HYVÄ VELI VERKOSTO

hyvä tulee!

Suomessa pahin korruption esiintymä on ns. hyvä veli järjestö. Pyhäjärvelläkin tämä on rehottanut jo vuosikymmeniä. Tähän kuuluvat tunnetaan kylläkin tarkkaan, vaikka sitä ei moni myönnä. Onneksi tätä verkostoa on nyt alettu penkomaan todella pohjamutia myöten...

30

1025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvä veli seni

      Vuosi kymmeniä hyvä veli verkosto on pilannut koti maamme koti vedet pohja mutia myöten. Pyhä järvi on vain viimeisin näistä kirjoitus taidottomien pitkä kyntisten laidun paikoista.

    • Yhdys sana

      Olipas näsä viisasta.

      • nenästä vetäs

        Nyt se rehottaa vielä selvemmin, siinä näyttää olevan mukana vielä hyvät sisar järjestö, uskaltaako kukaan enää olla erimieltä kuin he, heilläkun on omat laitkin mitä kuuliaisten pyhäjärvisten on noudatettava.


    • Hyvä Veli

      Lainaus Helsingin Sanomista 17.2.2012. Heli Suominen HS.

      "Transparency Suomi: Hyvä veli -verkostot pulma
      Yhdistys: Pykäliin tuijottamisen asemesta pitäisi keskittyä moraalin kehittämiseen

      Suomelle tyypillisiä korruption muotoja ova hyvä veli -verkostot, poliitikkojen ja virkamiesten liialliset sidonnaisuudet elinkeinoelämään sekä huonon hallinnon erilaiset piirteet. Näin arvioi Transparency Suomi -yhdistyksen toteuttama NIS-tutkimus, joka julkaistiin torstaina. Tutkimuksessa analysoitiin, kuinka hyvin tai huonosti suomalainen yhteiskunta torjuu tai mahdollistaa korruptiota.

      Epämuodollisissa hyvä veli -verkostoissa palveluksia ei makseta rahalla, vaan esimerkiksi vaihdetaan luottamustoimia, tietoja tai etuja. "Erilaiset järjestelyt voivat olla moraalisesti arveluttavia, vaikka pykälät menevätkin oikein", kuvasi tutkimusryhmän vetäjä Ari Salminen raportin julkaisutilaisuudessa. Suomalaisessa korruptiokeskustelussa keskitytään raportin mukaan lakeihin. "Minusta ratkaisu ei ole juridiikan lisäys, vaan yleisen moraalikäsityksen kehitys", Salminen sanoi. Sihen tarvitaan hänestä lisää tutkimusta, valistusta ja yhteiskunnallista keskustelua.

      Tilaisuudessa puitiin mös uutisiin noussutta Finnairin toimitusjohtajaa Mika Vehviläistä, joka myi työeläkeyhtiö Ilmariselle asuntonsa ja jäi siihen asumaan vuokralaisena, jonka vuokran maksaa Finnair. Finnair on Ilmarisen suuri asiakas ja Ilmarisella on merkittävä Finnair-omistus. "Lehtitietojen perusteella tämä vaikuttaa jonkinlaiselta hyvä veli -verkostolta", Salminen arvioi. Hän muistutti, että korruptio on laaja yleistermi. "Toisessa päässä ovat törkeät lahjukset tai mafia. Toisessa ääripäässä on huono johtaminen, huono hallinto ja välinpitämättömyys".

      Yleisarvio Suomesta on raportissa hyvä. Heikkouksia on etenkin puolueiden rahoituksen valvomisessa, vaikka sääntely on vaalirahakohun seurauksena parantunut. Kansalaisyhteiskunnan vähäinen aktiivisuus nähdään heikkoutena. Suomalaiset ovat pitäneet Suomea hyvin vähän korruptoituneena maana ja tarvetta oma-aloitteisuuteen ei ole nähty, raportti päättelee"

      "Huono johtaminen, huono hallinto ja välinpitämättömyys". Tähän kun yhdistää hyvä veli -verkoston, seurauksena on että pääsee tapahtumaan asioita, joita kukaan ei valvo ja joiden moraalin kanssa on vähän niin ja näin. Sattumalta esimerkkitapauksena on Finnair ja sen toimitusjohtajan asuntokaupat. Mitenkäs muuten paikallisesti on touhuiltu, löytyykö täältä vastaavia esimerkkejä hyvä veli -verkoston touhuista, joita on noussut päivänvaloon?

    • verkonpurkaja

      Paljon löytyy, mutta eivät kestä päivänvaloa. Itsekin olin tähän verkostoon sotkeutunut, mutta rimpuilin siitä irti. Helppoa se ei ollut, kun tuli kaiken näköisiä uhkailuja ja kiristystä, mutta helpotti kun siitä viimein eroon pääsin.
      .

      • tajuaaa pölj

        Älä verkonpurkaja höpise pas .. olet vaan yksi katkeroitunut yrittäjä joka ei ole saanut tarpeeksi tukiaisia


      • sanoogerg
        tajuaaa pölj kirjoitti:

        Älä verkonpurkaja höpise pas .. olet vaan yksi katkeroitunut yrittäjä joka ei ole saanut tarpeeksi tukiaisia

        hyvä on parempi kuin paha


      • saletti.
        sanoogerg kirjoitti:

        hyvä on parempi kuin paha

        Hyväsiskojärjestelmä on kaiken pahan alku ja juuri.


    • hyvä sisaret

      Meillä on hyvä sisar verkosto. Eikö olekin?

      • Anonyymi

        Seinäjoen kotihoidossa


    • tässä yksi esimerkki

      Esimerkkinä Hyvä-veli verkotosta Pyhäjärvellä on:

      Myytiin 500 hehtaaria kaupungin omistamia metsiä pohjineen, ilman tarjouskierrosta.Pilkkahintaan.

      Se tapahtui pari vaalikautta sitten . Metsät myi PL uskottelemalla valtuustolle, että ostaja tuo tänne alihankintatyöpaikkoja.

      Mikssä ne ovat.

    • babbarosse€

      Voiko nämä rinnastaa näihin liivijengeihin,näiltä puuttuvat vain aseet eli pamput,kettingit,aseet(sahatut).

      • rauta-aikainen

        eikös eilen niitä katkaistu haulikkomiehijä pyhäjärvellä ollut liikenteessä lienee olleet joitakin muita kuin hyväveljiä, oliko ne olleet vaatimassa niitä velkoja takaisin mitä hyvät veljet on velkaa, pyhäjärvelle


    • kuka muistaa

      Mikäs se semmonen Hyvä-veli järjestö oli,
      kun
      tikanmäki osti kaupungin hallin varmaankin sopivaan hintaan
      ja myi
      sen kaupungille takaisin-- oliko se hyvä-veli hintaan?

      Muistelen kuulleeni tällaisen Hyvä-veli kaupan.

      • pahaveli

        Eipä siitä hallikaupasta tainnut olla kenellekään hyötyä, ja mehtiä myytiin siksi kun tarvittiin rahaa, noissa asioissa ei hyvä veli järjestöllä ollut kyllä mitään tekemistä, mistähän nämä jutut oikein keksitään


    • oi aika viekas

      hyvä veli verkostolla on karjalan kunnailla vieraalla maalla kaukana tupa tuhdeista tukeista.
      siellä kera kunnon kuoman kaatokännissä kuljetaan, tuliluikun suojassa suita suikataan, sovitellaan silmin suimein veljen jutut juonilleen.

    • sisko ja sen veli

      Kyselkääpä niiltä ajoilta ja niiltä ihmisiltä, jotka silloin elivät ja olivat voimissaan.
      Nämä eivät ole keksintöjä vaan tapahtumia 30 vuoden ajalla ja lähempänäkin, ehkäpä n. 10-15 vuoden ajalta. Herätelkää muistinystyröitä, niin muistatte .
      Vanhat kertovat nuoremmilleen. Sieltä se tieto tulee .

      Tuosta mehtien myynnistä (huom! pohjineen) en tule ikinä hyväksymään, eikä meidän sukupolvi.
      On eri asia myydä metsää, mutta myydä metsä pohjineen.. ja pilkkahinnalla, ilman tarjouskierrosta. Sekin vielä. Pitäiksiköhän kaivaa esiin jostakin arkistojen uumenista tuokin tieto, että tuliksi todeksi-- luuksi ja lihaksi... myös teille asioiden piilottelijat.

      • pahaveli

        Mitäpä väliä sillä on hyväksytkö mehtien myynnin pohjineen tuskin sitä sulta kukaan kyselee, ei kai se millään pilkkahinnalla ole mennyt, voihan sitä tehdä tarjouksen metsäpalstan ostamisesta kuka tahansa, omistaja päättää myykö vai ei, valtuusto on silloin päättänyt myydä, suotta nariset kuin pahanen poikanen. Löytyyhän ne kaikki pöytäkirjat ja kauppakirjat kaupungin arkistosta.


    • metsän tuotto

      Kyllä harmittaa , näin kaupunkilaisena, että yhteistä maaomaisuutta kenkättiin.
      Sano pappakin aikoinaan, ettei saa koskaan hävittää sellaista omaisuutta, joka tuottaa. Metsähän on juuri sellaista.

    • viisautta janoava

      Tulikohan pyydettyä julkisen tarjouskilpailun kautta ,oliko tekninen ,vai vetelikö hallitus asiaa . Kukahan oli hall.puhjoht. kertokaa kuka tietää!

    • voipi tarkistaa

      Muistelen, että tekninen olisi halunnut pyytää tarjoukset, eli kilpailuttaa.
      Mutta se tais olla niin, että hallitus käytti otto-oikeutta, eikä päästänyt kilpailutukseen.
      Olikohan puheenjohtajana hallituksessa silloin Pa Le

      • tinasolttu

        ei taida pitää väittämäsi paikkaansa, ei maat ollut myynnissä vaan joku teki tarjouksen ja valtuusto hyväksyi sen, teollisuushallien myynneissä ja tekemisissä on kyllä moitittavaa niistä voi saada tietoa Pyhäjärven kehitys Oy hallituksen pöytäkirjoista myynit ei ollut yksimielisiä, vaan lieneekö pöytäkirjat salaisia ???


    • hyvä veliseni

      Olen edelleenkin sitä mieltä, että asia oli teknisessä lautakunnassa valmisteltavana, sillä tämä yritys oli tehnyt tarjouksen.
      Ja tekninen oli käsitellyt asiaa ja sieltä oli tehty päätös, että kilpailutetaan, mutta PL otti hallitukseen, eikä antanut kilpailutusta tehdä vaan runni päätöksen hallituksen esityksenä valtuustolle. Ja näin tarjouskierros jäi tekemättä ja kaupunki möi 500 hehtaaria metsää pohjineen pilkkahinnalla siinä uskossa, että yrittäjä tuo tänne alihankintatyöpaikkoja., mikä oli PL:n peruste kauppaan.

      • hyvä siskos

        Ei pidä paikkaansa


    • Anonyymi

      Suomessa ei ole koskaan edes ollut laillista esivaltaa,hyväveli verkosto on vain toiminut valtion suojatyöpaikkalaistenkin kesken,ystävällisin terveisin Israelin Pyhältä

    • Anonyymi

      POHDE on kyllä hyvä esimerkki siitä

    • Anonyymi

      Nyt kansa sorronyöstä nouskaa ..............

      • Anonyymi

        Huom Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä tarkioittaa varmaan sitä että ketjussa keskustellaan sivistyneesti eikä solvata toisia keskustelukumppaneita.


    • Anonyymi

      Jumalan terve!
      Miten pyörii paikkakunnan Hyvä Uskonveli -järjestö?
      Jumalan rauhaa.

    • Anonyymi

      Onko heillä kaikilla tuuheet pulisongit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4176
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2179
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1684
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1497
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1458
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1380
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1258
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1174
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe