Valovoimainen kiikari ketun kyttäykseen

shagog

Mikä on hyvä hämäräkiikari?
kettujen ammuntaan pimeässä, mahdollisesti semoinen jolla näkee olla koko yön kyttäämässä.
ampumamatka n.100m.
meinaan myös ampua metsäkanalintuja.
hintaluokassa 500-1000€.
Minkälainen olisi meopta meostar r1 3-12*56 käyttö kokemuksia, ja -.
1.tason ja 2.tason kiikari kumpi ensimmäiseen kiikkariin.
Ja ensimmäinen kiikari hakusessa.
ase on rihlakko 12/76 ja 222rem.

9

2538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajokoeralla ajo..

      Saksalaisista merkeistä kun valihtoo.Ihan pilkkopimeässä nyt ei nää ampua millään laillisella kiikarilla sataan metriin.

    • Jo 20v kokem

      Kyllä nyt lumen maassa ollessa hyvällä kiikarilla ampuu ympäri vrk. Vaikka itselläni ei ole kun 3-12x56 tikan kiikari. Ilman kuunvaloa.

    • shagog

      mutta ainahan ulkona on vähän valoa, koskaan ei ole oikeastaan aivan pilkkopimeää, vaikkakin sitä ei paljaalla silmällä erota.

    • putjetti rajoittaa

      Usein jopa sillä "vähän huonommallakin" kiikarilla näkee pimeässäkin paremin kuin paljaalla silmällä.
      Eli jos etsit tuossa 500- 1000€ hintaluokassa olevaa, niin sillä ei mitään huippumerkkejä saa edes käytettynä, mutta parempaa keskitasoa kuitenkin. (ja useinhan sekin on täysin riittävä)

      Mitään varsinaista merkkisuositusta en anna, sillä kuitenkin jokaisesta merkistä/ mallista joku jotain moitittavaa löytää, mutta itselläni on Bushnell 3-9X50 (eli "halpa paska"), mutta se on minulle riittänyt. Kuitenkin tuolla on nähnyt huonommissakin olosuhteissa pimeällä ampua kettua ja peuraa pidemmälle kuin mitä sen on paljaalla silmällä kunnolla nähnyt. Usein olen tavallisella kiikarilla ensin pimeässä varmistanut että epämääräisesti havaittu kohde on ollut juuri haluttu saalis, ja sen jälkeen vasta alkanut aseella sitä tähtäilemään.
      Kuitenkinhan näissäkin olisi viisainta ostaa niin hyvää laatua kuin vain on varaa, mutta lähes kaikillahan tuo raha on rajallinen luonnonvara...

    • shagog

      kun ei ole itsellä rahaa ostaa parasta, niin aattelin ainakin hommata jonkun hyvän keskitason kyttäyskiikarin, kun on ollu itsellä huono tuuri noitten ´´halpojen´´ kanssa. Köyhällä ei ole varaa halpaan.

      • putjetti rajoittaa

        Niinhän itsekin pienellä budjetilla kaiken hankin. Mullakin toi Bushnell oli valmiina tossa paketissa jonka kokonaishinta oli vähemmän kuin vastaavan uuden pelkän aseen tai kiikaritähtäimen hinta.
        Tosin tuossa sinun tapauksessasi kun kerran on tulossa haulikkorihlan päälle on syytä kiinnittää huomiota myös kiikarinjalkojen tukevuuteen (nekin on lähes samaa hintaluokkaa kuin keskihintainen tähtäin. )
        No kuitenkin noitten kohtuuhintaisten vertailuun ei itselläni ole kokemuksiin perustuvaa tietoa muitten kuin tuon Bushnellini osalta. Ja minun tarpeeni ainakin tuo on täyttänyt. (eli jos muuten ketun näkisin haulikkohollita asti, niin tuolla sen pystyn 100 metriin ampumaan.)


    • Zeiss

      Zeissin hämäräkiikari 1,5x10, etulinssi 56 mm on toiminut haaskaltalta pyynnissä hyvin. Maksoi 6000 mummomarkkaa aikoinaan, ollut käytössä 90 luvun alusta. On toiminut hyvin.

    • shagog

      kiikarin lisäksi tietenkin pitää hommata jotku 100-200€ pikajalat, mitä oon zeissejä katelu niin aika hintavia.
      mitä eroja on näillä meoptan meostareilla R1 3-12*56
      http://www.sissos.fi/tuotteet/kiikaritähtäimet/4/?brand_9=34&sort=&stock=change jotka maksaa 625€ ja 825€ onko muuta eroja kuin tuo ristikko.
      ja kumpi kannattaa ottaa kiikariin se 1. vai 2.tason tähtäin tuolle 100metrille ja mille matkalle kannattaa ottaa se toinen, ja eikös näillä ole se erona että kun 1.tasoa suurentaa niin ristikko suurenee matkassa eli mitä enemmän suurentaa sitä isomman alan se eläimestä peittää ja 2.tasossa se ritikko pysyy saman kokoisena suurennoksesta riippumatta eli peittää aina samankokoisen alueen eläimestä.

    • Putjetti rajoittaa

      Eikös tossa kalliimmassa ollut myös se punainen valopiste?
      Toisaaltahan se saattaa (ainakin joittenkin mielestä) olla pimeässä ammuntaan parempi...
      Itsehän tykkään enemmän siitä ristikösta jossa on neljästä sivusta paksumpi palkki ja ihan läpi kulkeva ohuempi ristikko. Paksuilla palkeilla saa pieässäkin valkoista vasten katsoessea keskitettyä kohteen, ja sillä ohuemmalla ristikolla tarkennettua kohdan jos erottuu se hiusristikko (no vain päivällähän se erottuu).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe