Ratsastamaan Vantaalle

pokefreak

Ajattelin syksyllä aloitta jossain Vantaan ratsastuskouluissa, kun siellä päin on vähän halvempaa kuin Espoossa tai Helsingissä (mitä nyt olen vertaillut hintoja...XD) Muutama talli kiinnostaisi erityisesti, nimittäin Etelä-Vantaan Ratsastuskoulu, Ratsutila Onnen Apila (ei SRL:n hyväksymä?) ja Tolkinkylän Ratsastuskoulu. Jos olette kyseisissä paikoissa käyneet, kertokaa mitä mieltä olitte hevosista, opettajista, tunneista ja niitten laadusta, tallin ilmapiiristä jne.:D Otan mielelläni muita ehdotuksia vastaan! Ja asiallista keskustelua kiitos...

51

10843

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • RIO<3

   Mä oon käyny Tolkinkylän ratsastuskoululla 6 vuotta ja oon ollu TOSI tyytyväinen. Rento ilmapiiri, kivat opet ja mukavat hepat. Ei oo liian iso paikka. Kisoja ja muitakin tapahtumia/retkiä järjestetään joskus. Suosittelen!

  • RIO<3

   LISÄYSTÄ EDELLISEEN! Maximi määrä tunneilla on 8 ratsastajaa (pienryhmätunneilla 5) Tunnin jälkeen/ennen tuntia saa itse hoitaa oman heppansa. Tallissa on aina auttavia työntekijöitä tai hoitajii joilta voi kysyy neuvoo. On kuolu-,este-,maasto-,leikki-,ilman satulaa-ja toivetunteja. Tunnit on ainaki mun mielestä laadukkaita. Tallilla on ulkokenttä ja maneesi sekä hepoilla paljon ulkoilutilaa. (siis tolkinkylän ratsastuskoulu)

   • Kiitos vastauksesta, täytyypi käydä kattelemassa joku päivä.:)


  • Älä ainakaan Onnen Apilaan mene,siellä ei ole edes vessaa.Pikkutallit Vantaalla ei ole muutenkaan hyviä.Tolkinkylää suosittelen,siellä on myös maneesi ja ystävällinen henkilökunta.

   • :]

    Mä oon käynyt etelä- vantaan ratsastuskoululla 5 vuotta:)
    Itse tykkään todella paljon! Hyvä opetus, sekä monipuoliset hevoset. Henkilökunta on mitä mukavin!
    Suosittelen:-))


   • Anonyymi
    :] kirjoitti:

    Mä oon käynyt etelä- vantaan ratsastuskoululla 5 vuotta:)
    Itse tykkään todella paljon! Hyvä opetus, sekä monipuoliset hevoset. Henkilökunta on mitä mukavin!
    Suosittelen:-))

    Ai suosittelet


  • mä.......

   Tolkinkylä!

  • jyjdkyt

   Suosittelen Tolkinkylää! Paras talli ikinä! Heppojen korkeudet 94cm-185cm! Ja kaikki kivoja, hepat ja asiakkaat sekä henkilökunta! Hyvä ilmapiiri! Maneesi ja ulkokenttä! Hepoilla hyvät oltavat! Myös asiakkailla!

   • tora!

    Samaa mieltä. itse ratsastan tolkinkylässä


  • joku

   Juu Tolkinkylän ratsastus koulua suosittelen mäkin jos pienempää tallia etsiskelet! Tolkkarissa on paljon kilttejä ja taidokkaita hevosia. Ilmapiiri on hyvä. Tosin tallissa on myös omahyväisiä, itsekkäitä ja hoitsunsa omivia hoitajia mutta itse hoitajana pyrin olemaan mahdollisimman ystävällinen ja auttavainen. Miinusta tulee kyllä kalleudesta ja siitä että alkeiskursseja on vain kesäisin. Mutta muuten on ihan mahtava paikka! Ps. Maneesi ja kenttä löytyy...

  • Käynyt molemmilla

   Itse olen ratsastanut aikoinaan 3v etelä vantaalla ja tykkäsin paikasta silloin aikoinaan paljon! Nykyisin olen käynyt vain irtotunneilla sillon tällöin. Huono puoli on se että maneesi on vanha ja ei kauhean miellyttävä.

   Tolkinkylässä olen käynyt kisoissa omalla hevosella jonkin verran ja tunneilla pari kertaa omalla hevosella. Hevoseni oli todella osaava, mutta jännittynyt ja nuori. Tunneista ei tullut oikein mitään, joten jätin tunneilla käymisen. Opettajasta ei tuntunut myös oikeen löytyvän paljon apua heti.

   Jos et ole kuitenkaan vaativan tason ratsastaja niin itse ehkä suosittelen kuitenkin tolkinkylän tallia! Opettajat oli kuitenkin sika mukavia, maneesi hieno ja hevoset näyttää olevan kivoja :) (ainut huono puoli on "huonot" maastot (vähän maastoja sijainnin takia) mutta Suosittelen! Vaikka ei etelävantaakaan nuono vaihtoehto ole. Siellä on paljon maastoja :)

  • Tolkinkyläonhyvä

   Kannattaa mennä tolkinkylään! Siellä suht. Hyvä ilmapiiri, uusi talli on just rakennettu (tosin vielä se on kesken) mutta hepat asuu jo siellä. Saa käydä hoitelemassa hevosia, ei hoitajia ollenkaan joka on hyvä asia mielestäni. Jonkin verran siellä on silti tosi ärsyttävää porukkaa... Maneesi ja kenttä löytyy. Uuteen talliin on kai tulossa myös juoksevat vedet. Kivat hevoset ja suurin osa niistä on tosi hyvätapaisia ja mukavia ratsastaa. Asioihin puututaan heti jos esim huomaa että jollain hevosella ei ole kaikki okei. Suosittelen!

  • edionparas

   Onnen apilassa on hyvä opetus ja kilpailu mahdollisuudet hyvä talli porukka ja mukavat hevoset.

  • Moi.123

   Onnenapila aivan huono paikka, kun yriyät vuokrata ponin tai hevosen niin tallin omista ei edes vastaa puhelimeen kun yrittää soittaa tai laittaa viestiä. En meni itse sinne. Vaikka kuinka halpa oisi. Ratsastan itse punametsässä ja olen tyytyväinen siihen.😊

   • roaonparas

    tähän liittyen ettei onnen apilassa vastata nii mitävittua xd kyl mulle vastattii alle 2 tunnis ku vuokriksen perään viestiä laittelin


   • Anonyymi

    Onko se ratsutalli tai yksityistalli?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko se ratsutalli tai yksityistalli?

    Ratsutalli


   • Anonyymi

    mulle vuokra kysymykseen vastattiin parissa päivässä.


  • XDDXD

   Itse oon harrastanu ratsastusta 6 vuotta ja tällä hetkellä käyn issikka tallilla nimelta fagur on ssr hyväksymä ja on tulossa maneesi ja isot tallit.

  • MayaPapukaya

   Tolkinkylä on hyvä paikka.Kivat hevoset,opettajat yms.Kivoja poneja ja hyvät opet.Minun mielestä ihan hyvät maastotkin.Suosittelen!!!!! ;)

  • Myöhässä

   Vähän myöhässä vastaus, heh, mutta tulee nyt kummiskin. Itse noista olen käynyt Tolkinkylän Ratsastuskoulussa ja Ratsutila Onnenapilassa. Molemmissa on paljon hyviä ja huonoja puolia, mutta itselleni Onnenapila on sopinut huomattavasti paremmin. Tolkinkylästä loppupuolella tuli jo paljon isompi paikka ja pikkutallin ilmapiiri oli jo hävinnyt. Onnenapilassa on mielestäni parempi tallihenki ja paremmat opettajat. Onnenapilassa myöskin aloin kehittymään paremmin ja nopeammin. Aloittelijoille suosittelisin kumminkin Tolkinkylää. Kannattaa kumminkin kokeilla kumpi sopii itselle paremmin.

   • aurinkoinennn

    Täältä myös ääni Onnenapilalle! Oikeasti maalaismaisemissa sijaitseva talli, jossa mahdollisuus vuokrata hevosia, valmentautua ja kisata. Laadukkaat hevoset ja ponit. Tolkkarissa maksaa nykyään tunti kausikortilla 38€, Onnenapilassa samalla rahalla pääsee 2-3 ratsastajan pientunnille viikottain. Normitunnit 30€. Toki bussiyhteydet menevät aika harvakseltaan, mutta pysäkki ei kuitenkaan ole kaukana tallista ja Kivistön asemalta pääsee hyvin tulemaan.


  • meitsi

   Ite äänestän ehdottomasti onnenapilaa!

  • paljonmaksaaaa

   Mainioita kaikki, paitsi onnen apila. Se ei ole srl:län hyväksymä, mikä on tosi huono juttu. Tietääkö kukaan muuten kuinka paljon Kilon tallilla maksaa karsinavuokra/kuukausi? Olisin laittamassa ponini sinne mutta hinnoista en tiedä.

  • Ruiu

   Hieman myöhässä vastaus tulee! Onnenapila on kiva. Muut huonoja.

   • mietintallinvaihtoo

    Siis onko onnen apilassa nykyään vessa?


   • Roalla
    mietintallinvaihtoo kirjoitti:

    Siis onko onnen apilassa nykyään vessa?

    Joo on!


   • Anonyymi
    mietintallinvaihtoo kirjoitti:

    Siis onko onnen apilassa nykyään vessa?

    onnen apilassa on nykyään vessa👍


  • näin

   EVRK on todella hyvä talli! Paljon erilaisia hevosia ja poneja, erittäin hyvä tallihenki ja opetus hyvää! Hevoset on myös todella hyvin hoidettuja. ROA taas on ihan eri luokkaa. Hevoset ja ponit voivat huonosti, talvella/syksyllä kenttä ja pihatto on aivan kamalassa kunnossa, omistaja ei vastaa viesteihin tai puhelimeen, ratsastuksen opettaja ei tule paikalle ja sillon kun tulee, niin tulee myöhässä. Halpahan se on ja kesällä siellä on mukavaa olla, kun kentällä pystyy tekemään jotain ja maastot on kivat! Ponit ja hevoset on myös ihania, mutta ei hyvin koulutettuja tai hoidettuja. Harmi, kun talli on lähellä ja halpakin olisi.

   • Hmmmmmmmmm

    Ratsutila Onnenapilassa ponit eivät asu pihatossa koko aikaa:) omistaja vastaa yleensä kyllä viesteihin/puheluihin, mutta itse olen huomannut ettei monilla muilla talleilla vastata. Hevoset roassa on heB-VaB asti koulutettuja (harvoin ratsastuskoulussa on sen tasosia hevosia) tosin osa hevosista ovat siellä haastavia ja tarvitsee osaavamman ratsastajan, ”helpompia ja tasasempiakin” siellä on!


  • Anonyymi

   Eikös Onnen apilassa ole todella pieni kenttä, tyylii 3x tavallista kenttää pienempi??

   • Anonyymi

    Itse olen ratsastanut Luhtajoen ratsutilalla ja Onnenapilassa. Tosin luhtajoen hinnat on noussu sen jälkeen kun ne alotti rakentaa maneesia. Onnenapilaa en suosittele sillä kenttä on vähän kummallisen muotoinen ja tosi huonossa kunnossa varsinkin siihen aikaan kun sataa, siitä tulee ihan mutavelliä joka yltää pohkeisiin asti. Tarhat on kans ihan savisia ja siellä on vaikeaa kävellä. Tallin omistaja ei välttämättä koskaan vastaa puhelimeen. Tunnit on ihan okei ja opet vaikuttaa ihan osaavilta mut tehtävät ei vaihtunu kovin usein. Hintaluokka oli ihan okei. Hepat oli mun mielestä kivoja mutta tosi usein joku niistä oli sairaslomalla. Itse sen puolentoistavuoden aikana kun siellä ratsastin näin tallin omistajan ehkä kahdesti. Talliporukka oli muuten kiva mutta talli oli kylmä eikä siellä oikeen lämmityspelittänyt. Siellä myös kävi hirveä veto sillontällöin. Välillä tallilla ei ollut ketään tekemässä tallivuoroa eikä tallinomistaja itsekkään vaivautunut paikalle ruokkimaan hevosia joten me ratsastajat jouduttiin välillä ruokkimaam kaikki hepat ja hakemaan ne sisälle. En siis tosiaankaan suosittele onnenapilaa kenellekkään


  • Anonyymi

   En suosittele paikkaa kellekäään. Lukuisia eläinsuojeluilmoituksia tehty. Hevoset kipeitä. Ostettu jo kipeinä sinne eikä hoideta kuntoon. Tietysti jos haluaa välillä harrastaa rodeoo nii eiku tervemenoa vaan..Varusteet epäsopivia ym. Lapset ",asiakkaat" hoitaa tallia. Välillä ei kukaan ei pääse hoitamaan ja hevoset joutuu jäämään sisälle.

   • Anonyymi

    Onnenapilan omistaja ei vastaa puheluihin tai viesteihin. Todella huonoa asiakaspalvelua.
    Itselläni on reippaasti päälle 20 vuoden kokemus ratsastuksesta ja eri talleista ja vastaavanlaiseen asiakaspalveluhenkeen en ole koskaan aiemmin törmännyt.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onnenapilan omistaja ei vastaa puheluihin tai viesteihin. Todella huonoa asiakaspalvelua.
    Itselläni on reippaasti päälle 20 vuoden kokemus ratsastuksesta ja eri talleista ja vastaavanlaiseen asiakaspalveluhenkeen en ole koskaan aiemmin törmännyt.

    Kävin itse vähän aikaa sitten testaamassa onnen apilaa ja jäi todella huono maku siitä. Henkilö joille olin viestitellyt ja kysellyt vuokrahevosen testauksesta kertoi meille keitä hevosia tulemme testaamaan. Paikan päällä hän päättikin vaihtaa hevoseni kaverini kanssa kysymättä meiltä lupaa. Tallin tilat ovat sotkuiset ja hevosten varusteet kummalliset. Hevonen jolla menin tunnilla oli sellainen 130cm säkänen poni, jolle olin liian pitkä, mutta opettajaa se ei haitannut, vaikka hevonen jolla minun piti alun perin mennä olisi ollut minulle sopivampi. Tunnilla tehtiin raskaita työskentelyitä, vaikka oli hellepäivä eikä työskentely ollut monipuolista. Tunnin jälkeen kun olimme menossa maksamaan, niin opettaja sanookin, että hinta on 38€ vaikka viesteissä hän oli meille selvästi sanonut hinnan olevan 18€ kun olimme tulossa testaamaan vuokrahevosia emmekä olleet tulleet yksityistunnille. Hän siis yritti huijata meiltä rahaa lisää mutta loppujen lopuksi suostui siihen 18€. Todella ikävää toimintaa, en siis todellakaan suosittele muille kyseistä tallia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kävin itse vähän aikaa sitten testaamassa onnen apilaa ja jäi todella huono maku siitä. Henkilö joille olin viestitellyt ja kysellyt vuokrahevosen testauksesta kertoi meille keitä hevosia tulemme testaamaan. Paikan päällä hän päättikin vaihtaa hevoseni kaverini kanssa kysymättä meiltä lupaa. Tallin tilat ovat sotkuiset ja hevosten varusteet kummalliset. Hevonen jolla menin tunnilla oli sellainen 130cm säkänen poni, jolle olin liian pitkä, mutta opettajaa se ei haitannut, vaikka hevonen jolla minun piti alun perin mennä olisi ollut minulle sopivampi. Tunnilla tehtiin raskaita työskentelyitä, vaikka oli hellepäivä eikä työskentely ollut monipuolista. Tunnin jälkeen kun olimme menossa maksamaan, niin opettaja sanookin, että hinta on 38€ vaikka viesteissä hän oli meille selvästi sanonut hinnan olevan 18€ kun olimme tulossa testaamaan vuokrahevosia emmekä olleet tulleet yksityistunnille. Hän siis yritti huijata meiltä rahaa lisää mutta loppujen lopuksi suostui siihen 18€. Todella ikävää toimintaa, en siis todellakaan suosittele muille kyseistä tallia.

    Itselläni samantyylinen käyntikokemus. Kävin testaamassa kaverini kanssa tallia, olen lähemmäs 170cm pitkä ja 55kiloa ja sain pienen 135 säkäisen ponin alleni. Opettaja kehui ponin osaamistasoa, mutta ratsastuskokemus ei ollut kummoinen. Kenttä oli mutavelliä ja tunnilla oli monta oppilasta plus joku itsenäisesti hulluna ympäri kenttää laukkaava muide 😂 ei kovin turvallista mielestäni.
    Tallin sisätilat olivat ahtaat eikä koronarajoituksia oltu huomioitu hevosten kuntoonlaitossa saati varusteiden poisriisumisen aikana. Ennen ensikäyntiä omistaja vastasi osaan viesteistäni, mutta jätti lopulta vastaamatta viesteihini jonka takia ystäväni joutui sopimaan meille kokeilutunnin. En mene uudestaan! Opetuksen taso oli mielestäni ala-arvoinen. Samalla rahalla saa 10 kertaa parempaa palvelua ja opetusta muualta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kävin itse vähän aikaa sitten testaamassa onnen apilaa ja jäi todella huono maku siitä. Henkilö joille olin viestitellyt ja kysellyt vuokrahevosen testauksesta kertoi meille keitä hevosia tulemme testaamaan. Paikan päällä hän päättikin vaihtaa hevoseni kaverini kanssa kysymättä meiltä lupaa. Tallin tilat ovat sotkuiset ja hevosten varusteet kummalliset. Hevonen jolla menin tunnilla oli sellainen 130cm säkänen poni, jolle olin liian pitkä, mutta opettajaa se ei haitannut, vaikka hevonen jolla minun piti alun perin mennä olisi ollut minulle sopivampi. Tunnilla tehtiin raskaita työskentelyitä, vaikka oli hellepäivä eikä työskentely ollut monipuolista. Tunnin jälkeen kun olimme menossa maksamaan, niin opettaja sanookin, että hinta on 38€ vaikka viesteissä hän oli meille selvästi sanonut hinnan olevan 18€ kun olimme tulossa testaamaan vuokrahevosia emmekä olleet tulleet yksityistunnille. Hän siis yritti huijata meiltä rahaa lisää mutta loppujen lopuksi suostui siihen 18€. Todella ikävää toimintaa, en siis todellakaan suosittele muille kyseistä tallia.

    Mä käyn roalla ja on kyllä tosi mukava talli itse olet käynyt varmaan kerran kyseisellä tallilla ja heti haukkumassa tallia ja sen ratsuja tämä ei ole mukavaa toimintaa tallille! Jos olet ollut vuokraamassa kyseistä ponia niin olisit voinut kysyä saatko vaihtaa jos se niin pieni sinulle oli! Enkä tosin usko yhtään että opettaja olisi huijannut rahaa sillä se ei ole sen tapaista! Opet ovat erittäin kilttejä! Tallin omistajakin on erittäin mukava ja ponit parhainta luokkaa toivottavasti ymmärrätte nyt jotain!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itselläni samantyylinen käyntikokemus. Kävin testaamassa kaverini kanssa tallia, olen lähemmäs 170cm pitkä ja 55kiloa ja sain pienen 135 säkäisen ponin alleni. Opettaja kehui ponin osaamistasoa, mutta ratsastuskokemus ei ollut kummoinen. Kenttä oli mutavelliä ja tunnilla oli monta oppilasta plus joku itsenäisesti hulluna ympäri kenttää laukkaava muide 😂 ei kovin turvallista mielestäni.
    Tallin sisätilat olivat ahtaat eikä koronarajoituksia oltu huomioitu hevosten kuntoonlaitossa saati varusteiden poisriisumisen aikana. Ennen ensikäyntiä omistaja vastasi osaan viesteistäni, mutta jätti lopulta vastaamatta viesteihini jonka takia ystäväni joutui sopimaan meille kokeilutunnin. En mene uudestaan! Opetuksen taso oli mielestäni ala-arvoinen. Samalla rahalla saa 10 kertaa parempaa palvelua ja opetusta muualta.

    Rauhassa se on hyvä talli


  • Anonyymi

   Mä ratsastan tällä hetkellä Tolkinkylässä ja Ratsutila Onnenapilassa! Molemmissa paikoissa hyviä ja huonoja puolia. Ekaks Ratsutila Onnenapilaan haluan sanoa, että se ei ole huono paikka. Ihmiset haukkuvat ulkonäyn perusteella, mutta miksi korjata tallia jos on vielä toimiva ja hyvässä kunnosa? Ratsutila Onnenapilassa hyvin koulutettuja poneja/hevosia ja ne on kans osaavia! Opet todella mukavia ja antaa hyviä vinkkejä ja huomioi kaikki tunnilla. Yks heppa menee max 2h per päivä. Ponit myös saa tarhata paljon ja on hyvässä kunnossa! Hyviä mahollisuuksia vuokrata/kilpailla ja valmentautua. Talliporukka kans mukavaa! Tolkinkylässä kans hyvin koulutettuja heppoja, mutta ei niin osaavia, kun Ratsutila Onnenapilassa. Opet on siel kans ihan kivoja. Tolkinkylässä hepat ei tarhaa niin paljoa ja saattaa mennä joskus 4h putkeen. Hepat kans iha hyväs kunnos, mutta monilla hepoilla jalkavaivoja. Tolkinkylässä kisoissa oli vähän harmi, kun poni oli mennyt 3h putkeen 2 ihmisellä kioissa. Tällähetkellä en tunnu kehittyväni Tolkinkylässä, mutta Ratsutila Onnenapilassa olen tuntenut kehittyväni! Molemmat kivoja.

   • Anonyymi

    Tämä ei todellakaan totta! Olen käynyt irtotunnilla onnenapilassa ja oli ihan hirveä kokemus! Opettaja tuli tunnille myöhässä ja tunnin päätyttyä hän poltti tupakkaa tallin ovella jossa oli hevoset ihan lähellä! Tämä on totta vaikka ette sitä uskoisikkaan... Tolkinkylässä ponien ja hevosten hyvinvointi on hyvä ja opettajat ja tallityöntekijät pitävät niistä hyvää huolta. Jos et kehity tolkinkylässä olet väärällä tunnilla. Onnenapila ei ole edes srl hyväksymä ja talli on ahdas ja likainen. Kenttäkin talvisin ihan hirveä ja välillä kamalaa mutalöllöä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämä ei todellakaan totta! Olen käynyt irtotunnilla onnenapilassa ja oli ihan hirveä kokemus! Opettaja tuli tunnille myöhässä ja tunnin päätyttyä hän poltti tupakkaa tallin ovella jossa oli hevoset ihan lähellä! Tämä on totta vaikka ette sitä uskoisikkaan... Tolkinkylässä ponien ja hevosten hyvinvointi on hyvä ja opettajat ja tallityöntekijät pitävät niistä hyvää huolta. Jos et kehity tolkinkylässä olet väärällä tunnilla. Onnenapila ei ole edes srl hyväksymä ja talli on ahdas ja likainen. Kenttäkin talvisin ihan hirveä ja välillä kamalaa mutalöllöä.

    Siis ihmiset oikeesti! Moni teistä on varmaan jo aikuisia ja pitäis ymmärtää se, että jokaisella on itselleen hyvä talli jossa käy. Ei tarvii järjestää mitään riitaa parista tallista. Kaikissa talleissa on hyvät ja huonot puolet. Joillain enemmän tai vähemmän.


  • Anonyymi

   Kävin itse vähän aikaa sitten Ratsutila Onnenapilalla kokeilemassa. Talli ei ollut mikään elegantein, mutta kenenkään ei pitäisi arvostella ulkonäön perusteella. Olin kertonut pituuteni ja painoni ja sain niille sopivan ponin. Opetus oli hyvää. Ainoiksi miinuksiksi sanoisin sen, että kentän kunto ei ollut mikään paras. Myöskin kentän ulkopuolella oli haukkui koiria, joiden takia suurin osa hevosista vetivät pientä rodeota kentällä. Minun mielestäni oli kiva, kun mua autettiin pyytäessäni apua ja viesteihin vastattiin hyvillä mielin, asiallisesti ja mahdollisimman pian!
   Kaikilla omat mielipiteet talleista ja tällainen väittely eri tallien välillä on turhaa, koska kaikilla tosiaan omat mielipiteet ja kaikille eri tallit sopivat paremmin kuin toisille!

  • Anonyymi

   En tiedä mihin näistä vastaan joten vastaan tähän!
   Ratsu tila onnenapila on oikea valinta siellä on ihanat hepat sekä maiiiilman söpöimmät ponit kaikki ratsut ovat hyvin koulutettuja.
   Työntekijät ovat mukavia ja aktiivisia ja ei ole koskaan tullut sellaista tilannetta että tallin omistaja ei olisi vastannut viesteihin tai puheluihin. Tämä on kamalaa että ihmiset haukkuvat talleja anonyymeinä ja aiheuttaa mielipahaa toisille, suurin osa teistä on aikuisia ja pitäisi tietää että tämä ei ole järkevää! Miksi täällä puhutaan jostain helkutin tallin vessasta kun se ei edes ole se tallin tärkein asia JA TALLILLA ON VESSA JA HYVÄ SELLANEN jopa saippuaakin löytyy. Tämä on ihana talli ja pysyn aina siellä, ihan paras yhteishenki ja ihanat valkut. Talli on hyvässä kunnossa ja karsinat on hyvin tilavia. Ja lisää heppoja mahtuu aina lisää
   ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  • Anonyymi

   Pistäiskö aloittaa ratsutalli onnen apilassa (roassa) serkku käy sielä ja vaikuttaa kivalta mutta en ole varma millaisia kokemuksia

  • Anonyymi

   Kannattaa

  • Anonyymi

   Tai onko se niinkun siis hyvä

  • Anonyymi

   onnenapila on vähän siinä ja siinä. Vuokrasin noin vuoden Goldy nimistä ponia. Poni oli ihana, ei siinä ollut vikaa. Kaksi pientä ponia tarhask kahdestaan ehkä kahden karsinan kokoisessa tarhassa, ja rupesi säälittämään. Eihän ne siellä pääse ollenkaan liikkumaan. Laitumet oli isot, se on plussaa. Kokoajan oli joku poni saikulla. Mun kaverille aika turhaan suututtiin asiasta, jota ei saa tehdä. Mutta meille ei kerrottu ettei näin saa tehdä, ja koska muilla talleilla yleensä sai tehdä niin odotettiin että täälläkin. No, ei saanut ja meille suututtiin vaikka ei tiedetty. Mitään sääntöjä tai muuta ei meille koskaan kerrottu. Pidin kuitenkin opetuksesta ja ponista jota vuokrasin, oli juuri se mitä toivoin. Poni oli kiltti ja hyvin koulutettu. Ja jos vuokraponini oli saikulla, sain mennä muilla hepoilla ja poneilla oman vuokriksen saikun ajan, joka oli tosi kiva juttu. Talli ei ehkä oo siistein, mutta ei sen tarviikaan olla jos siellä mahtuu ja pystyy tekemään kaiken mitä pitää tehdä. Evrk on tosi hyvä. Kaikenlaisia ja kokoisia heppoja ja poneja, monta opettajaa ja kaikki hyviä, siisti paikka, hyvät varusteet, hevosilla suurimmalla osalla isot tarhat. Tosi iso kenttä. Maneesi löytyy. Maneesi toki vähän pieni, mutta hyvin sinne mahtuu. Evrk järjestää myös paljon muutakin kuin perus ratsastustunteja. Kausipaikkalaisille kesällä itsenäisiä ratsastuksia, ratsujousiammuntaa, jouhikoru kurssi, uittoa kesällä, maastoja, hevosen kommunikointiin liittyviä kursseja, maastakäsittelyä, hierontakursseja yms. Maastoesteet löytyy myös. Super kiva talli, vessa ja pukuhuone löytyy.

   • Anonyymi

    Moi ama


  • Anonyymi

   Onnen apilassa ainaki super töykee henkilökunta ja talli sotkuinen ja ei maneesia.

  • Anonyymi

   Onko onnenapila vieläkin SRL:n hyväksymätön?

  • Anonyymi

   Etelä-vantaan ratsastuskoulu on tosi lämminhenkinen talli. en itse pidä opettajista mutta löytyy sieltä pari kivaakin. Tämä ratsastuskoulu on enemmän kouluratsastus painotteinen että esteitä on vain 4kertaa vuodessa. olen ratsastanut tuolla 3v ja ihan ok talli.mutta kallis kun mikä.suosittelen käymään irtotunnin ja sit päättämään että vaihtaako

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   69
   1315
  2. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1227
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   113
   1155
  4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   73
   1070
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   60
   888
  6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   76
   762
  7. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   692
  8. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   41
   691
  9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   362
   669
  10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

   Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
   Ikävä
   53
   656
  Aihe