Aihe

miksi kaupoissa huimaa

pirkkaliisa

Kysyisin että onko kukaan saanut tietoa tai selitystä sille että miksi isoissa kaupoissa alkaa huimaamaan? Asia kiinnostaa siksi että minulla esim ei ennen ollut minkäänlaista vaikeutta asioida missään ja olen kuullut samaa monelta joilla on puhjennut paniikki tai ahdistuneisuushäiriö.Minä jopa nautin ennen kauppakeskuksissa olemisesta.
Onko syy fysiologinen vai ihan psyykkinen?
Ei ollut myöskään korkeanpaikankammoa mutta nyt tuli viime kesänä Näsinneulassakin huono olo ja samoin maailmanpyörässä...??
Tanskan matkalla olin aivan kauhuissani kun piti ylittää silta Ruotsin ja Tanskan välillä.Olen aina ollut meri ihminen...??

10

397

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • -jane

   Tietämättäsi/huomaamattasi hyperventiloit eli hengität hieman liikaa. Se aiheuttaa huomaamista. Itsellä paniikkihäiriö.. Pohdin kauan samaa ongelmaa, ajattelin että huimaamisen syy on kirkkaissa valoissa tai niskoissa, jotka ovat jumissa. Mutta sitten terapeuttini valaisi asiaa, mutta en kyllä aluksi uskonut, kunnes itse sitten huomasin sen olevan totta.

  • ....

   Talvella voi syy olla myös lämmössä. Itselleni ainakin tulee heikko ja huono olo kun paksuissa vaatteissa sisällä tulee kuuma. Erityisesti pipon pitäminen kuumentaa päätä ja tulee "outo" olo ja siitähän se paniikki sit lähtee...

  • paniikkis

   okei Pirkkaliisa. pitää paikkansa että liika hegitys tuo huimausta. muutta kun ihminen hengittää rinta kehällä ja siitä kehittyy liika hengitys, mutta koitas seuraava kerran että pistä käsi vattan päälle ja toinen rinnallnpäälle ja sitten koita henittä vstsalla aika pitkiä rauhallisiä vetoja. minulle se ainaki helpottaa ja samalla ajattelen ettei ole vaaraa. toivon sinulle olevan apua tästä...vointia sinulle..

  • -gad-

   No huimaus nyt on agorafobian yksi yleisin oire.

  • pirkkaliisa

   siis puhkeaako agorafobia tosta noin vaan yhtäkkiä....nämä häiriöt puhkesi mulla 35 vuotiaana ja ennen sitä ei koskaan ole ollut vaikeuksia kyseisissä paikoissa.

   • ,

    Toki voi puhjeta ihan missä iässä tahansa ja yhtäkkiä


  • gg

   jännität siellä niskaasi ja silloin aivot saavat vähemmän hapekasta verta jolloin huimaus alkaa.

  • Anonyymi

   Vanha, mutta mielenkiintoinen itseänikin koskettava kysymys.

  • Anonyymi

   oletko likinäköinen ja käytät silmälaseja. Silmälasit ovat yksi huimauksen aiheuttaja. Kannattaa tsekata että lasit ovat hyvin kohdillansa . Pokia vaihtamalla tilanne voi korjautua. Sekin että jos on alvariinsa kotosalla ja sitten menee ulos niin tuleehan siitä huimaus kun joutuu avaraan tilaan. Isojen kauppojen räikeä valaistus voi aiheuttaa outoa oloa.

  • Anonyymi

   Onko sinulla todettu paniikkihäiriö?Itsellä oli vuosia vaikeuksia selvitä kaupoissa.Minua auttoi proplar 10mg.Otin puolituntia ennen kauppaan menoa yhden ja kaikki meni hyvin.Pikkuhiljaa vähensin annosta ja rupesin selviäämään ilman.Vaatii vain paljon käyntejä jotta pää tottuu selviämään ilman huimausta.Päin pelkoja on hyvä konsti.Paniikkihäiriöön kuuluu huimaava tunne.Hengitystekniikka auttaa myös,mutta itsellä toimi lievä lääkitys ja pelkojen kohtaaminen.Itsetunto ongelma se monesti on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   197
   11591
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   2670
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   2070