Ratsastamaan Vantaalle

pokefreak

Ajattelin syksyllä aloitta jossain Vantaan ratsastuskouluissa, kun siellä päin on vähän halvempaa kuin Espoossa tai Helsingissä (mitä nyt olen vertaillut hintoja...XD) Muutama talli kiinnostaisi erityisesti, nimittäin Etelä-Vantaan Ratsastuskoulu, Ratsutila Onnen Apila (ei SRL:n hyväksymä?) ja Tolkinkylän Ratsastuskoulu. Jos olette kyseisissä paikoissa käyneet, kertokaa mitä mieltä olitte hevosista, opettajista, tunneista ja niitten laadusta, tallin ilmapiiristä jne.:D Otan mielelläni muita ehdotuksia vastaan! Ja asiallista keskustelua kiitos...

29

1455

  Vastaukset

  • Mä oon käyny Tolkinkylän ratsastuskoululla 6 vuotta ja oon ollu TOSI tyytyväinen. Rento ilmapiiri, kivat opet ja mukavat hepat. Ei oo liian iso paikka. Kisoja ja muitakin tapahtumia/retkiä järjestetään joskus. Suosittelen!

  • LISÄYSTÄ EDELLISEEN! Maximi määrä tunneilla on 8 ratsastajaa (pienryhmätunneilla 5) Tunnin jälkeen/ennen tuntia saa itse hoitaa oman heppansa. Tallissa on aina auttavia työntekijöitä tai hoitajii joilta voi kysyy neuvoo. On kuolu-,este-,maasto-,leikki-,ilman satulaa-ja toivetunteja. Tunnit on ainaki mun mielestä laadukkaita. Tallilla on ulkokenttä ja maneesi sekä hepoilla paljon ulkoilutilaa. (siis tolkinkylän ratsastuskoulu)

   • Kiitos vastauksesta, täytyypi käydä kattelemassa joku päivä.:)


  • Älä ainakaan Onnen Apilaan mene,siellä ei ole edes vessaa.Pikkutallit Vantaalla ei ole muutenkaan hyviä.Tolkinkylää suosittelen,siellä on myös maneesi ja ystävällinen henkilökunta.

   • Mä oon käynyt etelä- vantaan ratsastuskoululla 5 vuotta:)
    Itse tykkään todella paljon! Hyvä opetus, sekä monipuoliset hevoset. Henkilökunta on mitä mukavin!
    Suosittelen:-))


  • Tolkinkylä!

  • Suosittelen Tolkinkylää! Paras talli ikinä! Heppojen korkeudet 94cm-185cm! Ja kaikki kivoja, hepat ja asiakkaat sekä henkilökunta! Hyvä ilmapiiri! Maneesi ja ulkokenttä! Hepoilla hyvät oltavat! Myös asiakkailla!

   • Samaa mieltä. itse ratsastan tolkinkylässä


  • Juu Tolkinkylän ratsastus koulua suosittelen mäkin jos pienempää tallia etsiskelet! Tolkkarissa on paljon kilttejä ja taidokkaita hevosia. Ilmapiiri on hyvä. Tosin tallissa on myös omahyväisiä, itsekkäitä ja hoitsunsa omivia hoitajia mutta itse hoitajana pyrin olemaan mahdollisimman ystävällinen ja auttavainen. Miinusta tulee kyllä kalleudesta ja siitä että alkeiskursseja on vain kesäisin. Mutta muuten on ihan mahtava paikka! Ps. Maneesi ja kenttä löytyy...

  • Itse olen ratsastanut aikoinaan 3v etelä vantaalla ja tykkäsin paikasta silloin aikoinaan paljon! Nykyisin olen käynyt vain irtotunneilla sillon tällöin. Huono puoli on se että maneesi on vanha ja ei kauhean miellyttävä.

   Tolkinkylässä olen käynyt kisoissa omalla hevosella jonkin verran ja tunneilla pari kertaa omalla hevosella. Hevoseni oli todella osaava, mutta jännittynyt ja nuori. Tunneista ei tullut oikein mitään, joten jätin tunneilla käymisen. Opettajasta ei tuntunut myös oikeen löytyvän paljon apua heti.

   Jos et ole kuitenkaan vaativan tason ratsastaja niin itse ehkä suosittelen kuitenkin tolkinkylän tallia! Opettajat oli kuitenkin sika mukavia, maneesi hieno ja hevoset näyttää olevan kivoja :) (ainut huono puoli on "huonot" maastot (vähän maastoja sijainnin takia) mutta Suosittelen! Vaikka ei etelävantaakaan nuono vaihtoehto ole. Siellä on paljon maastoja :)

  • Kannattaa mennä tolkinkylään! Siellä suht. Hyvä ilmapiiri, uusi talli on just rakennettu (tosin vielä se on kesken) mutta hepat asuu jo siellä. Saa käydä hoitelemassa hevosia, ei hoitajia ollenkaan joka on hyvä asia mielestäni. Jonkin verran siellä on silti tosi ärsyttävää porukkaa... Maneesi ja kenttä löytyy. Uuteen talliin on kai tulossa myös juoksevat vedet. Kivat hevoset ja suurin osa niistä on tosi hyvätapaisia ja mukavia ratsastaa. Asioihin puututaan heti jos esim huomaa että jollain hevosella ei ole kaikki okei. Suosittelen!

  • Onnen apilassa on hyvä opetus ja kilpailu mahdollisuudet hyvä talli porukka ja mukavat hevoset.

  • Onnenapila aivan huono paikka, kun yriyät vuokrata ponin tai hevosen niin tallin omista ei edes vastaa puhelimeen kun yrittää soittaa tai laittaa viestiä. En meni itse sinne. Vaikka kuinka halpa oisi. Ratsastan itse punametsässä ja olen tyytyväinen siihen.😊

   • tähän liittyen ettei onnen apilassa vastata nii mitävittua xd kyl mulle vastattii alle 2 tunnis ku vuokriksen perään viestiä laittelin


   • Onko se ratsutalli tai yksityistalli?


  • Itse oon harrastanu ratsastusta 6 vuotta ja tällä hetkellä käyn issikka tallilla nimelta fagur on ssr hyväksymä ja on tulossa maneesi ja isot tallit.

  • Tolkinkylä on hyvä paikka.Kivat hevoset,opettajat yms.Kivoja poneja ja hyvät opet.Minun mielestä ihan hyvät maastotkin.Suosittelen!!!!! ;)

  • Vähän myöhässä vastaus, heh, mutta tulee nyt kummiskin. Itse noista olen käynyt Tolkinkylän Ratsastuskoulussa ja Ratsutila Onnenapilassa. Molemmissa on paljon hyviä ja huonoja puolia, mutta itselleni Onnenapila on sopinut huomattavasti paremmin. Tolkinkylästä loppupuolella tuli jo paljon isompi paikka ja pikkutallin ilmapiiri oli jo hävinnyt. Onnenapilassa on mielestäni parempi tallihenki ja paremmat opettajat. Onnenapilassa myöskin aloin kehittymään paremmin ja nopeammin. Aloittelijoille suosittelisin kumminkin Tolkinkylää. Kannattaa kumminkin kokeilla kumpi sopii itselle paremmin.

   • Täältä myös ääni Onnenapilalle! Oikeasti maalaismaisemissa sijaitseva talli, jossa mahdollisuus vuokrata hevosia, valmentautua ja kisata. Laadukkaat hevoset ja ponit. Tolkkarissa maksaa nykyään tunti kausikortilla 38€, Onnenapilassa samalla rahalla pääsee 2-3 ratsastajan pientunnille viikottain. Normitunnit 30€. Toki bussiyhteydet menevät aika harvakseltaan, mutta pysäkki ei kuitenkaan ole kaukana tallista ja Kivistön asemalta pääsee hyvin tulemaan.


  • Ite äänestän ehdottomasti onnenapilaa!

  • Mainioita kaikki, paitsi onnen apila. Se ei ole srl:län hyväksymä, mikä on tosi huono juttu. Tietääkö kukaan muuten kuinka paljon Kilon tallilla maksaa karsinavuokra/kuukausi? Olisin laittamassa ponini sinne mutta hinnoista en tiedä.

  • Hieman myöhässä vastaus tulee! Onnenapila on kiva. Muut huonoja.

   • Siis onko onnen apilassa nykyään vessa?


   • mietintallinvaihtoo kirjoitti:

    Siis onko onnen apilassa nykyään vessa?

    Joo on!


  • EVRK on todella hyvä talli! Paljon erilaisia hevosia ja poneja, erittäin hyvä tallihenki ja opetus hyvää! Hevoset on myös todella hyvin hoidettuja. ROA taas on ihan eri luokkaa. Hevoset ja ponit voivat huonosti, talvella/syksyllä kenttä ja pihatto on aivan kamalassa kunnossa, omistaja ei vastaa viesteihin tai puhelimeen, ratsastuksen opettaja ei tule paikalle ja sillon kun tulee, niin tulee myöhässä. Halpahan se on ja kesällä siellä on mukavaa olla, kun kentällä pystyy tekemään jotain ja maastot on kivat! Ponit ja hevoset on myös ihania, mutta ei hyvin koulutettuja tai hoidettuja. Harmi, kun talli on lähellä ja halpakin olisi.

   • Ratsutila Onnenapilassa ponit eivät asu pihatossa koko aikaa:) omistaja vastaa yleensä kyllä viesteihin/puheluihin, mutta itse olen huomannut ettei monilla muilla talleilla vastata. Hevoset roassa on heB-VaB asti koulutettuja (harvoin ratsastuskoulussa on sen tasosia hevosia) tosin osa hevosista ovat siellä haastavia ja tarvitsee osaavamman ratsastajan, ”helpompia ja tasasempiakin” siellä on!


  • Eikös Onnen apilassa ole todella pieni kenttä, tyylii 3x tavallista kenttää pienempi??

   • Itse olen ratsastanut Luhtajoen ratsutilalla ja Onnenapilassa. Tosin luhtajoen hinnat on noussu sen jälkeen kun ne alotti rakentaa maneesia. Onnenapilaa en suosittele sillä kenttä on vähän kummallisen muotoinen ja tosi huonossa kunnossa varsinkin siihen aikaan kun sataa, siitä tulee ihan mutavelliä joka yltää pohkeisiin asti. Tarhat on kans ihan savisia ja siellä on vaikeaa kävellä. Tallin omistaja ei välttämättä koskaan vastaa puhelimeen. Tunnit on ihan okei ja opet vaikuttaa ihan osaavilta mut tehtävät ei vaihtunu kovin usein. Hintaluokka oli ihan okei. Hepat oli mun mielestä kivoja mutta tosi usein joku niistä oli sairaslomalla. Itse sen puolentoistavuoden aikana kun siellä ratsastin näin tallin omistajan ehkä kahdesti. Talliporukka oli muuten kiva mutta talli oli kylmä eikä siellä oikeen lämmityspelittänyt. Siellä myös kävi hirveä veto sillontällöin. Välillä tallilla ei ollut ketään tekemässä tallivuoroa eikä tallinomistaja itsekkään vaivautunut paikalle ruokkimaan hevosia joten me ratsastajat jouduttiin välillä ruokkimaam kaikki hepat ja hakemaan ne sisälle. En siis tosiaankaan suosittele onnenapilaa kenellekkään


  • En suosittele paikkaa kellekäään. Lukuisia eläinsuojeluilmoituksia tehty. Hevoset kipeitä. Ostettu jo kipeinä sinne eikä hoideta kuntoon. Tietysti jos haluaa välillä harrastaa rodeoo nii eiku tervemenoa vaan..Varusteet epäsopivia ym. Lapset ",asiakkaat" hoitaa tallia. Välillä ei kukaan ei pääse hoitamaan ja hevoset joutuu jäämään sisälle.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   31
   1690
  2. Ihmisjahti Kotkassa

   Mitä ammuskelua enkeleiden kerholla oli? Villikka ja Kasila etsinnässä?
   Kotka
   22
   832