Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Bulimia ja alkoholismi

liikanuoritähän

Olen 17 vuotias tyttö, kärsinyt bulimiaa 12 vuotiaasta ja alkoholin käyttö lähti käsistä 14 vuotiaana ja kolme vuotta siis näitä molempia yhdessä. Joskus lääkäri sanoi että näillä oireilla luultavasti on yhteys. Nyt haluaisin molemmista eroon, aloittaa normaalin ikäiseni elämän, mutta jotenkin se vaan tuntuu mahdottomalta. Olen ollut näistä ongelmista useampaan kertaan sairaalassa, mutta jotenkaan se ei ole tuntunut auttavan..

Kenelläkään samanlaista ongelmaa? Ja miten siitä olette päässeet ohitse?

2

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • efjuu
    • Toipuja

      Itse sairastin bulimiaa noin kaksi vuotta. Päivittäistä ahmimista ja oksentamista. Bulimiaan sairastuin vuonna 2009. Alkoholi tuli kuvioihin kun täytin 18. >Aloitin juomaan pieniä määriä, koska se helpotti ja rentoutti. Join ehkä yhden siiderin parina iltana viikossa ja yhdet kännit per viikko. Parikymppisenä join pahimpina aikoina 40 annosta alkoholia viikossa. Tätä jatkui aika pitkään ja nyt olen saanut määriä vähennettyä, mutta välillä annoksia kuluu reilusti yli kohtuukäytön rajan (16 annosta.)

      Hampaat ovat päällisin puolin kunnossa mutta kalustossa tuntuu jatkuvasti vihlovaa kipua ja toffeen tms syöminen on mahdotonta. Sattuu niin että tekee mieli huutaa. En tiedä mistä johtuu mutta minulla on kännien jälkeen (10-15 annosta) vatsakipuja, pientä närästystä ja heikko olo muutaman päivän. Toipuminen kännistä on pitkittynyt paljon. Lisäksi alavatsassani on kipuja ja suoli ei taida olla ihan kunnossa. Myös virtsan pidättäminen ja virtsan karkailu ovat olleen kuvioissa. Bulimia on niin vakava sairaus ja siihen liittyy paljon muuta, kuten läheisriippuvuutta ja persoonallisuushäiriöitä. Olen voiton puolella bulimian suhteen ja siihen on auttanut terapia ja oma tahto: Haluanko kärsiä kovista hammassäryistä ja tippuvista hampaista ja muista vaivoista.. häpeästä ja salailusta. Päätin, että en. Alkoholin suhteen en tiedä mitä teen, mutta pyrin vähentämään annoksia pikkuhiljaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe