masuasukin ensimmäiset liikkeet

nanne90

Pakko päästä purkamaan!!! :D :D

Tunsin hippiäiseni ekat hipaisut rv13 4 illalla juuri ennen nukahtamista!!! Muistan ajatelleeni et olipa hassu tunne.. Tänään sit kysyin asiaa kuuden lapsen äidiltä -ja sain vahvistuksen aavistuksilleni! Tunne oli ihan kuin joku olisi kevyesti sipaissut mahan sisäpintaa pehmeän siveltimen tai höyhenen kanssa. Aivan ihana tunne! Ensimmäiseksi raskaudeksi tietysti todella aikaisin tuntui mutta ei se mikään muukaan voinut olla!!

42

10545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taisit tuntea

      vaan ilmakuplia..

    • nanne90

      ilonpilaaja... :) no ei kai... sano mitä sanot, oon varma. ilmakuplat vaan tuntuu eriltä

      • lapset on ihania <3

        kyllä ne voi tuntea noin aikasin mulla iytselläkin tuntu, jo ku olin 8-10 rv :) lääkäri kyllä totes ja ei laittanu merkintää ettei noin aikaisin voi tuntea :( no poika ku synty nii oli ainaki 2vkoa yliaikainen eli ne liikkeet olis pitäny merkitä :) tsemppiä sulle ja onnea odotukseen ja niihin ihaniin liikkeisiin ja vielä kyllä ilmakuplat tuntee ne on NII erilaisia ku ne pienet ihanat sipaisut, vauvan liikkeet :)


    • järkikäyttöön

      Voi tyhmä. Ei varmasti ollut liike vaan ilmakupla omassa suolessa. Ei ole edes mahdollista että tunnet tuossa vaiheessa, vaikka olis kymmenes raskaus. Kohdussa ei ole edes tuntoaistia olemassa, eli liikkeitä voi aikaisintaan tuntea vasta kun sikiö on sen verran iso, että liikkuessaan töytäisee kohdun seinää niin lujasti, että liike vaikuttaa kohdun ulkopuolella oleviin lihaksiin ja tuntohermoihin. Älä vaan kellään sano että muka tunsit. Pitävät tyhmänä. Odota nyt vaikka viisi viikkoa ja odota sitten niitä liikkeitä.

      • Kuplia ne oli

        Kyllä. Keskity elämääs.


      • j4ryh35y5

        Kyllä kuule pieniä liikkeitä voi tuntea jo 13-14 viikolla, itse myös tuntenut molemmissa raskauksissa jo rv14!! Et voi kiistellä asiasta josta et voi olla varma, jokainen meistä on yksilö!!


      • käytöstavat...

        eipä oo käytöstapoi ko heti täytyy haukkuu


      • Älä jauha p
        j4ryh35y5 kirjoitti:

        Kyllä kuule pieniä liikkeitä voi tuntea jo 13-14 viikolla, itse myös tuntenut molemmissa raskauksissa jo rv14!! Et voi kiistellä asiasta josta et voi olla varma, jokainen meistä on yksilö!!

        Kuvitelmaa.


      • Anonyymi

        😂😂😂😂😂😂


    • oiuhgf

      Älä välitä näistä ilonpilaajista. Kaveri tunsi kuulemma ensimmäiset liikkeet myös joskus samoihin aikoihin. On kyllä ainoa tutuistani joka on tuntenut niin aikaisin (molemmissa raskauksissa) mutta kaipa tuo mahdollista on. Kukapa sitä tietää miten ihminen tuntemuksensa tuntee. :D Itse täällä odottelen vastaavaa ihmettä jo hieman pidemmällä.. Onnea odotukseen! :)

      • Mun molemmat kaverit tunsi liikkeet jo vk 14 niin miksipä ei olis tuntenu ap:kin? Ilonpilaajia:P


      • Ei kuvitteleva

        Se kuvitteli


    • kirpana

      Vko 16 toisessa lapsessa ekan kerran. Hyvin lievää, kuin olisi sormella vetäisty vatsa sisällä. Toissa päivänä (vko17) taisi potkaista johonkin hermoon, ainakin sain "sähköiskun" kaltaisen tunteen kahdesti alavatsan oikealta puolelta oikeaan nilkkaan asti :)

      Ensimmäisen lapsen ekoja liikkeitä en valitettavasti edes muista.. Luultavasti kuitenkin olivat myöhemmin.

    • näin mulla..........

      Minä tunsin ekat liikket siinä 14-16 viikolla, oli siis sellaista pientä kuplimista :)
      Rv 19 liikket alkoi tuntua jo selvästi ja nyt rv29 likkeet ja muljaisut tuntuvat jo todella kovina :)

    • odottava

      Täällä tais olla rv20 ku olin ihan varma, että liikkeet tuntuu, sitä ennen epäilen et oli jotain tuntemuksia noin rv 14..

    • lkdnvö

      Mä olin ultrassa rv 13 ja vaikka näin ruudulta, että siellä se pikkanen potkii, niin en harmikseni edes hyvällä mielikuvituksella tuntenut mitään. Samoin kävi neuvolassa rv 14 sydänäänten kuuntelussa, kun pikkanen potkasi aivan selvästi anturia ja laitteesta kuului kova kumahdus, mä en vaan tuntenut mitään. Harmitti! :D

      Mä olen ainakin kuullut, että ekat potkut tuntuu sellaiselta kuplimiselta...tai tarkemmin kuplien puhkeamiselta ja muljahtelulta, joten en epäile, ettetkö olisi niitä onnekkaita jotka ovat tunteneet liikkeet aikaisemmin, kun normaalisti ekassa raskaudessa. Meitä on moneksi! Kyllä aikuinen ihminen tietää pyöriikö sillä pieru mahassa! :DD

      • mulla synnytyksen

        jälkeen kiersi ilma mahassa älyttömästi ja täytyy sanoa että välillä tuntui siltä kun vauva potkisi.Että eipä sitä välttämättä aikuinen ihminen tiedä milloin pieru vai vauva mahassa pyörii..varsinkin kun ekaa odottaaa.


    • nanne90

      juu nää mun tuntemat liikkeet ei ollu mitään kuplimisia,perhosen lepattejuja tai selviä potkuja vaan hentoja hipaisuja, niin kuin joku höyhenen kanssa olisi pari kertaa eestaas hipaissut todella kevyesti. eli erittäin pientä erilaista tunnetta. vähän samanlaista kun joku koskee pitkien hiusten latvoihin huomaamattasi mutta "tunnet" sen vaikkei hiuksissa tuntoa olekkaan.
      lääkäri viikkoa aikaisemmin kysyi olenko tuntenut jo liikkeet. meinasi ettei se mahdotonta olisi. mitenkään erityisesti en sinä iltana yrittänyt bongata liikkeitä, sen jälkeen sitäkin enemmän *virn* :D

      • nanne90

        niin eikä mulla ainakaan koskaan tollaisessa kohdassa mahaa pieru ole kiertänyt...


      • utelias vaan
        nanne90 kirjoitti:

        niin eikä mulla ainakaan koskaan tollaisessa kohdassa mahaa pieru ole kiertänyt...

        Missä kohdassa nämä arvelemasi liikkeet sitten tuntuivat?


      • nanne90
        utelias vaan kirjoitti:

        Missä kohdassa nämä arvelemasi liikkeet sitten tuntuivat?

        vasemmalla kyljellään makasin, liikkeet tuntui ihan vähän häpyluun yläpuolella, siinä missä kohtu nousee esiin luun suojista. tuntui olevan jotenkin "syvällä" mutta edempänä kuin suolikurinat (jotka tuntuvat melko usein vasemmalla puolella pötsiä)


    • hhhouuu

      ei tosiaan voinut olla liikkeitä.. kohtu on meinaan niin pieni tuossa vaiheessa kaikilla naisilla ja lapsi on nuppineulan kokonen eli et ole tuntenut liikkeitä piste

      • lapset on ihania <3

        kyllä ne vaa voi tuntea ja hhhou vaa sullekin tunsit rv 8-10 liikkeet juuri tollaisina ja poika ku synty lääkäri totes et olis pitäny syntyä ainaki 2vkoa sitten joten kyllä äiti TIETÄÄ mitkä on liikkeeitä mitkä pierun kiemurteluita... oletko itse muuten saanut jo lapsia???


    • faktaa kaikille!

      no ei se ny ihan nuppineulan pään kokonen ole enää rv 13 eli vkolla 14 ;) niinku yllä väärästi väitetään,tässä helistimen sivulta faktaa koosta.
      ja itte oon tuntenu just rv 13-14 tokas ja kolmannes rasaudes,ekas en siks ku en osannu tulkita ku eka oli,varmasti tuntunu,mut en oo niihi reagoinu.
      alla faktaa helistin.fi:ltä


      Viikko 14
      Äidin keho
      Helpottavaa tietää, että raskauden ollessa näin pitkällä keskenmenoriski on enää erittäin pieni.

      Lapsi
      Sikiö painaa noin 38 g. Pää-perä-mitta on keskimäärin 8.5 cm ja koko pituus jalat mukaan lukien noin 10 cm.

    • ...............

      Itse tunsin ekat liikkeet myös samoihin aikoihin :) Ihan kuin höyhenellä sivelisi. Mun kohdussa kasvava vauva oli rv12 n.8cm. Ja siihen viikko pari lisää niin varmaan 10cm. Aika iso nuppineulan pää :D

    • litteävatsa

      ei oo liikkeitä!! pierua tulossa ;)))

      • Mee vessaan ja "synnytä"

        Joo mahtaa paska olla vaan tulollaan;)


    • liikekannalla

      Ihme jengiä täällä. Kateellisia vaan omasta tunnottomuudestaan...

      • Mamma vm.76

        Ensimmäisestä tunsin rv 18, toisesta rv 16 ja kolmannesta rv 14. Saas nähdä koska tää neljäs ilmoittelee itsestään. Kyllä ne liikkeet tunnistaa ja erottaa suolikurinoista.


    • Onnea

      Ensimmäisessä raskaudessa itekki tunsin liikkeet jo viikolla 14-15. Istukka oli takana. Nyt toisessa melkeen jo huolestuin kun en kunnolla tuntenut pitkään aikaan.. Mutta nyt istukka onkin edessä, joten se selittää. Vaikka kuinka kuvitteli, että toisessa raskaudessa tuntisi myös nopeasti hipaisuja, niin ei se auttanu ku ootella. Vielä rakenneultraan mennessä en tuntenut liikkeitä edes päivittäin. Nyt kyllä tuntee ja näkeekin. Välillä tuntuu, että heiluu koko kroppa kun kunnolla vauhtiin pääsee.

    • emox

      joo täällä kans tuntui ensimmäiset liikkeet n.rv14 ja tänään kun kävin rakenneultrassa ja kysäsin huvikseni kätilöltä onko se mahollista ees nii sanoi että varmasti on kun istukka takana. eikä ne suolen ilmakuplat todellakaan tunnu navan alla nahassa kiinni.

    • Tänään ultrassa..

      Kävin tänään np-ultrassa ja kysyin liikkeistä. Kätilö sanoi että uudelleen synnyttäjä voi tuntea liikkeet jo viikolla 14, mutta tavallisemmin vasta viikolla 16. Muistaakseni tunsin esikoisen liikkeet jo joskus viikolla 14, joten saa nähdä miten tällä kertaa käy. Nyt 11 2. :)

    • sivustaseuraaja1

      No voi vitsi mitä jengiä täälläkin liikkuu!! Toinen käy kertomassa iloisen uutisen, niin johan on ketju täynnä lyttääjiä! Mikä teitä vaivaa?! Mitäs jos seuraavan kerran kokeilisitte vaikka:"Oi ihanaa, onneksi olkoon! Hieno hetki!", vaikka kuinka olisitte sitä mieltä ettei liikkeitä voi vielä tuntea. Oletteko todella noin tunnekylmiä ihmisiä te jotka täällä äyskäröitte?! Mitä toisen positiivinen uutinen ja ilo on keneltäkään pois? Get a life.

      • Ärsyttävää

        Oon niin samaa mieltä ! Aina tält sivustolt löytyy sitä porukkaa kenel ei oo muuta tekemistä ku kierrellä näil sivuil lukee juttui mist ihmiset on onnellisii ja pilaa toisten ilo.. Siis mikä siinä on nii hirvee outoo jos niitä pikkusen liikkeitä tunteeki jo rv 13? Siis luuletteko ite olevanne jotai kaikkitietävii? Oon vaik kuinka monesta paikasta lukenu et kyllä niitä liikkeitä voi jo tuntee vaikka se onki harvinaista. Hankkikaapa vaikkapa elämä ja vaikka mieski ettei tartte yksin iltasin käydä täällä parantaa omaa elämäänne :))


    • takaseinäist.

