Pieni talo pariskunnalle

mitä laitetaan?

Tällä palstalla puhutaan monesti n. 100-150 neliöisten omakotitalojen rakentamisen hinnoista, mutta mitähän mahtaa maksaa pienen omakotitalon rakentaminen? Eli siis noin 70 neliön pieni talo sekä autokatos/varasto? Nykyinen asunto on 66 neliötä sekä autokatos ja parin neliön ulkovarasto ja emme oikeasti tarvitse enempää tilaa. Talotehtailla on aika vähän tarjolla pieniä taloja, joten hintojen hahmottaminenkin on aika vaikeaa.

Sisustus olisi peruskauraa (parkettia, laattaa), lämmitysvaihtoehtona ehkä vesikiertoinen lattialämmitys sekä takka.

Todennäköisesti pitäisi ehkä teettää valmiiksi asti, koska pieniä remppajuttuja lukuunottamatta kokemus rakentamisesta on olematonta. Sijanti olisi Oulun lääni.

26

9415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä noita on

      n. 80 m2 lähtee muuttovalmiit talomallistot liikkeelle, lähes joka valmistalotoimittajalla löytyy siihen siihen kokoluokkaan malli tai pari.
      Että ei kun surffailemaan heidän sivuillaan, eiköhän sieltä sopiva löydy.

      Hinnat lähtee halvimmillaan Älvsbyn 106 tuhannesta, monella muulla on n. 125-140 tuhatta välillä.
      Siihen päälle tontti, liittymät, autotalli, autokatos, maanrakennustyöt. Älvsbyllä selviätte varmasti 130-150 tuhanteen, muilla 170-200 tuhanteen.
      Hyvinhän tuo siis onnistuu.

      Jos haluatte tosiaan vielä pienemmän, niin sitten kesämökkimallistoista tai omilla piirustuksilla.

    • Mitä pienempi rtalo, sen korkeampi neliöhinta. Kuvauksen perusteella veikkaisin, että valmiiksi teettäminen maksaa 180.000 - silloin kun teetetään homma jollain talofirmalla. Omajohtoisesti toteutettuna (hankinnat suoraan ja työsuhteiset työntekijät) voisi päästä alle 150.000.

      • Kastellin työntekijä

        Ei, Rauno, ihan pidä paikkansa. Jos talopaketin hinta (80 m2) muuttovalmiina on n. 110.000 € toim.kulut niin ei 180.000 € saa koko hankkeeseen kulumaan mitenkään.


      • Anonyymi
        Kastellin työntekijä kirjoitti:

        Ei, Rauno, ihan pidä paikkansa. Jos talopaketin hinta (80 m2) muuttovalmiina on n. 110.000 € toim.kulut niin ei 180.000 € saa koko hankkeeseen kulumaan mitenkään.

        Mistä löytyy järkevältä paikalta tontti johon kannattaa rakentaa alle 80m2... saatikka saa siihen rakennusluvan?


    • mitä laitetaan

      Onpahan kallista näköjään. Se siitä unelmasta sitten, ei näillä palkoilla ole mitään saumaa. :(

      • laitetaanko pakettii

        no ei kannata masentua, ei se nyt ihan NOIN kallista ole kun on annettu ymmärtää. kallista se kyllä on, mutta 95 neliötä suurelementtinä ilman autotallia / katosta / pihat laittamatta, onnistuu alle 130.000 € oulun läänissä. tosin on kyllä itse tehty sähköistä lähtien kaikki, joka on mahdollista kun on luvat itsellä.

        tuo alle 130.000 € sisältää :

        - rakennuslupa
        - vastaava mestari
        - sähkölämmitys kaapeleilla.
        - liittymät (sähkö / vesi / viemäri)
        - sokkeli
        - maa ainekset
        - salaoja ja sadevesi kaivot putket asennettuna
        - konetyöt
        - talopaketti vesikatto asennuksella
        - vesi ja viemäri työt (iv-työt eristyksineen omaa työtä)
        - varaava takka pystytettynä piippu (asennus itse)
        - keittiö ja muut kiintokalusteet (asennus itse)
        - kodinkoneet
        - iv- kone lämminvesivaraaja
        - väliovet
        - lattiat laatalla ( n. 58 neliötä, osa laatoitettu itse)
        - puusauna (tervaleppää kuituvalot)
        - yleisesti ottaen materiaaleissa ei ole tarvinnut nuukailla
        -sekä_NOIN_10.000 muuta pienempää menoerää

        tuo alle 130.000 € vaatii kyllä itse tehtynä _ AIVAN S__TANASTI !!! #* _ työtunteja
        mutta aina kun väsyttää ja vituttaa niin riittää, kun katsoo lompakkoon ja laskupinoon ja miettii mitä tämäkin homma maksaisi muilla teettettynä, niin kummasti ei enään vitutakkaan niin paljon.


    • katos tota
    • Kastellin työntekijä

      Kastellilta löytyy 80 neliöinen edullinen malli (109.660 € toim.kulut) ja oletteko katsoneet meidän "NettiEconomyn". 89 huoneistoneliötä. Ouluun muuttovalmiina 116.480 € toimituskulut. Tuohon päälle tietysti mm. tonttikulut ja maatyöt sekä pihatyöt. "Nettitaloon" saa mukavan etupaketinkin kaupan päälle. Tuohon hintaan sisältyy mm. Puustellin kalusteet ja lattialämmitys koko talossa.
      http://www.kastelli.fi/Talot/Economy/Economy-89-Nettitalo/

      • Yllättynyt tästäki

        Onko Kastellikin nyt (Finndomon, Pyhännän jne tapaan) jo niin pahoissa vaikeuksissa, että pitää hakea ilmaista mainostilaa suoli24:sen keskusteluissa.
        Minulle tämä on ainakin merkki siitä, että Kastellia on syytä välttää.


      • Juu Niin...
        Yllättynyt tästäki kirjoitti:

        Onko Kastellikin nyt (Finndomon, Pyhännän jne tapaan) jo niin pahoissa vaikeuksissa, että pitää hakea ilmaista mainostilaa suoli24:sen keskusteluissa.
        Minulle tämä on ainakin merkki siitä, että Kastellia on syytä välttää.

        Eikä niiden taloihin tarvita näemmä edes sähköliittymää, puhumattakaan vedestä ja viemäristä.


    • Kauko Rannas

      Asiasta toiseen, eikö 70 neliötä ole okt:ksi surkean, lähes mahdottoman pieni. Kerrostalokolmiossa tuo olisi okei, mutta pientalossa kuluu neliöitä esim tuulikaappi/eteistiloihin, tekniseen tilaan yms. Lisäksi yleensä kaappitilaa ja sellaista tarvitaan yleensä enemmän koska okt:n ylläpitämiseen tarvitaan tavaroita eri tavalla. Osakehuoneistoihin kuuluu yleensä vielä häkki ja urheiluvälinevarasto tms.

      80 m2 pitäisin ihan miniminä.

      • sivullinen_

        Pieni on tietenkin omakotitaloksi. Suurta osaa tavaroita voi kuitenkin säilyttää pihalla katoksessa tai kevytrakenteisessa vajassa. Nekin tietysti maksaa jotain muttei maltaita kuitenkaan. Osakehuoneiston häkki on usein vain reilu neliön luokkaa joten ei sinne ihmeitä mahdu. Urheiluvälinevarasto tarkoittaa ainakin meidän talohtiössä että noin 1/4 asukkaiden polkupyöristä mahtuu sinne. Mutta varmaan tuo 80 on ihan hyvä minimi koska muutama lisäneliö huonetilaa ei tuo valtavasti lisää kustannuksia. Itse rakentaisin niin että taloa olisi helppo laajentaa myöhemmin.


      • ahdistava kolhoosi

        Siinä on vaan se, että budjetti karkaa ulottumattomiin, kun neliöitä lisätään. Isäntä tuossa väittää, että tuollainen 80 neliöisen talon rakennuttaminen tulee maksamaan sen 200 000 eur, niin kyllä saa haaveet omasta talosta unohtaa. Vanhaa taloa meille ei kuulemma osteta.

        Minä en tarvitsisi kuin vaikka sen mummon mökin...


    • ML

      Kastellia kauppaava ei taida nyt oikein ymmärtää että hänen "muuttovalmis" talopakettinsa ei kata kuin vasta arviolta 70% hankkeen kokonaiskustannuksista. Joten jos "muuttovalmis" maksaa n. 110000e niin lopullinen kustannusarvio varasto -ja autokatostiloineen voisi lähtökohtaisesti olla luokkaa 110000 / 0,7= 160000 e. Tarkempi hintataso tosin selviää kilpailuttamalla ja laskemalla.

    • wkjelell

      Kyllähän kastellin kauppaaja kertoi mitä kuluja ei hintaan tietenkään sisälly. Kastellin työntekijät lienenevät ihan tavallisia tallaajia jotka kenties haaveilevat itsekin omakotitalosta. En usko että tässä tapauksessa olisi kyse sen kummemmasta epätoivosta vaan yksittäisen työntekijän osallistumisesta keskusteluun. Tottahan jokainen toivoo että omat duunit säilyy ensisijaisesti.

      • Kastellin työntekijä

        Näin juuri. Ei sen kummempia myynnillisiä intohimoja ole taustalla. Ihan vaan halusin infota tuostakin vaihtoehdosta kun satun talomalllien kanssa touhuamaan työkseni. Kustannuspuolesta on jo monelle kuva syntynytkin asiallisten rakentajien kertomana tälläkin palstalla. ML sanoo että 30% pitäisi vielä lisätä kuluja muuttovalmiin päälle niin se kuulostaa jo aika reilulta kuulemani perusteella.

        Muuten! Muistakaahan rakentajat laittaa lupapaperit vetämään ennen 1.7. ennen kuin uudet rakentamismääräykset astuvat voimaan. Sen jälkeen lämmöntuotolle tulee lisää vaatimuksia. Riittääkö enää pelkkä suora sähkölämmitys... Lisäkustannuksia rakentajille.


    • pienitalopreerialla
    • 338lm

      Mistäspäin tämä Kastellin myyjä on kun just paremman puoliskon kanssa katseltiin tuota Economy 89 mallia ja yhtenävaihtoehtona juuri tuo malli (autokatos tai talli päätyyn) mutta muutamia muutoksia tietysti tulee mieleen joten myyjän kanssa pitäisi jutustella paremminkin. Rakennuspaikka Turku-Helsinki väliin.

    • ievaa

      Omakotitalon rakentamisessa on aina kuluja jotka on suht vakiot oli talo minkä kokoinen tahansa eli tontti sen perustaminen, liittymät, luvat ym.
      Meillä helpolle vuokratontille on budjetoitu 15t liittymiin ja 15t maatöihin. Valvoja maksaa n3t ja luvat ja muut paperihommat 3t. Pihatöihin saa sitten menemään vaikka ja mitä mutta jokunen tonni varmasti. Siihen sitten se rakennus/rakennukset päälle. Että vähintään 40t saa varata talopaketin päälle, puhumattakaan sitten että ostat tontin ja joudut sitä vielä paaluttamaan niin helposti tulee lisää hintaa. Mutta en toki ole ammattilainen, omista kokemuksista tälläisen johtopäätöksen olen vetänyt.

      • ievaa

        Ja Oulussa siis rakennetaan.


    • Minä ite

      Meillä tuli alta 1000 e neliö.. On omaa maata ja hirret omasta metsästä, Ja on täys puutalo pihaa enskesänä laittamaan kuhan lumi häviää

    • Oikea rakentaja

      Tuollaiset 1000eur/m2 hinnat saa pyyhkiä takapuolta. Ei tee kuin pimeistä värkeistä ja pimeällä työvoimalla.
      Realismia on noin 2000eur/m2. Siihen päälle tontti liittymät. Suunnilleen siis sanoisin, että 70m2 talo maksaa 120-140TE ja autokatos/varasto 20TE. Tähän päälle sitten liittymät ja tontti. Tuohon hintaankin pitää kuitenkin hieman kysellä ja asiat oltava etukäteen sovittuna hyvissä ajoissa. Olen ammattirakentaja ja viimeisin projekti maksoi hieman yli 300TE. Toki puhutaan 160m2 talosta ja lämmin talli etc. Ota kuitenkin huomioon, että ostan jatkuvasti tavaraa ja saan tekijät sopivasti. Nämä hinnat kuitenkin maksettu alv23% jne.

      • Anonyymi

        Nyt puhut ja kerrot oikeaa asiaa! Noin se menee kustannuksien kanssa.
        2 talao olen rakennuttanut. Toisessa asun ja toinen meni myyntiin, ku erottiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt puhut ja kerrot oikeaa asiaa! Noin se menee kustannuksien kanssa.
        2 talao olen rakennuttanut. Toisessa asun ja toinen meni myyntiin, ku erottiin.

        Aivan. Realistinen neliöhinta rakentamiselle pääkaupunkiseudulla on 3700 €/m2 ja pienelle talolle enemmän, koska lupakustannukset jaetaan pienemmälle neliömäärälle. Muualle Suomeen rakentaa jopa 40 % halvemmalla. Talolla vaan ei sitten ole muuta kuin käyttöarvo.

        Pientä taloa ei kannata arvoalueelle rakentaa, koska asuntojen lukumäärä on kaavoissa tietty ja tehokkuusluku pakottaa rakentamaan kalliin tontin tappiin.

        Talopakettien hinnat pitää pääsääntöisesti kertoa kolmella ennen kuin talon todellinen hinta selviää.

        Jos tekee kaiken itse, niin kivitalo lähtee hintaan 1500 €/m2. Tiedän, koska olen itselleni tehnyt. Jos yrittää halvempaa joka varastaa tarvikkeet tai tinkii laadussa.


    • Tiedoksiantaja

      Kerrostalossa ahdistaa, toisaalta noinkin pieni talo maksaa liikaa. Toisaalta olen elämäni aikana maksanut vuokraa lähemmäs 100.000 euroa.

      On se vaikeeta :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe