jätteenpoltto laitos

törkyrahaaaa haisee

Ei voi olla mahdollista, jotta yksi ihminen voi päättää mihin haluaa jätteenpoltto laitoksen perustettavaksi. Kyllä maakunnan äänen on vaikutettava ja järkisyiden, eikä johtajan rahastus, oiskohan aika moisen johdon tehdä ainoa oikea päätös, eli erota, jos ei osaa päättää, kuten olsi järkevintä, eli laitos puhokseen.

32

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roskakuskit

      Eipä näytä joensuun päättäjiä kiinnostavan työpaikat itäsuomeen, jätetään puhasoy paskoineen ja ruvetaan kallistumaan eteläänpäin.

    • Jos Pohjois-Karjalassa on ajteltu elää, siellä pitää tehdä työtäkin. Raanun virkkaamisen lisäksi jätteiden poltto on rehellistä työtä.

    • tynkä ykä

      Kyllä yksi ihminen voi päättää. Kun hän tullut muualta, niin hänhän voi viedä näitä paikallisia "päättäjiä" miten tahtoo. Ja nämä "päättäjät" sitten aikanaan katsovat toisiaan, kaivavat nenäänsä ja sanovat jotta, voi hyvänen aika, eihän sen näin pitänyt mennä.

      • tuppukylät

        Nyt kuntalaiset, eli me jotka tämän lystin maksamme, sellainen kansanliike heti alulle, jotta yksi mies ei sanele laitoksen paikkaa, kyllä se löytyy herrallekkin herra. Luulisi hävettävän oman alueen alas-ajo moista johtajaa.


      • hiirenhännät

        Oiskohan näillä joensuun viherpiipertäjillä näppinsä pelissä, nythän se tuli ilmi, että pohjoskarjalaan tarvitaan lisää luonnonsuojelu alueita.


      • risoo niin
        hiirenhännät kirjoitti:

        Oiskohan näillä joensuun viherpiipertäjillä näppinsä pelissä, nythän se tuli ilmi, että pohjoskarjalaan tarvitaan lisää luonnonsuojelu alueita.

        On monenlaisellakin suojelupiipertäjällä ja cityvihreällä halu ja tuska suojella toisen omaa . Kun ei ole eläjäksi niin pitää olla lahopuu-uskovainen ja ötökkähullu niinkuin ne maailman pelastaisivat. Jos suojelualueet ostettas täydestä hinnasta niin siitä vaan vaan ryöstetään toisilta -se risoo niin.


    • ei Saksarakas

      Kohta ollaan Saksan luonnonsuojelualuetta , Kreikassa taksikuski sanoi että pelkää joka aamu herätessään että saksalaiset ovat tulleet . . .

    • Hyvä konsti

      Muistakaa syksyn vaaleissa jättää Varkauden suosiat ilman ääniä.

    • kuusikummitt

      Luulisi jokaisen vähänkin järkeä omaavan ymmärtävän, että varkauden laskelmat tuulesta temmattu, mikähän olisi hinta jos sitä joskus 10 vuoden päästä sinne päästäisiin edes rakentamaan. puhoksessa luvat ja kaikki rakentamista vailla. Kyllä poltettavaa jätettä löytyy tuolta itänaapurista, ei tarvita puhas Oyn paskoja.

    • Jns-valtuutettu

      Joensuun valtuusto ei ole käsitellyt jätteenpolttolaitoksen sijoittamispäätöstä.
      Asia on saatava kaupunginvaltuuston päätettäväksi
      Kiteetä sijoitusvaihtoehtona emme saa unohtaa.

    • mikroswiut

      Luulisi olevan päättäjilläkin jonkilainen vastuu maakunnan hyvinvoinnista, vaan suuri raha saa takinkin kääntymään nurin, oiskohan monenkin kunnan aika harkita kannattaako joesuun johtajavaltaa tulla vielä liitoksien kautta tukemaan, käy tasan tarkkaan kuin polttolaitoksenkin kanssa työt ja palvelut myydään muualle, ja meidän kansaedustajat, nyt loppu teidän mandaatit, eipä teitä kaivata toreille ja turuille leukojanne huvikseen heiluttamaan, saamattomia vätyksiä, oman maakunnan pettureita.

    • jalkäpuut

      Kaupungin hallituksella aivan samanlaista politiikkaa, kuin nykyisellä hallituksellakin, hyväveli touhu jatkuu täällä maakunnissakin ja rahanvalta jyrää.

      • Jotain epäilyttävää

        Taustalla on kenties jotain sellaista, jota ei ole kerrottu julkisuuteen. Koko homma näyttää hyvin epäilyttävältä. Asia olisi tutkittava hyvin kattavasti ja esiin olisi tuotava kaikki laskelmat, kytkökset ja taustat. Ja sekin kiinnostaa, millä tavoin kiteeläiset päättäjät ovat edesauttaneet/haitanneet siinä että Kitee ei pärjää sijoituspaikkakisassa.


    • Roistot siellä päätt

      Asialla Joensuun Demarit. Tahtovat pedata tulevaisuutta.Tekevät työtä tulevia eduskuntavaaleja varten. Älkäämme luottako Joensuulaisiin.

      • Sitä saa mitä tilus

        Joensuu sahaa pahemman kerran omaa oksaansa, kaikki kohta Kuopion alamaisia. Ja lääke joensuun ylimielisyydelle on olla tukematta kaikkia yhteisiä hankkeita joensuun kanssa ja boikotoida muutenkin kaikessa mahdollisessa.


      • Suunta etelään
        Sitä saa mitä tilus kirjoitti:

        Joensuu sahaa pahemman kerran omaa oksaansa, kaikki kohta Kuopion alamaisia. Ja lääke joensuun ylimielisyydelle on olla tukematta kaikkia yhteisiä hankkeita joensuun kanssa ja boikotoida muutenkin kaikessa mahdollisessa.

        Keski-Karjala voi lyöttäytyä aivan hyvin tiiviimpään yhteistyöhön Imatra-Lappeenranta-Savonlinna alueiden kanssa. Eläköön Joensuu sen jälkeen niinkuin tahtoo. Etelässä on enemmän tulevaisuutta kuin pohjoisessa. Ollaan mielummin Etelä-Karjalan pohjoisosa kuin Pohjois-Karjalan eteläosa.


    • persutustt

      Kukahan siellä joensuussa oli päättämässä kepu ja sdp etunenässä, kyllä pikkasen jo hatuttaa, mutta onneksi monen äänestäjän puolue vaihtuu

    • Tmugi

      Nyt kiteeläiset pistetään toivomme mahdollisesti tulevaan pienempään jätteenpolttolaitokseen. Joensuulaiset viekään roskansa minne haluavat. Ja yritetään muistaa loppuvuodesta, että jouluostokset voi tehdä myös Savonlinnassa.

      • sittuo

        Vieläköhän näillä joensuun kansanedustajilla on pokkaa tulla vappuna toreille valehtelemaan.


    • hajuhaittoo

      Toivottavasti joensuu hukkuu puhas oyn paskaan.

      • rkspp

        Politiikkojen puheet on aina aivan muuta, kuin teot, hyväveli ja raha on mikä ratkaisee päätökset.Katsovat vain omaa etuaan.


    • Irti yhtiöstä

      Maakunnan kuntien tulee irrottautua PUHAS Oy:stä.
      Viedään paskat Kiteelle.
      Tehköön Joensuu yksin Varkauden laitoksen.

    • Esitys on hyvä

      Irti vaan.Karjalaisessa Ilomantsin kunnanjohtaja nosti asian esille. Hyvä

    • tietoinenn

      Joensuun Puhas Oy;n Varkauden suunnitelmat yskii!

    • psppspepo

      Ja kuntalaiset maksaa, tukehtus vaan koko puhas oy paskoihinsa. Entäs meidän demarit ja kepu, nehän kannattikin varkautta, hienoja puolueita, hah hah.

    • Kitee mukana kisassa

      Sanomalehti Karjalainen 3.5

      Ekovoimala uuteen käsittelyyn
      Joensuun kaupunginhallitus 16.4.2012 § 176, lainvastaisesti evästi Puhas Oy:n yhtiökokousedustajaa Jere Penttilää hyväksymään Leppävirran Riikinnevan ekovoimalaitoshanketta koskevan aiesopimuksen 24.4. pidetyssä Puhas Oy:n yhtiökokouksessa. Kaupunginhallitukselle osoittamassani oikaisuvaatimuksessa vaadin, ekovoimalaitoksen sijaintia koskeva päätös olisi tuotava kaupunginvaltuuston päätettäväksi, jolloin esillä olisi myös Kiteen Ekokemin vaihtoehto.
      Evästyksessä Joensuun kaupunginhallitus ylitti toimivaltuutensa, kaupunginhallituksella ei ollut oikeutta päättää aiesopimuksesta jonka rahallinen arvo on yli 800.000 euroa, Riikinnevan hanke kokonaisarvoltaan on noin 100 miljoonaa euroa, josta Joensuun osuus on kymmeniä miljoonia. Hankkeen rahoitus vaatii kaupunginvaltuuston päätöksen.
      Valmistelussa esillä ollutta Ekokemin Kiteen Puhos vaihtoehtoa kilpailutussäännösten vastaisesti ei kuultu vaikka Puhokseen ympäristölupa on valmiina.
      Riikinnevan sijoitusvaihtoehdossa Puhas Oy:n osakaskunnat joutuisivat hankkeen lainojen takaajiksi. Vastaavasti Puhoksen Ekokemin laitosta kuntien ei tarvitse rahoittaa.
      Alun perin asiaa valtuustolle esiteltäessä kuntia koskevasta Riikinnevan rahoitusvastuusta ei kerrottu, se salattiin. Meille valtuutetuille luvattiin, valtuustolle esitellään myös Puhoksen Ekokemin vaihtoehto. Soitin Ekokemiin, sieltä pahoiteltiin ettei Joensuu ollut kutsunut heitä kuultavaksi.
      Puhoksen vaihtoehdossa kunnilla ei olisi taloudellista riskiä, kuntien ei tarvitse osallistua laitoksen rakentamiskustannuksiin takaamalla lainoja. Lisäksi Puhoksen vaihtoehdossa Puhas Oy ja Joensuun alueellinen jätelautakunta tulisivat tarpeettomiksi. Puhas Oy:n Osakaskunnat Polvijärvi, Ilomantsi, Liperi, Kontiolahti ja Joensuu kukin kunta voisivat erillisinä toimijoina työllistää, toimittamalla itse jätteet omilla urakoitsijoilla suoraan Kiteelle. Kiteen vaihtoehdossa kotitaloudet säästäisivät, jätemaksuissa ei tarvitsisi maksaa katetta Puhas Oy:lle eikä per
      usmaksua Joensuun alueellisen jätelautakunnan ylläpitoon. Puhoksen porttimaksu saattaisi olla hiukan korkeampi, mutta vastaavasti kuljetuskustannuksissa tulisi säästöä, Puhokseen matkat ovat keskimäärin 1,7 kertaa lyhyemmät kuin Riikinnevalle, kokonaisuutena kotitalouksille Kiteen vaihtoehto olisi huomattavasti edullisempi.
      Alueellisen jätelautakunnan mallilla jolla jätteet toimitettaisiin Leppävirran Riikinnevalle Joensuu “niskalenkillä” koettaa pakottaa Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntaliitokseen Joensuun kanssa.
      Riikinnevan ekovoimalaitoksen rakentaminen edellyttää Varkauden Stora Enson tehtaan sulkemista, tänä päivänä tehdas toimittaa Varkauden kaupungin tarvitseman kaukolämmön. Riikinnevan ekovoimalan kannattavuus on laskettu Varkauden kaupungin lämmitykseen myytävän kaukolämmön varaan, Riikinnevan vaihtoehdolla ei ole olemassa muitakaan sopimuksia lämmön myynnistä. Toisaalta ei ole mitään järkeä rakentaa osakaskuntien kustannuksella Riikinnevan ekovoimalaitosta sekä lähes 12 kilometrin kaukolämpöputkistoa Stora Enson Varkauden tehtaiden mahdollisen vastaisen varalta tapahtuvan sulkemisen varalta, Puhas Oy:n osakaskunnat olisivat vastuussa Riikinnevan ekovoimalan kannattavuudesta. Vastaavasti Puhoksen hankkeen osalta Ekokem huolehtisi lämmön myynnistä, urakoitsijoitten tehtävänä olisi toimittaa jätteet, lämmön myynti ei olisi jätteen toimittajien vastuulla.
      Leppävirran Riikinnevan ekovoimalaitoksen aiesopimuksen perustana olevat suunnitelmat eivät ole luotettavia koska suunnitelmien takana on Puhas Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Junttanen, Junttanen itse on kirjoilla Leppävirralla vaikka työskentelee Joensuussa.
      Jouko Kärnä
      Joensuun kaupunginvaltuutettu

      • Ottakaa mallia Kärnästä

        Kärnä taisi olla nyt ensimmäinen poliitikko, joka uskalsi avata sanaisen arkun ja ryhtyä oikeasti toimeen jätteenpolttolaitoksen saamiseksi Kiteelle!


    • Kiteeläine

      Miks jätteenpolttolaitosasian toteutuminben on jätetty yksin Kärnän varaan?
      Eikä Joensuussa muilla ole selkärankaa puolustaa Kiteetä.

    • yyopättyy

      Ei keskustalla, eikä demareilla, uurnilla nähdään.

    • tärkeä työllistää

      Tässä nähdään, Kärnä on ainut Joensuun valtuutettu joka pysyy sanojensa takana. Kärnä on ymmärtänyt asian oikein, tukea ensisijassa oman maakunnan kehittämistä.
      Meidän Kiteeläisten täytyis olla aktiivisempia hankkeen markkinoinnissa. Nyt alkaa olla viimeiset hetket vaikuttaa.

    • kitkitkitteetä

      Eikö ekokem voisi hyödyntää venäjän jätteitä poltettavaksi, olisi helppo ja lyhyt matka kuljettaa rautateitsekkin puhokseen poltettavaksi ja jätettä varmaan piisaisi vaikka muille jakaa, vaan ei puhas oylle. Samoin etelästä päin pitäisi hyödyntää rautatie kuljetuksena ja tuoda myös sieltä jätettä, johan rupeaisi isompikin laitos höyryämään ilman joensuun jätteitä.

      • Poltto on paras !!!!

        Sinäpä sen sanot, vaan arvaas mikä älämölö siitä syntyy kun venäjältä alettais jätettä tuomaan??? siis jätteen poltto on paras vaihtoehto, ei jää kuin tuhkaa ja päästöt on pienet verrattuna siihen mitä tämä erillaisia jätteitä keräävien kuorma autojen aíheuttama rall saa aikaiseksi, kerätään bio, seka, lasi, metalli, paperi, pahvi jne....kaikki samaan ja siitä tulee lämpöä ja sähköä.......


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe