Hassua

mumsmumsyök

miten tänä päivänä diagnosoidaankin monelle lapselle ADHD... ja lääkkeitä rauhoittamaan lapsi kun ei vanhemmat jaksa? Mä antaisin diagnoosin vanhemmista: lyhythermoinen mieli.
Jos lapsi vähänkin on vilkas,metelöivä, lujatahtoinen ja muuten persoonallinen,kiikutetaan lapsi lekurille joka toteaa lapsen olevan keskittymishäiriönen ja ylivilkas ja iskee putelin pöytään josta saadaan "apu" eli turrutetaan lapsi.
En sano etteikö ns.oikeitakin tapauksia ole mutta eikö teistä ole aika kummallista miten tänä päivänä on niin yleistä esim juuri ADHD??? Sori vaan että sanon mutta luulen että ihmiset eivät nykyaikana kestä enää ns.vilkkaita lapsia koska heidän kasvattamisensa vaatii niin paljon töitä että on helpompi antaa diagnoosi käyttäytymisestä ja lääke häiriöön...

7

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seiskaäiti

      Minäkin olin aikoinani valmisa tuohon diagnoosiin, mutta onneksi oli vanha viisas ylilääkäri keskussairaalassa ja kieltäytyi.Tarkemmissa tutkimuksissa löytyi epilepsia ja dyspraktia. Oikeanlaisella kuntoutuksella ja tiedolla on päästy pitkälle. Poika kävi normaalin koulun, tukiopetuksen ja vanhempien tukemana, valmistui ammattiin lähihoitajaksi, kävi armeijan ja kotiutui alikersanttina. Nyt suuntaa kohti sairaanhoitajan opintoja. Olen ikuisesti kiitollinen tuolle lääkärille, joka kielsi liian helpon diagnoosin ja ohjasi uusiin tutkimuksiin. Lapsena teetti paljon töitä, mutta yläasteella alkoi jo helpottamaan. Vanhemmille pitäisi saada apua ja tukea ilman syyttelyitä ja helpommalla,jotta lasten vaikeuksiin osattaisiin puuttua ajoissa ja oikella asenteella.

    • Erityisäiti

      Meillä jaksetaan kotona kyllä hienosti ilman mitään meidän perheen arjesta poikkeavaa. Mutta kun opettaja väsy ja pmpotti tutkimuksiin, niin saatiin meidän mielestä eloisan persoonallisen pojalle käytökselle nimi. Jos opettaja nyt sitten jaksaisi. Tai sitten kuitenkin palaa loppuun ja huomataankin, että opettajaa on terapoitu lapsen kustannuksella ja vanhempienj syyttelyllä. Emme me vanhemmat diagnoosilla mitään tee.

    • rakas vilkas

      Tässä taas kirjoitti yksi asiasta täysin tietämätön. Voisitko ystävällisesti säästää tyhjät ajatuksesi ihan itsellesi, tai lukea pari kirjaa asiaan liittyen!
      Ensinnäkin ADHD diagnoosin saanut ei ole todellakaan vain lujatahtoinen ja persoonallinen lapsi/aikuinen, vaan ihan oikeasti neuropsykologisesti poikkeava. Tämä taas tutkitaan asiantuntijoiden tekemillä tutkimuksilla ja vasta pitkän harkinnan ja toimitaterapian tms. tukena lääkettä määrätään tarvittaessa. Ei todellakaan vain vanhempien pyynnöstä.
      Luuletko ihan tosiaan että vanhemmat mielellään lääkitsevät lapsiaan vain päästäkseen helpommalla?! Sitä paitsi lapsi joka käyttää lääkitystä saa sitä lähinnä koulussa selviytymistä ja hyvän itsetunnon kehittymistä varten, ei vanhempia varten. Lääkkeen vaikutusaikakin rajoittuu lähinnä koulupäivään!
      Useimmiten huoli lapsen erilaisuudesta tulee ensimmäiseksi ilmi esim. päiväkodista. Vanhemmat voivat olla ihan sinut haastavan lapsensa kanssa, mutta päiväkodin ja koulun vaatimukset ovatkin sitten ihan eri luokkaa. Puuttuisit mieluummin siihen,miten ajattelemattomia heittoja tuntemattomat aikuiset ihmiset heittää näille erityislasten vanhemmille esim. julkisilla paikoilla, tai siihen miten näitä lapsia haukutaan, kiusataan ja jätetään pois porukasta ikätovereiden toimesta!
      Ei ole suomen kansa tähän vielä riittävän suvaitsevaista. Mutta ei se mitään, haukkukaa mieluummin vanhempia...

      • miiilleenium

        Suosittelen katsomaan Louis Therouxin pätkän "Lääkityt lapset" (Medicated children) Voi myös pohtia lääketeollisuutta jonki aikaa....OIreita ja sairauksia tulee olla koska ilman niitä ei lääketeollisuus pysyis pystyssä.. On paljon mitä ei julkisuuteen kerrota ja siksi en ihan sokeasti luottaisi aina lääkäreihin....


    • Olin joskus Axoni ry:n kokouksessa täällä Pohjois-Karjalassa ja kuulin siellä että eräs lepsi oli saanu seuraavanlaisen diagnoosin: ADHD/ADD.

    • wwwqqq

      Niin ja mitä ihmeellistä tuossa ADHD/ADD-diagnoosissa sitten on?

    • ....................

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2786
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      94
      2086
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe