Oksaalihappoa pohjaan

lähteekö

Ajelin viime kesän merellä ilman myrkkymaalia ja nyt on näkkiä pohjassa paikoin reilu sentin kerros. Vene on lujitemuovia.
Ostin apteekista puolen kilon purkin oksaalihappojauhetta.

- Mahtaakohan näkit lähteä tällä?
- Millä olette levittäneet happoa pohjaan?
- Mikä olisi sopiva sekoitussuhde?

Kiitokset vastauksista!

13

3728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että näin,

      Märkänä olisi kannattanut kaapia (tai painepesurilla) ottaa mahd.paljon näkkiä pois. Jautetta liuotetaan veteen niin paljon kuin mahdollista ja ruiskutetaan/sivellään pohjaan, useampaan kertaan.

    • a

      Ensin teräs skraballa mekaanisesti, lähtevät melko helpolla, mutta kannat jäävät kiusaksi. Niihin tepsii esim Star briten näkinpoisto aine löytyy varmaan myös hempeliltä litkua tähän ongelmaan. Tai sitten hiot pois ei siinäkään varmaan ihan mahdoton talkoo ole, riippuu tietysti veneen koosta. Eikös tuo oksaalihappo auta veden yläpuolisiin kellastumiin ja vesirajan mustumisiin eikä näkin poistoihin?

    • 23 jalkaa

      Terve, oksaalihappo on paras aine orgaanisen "lian" poistoon. Mikään epäorgaaninen sillä ei lähde, joten veden yläpuolisiin kellastumiin se taida tehota lainkaan. Samoin jos vesirajan mustuminen johtuu venesataman veden pinnalla kelluneesta öljystä, oksaalihappo ei tehoa siihen. Siihen tehoaa liuotinpohjaiset pesuaineet ja esim. tavallinen käsitiskiaine. Parhaiten oksaalihapolla lähtee levä ja se ei millään muulla niin tehokkaasti sitten lähdekään. Kaupalliset veneen pohjan pesuaineet sisältävät yleisimmin fosforihappoa, mutta omien kokemusten mukaan oksaalihappo on paljon tehokkaampi (ja huomattavasti halvempikin) levän poistoon.

      Näkit eivät kyllä taida kunnolla lähteä kuin mekaanisesti ja itse raaputan ne heti veneen noston jälkeen lastalla pois, vaikkakaan Merenkurkussa niitä ei tule lähellekään tuollaisia määriä. Itselläni myös yli 20v vanha lujitemuovipaatti, eikä ole koskaan ollut mitään myrkkymaaleja.

      Pohjan pesen heti niiden muutamien pienten näkkien poiston jälkeen oksaalihapolla painepesurilla 2 kertaa. Hyvin toimiva sekoitussuhde on 5 kukkurallista teelusikallista yhteen litraan vettä. Sen enempi ei tuo yhtään lisää tehoa litkuun tähän tarkoitukseen, joten tuollaisten määrien sekoittaminen mitä joku tuolla aiemmin kertoi, on ihan takuuvarmasti turhaa. Sitähän liukenee koko puolen kilon purkki muutamaan litraan!

      Levitys märkään pohjaan sellaisella puutarhamyrkkyjen levitysruiskulla. Itselläni on 2 litran käsiruisku. Sellainen johon pumpataan käsipelillä paine. Mulla valmista litkua 7 metrin paatin pesuun kuluu n.6 litraa, eli riittäisköhän se puolen kilon purkki jotain 3 vuotta.

      Ruiskutuksen jälkeen painepesua perään n. 10-15 min kuluttua. Älä päästä kuivaksi välillä, niin homma onnistuu kaikkein parhaiten.

      • xswedc

        Oksaalihappo on nimenomaan erittäin tehokas veden yläpuolisiin kellastumiin.


    • lähteekö

      Ei sitten muuta, kun skrapa käteen ja rapsuttamaan, kunhan lumet vielä vähän tosta sulaa. Tuo käsisuihku on varmaankin aika hyvä tuohon hommaan, kun on muutenkin vaikea paikka työskennellä veneen alla.

      Alkukesästä vene kulki 30 solmua ja syksyllä enää n. 17 solmua..eli näkkiä tosiaan on pohjassa ja paljon.

      • a

        toinen hyvä voisi olla 5 litran ruisku jossa 1-1,5m letku ja käsi osa, vielähelpompi ja turvallisempi ruiskutella. Kumpiakin saa puutarha liikeistä, kannattaa tsekata että kestävät happoa, lukee pakkauksen päällä jos on laatu kamaa jos honkkarin halpiksia niin ei varmasti muuta, kuin hinta. Muista suoja käsineet ja ei varmaan -laseistakaan haittaa, tai kai ammatimiehehillä paksut nahat käsissä ja silmissä:)


    • Höpönlöpön

      Näkinpoistoaine on aina suolahappoa,
      oksaalihappo tehoavat ruosteeseen ja keltaiseen vesilinjaan!

    • Hohtava

      Jos sekoitat oksaaliliukseen tapettiliisteriä niin ei valu ja voi antaa vaikuttaa kauemmin.

    • Jatkoa höpönlöpön ju

      Ja tuo oksaalihappo on tykkää lämmöstä, teho keväällä on melko heikko, ja edellinen viesti on oikeassa, oksaalihapon geeliyttäminen auttaa paljon.
      Näkkiin tosiaan aivan turha aine, ihmettelin tuossa edellisiä kertomuksia ja paistaahan se sieltä läpi että ne näkit ovat lähteneet sen mekaanisen työn tuloksena.
      Jos pääsette käsiksi 50 % suolahappoon niin avot, jo katoavat näkit. Aluksi näkit on kuitenkin hieman rikottava painepesurilla, silloin happo tehoaa.
      Ja toiseksi, ne näkit pitää poistaa mahdollisimman nopeasti vedestänoston jälkeen!

    • Anonyymi

      tays.teolisuud.mikä paska!112on uy.yhtys tietoja hihuli.muna aivo.käy jeesus ry.jakomieli headlinne.haaste pöljä nainen146.00tili akaan.johana baska hieta.ook.nuolut sos välilihaa.vuosia harpu.66vuota viiala ns akaan

    • Anonyymi

      kyrpä.kytää maasto autoo.jotain grilin ns baskaa.hihuli.eikö ihminen puhu kuin paska kokomus ry

    • Anonyymi

      eino.pöljä.ns laakso.patrikainen/sulo.pöljä.länsi taimela roskis kerho.pöljä mikonen.family.pöljä raili.urjala

    • Anonyymi

      ulosoto.valkeakoski.nainen146.00akaan.jätää.paska nainen.huom.tosi netti lukijar2.0000.00000.12.000000000.fasebook.com.kaikea miehet sietää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe