Star Wars:Episodi I - Pimeä Uhka 3D

Veteranfan

George Lucasin luoma legendaarinen elokuvafantasia saapuu kolmiulotteisena kuoruttuksena valkokankaalle.Tämä kronologisesti saagan avausosa on 12.vuoden jälkeen saanut ehostusta saman verran kuin syksyllä julkaistu Blu-ray julkaisu,eli muutoksia ei ole siunaantunut.
Aikanaan ensi-iltanaan v.1999. Episodi I -Pimeä Uhka sai murskaaviakin arvioita,jopa faneilta.Mutta onko se niin kamala tekele edelleen vuosien jälkeen???
Ainakaan aika ei ole kuluttanut visuaalista kuvasommitelmaa mitenkään.Elokuvasta huomaa,että Lucas ohjaajana rakastaa yksityiskohtien runsautta.Asioita,joita hän ei pystynyt 80.luvun tehostetekniikalla luomaan,nähdään nyt runsaimmin kuin koskaan aiemmin alkuperäisen trilogian.

Elokuvaa onkin syytetty digitaalisesta ulkokuvasta,aivan turhaan.Tälläistä elokuvaa ei olisi tehty ilman digitekniikkaa.Pimeää Uhkaa on myös parjattu juonettomuudesta???
En tiedä mitä elokuvaa kyseiset kriitikot ovat katsoneet,mutta kyllä elokuvassa on selkeä juoni ideoineen päivineen.Tarinankerronta on tehty huolella,sujuvasti etenevä fantasiaeepos tuo uusia näkymiä Star Wars kaanooniin.Oikeastaan parasta Star Wars elokuvassa on se maailma,jonka Lucas on luonut otuksineen ,planeettoineen,aluksineen,äänitehosteineen,sekä John Williamsin henkevä musiikki luo tunnelmaa ja tuo eloa moneen kohtaukseen ja syventää monia dramaattisia jaksoja elokuvassa.Oikeastaan on pyhäinhäväistys mennä kritisoimaan moista elokuvateosta,jolle ei löydy vertailukohtaa mistään muusta teoksesta.

Elokuvasta Piemä Uhka löytyy monia viittaavia asioita,joita Lucas haluaa tuoda esiin.Esim. elokuvan loppurepliikki "Peace"(Rauhaa) kertoo George Lucasin olevan huolissaan maailmantilanteesta,ja yllättävät poliittiset elementit elokuvassa kertovat Lucasin olevan valveutunut siitä,miten sodat maailmalla yleensä syttyvät.Fantasiaelokuvan muodossa nämä maailmantilanteen ongelmat ovat varmasti elokuvaa pinnallisesti katsottuna jääneet huomiotta useimmilta kriitikoilta.

TÄHTIÄ ¤¤¤¤¤

5

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hannu solo

      Olen kyllä kriitikoiden kanssa vähän samaa mieltä tuosta digitaalisuudesta. Hahmojen liikkeiden (varsinkin ihmishahmojen)mallinnus on välillä kökön oloista ja jotkut aluksistakin vaikuttavat vähän päälleliimatuilta. Veikeän hassuja hahmojakin on otettu mukaan sinne tänne ja tuntuu että ruudussa tapahtuu kokoajan jotain pientä säksätystä siellä täällä.. vähempi olisi riittänyt. Samat jutut vaivaavat kaikkia kolmea osaa. Hyvien näyttelijöiden kyvyt on pilattu lastenelokuvamaisella dialogilla pikku läppineen sopivissa väleissä. 4,5 ja 6 osiin oli saatu aika pienillä elementeillä paljon vaikuttavampi tunnelma. Asiat vaikuttivat realistisilta vaikka oltiinkin kaukaisella galaksilla. Eipä silti, kai ne on silti nähtävä 3deenä.

    • Scheissee...

      Muistan joskus aloittaneeni lukemaan ko. kirjaa. Oli kyllä sellaista påskaa, että kirjallisuuden ystävänä lopetin alkuunsa.

      Ja noista leffoista voin sanoa, että lehmänpaska on hyvää, miljoona kärpästä ei voi olla väärässä.

      • hannu solo

        Kirjana noista ei uppois varmaan yksikään mutta leffoina nuo vanhemmat osat on ihan katsottavia. 4,5 ja kutonen on kestäneet aikaa ne on vieläkin ihan hyvännäkösiä leffoja.


      • KyleKatarn.1987
        hannu solo kirjoitti:

        Kirjana noista ei uppois varmaan yksikään mutta leffoina nuo vanhemmat osat on ihan katsottavia. 4,5 ja kutonen on kestäneet aikaa ne on vieläkin ihan hyvännäkösiä leffoja.

        Itse asiassa osat 1-3 ovat kirjoina huomattavasti parempia. Ne selittävät aika perinpohjaisesti mitä Star Wars-galaksissa tapahtuu ja miksi, ja myös mitä henkilöt ajattelevat ja miksi he tekevät kuten tekevät. Esimerkiksi miksi Anakin kääntyy Pimeälle Puolelle: tapahtuma joka oli elokuvassa toteutettu erittäin heppoisesti, mutta kirja taasen tuo siihen tarvittavaa pohjustusta ja syvyyttä. Jos kirjoja olisi käytetty elokuvien mallina Lucasin ontuvien käsikirjoitusten sijaan, olisimme saattaneet nähdä hyvin (hyvällä tavalla) erilaiset versiot episodeista I, II & III.

        Ps. Kökkö ja puuduttava dialogi yhdistettynä emotionaalisesti tukahdutettuun ilmaisuun on juurikin noiden uusien elokuvien pahimpia ellei pahin ongelma, ja saa kokeneetkin näyttelijät vaikuttamaan toistaitoisilta puunaamoilta. Tällä tavalla heitettiin hukkaan anteeksiantamaton määrä kykyä ja lahjakkuutta.


    • urracisst

      Paskin Star Wars Episodi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe