Lieksan karhut

Kannattaa miettiä noiden karhujen hyysäämistä vielä uudelleenkin. Liika on liikaa mitä vaan. Venäjälläkin karhu raateli viime syksynä ja söi vielä elävää tyttöä joka sai äidilleen soitettua vaikka karhu parhaillaan söi häntä ilmeisesti alaraajoista. Viimeiset sanat olivat että nyt äiti ei enää satu. Pelastajat ei ehtineet paikalle. Tytön isältä karhu oli jo murskannut kallon.
Kun karhut oppivat käymään ihmisten asumusten lähellä, ja tottuvat siinä määrin ihmiseen etteivät pelkää, niin silloin ihmisestä tulee niille pelkästään helppoa ja ravitsevaa ruokaa.
Kaikenlainen Karhujen sulkeminen esim. eläintarhoihin yms paikkoihin on kyllä myös kyseenalaista. Aina voi sattua vahinko onnettomien yhteensattumien seurauksena. Olisiko kivaa jos marjametsässä ollessasi saisit karhun kimppuusi tuossa filminpätkässä näkyvin seurauksin. Silloin vaan ei ole ketään pelastamassa vaan karhu syö elävältä. Karhut vaan hengiltä ja sillä siisti asumusten ympäristöstä.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=a9cIqK01Fwk
Ilmianna
Jaa

54 VastaustaLieksa on "karhujen" kaupunki, annetaan karhujen olla rauhassa! Takaan palstanasettajalle, ettet ikään tule näkemään karhua muualla, kuin eläintarhassa! Vlehtelet, jos väität jotain muuta. Olen kuullut, että moni metsämie ei ikään ole nähnyt muuta, kuin oletettuja karhunpaskoja?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Eipä ne paljoa sit ole metsästellykkää kuin kotipihalla tai sit polvimatkalta vesilintua tupsautelleet nahkapiipulla. Olen minäkin karhun nähnyt useita kertoja. Onneksi on ollut arka ja juossut karkuun. Mutta niin läheltä on lähtenyt pari kertaa, että en olis mihinkää kerenny jos olis päättänyt hyökätä. Kyllä siinä vaan pikkusen meinaa housuunki ruilahtaa kun kontio kahelle jalalle nousee edessä. Onneksi eivät olleet niitä citykarhuja jotka olis varmaanki jo syöneet minut jos nälissään olivat. Tuurilla seilailin metsissä. Onhan se oikeasti kiinni siitäkin missä sitä liikuskelee. Jos ei ole niillä main karhuja niin enpä usko että niitä sit näkeekään. Pitää myös osata katsoa, sillä karhu on aika näkymätön elukka siinä puidenseassa hämärässä liikkumatta sesoessaan. Kokenut silmä näkee paljon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Luulis että metsämiehet on voinut joskus karhuun törmätä, kun tämä autolla matkaansa taittava nainenkin on kahdesti moisen nähnyt tien poskessa Lieksa-Joensuu välillä vuonisjärven tietämillä. Toisella kertaa oli Emä ja pentu molemmin puolin tietä. Eipä kiinnostaisi pahemmin tuolla suunnalla asustella tai lenkkeillä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meneppä kesällä viljapellon reunaan missä karhu käy syömässä, niin takaan että näkyy jos et sokea ole! Siikasuon suunnilla niitä näkee! Hesalaiset näkee niitä Korkeasaaressa, mutta Lieksassa voi nähdä ihan "livenä"!
Ilmianna
Jaa
Ystävä karhulle luottaa pelkkään kuulopuheeseen karhu asioissa. Kannattaa mennä itse sinne ja huomaatkin että ei niihin kuulopuheisiin ole luottamista. Aloittajan tekstissähän nimenomaan sanotaan että ihmisten asuinsijoilla liikuskelevat karhut pitää hävittää koska ne tottuvat ihmisiin. Kaukana korvessa asustava kontiohan ei muuten käy ihmisen päälle, ellei tule yllätetyksi pentujensa kanssa tai joissakin tapauksissa ilman pentujakin. Jos karhu on sairas tai muuten vammainen, niin se nälkä kyllä voittaa sen ihmistä kohtaan tunteman pelon ja se syö ihmisen jos vaan kohdalle osuu sopivasti. Siitä ei ole epäilystäkään. Huono marjakausi ja vähän muuta syötävää, niin ihmisen se ottaa kiinni vaikka olis vammanenkin. Mitenpä luulet suhtautuvan ihmisiin niiden karhujen joita valokuvaajat ja muut uteliaat syöttävät haaskoilla korpimetsissämme. Ne tottuu pikkuhiljaa ihmiseen ja sit saattaakin olla seuraava raato se valokuvaaja kun huono tuuri sattuupi. Tai sitten ihan viaton marjamies joka ei aavista karhua ennen kuin on jo hampaissa. Niin että turhaa lässytystä tuo karhujen hyysääminen. Mitä tiheämpi karhukanta on, sen useammin kohtaamisia ihmisen kanssa tulee. Sotien jälkeen olemme tottuneet siihen että karhut ei ole vaaraksi. Mutta se johtuu pelkästään siitä syystä, että niitä metsästettiin ruuaksi niin paljon että kannat romahtivat olemattomiin välillä. Nyt ne taas alkaa näiden olevinaan luonnonsuojelijoiden ja eläinystävien toimesta lisääntyä suurella vauhdilla ja siirtyä yhä lähemmäksi ihmisten asuinsijoja ja karjamaita sekä viljapeltojen reunoille. On vaan ajan kysymys milloin esim. pieni lapsi leikkiessään ja juostessaan törmää liian lähelle karhua lähimetsässä. Tällaset ystävä karhulle ihmiset voisivat mennä sinne itse syötiksi niin saattas karista suuremmat suojeluhalut jossakin vaiheessa. " Hyvä sieltä kerrostalon ylimmän kerroksen ikkunasta on huudella."
Ilmianna
Jaa
Monet karhut olen livenä nähnyt, mutta jonniinjoutava vauhkoominen on turhaa ja ne selitykset ne on selityksiä ennakko pelkääjän suusta. Karhusta ei ole vaaraa kenelekkään ja susivaara on etupäässä koirien vaara. Luontokappaleen kunnioitus pitää olla, tästä lähtee myöskin se ihmisen oma kunnioitus. Vieläkö niitä viljapeltoja on paljonkin täällä Lieksassa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä niitä viljapeltoja on sen verran Lieksassa että jos ei karhut ja karhukoirankouluttajat tallo viljaa niin puimisen jälkeen miehet ajavat kuralle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
joensuun torilla ja siellä ol ollu karhu ja siltä ol puonnnu sinne se nimikyltti joka pittää olla verottajoo varten
siinä luk selevästi jotta KARHU ja ol numerohhi kolomonen tikkikirjaimilla
jotta on niitä jojensuusahhii
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Elä ihmmeessä. Käy heti pallauttamassa se kyltti luulloot muuten ihan villiksi ja amppuu pammaattaavat keskelle torrii sen joku päevä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Suomen karhu on karhu vaikka voissa paistais sen 10,centin kynnet saa
ihmeitä aikaan jos sen eteen joutuu et kerkiä tehä mitään voi päänahka lähteä
Näin vaan on sattuman summa
Ilmianna
Jaa
Mikäs hätä nyt tuli taitaa olla jo kevättä rinnassa kun petokeskustelut näin kiivaana käypi , näistä citykarhuista ja susista nämä ei kyllä kuulu pihapiiriin ja nuo luontokuvaajien haaskat helvettiin näistähän nämä otukset saa sen ihmisen hajua ja siitä se kesyyntyminen alkaa helpon ruuan toivossa . Muistettava on että ne on villieläimiä ja arvaamattomia kukaan ei voi taata miten milloinkin käyttäytyvät , omaltakohdaltani sen verran etä hiuskarvan varassa on ollut montakin yhteenottoa karhun kanssa työni vuoksi yksin vesakon raivuussa joten kantani on jyrkkä liiat pedot pyssyn kantamalle tietenkin luvallisesti
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ei tuo ystävä karhulle taida ymmärtää mitä tässä ajetaan takaa näillä keskusteluilla. No täytyypä vielä kerran vääntää hänelle rautalangasta. No nämä suurpetojen vähentämiset ihmisten asuinsijoilta sen vuoksi että petokannan lisääntyessä joka paikassa myös ne ihmisen ja petojen väliset kohtaamiset lisääntyvät. Tällöin se peto ei kysele oletko sinä ystävä karhulle vaiko ihan metsämieskin, vaan syöpi elävältä sen ihmisen kun hampaisiisa saapi. Ja nämä ns. luonnonystävät jotka sinne korpeen niitä haaskojaan hilaavat valokuvien ja muun materiaalin toivossa pitäis panna linnaan. Kohta meillä on synkimmässäkin korvessa asukaskarhuja jotka on tottuneet ihmiseen ja hyökkäävät kohti ennemmin kuin lähtevät karkuun. Tietäähän sen miten siinä onnettomalle patikoijalle silloin käy. Taas se syödään elävältä perskannikat ensin että kituu ja kärsii hirveitä tuskia kauemmin ennen kuin kuolee verenhukkaan. Siinä olis ystävä karhullakin naurussaan pitelemistä kun siihen myllytykseen joutus jossakin kerrostalojen takapihalla. Vain eipä taida äly ja muukaan järki näköjään riittävän näillä mitään kokemattomilla pullamössö hyysäreillä. Kyllä nää asiat pitää ennakoida, ettei sit tarvitse jälkeen päin katua ja haudata niitä kaluttuja ihmisten luita ja roippeita itku silmässä hokien että olisi pitäny .. olisi pitäny. Jotkut vaan on sitä "olisi pitänyt"- kansaa, ei koskaan ajoissa liikkeellä ja ei koskaan tarttumassa vaikeaankin asiaan silloin kun se on helpointa toteuttaa. Näiden ajattelijoiden vuoksi on maailmassa aina kärsineet ne syyttömät jotka ovat joutuneet milloin minkin asian uhriksi koska on näitä hyysäreitä ja vastavänkääjiä selville ja järjellä selitettäville asioille.
Pitää vaan leikkiä maailman parantajaa toisten ihmisten hengen uhallakin, niin kauan kunnes on omakin henki jo höllässä. Kyllä silloin ajatukset ja periaatteet heittää kuperkeikkaa ja kiireellä. Siinä paskat housussa pöpelikössä päänahka silimillä revittynä karhua pakoon ryömiessä kummasti ne petojen suojeluasiat unohtuupi. Mutta kun on kerran lusikalla annettu, niin ei pidä kapustalla vaatia. Jos näihin asioihin ei oikeasti puututa lyhyellä aikavälillä, niin minun veikkaukseni on että uhreja alkaa tulla jo kymmenen vuoden sisällä niin paljon että siihen puututaan. Mutta sitä ennen on taas moni syytön saanut kärsiä hyysäreiden jarruttelun vuoksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
EräpolliisiKuusamo45 kirjoitti:
Ei tuo ystävä karhulle taida ymmärtää mitä tässä ajetaan takaa näillä keskusteluilla. No täytyypä vielä kerran vääntää hänelle rautalangasta. No nämä suurpetojen vähentämiset ihmisten asuinsijoilta sen vuoksi että petokannan lisääntyessä joka paikassa myös ne ihmisen ja petojen väliset kohtaamiset lisääntyvät. Tällöin se peto ei kysele oletko sinä ystävä karhulle vaiko ihan metsämieskin, vaan syöpi elävältä sen ihmisen kun hampaisiisa saapi. Ja nämä ns. luonnonystävät jotka sinne korpeen niitä haaskojaan hilaavat valokuvien ja muun materiaalin toivossa pitäis panna linnaan. Kohta meillä on synkimmässäkin korvessa asukaskarhuja jotka on tottuneet ihmiseen ja hyökkäävät kohti ennemmin kuin lähtevät karkuun. Tietäähän sen miten siinä onnettomalle patikoijalle silloin käy. Taas se syödään elävältä perskannikat ensin että kituu ja kärsii hirveitä tuskia kauemmin ennen kuin kuolee verenhukkaan. Siinä olis ystävä karhullakin naurussaan pitelemistä kun siihen myllytykseen joutus jossakin kerrostalojen takapihalla. Vain eipä taida äly ja muukaan järki näköjään riittävän näillä mitään kokemattomilla pullamössö hyysäreillä. Kyllä nää asiat pitää ennakoida, ettei sit tarvitse jälkeen päin katua ja haudata niitä kaluttuja ihmisten luita ja roippeita itku silmässä hokien että olisi pitäny .. olisi pitäny. Jotkut vaan on sitä "olisi pitänyt"- kansaa, ei koskaan ajoissa liikkeellä ja ei koskaan tarttumassa vaikeaankin asiaan silloin kun se on helpointa toteuttaa. Näiden ajattelijoiden vuoksi on maailmassa aina kärsineet ne syyttömät jotka ovat joutuneet milloin minkin asian uhriksi koska on näitä hyysäreitä ja vastavänkääjiä selville ja järjellä selitettäville asioille.
Pitää vaan leikkiä maailman parantajaa toisten ihmisten hengen uhallakin, niin kauan kunnes on omakin henki jo höllässä. Kyllä silloin ajatukset ja periaatteet heittää kuperkeikkaa ja kiireellä. Siinä paskat housussa pöpelikössä päänahka silimillä revittynä karhua pakoon ryömiessä kummasti ne petojen suojeluasiat unohtuupi. Mutta kun on kerran lusikalla annettu, niin ei pidä kapustalla vaatia. Jos näihin asioihin ei oikeasti puututa lyhyellä aikavälillä, niin minun veikkaukseni on että uhreja alkaa tulla jo kymmenen vuoden sisällä niin paljon että siihen puututaan. Mutta sitä ennen on taas moni syytön saanut kärsiä hyysäreiden jarruttelun vuoksi.
... koulu jäänyt kesken Kuusamon eräpolliisilla.
On meinaan aika heikkoa tuo kirjallinen ilmaisu.
En ihan kaikkea viistinyt lukea kahdesti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Se on sitten... kirjoitti:
... koulu jäänyt kesken Kuusamon eräpolliisilla.
On meinaan aika heikkoa tuo kirjallinen ilmaisu.
En ihan kaikkea viistinyt lukea kahdesti.
Onko jääny koulussa lukutaitokin oppimatta kun on vaikea lukea ettei edes viitsi. Yleensä ihmiset jättää ne vaikeat ja älyä ja järkeilyä vaativat hommelit tekemättä. Mistä johtuu sinun vaikeutesi lukemisen suhteen? Lukihäiriö vai mikä diaknosointi se on?? Vastaa nyt vaan rehellisesti kun kerran aloitit vihjailemaan ja paljastit ongelmasi. "Se on sitten".. näköjään jäänyt lukutaitokin oppimatta:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Luontokappaleet ovat vaarattomia suhteessa "ihmiseen". Ihminen on peto itselleen ja toiselle ihmiselle, Eläimet ovat ihmisen keino nauttia elävän olennon luvallisesti kiduttamisesta. Nämä ennakoivasti pelkäävät ovat niitä suurija pelkureita, silti luontokappaletta kohtaan pitää olla myös varukselline, mutta ei panikoida turhanpäite.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Heh !! Vai ennakoivasti pelkäävät. Miten ennakoiva toiminta voi olla pelkäämistä. Päinvastoin jos ei ole ennakoivaa toimintaa, niin silloin sitä voisi sanoa enemmänkin typeryydeksi. "Vain tyhmät ja kuolleet eivät muuta periaatteitaan". Vanha kansan viisaus joka pätee nykyään varsinkin ja tulevaisuudessa vielä enemmän. Harmi kun vanhempasi eivät olleet ennakoivasti pelkääviä ja jättäneet sinua tehdessään homman kesken tai siemensyöksyn sattuessa siirtänyt siitintä peräsuoleen. Vanhan kansan ehkäisymuoto huom!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"25VuottaPetotutkimus" Petotutkimustako sinulta, ei mene perille, koska sivistystaso osaltasi on jäänyt keskeneräiseksi. Höpö, höpö.
Kalikalla kalloon kadulla, se on mahdollista jokainen päivä, mutta karhun, tai suden raatelemiseksi, se on epätoden-näköistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Oikeassahan tuo on. Ihan hyvin on oivallettu, että jos sellaiset henkilöt eivät edes pääse syntymäänkään jotka haluaa järjenvastaisestikin pitää mielipiteensä joiden seurauksena syyttömät joutuvat raadeltaviksi ja pelkäämään suhteettomasti jo lapsesta saakka koulumatkoilla ja pihapiirissään liikuskelevia petoeläimiä, niin sehän olisi vaan hyvä asia. Tulevaisuuden uhkakuvat pitää tiedostaa ja niistä voi aina keskustella kunhan ei vaan keskusteluissa mene liian kauan että koko asian tiimoilta keskustelu on turhaa ajan haaskausta ilman toimintaa. Suomen tieliikenteessäkin karsitaan, tai ainakin yritetään karsia niitä yksilöitä jotka aiheuttavat ajotavallaan tai nauttimillaan huumaavilla aineilla vaaraa muille ihmisille tai sit ikänsä puolesta liian vanhoja kuljettajia poistetaan kortin uusimisen aikaan liikenteestä.
Samalla periaatteella myös ennekoidaan karhujen aiheuttamia vahinkoja kun niitä tapetaan reippaasti ja pidetään kanta alhaisena, että ne mahtuvat kaikki olemaan siellä kaukana korvessa. Metsästysjärjestöjen kannattaa kymmene vuoden kuluessa jo suunnitella uusia aseita karhujen häätämiseksi ihmisten ilmoilta. Yksi vaihtoehto olisi kunnolliset kumiluotiaseet joista lähtevä juoti antaa karhulle kunnollisen paukaman pitkäksi aikaa ja siinä on vielä ihmisen haju. Esim. näin voisi joissakin tapauksissa toimia. Mutta varmin tapa on tietty oikea luoti kalloon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uutisien mukaan vielä villisika reiska
Ilmianna
Jaa
"MuidenMalli" kertoo sitten kaikki tuntemansa karhun ja suden raatelemat ihmiset, kerro nyt hyväihminen kuka se toverisi on, tai ne jotka ovat vainaita !!?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
On niitä raadeltuja ihmisiä paljonkin. Mutta tässä on nyt se pointti, ettei niitä raadeltuja ihmisiä tulisi enempää. Etkö niin yksinkertaista asiaa ole saanut selville näistä teksteistä mitä tänne on kirjoitettu. Mikähän siinä on kun eräille pitää vääntää rautalangasta asia kaulanympärille eikä se vieläkään tajua mistä on kyse. Mutta onko sulla montakin tuttua karhua josta voit sanoa ettei se söisi sinua jos kohdalle sattuisit?? Tilastoi nyt ne kaikki karhut jotka ei söisi sinua elävältä niin kuin tuolla edellä on sanottu. Minulla kyllä on tiedossa sellaisiakin karhuja jotka ei syö minua. Niiden karhujen nahkat roikkuu kylläkin tuttavien seinillä ja ne on oikeasti kilttejä karhunnahkoja.. heh:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Se on kuulkaas ystävät hirmuinen joukko ihmisiä, tuhansia, jotka karhut on ihmiskunnan aikana tappaneet. Ei sitä sovi vähätellä.
Jos silloin toissa syksynä kun karhut söivät Oinosen Erkin omenia Saavanniemellä joku olisi tietämättään tullut yöllä siihen pihaan niin päälle se karhu olisi tullut, aivan varmasti. Se nimittäin puolustaa ruokaansa ja olihan se muutenkin ottanut sen pihan reviiriinsä.
Ilmianna
Jaa
Eipä nuo älykääpiöt karhujen puolustajat ja hyysärit näköjään ole saaneet edes tota äloittajan laittamaa filminpätkää auki koneellaan ja silti pitää leikkiä tietoviisasta ja vääristellä asioita. Tossa filmin pätkässä näkyy selkeästi että kyllä se karhu raatelee ihmistä jos vaan tilanne sattuu kohdalle. karhu ei koskaan kesyynny täysin niin kuin kotikoirat esim. Esimerkiksi se nimenomaan puolustaa ruokaansa todella agressiivisesti ja jos ihminen sattuu väärään aikaan paikalle niin silloin karhu saa tuoretta ja veristä ihmislihaa masun täydeltä. Karhun tapa syödä saaliinsa näkyy filmissä hyvin. Ensin se tietty syö paksut persukset ja reidet. Repii ihmisestä elävältä isoja lihapaloja ja syödä rotostelee niitä samalla kun pitää saaliinsa paikallaan ettei se pääse karkuun. Siinä ehtii melko lailla kitua ennen kuin menettää tajuntansa. Haluatteko te hyysärit että teidän lapsenne tai lapsenlapsenne saattaa joskus olla tuossa tilanteessa erämaassa tai asutusalueellanne??? kannattaa ennakoida tilanteet niin ettei tuolla lailla kävisi. En usko että maailam kaatuisi sen vuoksi vaikka nyt karhut tapettais sukupuuttoonkin. Onhan näitä sukupuuttoon kuolleita eläimiä pilvin pimein. Saattaapi olla niinkin, että jos osa suurpedoista ei olisi kuollut sukupuuttoon, niin ihmiskuntaakaan ei olisi. Ainakaan tässä muodossaan. Ihmettelen vaan mitä haittaa sitä olisi jos pahat pedot kuoliskin sukupuuttoon. Sehän on luonnonvalintaan kuuluva asia että ihminen on viisaampana keksinyt paremmat aseet itselleen. Teknologian aiheuttama ihmiskunnan itsemurha on sit ihan eri asia joten sitä ei kannata edes tänne tulla lässyttämään. Sekin tiedetään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niin.. ja loppupelissä aurinko laajenee niin että täältä kuollaan kaikki sukupuuttoon...heh Mitä välii. Kunhan vaan ihmiskunta puolustaa itseään petoeläimiä vastaan. Sitä mieltä minä olen. Niin että pyssyllä vaan lyijyä karhun nuppiin niin hyvä tulee ja lasten on turvallisempi leikkiä metsissä. Tiedä vaikka saisivat kuningas ajatuksenkin jostain ja voisivat pelastaa tämän maapallon ennenaikaiselta tuholta voidessaan nauttia luonnosta ilman pelkoa syödyksi tulemisesta. Lopullista tuhoa tuskin ihmiskunta pystyy koskaan estämään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos, jos ja jos, tätä se on aina villieläinten kanssa, todennäköisempää on ettei tapahdu mitään raatelua karhun eikä muidenkaan petoeläinten suunnasta täällä Suomessakaan!? Ainoastaan se on varmaa että luomakunnan eläin, ihminen tekee veritekoja tänäkin vuonna pilvinpimein ja vieläpä olevinaan oikeutettuna näihin raakuuksiin. Vääristyneen pelon kohteet väittävät toista, eikö, kö, kö
Ilmianna
Jaa
Kyllä se vaan on niin että ihmisellä on täysi oikeus ennaltaehkäistä ihmisiin kohdistuvaa väkivaltaa niin eläinten kuin toisten ihmistenkin taholta ja toisten kansakuntien. Hyökkäys on paras puolustus. heh:)
Ilmianna
Jaa
Ihan se on ok. tuo puolustautuminen, mutta ensikisi mainitaan se, että ehkäistään väkivalta, ihminen ihmistä vataaan ja sitten puolustuskyvyttömät eläimet, niitä pitää varoa, vaan ei pelätä. Ihminen on se, joka eläimiä härnää ja sitten pelkää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Jaa että meinaatko karhun ja suden olevan puolustuskyvyttömiä eläimiä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
äääääää kirjoitti:
Jaa että meinaatko karhun ja suden olevan puolustuskyvyttömiä eläimiä?
Näämmä et ymmärrä edes asiaa, vaan niin pelkäät metsähän mennä, että jalat tärisee. On kait sinulla pyssy jolla sohia viattomia luontokappaleita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jestas sentään kirjoitti:
Näämmä et ymmärrä edes asiaa, vaan niin pelkäät metsähän mennä, että jalat tärisee. On kait sinulla pyssy jolla sohia viattomia luontokappaleita.
Ei sillä pyssyllä sohita. Sillä ammutaan pitkän matkan päästä sellainen luoti joka pamahtaa karhun kalloon ja menee siitä läpi tuhoten samalla aivot. Hyvä tapa on ampua sivulta päin lapaan siten että luoti murskaantuu ja repii karhun sisäelimet. Nuorena miehenä tehtiin siten että laitettiin terävä rautakärki seipään nokkaan ja sen kären alle kapula poikittain ja sit heräteltiin karhu pesästä kesken unien. Kun se yritti päälle ja nousi kahelle jalalle ja hyökkäsi niin laitettiin äkkiä se seipään toinen pää maata vasten ja karhu juoksi siihen keihäänkärkeen ja repi sen käpälillään syvemmälle itseensä siitä kapulasta. Sitten vaan suolet pihalle ja vietiin karhuvainaja kotiin. Isäkii oli sit taas tyytyväinen vähän aikaa eikä nalakuttanu nykynuorison vätyksistä mitään. Siitä sit vaan illalla taas naisiin sohimaan nahkapyssyllä vesilintuu polovimatkalta oikeen nuoruuven innolla.. :):)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
eivät ne ole - voi karhukin tarttua aseeseen ja ampua halutessaan takaisin.
Ilmianna
Jaa
Täällä ei olla Korkeasaaressa karhulinnassa .
pitäis ponjata sekin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihanko totta. !!! No voe tokkiisa, sekö pitäs ponjata. Että ihan pitäs ponjata se ettei täällä olla korkeasaaressa!! Voi hyvät hyssykät mikä älyn jättiläinen . kekkasitko ihan ite että oletkii Lieksassa etkä korkeasaaressa??? Mitähän se nyt sit tähän keskusteluun ja karhun vaarallisuuteen mitenkää liittyy??? Karhu nyt vaan sattuu olemaan vaarallinen missä vaan, kuten filmissäkin huomaat. Jos se tottuu ihmiseen siten ettei se enää pelkää ihmistä, niin se syö ihmisen kun saa kiinni sopivassa tilanteessa. Ja niitä erilaisia tilanteita kyllä riittää vaikkapa esim. korkeasaaressakin jos ei olla tarkkana turvallisuusasioissa eläimiä ruokittaessa tai muuten hoidettaessa. Näihin luonnossa oleviin ja ihmisen toimesta pelkonsa menettäneisiin karhuihin pitää suhtautua todella varauksellisesti ja ennelta ehkäistä niiden lisääntyminen lähiöiden ja muutenkin asutuksen lähellä. Luoti on paras lääke.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"TohtoriLyijjy" käyttää paljon kirjaimia pelkästään toisen ihmise halventamiseen ja tämähän osoittaakin sitä, että tohtori lyyjy on todella pelkuri luomakunnan kourissa, vai kuinka? Peklkää sinä vaan, me muut tavalliset tallaajat elämme todellisuudessa, emmekä pelkää mitään, mikä on turhaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Oletko laskenut peloissasi oikeaa karhunkakkaa ruilahtamaan housuihisi kun noin olet äreä. Kyllä se tietty jäähtyessään varmaankin ärsyttää. Varsinkin jos sinunlaisiasi halveksittavia yksiloitä miettii, niin ei voi kuin naureskella hiljakseen partaansa.. heheh. Älä pelkää, se oli vaan kissa joka nurkissa vilahti. Karhu olisi jo sinut syönyt .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mielestäni kyllä jääräpäisestä tyhmyydestä pitääkin nuhdella monisanaisesti. Jääräpäinen vänkääminen selvään asiaan tuottaa lopulta juuri sellaisen vastareaktion mikä on aiheellinenkin. Karhunkakka vänkää eri nikeillä koko ajan täällä foorumilla sitä karhujen lähiökasvatusta puolustavaa propakandaa jonka seuraukset näkyvät kymmenen vuoden päästä. Milloinka järkevä ja ennekoiva suhtautuminen ja toiminta on ollut pelkoa?? Päinvastoin nämä tietämättömät ja visioihin kykenemättömät ihmiset ovat aiheuttaneet pelkurimaisella asioiden vastustamisella turhan usein tärkeiden toimenpiteiden viivästymistä ratkaisevasti ja siten lisänneet vahinkojen määrää ratkaisevasti. Niistähän ei tietenkään kärsi nämä vastaväittäjät ja heidän taustajoukkonsa. vaan hyvä siellä on kerrostalon ylimmässä kerroksessa ikkunasta kurkkia ja pelko perseessä huudella puskiin kehuskellen olevansa peloton. Useinmiten nämä vänkääjät eivät ole edes metsässä käyneetkään kuin joskus lapsena jolloin todellakaan ei ollut mitään petovaaraa siihen verraten kuin tällä hetkellä ja tätä menoa kymmene vuoden päästä. Miten se voi olla noin vaikeaa ymmärtää selvä asia. Se on laskennallinen tosiasia jota ei muuta kuin luoti kalloon tai sit jokin liian tiheän karhukannan vuoksi eläimissä leviävä tappava sairaus. Toivottavasti se sairaus on sellainen ettei se tartu ihmisiin. Jatkuvasti leviää maailmalla liian tiheään eläinpopulaatioon erilaisia virus- ym peräisiä sairauksia jotka saattavat levitä kotieläimiin ja sitä kautta ihmisiinkin. Mutta eihän nää vänkääjät sellasia asioita voi millään tajuta kun tietoa puuttuu oppimattomilta. Väitetään vaan mutu tuntumalta tunteen tuomia asioita ja luullaan olevansa oikeassa. Realiteetti jää monessa tapauksessa kokonaan uupumaan ja taas kärsii ne syyttömät joiden elämä ja toimeentulo on suomen korpimaisemassa. Toivotaan kuitenkin että seuraava lähiökarhu ottaa sinut hampaisiinsa, eikä käy kekenkään muun kimppuun. Voit sitten kertoa sille karhullesi että en minä pelkää sinua vaikka syötkin minun perslihojani ja raatelet minua ihan omalla takapihallani:):)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sanokaas nyt sitten viisaat. Mistä nämä city- ja lähiökarhut ja sudet oikein tulee. Enkä odota vastausta että metsästä, vaan missä tai minkä takia ne menettää luontaisen pelkonsa ihmiseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Niitä tulee siten, että karhut jossakin vaiheessa lissäännyttyään tarpeeksi laajentavat reviiriään koska muut karhut esim. emokarhu ajaa ns. erauspentunsa pois luotaan. Näin karhujen reviirit laajenee ja lopulta on selvio että korpi loppuu ja osa karhuista ajautuu lähemmäs ihmisten asutuksia. Kun ihmisillä on tapana jättää tähteitään ja muuta karhulle maistuvaa ulos astioissa tai tunkioissa, niin silloin nämä karhut oppivat syömään niitä jätteitä ja jäävät sinne paikallisiksi asukkaiksi. Kun taas nämä karhut saavat pentuja, niin nämä pennut ovat jo paljon rohkeampia ihmisen suhteen kuin emonsa ja saattavat siirtyä jopa asutusalueelle ruokaa hakiessaan. Kun emo taas ajaa nämä uudet pennut jaloistaan, niin mihin nämä erauspennut nyt sitten menee jos kaikkialla muualla jo on jollakin karhulla omat reviirit?? No tietty syvemmälle ihmisten ilmoille. Juuri nämä kohtaamiset ihmisen kanssa tulevat lisääntymään rajusti jossa kin vaiheessa jos tilanteeseen ei puututa. Tämä on uksi mekanismi. On muitakin esim ihmiset syöttävät karhuja haaskoilla korvessa ja siten totuttavat uudet karhunpennut ihmisen hajuun ja läheisyyteen. Nämä on sit tietysti vaarallisia siellä kaukana korvessa jossakin vaiheessa huonon tuurin sattuessa. Tässä nyt ainakin aluksi tätä tietoakin ja tulevaisuuden kuvaa ja visiota:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Miksi sen karhun oitää pelätä ihmistä? Ruoantähteitä ne tulee hakemaan ja männöövät pos ja sinulle minä sanon, heitä pois se pelko, ne tulloo, jos tulloo, luultavasti eivät tule. Tee hengitys harjoituksia kaksi kertaa päivässä, se helpottaa vaikka olisi kuinka vauhkona.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hengitys harjoitusta kirjoitti:
Miksi sen karhun oitää pelätä ihmistä? Ruoantähteitä ne tulee hakemaan ja männöövät pos ja sinulle minä sanon, heitä pois se pelko, ne tulloo, jos tulloo, luultavasti eivät tule. Tee hengitys harjoituksia kaksi kertaa päivässä, se helpottaa vaikka olisi kuinka vauhkona.
Monestikkos olet nähnyt karhun käyvän ruuvantähteitäs hakemassa. Veikkaampa että jos olisit nähnytkii niin peleko persiissäs oesit laskenna ruikulit houssuus siellä kerrostalon ylimmän kerroksen partsillahi suatikka sitten pusikonreunassa kun karhu purree perskannikkoosi uutteen uskkoon. Hengittele sinä vuan ja meditoi ja sukkeroi ittes siihen harhaluuloon mihin vaan ikinä pössyttelyhuuruissasi keksitkii ruveta uskommaan. Olis hauska nähä kun istut karhun kanssa vastakkain rauhanpiipulla ja hassis haisis niin jotta silimii kirveltäsi. Työ nuuksion homppelit ootte niin likinäkösii ja typerii , melekein kun nuo karhuttii. Ei teistä ole politiikkaan, eikä ulkomaan elävien hyysäämiseen täällä kotimaassakaan, saatikka sitten ulkomaillakkaa ja silti teijän pittää olla joka asiaan sotkeentumassa ja typerii ajatuksianne levittelemässä. Miten se sit onnistus tuonkaa karhuasian oikeanlainen hoitaminen ja ymmärtäminen. Palataan sitten kymmene vuojen piästä tähän sammaan asiaan jos karhu ei vielä siihen männessä ole sinnuu syönynnä kun et tajjuu pelätä silleen tervellisesti. Tuo sinun pelekosi kun on epätervettä ja luulotauttiisen harhaluuloja iliman tietoo. Nyt en enää keskustele sinulle tästä asiasta enkä lue enää tätä keskustelua. Huomattiin jo sinun typeryytesi syvyys ja vain kantapään kautta kokemusten perusteella saattasit oppiakin jotain. Mutta epäilen kyllä ettet opi mitään milloinkaan koskaan mitenkään. Joten jää hyvästi kusipää.
PS. Homopekka haluaa sinut telttaansa, soita sille ja kerro taipumuksistasi. Saatat päästä pitkälle Lieksasta kunhan muistat rasvata huolella anaalisi ja pyri sinne yleisradioon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mahtas sullakin olla hengitysharjotusta pakoonjuostessa ihan tarpeeksi jos joutuisit karhun yllättämäksi jossain sakeassa taimikossa! Tuskin lienet viisainen neuvoines nähnyt karhua muualla kuin televisiossa! Taidat kuulua Nuuksion Erämiehiin jotka ilveksen nähdessään haetaan helikopterilla pois metsästä!
Ilmianna
Jaa
Kaikki karhut nurin vaan, ampukoon ken kerkiää ja näkee tarpeelliseksi. Mitä hyötyä niistä meille on? Vai voiko tieto siitä, että kesämökin takametsässä asuu karhu - "ai kun ihanaa" - olla riittävä motiivi kun sitä ei koskaan kuitenkaan näe ja jos näkee puree se ja käy kimppuun (ja ehkä tappaa lapsesi tai lapsenlapsesi tai koirasi).
Ilmianna
Jaa
Mie asun täällä 6 kerroksessa ja kattelen teeveetä, sieltä tulee justiinsa karhu ohjelma, mutta keskityn kuienkin neuvomaan miten pitää olla pelkäämättä!? Mökkiä minulla ei ole, mutta pyssy kumminkin, enkä kulettele sitä siksi, että pitäsi olla aina joku elukka tähtäimessä. Oon sitä mieltä, jotta se joka on liian innokas tappammaan pyssyllä, tarkotan jotta on ihan vanaatikko teurastamaan, niin tämmöseltä pitää ottaa ase pois, ootta varmaan sammaa mieltä tästä asiasta?
Ilmianna
Jaa
Mulla oli karhun päät olkapäillä kun suoritin asepalvelustani aikoinaan. Ei pelottanu rytteikössä piileskellessä. Räkäpäillä oesin ampunu karhua persuksiin jos oesin nähnynnä. Ei niitä sillon ollu kun muutama. Mutta nyt on toenen ääni kellossa. Syytäkkee vaen sitä lyijjyy nyt sinne metikköön, ettei piäse se karhupopulaatio liijan suureksi kasvammaan. Nyt se on helepompi pittee aesossa. Näen on närreet.
Ilmianna
Jaa
"SissiPkr", EI OLE ALKUJAAN LIEKSALAINEN, KOSKA PELKÄÄ KARHUJA. Lieksa on karhukaupunki, pitäisihän se sinunkin tietää, vai pelottaako?
Ilmianna
Jaa
Venäjällä maksetaan jo susista tapporahaa Karjalassa näin maa
suojelee kansalaisiaan susilta
Ilmianna
Jaa
Tuohon kysymykseen voen vastata jotta ei pelota. Vaekka oonnii ihan alakuperänen lieksalaenen. Kuka se on sulle antanna valttuuvet toetottee Lieksasta karhukaupunkkii. Heh.. Suomessa on jokkaenen kaupunki jo tällä hetkellä karhukaupunki. Koko tämä muahan on jo yhtä karhukaupunkkii, jos vaen herrojen perse kestäsi liittee kekki kaupungit yheksi suureksi SUOMEN kaupungiksi,, ja vaekkapa Suomen karhukaupungiksikkii.. sama sille.
Kyllä sitä 60- luvulla kouluaikana kesälomat olttiin puuntaimija istuttamassa tuollaki Äijänpäivän salolla. Viikot asuttiin siinä kämpässä Pentikäisen ukon ollessa pomona ja vahttiissa jotta kaekki oli kunnolla.. heh. Ei pelottanu rytteikossä karhut eikä suvet, eikä pelota nyttenkkää. Vaen kun se järki sanoopi jotta liika populaatio tuopi omat riskisä siihenkkii ulukona liikkumisseen 10 vuojen sisällä jos ei kantoja vähennetä. Ja en tarkota nuita kuusen ja männyn kantoja. Kuatakkee vaen minun puolesta niitä puita miten paljon halluutta ja uskallatta, mutta mitä pienemppii ne metiköt on tiällä Lieksassakkii, niin sen kauvemppoo korvesta ne karhut levijjää tänne kaupungin rytteiköehin ja lieppeille. Vasuri on ihan pihalla näistä asijoesta, iliman minkkäällaesta kosketusta todellisseen muailimmaan. Ei sillä oo minkkäänlaessii käötöstapojakkaa kun on niin itijootti. Pistäkkee ja piästäkkee vaen se Matti irti sielläkkii Viekissä jotta suatta ne karhut tähttäemmeennä. Kyllä Matti teitä neovvoo. Sillä on semmonen motto kun kerrannii jäe kiinni hirven salakuavosta ja polliisit kysy että mittee sillen orvollen vasalle nyt tehhään. Noo.. matti tietennii vastas jotta lyijjyy vuan lyijjyy vuan. A miutsui mautsui miun hirvvii kyttäätte.. prkl.!!! Ja tuossa nikissä tuo 55 tarkottaa Lieksassa kuavettujen kaanniitten haaskan näkösten naesten lukumiärree. Suattaa se olla tuonkkii Vasurin muijja siinä joukossa. Kun ei pelottanna sillon nuorempana mikkää. Siel on karhu kontallansa.. joka ampua antaa... piipun työntää karhun suuhun ..ja haulipussit selkään..:)
Ilmianna
Jaa
Tiiät sie "SissikkiiPkr55" mikä on ruskeanreijänritari, se on semmonen kun sinä kirjotit, että oot luultavasti olluna minun siipan kanssa silleesti ja tämä minun siippa on nääs mies ja minä olen VASURI, mutta nainen!? Minäpä tiiän kuka olet, kun kysyn tuolta ukolta kuka on tuo kummajainen kelle oot antanna.
Ilmianna
Jaa
Kyllä se sissi Pkr on ihan naessii vaen tökytelly sillää suskunuijjallaan ja huuvattanna niitä hurmiossa jotta nuapurit on soetelleet aena katteuksissaan ja ilomotelleet metelistä. Minkäs sille voepi jos jotkut naesetkii on ottanneet sitten jälestäpäen sen naesen aviosiipaksseen. Sehän tunttuupi olevan ihan ylleistä teijjänlaesten karhujen hyysääjien keskkuuvvessa. Samaten kun nuokkii homo-Pekat vihrreessä liitossa. En ennee ihmettele yhttään jos sullakkii on se naenen siippana. Enhän minä oo tietenkkää varma oliko se sinun siippa siinä joukossa joille annoin tuota minun tummanpuhuvaa melekkeen musttaa kissanpiän kokosella klunssilla ja kahella sierraimella varustettuu jortikkooni eestä ja taakkaa niin jotta kahen kilon kuulilla olevat kulukuset vaen mäjähtelivät sen pespakaroehin hikisinä. Voe hyvä ihminen jos se onkkii sitten semmonen kiännynnäenen ja ruvenna naesten kanssa vehttoommaan kun minä läksin muailimalle. Olisi minun pitännä sittennii jiähä Liekssaan anatmmaan sille sitä makijjaa mahan täyveltä, niin kun sanottaan:). Kyllä siinä naeset oli ihmmeissään kun ensimmäesen kerran näkivät kun ottiva minun sepaluksesta kätteesä tuon paksun ja pitkän sukunuijjan. Se kun alako siinä pehmeessä naesen kaessä sesta hojottaammaan ja nuppi siinä alako turvota jotta murina vaen kuulu, niin eivät voenneet olla puhastelematta ja huokkaelematta kiimossaan ja heti sitä jalakojesa välliin sinne ihan huarukkaan sitä olivat yrittämässä. Oli se nautinnollista siinä sessoo vastakkain ja naenen otti seisovan paksun oikeen kiiltelevän jortikan haarojesa vällin ja puristi reisillään sitä siinä ihan kiinni rakosessaan. Voe sitä auttuutta kun sen sitten sae sinne sisälle siitä luiskkautettuu ja melekkeen juurta myöten survasttuu. naesella nousi jalatkkii irti muasta ja se roekku siinä kullin varassa ja huokkaelei ja huus orkasmin parttaalla niin jotta kaekki Lieksan city karhut pakenivat kymmeniksi vuosiksi Hatunkylä korppiin ja osa Ilomantssiin suakka. Vaen nyt ne on jo tulleet sinne takasi ammuttavaksi kun minä en oo ollunna niitä suojelemassa ja ajamassa poes pitkkiin aekkoehin. Vaekka kyllä mulla vieläkkii seissoo ja naeset huuttaa samalla laella kun ennenkkii, pikkusen harvemmin vaen kun ennen. Eikä nuita vanahoja akkoja ennee huvita huuvattookkaa, mutta nuoremppii huuvattasin kyllä kunhan vaen tulisivat pyytämmään multa tuota herkkuheppiä. Saesivat nämä nykynuoretkkii oekkeen vanahan ajan klunssia kahen kilon kuulilla huarukkaasa. Eipä muuta näin tänä päevänä.
Ilmianna
Jaa
Ei taija ennää olla tuokkaa parvekkeelta huutelija elossa. Eilen on nähty karhu löntöstämässä kirkkopuistossa. Oli käyny juomassa vettähi joenvarresta ja paskantanna helekatin ison läjän. Petotutkija oli kahtonna jotta siinä paskassahan on immeisen hiuksii ja perskarvoja vaekka millä mitalla. Niin jotta vieläkö se ellää se parvelleelta huutelija???
Ampukkee se karhu ja kahtokkee kenen lompakko sillä on mahalaukussaan, vae käsilaukkuko.
Saakeli jos asusin Lieksassa, niin tietäsin miten piäsisin vittusmaisesta muijjasta erroon. Noo.. voetelliisin hunajalla enkä nuoliskaa, niin mesikämmen kyllä sen söes karvonneen paskonneen.
Ilmianna
Jaa
Hyysää itsesi tästä maasta pihalle, metsästäjäpelle.
Ilmianna
Jaa
Tosiasiassahan karhut ovat kevyttä kauraa vaikka ahmalle !

Suurimmat ahma urokset saattavat painaa yli 200 kg ja ovat pirun vahvoja !!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ei Lieksassa elä enää yhtään ahmaa, mäyrät söivät ne kaikki. Viime syksynä ammuin yhen mäyrän Hovin koivusta ja se paino 234 kg ilman housuja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Salametsämies kirjoitti:
Ei Lieksassa elä enää yhtään ahmaa, mäyrät söivät ne kaikki. Viime syksynä ammuin yhen mäyrän Hovin koivusta ja se paino 234 kg ilman housuja.
Oliko se otus ilman housuja julkisella paikalla??????????????????
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lieksan karhut

Kannattaa miettiä noiden karhujen hyysäämistä vielä uudelleenkin. Liika on liikaa mitä vaan. Venäjälläkin karhu raateli viime syksynä ja söi vielä elävää tyttöä joka sai äidilleen soitettua vaikka karhu parhaillaan söi häntä ilmeisesti alaraajoista. Viimeiset sanat olivat että nyt äiti ei enää satu. Pelastajat ei ehtineet paikalle. Tytön isältä karhu oli jo murskannut kallon.
Kun karhut oppivat käymään ihmisten asumusten lähellä, ja tottuvat siinä määrin ihmiseen etteivät pelkää, niin silloin ihmisestä tulee niille pelkästään helppoa ja ravitsevaa ruokaa.
Kaikenlainen Karhujen sulkeminen esim. eläintarhoihin yms paikkoihin on kyllä myös kyseenalaista. Aina voi sattua vahinko onnettomien yhteensattumien seurauksena. Olisiko kivaa jos marjametsässä ollessasi saisit karhun kimppuusi tuossa filminpätkässä näkyvin seurauksin. Silloin vaan ei ole ketään pelastamassa vaan karhu syö elävältä. Karhut vaan hengiltä ja sillä siisti asumusten ympäristöstä.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=a9cIqK01Fwk

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta