Nuoren peliriippuvuus

-äitipuoli-

Hei,

tarvitsen apua perheessämme asuvien varhaisteinien peliriippuvuuteen. Isä on asiasta yhtä huolissaan mutta ei löydetä keinoja. Pleikkapelien sekä nettipelien pelaaminen on ongelma. Käytössä on peliajat ja peliaikaa saa liikkumalla. Ei auta, pelaaminen on ongelma, kun mikään muu ei kiinnosta. Ei siis mikään vaikka on annettu mahdollisuus harrastaa, kannustetaan kavereille yms. Kaikki puhuminen liittyy peleihin ja, jos ei saa pelata ei tehdä mitään muutakaan.

Tilanne riistäytyi käsistä näin.. kännykässä oleva datapaketti oli mennyt umpeen mutta jatkoi pelaamista vaikka tiesi, että monen sadan euron lasku on tulossa. Ei vaan välittänyt, kun pelit on vieneet mennessään. Ei kertonut tietenkään vaan pelasi ja meille asia valkeni laskun tullen. Toinen lapsista ei tietenkään kertonut, kun pelasi itsekkin, kun omasta kännykästä netti oli pois otettu. Toiseen vanhemmat luottivat mutta vikaan meni.

Mitä tälläisten peliriippuvaisten lasten/nuorten kanssa kannattaa tehdä?

4

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heidii8

      Otetaan pelit pois! Miten nämä nykyajan vanhemmat eivät osaa pitää kuria ollenkaan? Voidaan sopia peliaika jota myös katsotaan että noudatetaan ja jos ei noudateta niin ei esim. viikkoon pelata.

      Jos eivät tee mitään muuta (esim. opiskele) kun eivät saa pelata niin sitten vaan lisää viikko pelitöntä aikaa. Tai jos muuten vaan eivät viitsi kuin löhöillä niin samapa se, eiköhän jossain vaiheessa tule niin tylsää että alkaa muukin tekeminen kiinnostaa.

      Ja kännykästä kaikki datapaketit kokonaan pois!

    • -äitipuoli-

      Kuten varmaan näet, en ole se vanhempi vaan puolivanhempi. Oman lapsen kohdalla ei ole ongelmaa, koska nämä asiat on tehty selväksi jo aikoja sitten. Ja osaan pitää kuria. Ei toimi esimerkkinäkään näille muille. Lapset eivät vaan innostu yhtään mistään, jos on pelit pois. Vaikka olis kaksi kuukautta pois.

      Ja tottakait se paketti on nyt pois ja tottakai ne pelikoneetkin on pois. Etkö tajunnut kysymystäni; Mitä tälläisten peliriippuvaisten lasten/nuorten kanssa kannattaa tehdä asian suhteen? Kysyn tätä asiantuntijoilta.... en kaipaa muita vastauksia.

    • Hei nimim. äitipuoli,
      kiitos vietistäsi. Yhä useampi kasvattaja on huolissaan lasten ja nuorten pelaamisesta. On hienoa, että olet tarttunut asiaan aktiivisesti . Olette myös kasvattajina toimineet hienosti asettaessanne rajat pelaamiseen käytettävälle ajalle ja pyrkineet kannustamaan lapsia myös muiden harrastusten pariin. Pelaaminen on huono ainoa harrastus. Olisiko vielä mahdollista kartoittaa yhdessä nuorten kanssa muita harrastuksia?
      Joskus nuoret pakenevat huoliaan tai ongelmiaan muilla elämänalueilla pelaamiseen, jolloin pelaaminen tarjoaa pakopaikan arjen huolista. Voisiko voimakkaan kiinnostuksen taustalla olla jotakin tällaista? Kokonaistilannetta voi selvittää nuoren kanssa keskustelemalla ja tarvittaessa olemalla yhteydessä esim. koulun oppilas- tai opiskelijahuoltoon. Nuoren kokonaistilanteeseen tai pelaamiseen liittyviin erityiskysymyksiin sa tukea myös oman kunnan nuorten ja lasten palveluista, kuten nuorisoasemalta.

      Nuoret Pelissä on hyvä perupaketti kasvattajille pelaamiseen ja liikapelaamiseen liittyvistä kysymyksistä. Ensiaskeleena suositelemme tutustumaan sen sisältöön. Materiaalissa vinkkejä myös siihen, miten vuoren kanssa voi ottaa puheeksi pelaamiseen liittyvieä kysymyksiä. Tähän THL:n julkaisuun voi tutustua täällä:
      http://www.thl.fi/thl-client/pdfs/268fdb96-abe2-4a3d-889a-9b2e3374fa87

      Vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä tukea tarjoaa mm. MLL:n vanhempainpuhelin ja vanhempainnetti.
      http://www.mll.fi/perheille/vpn/

      Halutessasi keskustella tarkemmin tilanteesta voit saoittaa myös Peluurin auttavaan puhelimeen 0800 100101 (ma-pe klo 12-18).

      Ystävällisin terveisin,
      Peluuri-tiimi

      • -äitipuoli-

        Kiitos :)!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      181
      1713
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      60
      1190
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      55
      947
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      70
      840
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      135
      819
    6. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      40
      785
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      768
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      709
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      72
      690
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      309
      649
    Aihe