutui myös maksamaan. Olkaa ihmiset kirjapitäjien liittoon yhteydessä. Valittakaa. Sitten ilmoitusta vaan markkinaoikeuteen jos laskut ja työn jälki ei vastaa toisiansa. Jos ei auta niin poliisiin yhteyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vahva sama. Mitään ei oltu tehty ja kirjanpidon kaikki laskut oli isoja ja perusteettomia tehtyyn työhön nähden. Nekin mitkä jollain tapaa perusteltuja oli tehty aivan sekaisin. Heidän omien virheiden korjaamisesta joutui myös maksamaan. Olkaa ihmiset kirjapitäjien liittoon yhteydessä. Valittakaa. Sitten ilmoitusta vaan markkinaoikeuteen jos laskut ja työn jälki ei vastaa toisiansa. Jos ei auta niin poliisiin yhteyttä.

        Kirjanpirorikos, liiketoiminnan häirintä, petos?


    • Anonyymi

      kamala firma ja lopusta kuullaan vielä. Kaikki valitukset täällä pitää paikkansa.

      • Anonyymi

        Erehdyin asiakkaaksi ja kaikki asiakaslupaukset unohdettu. Hinnoittelu tuplaantuu, ei vastata tiedusteluihin. Ennenkaikkea järjestelmä on vanhanaikainen ja kankea.
        Periaate tuntuu olevan, että haalitaan asiakkaita ja rahastetaan kaikki, mitä ehditään.
        Uuden etsiminen jo menossa, mutta kun lukee sopimuksen pienellä präntätyt, niin taitaa olla melkoinen loppulasku tulossa.


    • Anonyymi

      On kokemusta. Erittäin huonoa ammattitaitoa alusta loppuun asti. Myyjä huijasi kauppaa tehdessään - lupasi sellaista, mitä ei ollut. Yllätysverot tuli maksettavaksi kirjanpitäjän virheen vuoksi - yhtäkkiä verotilillä 3 000 euroa punaisella maksettavaa (ei infonnut virheestään) ja asiakkuuden lopettamisen jälkeen PL-osoitteeseen tulleet laskut heitetty kylmästi roskiin.. maksumuistutukset ja - vaateet päätyivät samaan roskikseen ja vasta ulosottomiehen kirje laskusta saavutti yrityksen postiosoitteen. Asiasta reklamoitua/tiedotettua tj:lle, hän totesi, että "kaikkia ei voi miellyttää". Hinta ja asiakaspalvelun taso eivät todellakaan kohtaa vaikka nätisti Oulun murteella yritetään puhua.

      • Anonyymi

        Talenom helvetti loppuu tämän vuoden lopussa. Paljon olen urallani tilitoimistoja käyttänyt, mutta en edes ymmärrä miten joku kehtaa myydä tällaista palvelua, joka on kankea, vanhanaikainen ja jäykkä.
        Talenom slogan" Tilitoimistoissa on eroja - vaadi parasta " tarkkoittaa sitä, että kannattaa valita joku muu.
        Kukaan ei ota mitään vastuuta asioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talenom helvetti loppuu tämän vuoden lopussa. Paljon olen urallani tilitoimistoja käyttänyt, mutta en edes ymmärrä miten joku kehtaa myydä tällaista palvelua, joka on kankea, vanhanaikainen ja jäykkä.
        Talenom slogan" Tilitoimistoissa on eroja - vaadi parasta " tarkkoittaa sitä, että kannattaa valita joku muu.
        Kukaan ei ota mitään vastuuta asioista.

        Hyvin kuvaava tuo tiivistys vaadi parasta ja valitse ihan mikä tahansa muu kuin Talenom. Koskee varmasti sekä yrittäjiä, jotka hakevat luotettavaa tilitoimistoa että työnhakijoita, jotka etsivät inhimillistä työnantajaa. Ainakin itse taidan kiertää kaukaa, kun näitä kommentteja lukee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talenom helvetti loppuu tämän vuoden lopussa. Paljon olen urallani tilitoimistoja käyttänyt, mutta en edes ymmärrä miten joku kehtaa myydä tällaista palvelua, joka on kankea, vanhanaikainen ja jäykkä.
        Talenom slogan" Tilitoimistoissa on eroja - vaadi parasta " tarkkoittaa sitä, että kannattaa valita joku muu.
        Kukaan ei ota mitään vastuuta asioista.

        Samat kokemukset. Toinen tilikausi menossa ja kaikki päin persettä.
        Ei tule selkeää kuukausilaskua, vaan kaikki jaetaan pieniin murusiin, jotta todelliset kulut eivät tule esiin.
        Nauratti tilinpäätöspalaverissa, kun alkoivat kauppaamaan kk-palavereita yrittäjän "tueksi".
        Uuden tilitoimiston etsintä käynnissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samat kokemukset. Toinen tilikausi menossa ja kaikki päin persettä.
        Ei tule selkeää kuukausilaskua, vaan kaikki jaetaan pieniin murusiin, jotta todelliset kulut eivät tule esiin.
        Nauratti tilinpäätöspalaverissa, kun alkoivat kauppaamaan kk-palavereita yrittäjän "tueksi".
        Uuden tilitoimiston etsintä käynnissä.

        Tää oli hyvä! Sanoivat että voisivat tulla. Päiväpalaveriin. Onneksi en huolinut, kun Oulusta olis tullu palaveriin ja olis palaverilla tullu hintaa. En edes uskalla laskea•


    • Anonyymi

      Totaalisen paska tilitoimisto , järjestelmä näyttää ulospäin hyvältä mutta työntekijät aivan ylityöllistettyjä ja kirjanpito unohtaa kirjata asioita ja tositteita toimitetaan uudestaan ja uudestaan. En missään nimessä suosittele!
      Irtisanoin tänään sopimuksen.

    • Anonyymi

      Ei kai se tolla myujämäärällä voi halvin olla

    • Anonyymi

      Henkilöt vaihtuu koko ajan, universumin kallein. Kirjanpito laahaa..
      Myyntimiehet myy mitä sattuu.
      Välttäkää....

    • Anonyymi

      Älä missään olosuhteissa ota Talenomia! Hinnat järkyttäviä, yhteyshenkilöiden määrä järjetön ja pahimmillaan sotkevat taloutesi. Oltiin 3kk heidän asiakas ja saivat siinä ajassa koko firman talouden sekaisin.

    • Anonyymi

      Näin sivusta seuranneena (työnantaja muutti kirjanpidon Talenomille) ihan pelkkää paskaa koko puulaaki!!! Vaihdon jälkeen alkoi ongelmat. Palkat rupesi tulemaan myöhässä koska kirjanpitäjä ei saa selvää tuntilistoista, ei saa selvää työsopimuksessa, mistä näkyy mitä palkasta sovittu, ei tiedä miten palkkaa lasketaan, ei osaa laskea 0% verokortin palkkaa, muuttaa lain säätämät päivärahat niin että saat palkkaa 100€ (3990€ sijaan), eivät vastaa viesteihin, soittopyyntöihin, edes palkansaajalla ei ole oikeutta kysyä palkkojensa perään. Kun talenom vaihtui hoitamaan asioita, palkat tippui parilla tonnilla. Vaikka palkka oli sovittu kiinteäksi työnantajan kanssa. Ja nyt just viimeinen palkka, jossa oli 28 työpäivää, yli puolet Euroopassa, jäi käteen 100€. Ja kukaan ei selvennä miksi.
      Noh, palkkaturva saa meistä uudet asiakkaat.

    • Anonyymi

      Talenomilla ainakin epäinhimilliset työolot ja alan surkein palkkaus, en tukisi tuollaista yritystä vaan ostaisin palvelut muualta.

    • Anonyymi

      tuo laskutusohjelma talenomilla on niin syvältä kuin voi vain olla. puoli vuotta takana ja jos en pian vaihda niin hoitoon on mentävä. niin epäloogissta ei oo muualla missään.
      ja pakkia ei voi kaatumatta painaa ohjelmassa.
      super hidas joka käänteessä ja ,,,,,, ja,,,, itku meinaa tulla.
      mikään ei toimi laskutusohjelmassa.

      • Anonyymi

        Tilitoimisto on tilitoimisto, joten laatusoftaa ei kannatata odottaa saavansa heidän itse tekemänään.


    • Anonyymi

      Todella surkea ohjelma kaikin puolin. Myöskään itse kirjanpitopalvelu ei toimi. Kaikkea saa odottaa iäisyyden ja saa itse korjata. En suosittele todellakaan!

    • Anonyymi

      30 vuotta yrittäjänä , huonoin päätös ikinä , kallis , huono , ainut tärkeä asia laskutus . Olet omillasi , suositus numero -9

    • Anonyymi

      Talenomista ei kokemuksia, mutta mistä löytää sen hyvän pienen?
      Joko kokeilemalla ne yksinäiset katoilevat juopot läpi yksitellen ja tekemällä pari konkurssia tai uskomattomalla tuurilla. Kukaan ei omaansa suosittele, koska hyvillä on töitä ja eivät tarvitse uusia asiakkaita ja jos sille pienelle on liikaa tunkua, niin laatu laskee ja ahneus lisääntyy. Ja näinkin käy monelle. Pitäisi siis varmaankin luottaa aloittelevaan opiskelijaan ja vaihtaa säännöllisesti?

    • Anonyymi

      Vika kk Talenomilla menosssa.
      Harmi, että ehdin hieman alle 2 -vuotta heille maksamaan /heidän ryöstetyksi.
      Alkuun lupasivat tiettyä kk hintaa, joka kuukausi toisensa jäleen 2,5 kertautui.
      Nyt vuonna 2022 kirjanpitokustannukseni peinehköllä yksinyrittäjällä yli 4200€/5kk, noin 830€/kk.
      Kyllä harmittaa, etten äänestänyt jaloillani jo aiemmin.

      • Anonyymi

        Meillä tuo vika kuukausi on pari viikkoa takaperin takana.

        EI IKINÄ TALENOMIA.

        Kirjanpitovirheitä, työsuhdeautojen ALV:t kirjattu väärin, tilinpäätös yli kuukauden myöhässä, suurten alihankintojen "läpilaskutus" kirjattu vääri, viimiesin riessa nyt vuoden lupussa sähköisen laskujen viive, jääneet Talenomin "sähköisiin" rattaisiin. Nyt kuukauden laskutus 2 vko myöhässä. Palkan laskijat vaihtuvat 1,5 vuoden aikana moneen kertaan, nyt ainakin neljäs palkanlaskija. Kirjanpitokulujen piti laskea, nousset 25..30% edellisestä tilitoimistosta. Tilinpäätös tuli tilintarkastajalta bumerangina takaisin. Ei puhettakaan, että vahinkoja olisi korvattu. Olisi "..." kele pitänyt arvata, kun oikein ....tanan lipevä myyntimies rantaitui paikalle puhumaan sihteeri vaimoa ympäri, että ei kummonen ole, kun noin kehua pitää.

        Uudelleen EI IKINÄ TALENOMIA.

        PS: Toivon, että välitätte yrittäjäkollegoille tätä karua sanomaa... EI IKINÄ TALENOMIA.


      • Anonyymi

        No tuo nyt ei ainakaan voi pitää paikkaansa, että jollain pienellä yrittäjällä 830 e kuussa. Tuohon hintaaan pitää olla jo pienyritys ( yli 10 työtekijää, lv yli 2 meur jne) tai sitten olet uuno, joka ei toimita kuitteja ja jonka selvittelytilin perkaaminen vie tunteja kuukaudessa (lisätyötä joka maksaa tietenkin)


    • Anonyymi

      Luokattoman huonoa palvelua, nollat taulussa tehdään...ilman ajatusta. Firma raiskaa asiakasta, henkilökuntaa ja varmaan yhteiskuntaakin.

      Onneksi sopimus päättymässä.

    • Anonyymi

      Ei mitään positiivista sanottavaa! Ala-arvoinen palvelu ja kaikin tavoin epäluotettava. Lähinnä tarkoitus vaan rahastaa asiakkaita. En suosittele missään nimessä kenellekkään!

    • Anonyymi

      Talenom kevytyrittäjäpalvelu oli lähinnä huono vitsi. Ehdottomasti Suomen huonoin kevytyrittäjä laskutusopalvelu. Oikeastaan mikään ei toiminut ja asiakaspalvelu surkeuden huippu! Kevytyrittäjät älkää erehtykö tähän firmaan!

    • Anonyymi

      siellä ei ole mitään muuta hyvää, kuin agressiiviset puhelinmyyjät. täysin tuuripeliä, sattuuko kohdille suoraan koulunpenkiltä yrityksiä "hajoittava" henkilö vai sitten kokenut kirjanpitäjä. esimiehet haukkuu yrityksiä, keitä pitäisi avustaa ja kaikki ylimääräinen lisälaskutuksella. keräävät satoja kuitteja "tarkistukseen", mitä sitten tuntihinnalla "korjaavat". uhkailevat viranomaisilla . itse it-järjestelmä on ihan ok, mutta nuo rahastajat sen ympärillä ei. kiertäkää kaukaa. jos ei maksa ylimääräistä ja alistu, niin kiristävät veroilmoitusten sun muiden lähettämisellä.

      • Anonyymi

        Juurikin näin. Tänään tuli uutinen laajentumisesta Italiaan, vaikka kotimaan asiakkaista ei ehditä huolehtimaan kunnolla.


    • Anonyymi

      TODELLAKIN on kokemuksia. Aivan pimeimmästä helvetistä on tämä tilitoimisto. Kirjanpitäjä vaihtuu useammin kuin kerran vuodessa, välillä ollaan kiireisimpään aikaan 2 kk kokonaan ilman. Oikeastaan mikään ei toimi, kirjanpito on TÄYNNÄ virheitä, jotka itse pitäisi korjata ja tämän jälkeen pitäisi itse vielä tarkistaa, että korjaukset on tehty. Palkanlaskennan kanssa ei edes ratakiskosta vääntäminen riitä: Palkanmaksussa on jatkuvasti TÖRKEITÄ virheitä, maksetaan palkkaa liikaa, kuukausilta, jolloin työsuhde on jo päättynyt, 5 tunnin sijaan koko kuukauden palkka, tai palkkatuet haetaan 5 kk liian myöhään, vain muutamia mainitakseni. Kaikessa raportoinnissa on 2-3 kk viive, tai tarvittavia tietoja ei löydy ollenkaan. Ja AIVAN KAIKESTA laskutetaan törkeitä summia. Tarvitsisin kaksi työntekijää pelkästään vahtimaan Talenomin suuntaan kirjanpitoa ja palkanmaksua – ja soittamaan perään joka kerta kun lähetän sähköpostia. Sähköpostimme kun kaiken kukkuraksi ovat jo 2 vuotta menneet suoraan Talenomin roskapostikansioon, josta niitä käydään noukkimassa jos muistetaan... Ainoastaan Online on toiminut (kun ensin vuosi on opeteltu käyttämään monimutkaista ja hankalaa systeemiä) – mutta nyt sekin on muisto vain. Kirjautuminen ei enää onnistu kuin kerran päivässä... t. Nimim. Lounastauolta kotiin

      • Anonyymi

        Aivan uskomattoman huono kokemus täältäkin. Koen velvollisuudekseni varoittaa muita lankeamasta tähän ansaan. Tapasimme myyjän kanssa kahdesti, ensimmäisellä kerralla emme vielä uskaltaneet alkaa vaihtamaan kun olimme kuulleet yrittäjäystäviltämme huonoja kokemuksia. Toisella kerralla kuitenkin jokin oikosulku tapahtui ja teimme yhden isoimmista virheistämme ja vaihdoimme kirjanpitomme Talenomiin.

        Myyntivaiheessa tuntui että hinta edelliseen säilyisi suunnilleen samana. Tämä ei ollutkaan käytännössä totta, vaan se kasvoi reilusti. Lisäksi kirjanpitäjää ei tahdo saada millään kiinni. Muutaman laskun selvittelyn takia vielä viipyy monen kuukauden takainen kirjanpito.

        Äkkiseltään vaikuttaa että ainakin meidän kirjanpitäjä ja muutkin työntekijät ovat tunnollisia ja hyviä työssään, todennäköisesti heille tuutataan vain töitä aivan liikaa, eivätkä siten kerkeä vastaamaan sähköposteihin / puheluihin.


    • Anonyymi

      Jännää, itsellä asiakkuus sujunut moitteettomasti. Mahtaako olla eroa eri toimipisteiden välillä?

    • Anonyymi

      Näissä keskusteluissa on selkeästi nähtävissä se, että mikään ei ole asiakkaan vika. Eivät toimita kuitteja ja sitten itketään lisälaskusta kun yrittäjä lähettää puuttuvia kuitteja spostissa screen shottina ja niiden siirtäminen pdf:ksi vie aikaa. Tai sama kuitti lähetetään 5 kertaa, intrumin karhuun liittyvää alkuperäistä laskua ei lähetetä jolloin kirjanpito ei tiedä, mikä lasku intrumilla on perittävänä. Kuitteja hukassa ja sitten ihmetellään miksei ALVia voi vähentää.
      Varsinkin raksa tai muut duunariyrittäjä miehet pahimpia, eivät ymmärrä mitään

    • Anonyymi

      Ai, yrittäjän mielestä Talenomilla laskutetaan lisäpalveluista erikseen ja kaiken pitäsi sisältyä kuukausihintaan?

      Entäs joku duunariputkimies, kilometrit laskutetaan erikseen ja vielä niin että työpaikalta kohteeseen vaikka ukko tulee muutaman sadan metrin päästä eikä työpaikan kautta. Jokainen ruuvi ja työkalu laskutetaan erikseen, jokainen työtunti laskutetaan erikseen tyylillä 0-20 min on puolen tunnin taksa ja yli 21 min laskutetaan tunti. Asiaks maksaa myös sen että työukko jätti työkalut toimistolle ja pitää käydä ne hakemassa tuntilaskutuksella.

      Entäs lääkäri, joka risauksesta laskutetaan erikseen, jokainen koe maksaa erikseen, on laskutusmaksua, toimistomaksua jne.

      Saanko tulla teidän valittavien yrittäjien asiakkaaksi ja kieltäytyä maksamasta mitään ylimääräistä kilometreistä, toimistomaksuista jne.
      Ai en saa. Yllätys

    • Anonyymi

      Olemme jättämässä Talenumin tuplahinnoittelun vuoksi ja siksi, että henkilöstön vaihtuvuus on kuin pyöröovi. Pörssiyhtiö tekee tulosta omistajille, ei tee asiakaspalvelua ja yrityksiä kasvata enää ollenkaan. Kiinnostaa omat numerot enemmän kuin meidän asiakkaiden. Asiakkaat vaihtavat nyt vauhdilla pois ja ihan perustellusti.

    • Anonyymi

      Itsellä ei ole kokemusta mutta kahdella tutulla yrittäjällä on ja kokemukset olivat karmeita. Älä koskaan pidä kirjanpitoasi talenomilla, heitä kun kiinnostaa vain ja ainoastaan paljonko saavat laskuttaa.

    • Anonyymi

      On olemassa joku joka sanoo, että tämä on laillista, mutta minun tulee sanoa alan ammattilaisena, ei tämä ainakaan vakuuta minua ammattitaidollaan. Olen käynyt heidän työskentelyä läpi, eikä siinä ole minusta aihetta, jolla sitä saisi edes tarkastaja päästää läpi. Ei ole tehty asioita, jotka kuuluisi tehdä. Sitten kun puhutte hinnoista, se on noin nelinkertainen normaali kansalaisen laskutukseen. Joku lupaa mutta nämä eivät pidä. Olen myös ohjelmasta mieltä, että ennemmin valitsisin toisen, sillä heidän jäljiltään jää hoitamatta tai ne jätetään niin viime tippaan, että niitä sitten hoidetaan monesti ja samalla aiheutetaan valtavia taloudellisia menetyksiä ja annetaan jäädä asioita roikkumaan eikä tehdä sitä mitä kirjanpitäjän kuuluisi tehdä. Olen vaikuttunut siitä miten he ovat saaneet kaiken loistamaan, mutta ainakaan kirjanpidon ammattinimikkeen käyttöön he eivät sovellu.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Arvonlisäverot myöhässä ja vasta kun verottaja muistuttaa. Ei pääsisi tilintarkastuksesta läpi eikä jatkanut meillä paria kuukautta kauempaa keväällä. Työntekijät irtisanovat joukoittain itsensä, samoin asiakkaat. Pörssiyritys ja siksi vain oma laskutus mielessä.


    • Anonyymi

      Tulee ja lisäksi kirjanpitoa laiminlyödään, veroilmoitukset tekemättä, arvonlisäverot maksetaan vasta verottajan huomautusten jälkeen ja vastuu ei ole kenelläkään, koska kuka milloinkin ehtii jotain kirjaamaan. Lähdimme jo vuosi sitten pois ja samoin tekivät monet kollegat. Samoin lähtevät jo työntekijätkin. Ja pörssiyritys vielä kaiken lisäksi ja naapurimaahan laajentaa. Onnittelemme ruotsalaisia.

      • Anonyymi

        On tämä hyvin surullista luettavaa. Itse pystyisin paljon parempaan alan ammattilaisten mukaan, vaikka olen selkeästi kevaksikin ja idioottitason tyhmäksikin todettu. Oikeasti en ole kumpaakaan miltään osin, mutta voin välilä sanoo vähän vääri, mutta työssä en näin tekisi varmaan. Sitten osa pitää kritikiin esittämistä tyhmänä eikä ilmeisesti tajua että joku voi sanoo vahingossa väärin tai ei ymmärrä miotä toinen tarkoittaa

        lajijasuris


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tämä hyvin surullista luettavaa. Itse pystyisin paljon parempaan alan ammattilaisten mukaan, vaikka olen selkeästi kevaksikin ja idioottitason tyhmäksikin todettu. Oikeasti en ole kumpaakaan miltään osin, mutta voin välilä sanoo vähän vääri, mutta työssä en näin tekisi varmaan. Sitten osa pitää kritikiin esittämistä tyhmänä eikä ilmeisesti tajua että joku voi sanoo vahingossa väärin tai ei ymmärrä miotä toinen tarkoittaa

        lajijasuris

        Niin tai siis onhan se nyt ihan päivän selvää, kun työ olisi suht vaativaa asiakaspalvelua, että puhe ja käytös pitää olla riittävän asiakakasystävällistä, kohteliasta sekä selkeää ja ymmärrettävää työn kannalta, jos ja kun suusanalliset ja muut arvioinnit olleet todella hyvää tasoa. Mä olisin hyvin luotettava ja tarkka sekä hemmetin tehokas. En myöskään koskaan lopettas puhelua kiitti moro nyt ainakaan tai kiitos kuulemiin ym. vaan keksiksin jonkuin positiivisuutta huokuvan lopetuksen.

        Verbaalisesti en enää ole monien aivovammojen ym. syiden takia niin hyvä kuin voisi, mutta se ei tässä työssä haittaa eli niin pahasta viasta ei kyse. Nyt vaikuttaa myös syrjäytyminen, väsymys, kova, depis, köyhyys, Panacod sosiaaliseen toimintaan. Iloinen en enää myöskään ole, paitsi kun näkee määrätynlaista silmänruokaa ☺️

        Mutta joo 24/7 täydellistä ei olekaan ja kyllä mä voisin laitta useitakin esimerkkejä ei niin hyvästä käytöksestä monesta ammattilaisesta, monet monet myyjät ja lääkärit sekä varsinkin sivulliset (tai ehkei aivan sivullisetkaan mutta kuitenki...)

        lajijasuris


    • Anonyymi

      30 vuotisen yrittäjäurani suurin virhe oli kirjanpidon siirtäminen Talenomille. Mikään ei toiminut sovitusti, yksi esimerkki olivat arvonlisävero laskelmat, jotka olivat väärin ja tehtiin myöhässä niin, että jouduimme maksamaan tuhansia euroja verottajalle myöhästymisistä. Palkat meni väärin koska palkanlaskija ei tuntenut työehtosopimuksia.
      Kaikki on yritetty hoitaa tekoälyllä joka johti semmoiseen sekamelskaan, että tilintarkastaja oli kauhuissaan kuultuaan Talenomista. Meille tämä Talenom sekoilu tuli maksamaan kymmeniä tuhansia euroja reilun puolen vuoden aikana. Talenom on pörssiyhtiö joka yrittää tuottaa osinkoja osakkeenomistajille, mutta kurssi on laskussa kun asiakkaat lähtee huomattuaan tämän sekoilun. En voi suositella muille kun pahimmille kilpailijoilleni Talenomin palveluita. Paljon pitää muuttua jos meinaavat pitää firman pystyssä.

    • Anonyymi

      Olen töissä todella isossa tilitoimistossa, yhtä suuri melkein kuin Talidomi . Asiakkaat tuo matsuka muutamaa päivää aikasemin ja kiireessä sitten lasketaan alveja.

      Tilitoimisto laskuttaa ylimääräistä, mutta me raatajat ei saa niistä latiakaan.
      Me ollaan omistajille ihan kauraa. Kohta perustan oman toimiston ja vien heiltä asiakkaita mennessäni, siitähän saatte.

    • Anonyymi

      Olemme kokeneet karvaasti Talenomin toimintatavan.....Nyt etsin yrityksiä ja yrittäjiä, jotka olisivat valmiit tekemään tutkintapyyntöä ja ryhmäkannetta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2032
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1569
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      150
      1505
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1105
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1012
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      127
      1007
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      112
      988
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      52
      818
    Aihe