En opi virheistäni.

Olen pelannut rahapelejä 9-vuotiaasta lähtien.Veikkauksen pelit eivät tuolloin olleet kielletty,toisin kuin pelikoneet.Tungin jo silloin lähes kaikki rahani pitkävetoon ym. peleihin.Kun täytin 15-vuotta niin veikkauksen pelien ikäraja nousi,mutta hedelmäpelien ikäraja oli 15.
Päivittäin kaikki ajatukset pyöri pelaamisessa ja voittojen haaveilusta.Monta kertaa tuli hävittyä synttäri/joulurahat pelikoneisiin(100-200 euroa).Sain jo nuorena pimitettyä asian salassa vanhemmiltani.

Kaikki paha alkoi siitä kun täytin 18 vuotta.Rahaa ei ollut ja kaveri pyysi mukaansa baariin.Muistin kuulleeni radiossa jonkin pikavippimainoksen ja laitoin sen nimen googleen.Yllätyksekseni rahat olivat heti parin minuutin sisällä tililläni ja elämä hymyili.Maksoin laskun ajallaan pois eikä mikään tuntunut olevan pielessä.

Pian huomasin,että tililläni ei ollut rahaa joten otin uuden vipin kyseisestä firmasta.Pelasin rahat netissä vedonlyöntiin/kasinoon.Vippejä alkoi kertyä kunnes sain mukavan voiton jolla maksoin vipit pois.
Hetken ajan kuluttua vippikierre alkoi taas.Lopulta vippejä oli 3000 euron edestä,mikä oli suuri summa 18-vuotiaalle.Huomasin nettipankissa,että minulla on 7000euron arvoinen sijoitustili josta minulle ei oltu kerrottu mitään.Lunastin rahat tililtä ja maksoin vipit pois.Isäni kuuli asiasta ja ei ottanut asiaa hyvillä mielin vastaan.Lopulta hän leppyi ja kerroin ongelmastani.Isä ymmärsi ongelmani ja tuki minua.

Elämä jatkui ja pysyin hetken poissa uhkapeleistä.Pian taas kuitenkin sorruin ja huomasin,että kaikki 4000euroa jotka jäivät sijoitustilistä olivat myös hävinneet.Tyhmänä menin ottamaan yhden vipin ja taas lumipallo lähti pyörimään.19-vuoden ikään tultaessa vippejä oli taas vajaan 3000 euron edestä maksamatta.Hain pankista lainaa ja vakuuksena käytin äitini saamia perintörahoja jotka oli laitettu nimiini.Laina myönnettiin ja taas mieli piristyi.

Vippien otto jatkui ja jatkui ja lopulta koko 7000 euron perintötili oli vakuuksena lainalleni.Täytyy myös mainita että opintolaina ja opintotuki menee kaikki pelaamiseen tai vippien maksuun.

Isä sai jostain selville tuosta perintötilin käytöstä vakuutena ja ajattelin ettei anna enää anteeksi.Juteltiin kauan,mutta välttelin enkä kertonut koko totuutta.

Tälläkin hetkellä vippejä taas 3000-4000 euron edestä perinnässä ja jokunen taitaa olla jo ulosotossa.Elämänhaluni on kadonnut ja olen miettinyt monesti itsemurhaa.Olen kertonut asiasta likkaystävälleni joka on yrittänyt tukea minua henkisesti.Vippihelvetti jatkunut pian 2-vuotta...

En tiedä mitä teen tässä tilanteessa.Kaipaan suuresti apua.Takuusäätiökään ei myönnä luultavasti lainaa koska velka on kertynyt pelaamalla.AUTTAKAA!!!

1

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei nimimerkki "areharri". Kiitos viestistäsi ja tarinasi jakamisesta tällä palstalla. Olet selvästi pohtinut tilannettasi ja tehnytkin jo monta hyvää asiaa asioiden edistämiseksi.

      Kerrot myös, että olet aiemmin pystynyt olemaan pelaamatta, mikä on osoitus siitä, että sinulla on jo välineitä ja taitoja pelaamisesi hallintaan saamiseksi. Et kerro, oletko hakenut ulkopuolista tukea liialliseen pelaamiseesi, joka on johtanut velkaantumiseesi. On hienoa, että sinulla on lähelläsi ihmisiä, jotka ovat olleet tukenasi ja heille kannustamme kertomaan tilanteestasi jatkossakin avoimesti, mutta myös ulkopuolista tukea on saatavilla monenlaista. Sitä kannattaa hyödyntää, sillä pelaamisen kuriin saaminen tai lopettaminen on edellytys myös talousasioiden hallintaan saamiselle ja apua on tarjolla monenlaista.

      Taloudelliseen tilanteeseenkin on saatavilla apua. Esimerkiksi Takuu-Säätiön palveluille ei estettä ainakaan siinä tilanteessa, että henkilö on avun piirissä pelaamiseensa liittyen. Velkojesi määrä on vielä varsin kohtuullisella tasolla ja järjesteltävissä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa kokonaistilanteeseen tarttuu niin pelaamisen kuin velkojen osalta, sen parempi. Näin ajatellen sinulla on hyvät edellytykset saada tilanne hallintaan ja elämänhalusi palaamaan. Kirjoittamalla tämän viestin olet jo ottanut ensimmäisen askeleen.

      Seuraavana askelena pelaamisen suhteen voisit soittaa Peluurin auttavaan puhelimeen, niin voimme yhdessä miettiä juuri sinulle ja sinun tilanteeseesi sopivaa ratkaisua ja pohtia yhdessä kokonaistilannettasi - Voisiko viittamaasi elämänhalun katoamiseen liittyä esimerkiksi sellaista masennusta, johon tarvitsisit ammattilaisen apua. Tästä voit keskustella meidän kanssamme tai ottamalla yhteyttä oman kuntasi terveyspalveluihin.

      Peluurin auttava puhelin palvelee nimettömänä ja maksutta arkisin klo 12 - 18 numerossa 0800 100 101.

      Tietoa pelaamiseen tarjolla olevista tuen muodoista saat myös mm. näiltä nettisivuistoilta:

      www.peluuri.fi
      www.thl.fi/pelihaitat

      Talouteen liittyvissä asioissa voisit soittaa velkalinjaan (0800 9 8009, arkisin 10.00 - 14.00).

      Elämänhalun katoamisen lisäksi kerrot miettineesi myös itsemurhaa. Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai uskoisit voivasi vahingoittaa itseäsi, hakeudu mahdollisimman pian esimerkiksi lähimpään terveyskeskukseen/ päivystykseen. Voit myös soittaa valtakunnalliseen kriisipuhelimeen:
      Puhelinnumero 01019 5202

      Puhelimen aukioloajat

      ma – pe 9.00– 06.00

      la 15.00– 06.00

      su 15.00– 22.00

      Liikapelaamisesta on mahdollista päästä irti ja taloutesi on mahdollista saada kuntoon. Muista myös, ettet ole yksin ongelmasi kanssa. Suomessa arvioidaan olevan 40 000 vakavista peliongelmista kärsivää ja yli 100 000 ongelmapelaajaa.

      Ystävällisin terveisin,
      Peluuri-tiimi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      182
      1757
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      60
      1230
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      56
      976
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      75
      861
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      136
      841
    6. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      42
      827
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      778
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      72
      710
    9. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      709
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      320
      668
    Aihe