      Täällä myös yksi uudelleensynnyttäjä ja luulen tunteneeni vauvan eilen 13 3 ! Esikoisesta tunsin pieniä töytäisyjä ja muljumista alkaen 15 viikolta ja ekat varmat potkut tuntui 17 viikolla, 18 viikolla tuntui miehen käteen ja näkyi selvästi :) Nyt olen jo viikolta 12 tuntenut mahassa jotain epämääräistä, ajattelin kuvittelevani mutta eilen tuntui kättä vasten ihan kohdun yläreunalla muutama nopea töytäisy, oikein säpsähdin! Tämä siis 13 3. Nyt jännityksellä odottan että jatkuuko tämä vielä tulevinakin iltoina :)

    • äiskä päiskä

      Liikkeiden tunteminen riippuu monesta asiasta.. esim. missä istukka on? jos se on kohdun etuseinässä, liikkeet tuntee yleensä myöhemmin entä jos se on takaseinässä. esikoista odottaessa liikkeet tuntee yleensä vasta n.rv 20, sen vuoksi kun ensiodottaja ei tiedä miltä liikkee tuntuvat. Esikoista odottaessa tunsin eka liikkeet vasta rv.21.. olin hoikka, mutta istukka etuseinässä vaimensi liikkeitä. Toisessa ja kolmannessa raskaudessa tunsin liikkeet n. rv.16 tienoilla. Liikkeet tuntee parhaiten kun makaa sängyssä tai lattialla vatsalleen (ja ei.. vauva ei mene läjään ;)) Ensi liikkeet voi tuntua ilmakuplalta, höyhenen sipaisulta tai pienen pienelta nykäisyltä. Kun vauva on isompi, voi tuntea kuin vauva piirtää sormella kohdun seinämään :) se muuten kutittaa ;) Kun viikkoja on reilusti yli 20, alkaa isäkin tuntemaan liikkeet vatsan päältä, ja ne alkavat myös näkymään kun tarkkaan katsoo. Loppuraskaudessa sitä jo toivoo ettei liikkuisi ihan niin paljon, sillä ne tuntuvat jo kipeästi! Ei muuten ole kiva kun vauva potkii rakkoa kohti ;)

      • meillä näin

        Ite tunsin esikoiselta vkolla 14, istukka takana, joten ei ollu vaimentamassa. Isäntä tunsi potkun vkolla 18. Toista odottaessa eka potkut vkolla 15.. nyt kolmannessa istukka etuseinämässä ja eka potku vasta vkolla 18 .. että näin meillä..


    • ekasynnyttäjä

      Mä oon myös tuntenut liikkeitä jo varmaan viikon. Aluksi ajattelin, että ovat vain niitä suolessa olevaa ilmaa, mutta joka ilta samassa asennossa kun olen juuri rauhoittumassa nukkumaan niin pieni ilmoittaa olevansa yhä mukana. Pitäkää vain hulluna, koska ensimmäistä odotan ja viikkoja nyt vasta 12 kuukautisten mukaan. Kuitenkin silloin kun on ollut ilmavaivoja niin fiilis on ollut kokolailla hyvin erilainen ja luulen et oon tässä vuosien mittaan piereskellyt siinä määrin, että osaan jo erottaa ilmavaivat muista jutuista.

      Nämä tuntemukset on siis aivan erilaisia, ikäänkuin pieniä muljahduksia tai töytäisyjä. Tai ehkä vain tunnen kuinka se 10 grammaa siellä vaihtaa asentoa tai jotain?

    • emilia^^^92

      itse tunsin esikoisen aikaan vasta ekat liikkeet n. rv19 ja tuolloin istukka oli etuseinämässä, ja nyt menossa rv 14 3 ja istukan paikka on takana, mutta liikkeitä en ole tuntenut, mutta jospa nekin alkaisi tuntumaan parin viikon päästä :)

    • kyllä_potkii

      Minä tunsin rv13, lääkäri vahvisti että potkuja olivat (ultratessa en nähnyt näyttöä, mutta kerroin aina kun tunsin potkun ja lääkäri vahvisti asian). Enkä ole edes laiha ja on taaksepäin kääntynyt kohtu, jotkut kun väittävät että nuo seikat vaikeuttavat tuntemista. Raskauteni tuolloin myös näkyi jo niin että sitä oli mahdotonta piilotella. Ja joku tulee tänne sitten väittämään että on ilmakuplia vaan suolistossa, taitaa kateus kalvaa heitä kun itse tunsivat vasta niin myöhään :)

    • Kuuntele kroppaasi

      Vkolla 12 tunsin istuessa äitiysfarkut jalassa, että joku siellä temmelsi. Olen herkkä kropassani tapahtuville asioille. Keskenmenneet raskaudet ovat tuntuneet painontunteena yhdessä kohtaa alavatsaa, ja housut ovat ahdistaneet päällä.

      • mie

        Samaa mieltä, voi tuntea! :) Minäkin tunsin toisesta jo viikolla 13-14!! Neuvolassa oikein kysyivät, et oonko jo tuntenut?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      405
      4119
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      229
      2047
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1520
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      1003
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      127
      965
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      222
      906
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    Aihe