Tavaroiden desinfiointi?

neuvoja puhdistuksee

Olen nyt muuttamassa pois asunnosta, jossa on sädesientä. Uuden asnnon kunnosta ei ole varmuutta, mutta en haluaisi tietoisesti viedä sinne mitään mukanani. Ajattelin ottaa mukaan vain lasi- ja metalliesineitä. Kaikki vaatteet, tekstiilit, muovit, keramiikka jne kaatopaikalle.

Mitä mieltä siitä? Pystyykö lasin ja metallin puhdistamaan sädesienistä takuuvarmasti, ja miten sen tekisitte? Mietin onkohan ruokakaupassa myytävä kloori tarpeeksi vahvaa desinfiointiainetta vai vaikuttaako se ollenkaan sädesieneen.

18

2664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Homepakolaiseks vai

      Sädesieni, vain tuli auttaa sanovat jotkut ns. asiantuntijat ja kovia kokeneet keskustelupalstoillakin.
      Tapauskohtainen juttu ja kuka sen sinulle on todistettavasti kertonut, että just sädesieni. Mikä myrkky se oikein sitten on. Jos kaikki heität pois? Kuka määräsi?
      Nykyisin on solumyrkkyjäkin sisäilmassa. Aivan sama mistä ne on sinne tullut homeiden ja kemiallisten myrkyllisten kaasujen lisäksi, mutta aiheuttaa terveydellisiä ongelmia ja jopa syöpiä. Tutkikaa oikeita asioita ja myöntäkää myös yksinkertaisia totuuksia.
      Laboratorioissa ei näytä ratkeavan "homesairaitten" ongelmat eikä vielä virkamiestasollakaan kirjoituspöytien takana. Perse on nostettava pulpetista ja lähdettävä vastuuhenkilöiden "kentälle" toteamaan mitä voi välinpitämättömyydellä saada aikaiseksi kun home- ja kosteusvaurio-ongelmia vähätellään ja vääristellään.

      http://www.heli.fi/Keskustele/Keskustelut/?threadId=14355&discussionId=13067&cg=10293

      Jotkut desinfiointiaineet pahentavat tilannetta.
      Denaturoitu etanol tai raaka viina tai pirtu sitä voi kokeilla. Sekin voi pahentaa asiaa kuka sen varmasti osaa sanoa kun homebisnes ei itsekään tiedä todellisista vaikutuksista. tuskin tutkijatkaan koska koko ajan tulee uusia myrkkyjä tutkimattomien rakennusmateriaalien ja kosteuden sekä homehtumisen yhteisvaikutuksesta.

      Hometalkoiden vetäjä Juhani Pirinen olikin vissiin huolissaan vähän siitä, että tätä ei taida hallita enää kukaan.

      Onkohan homma pahemman kerran päässyt lipsumaan käsistä. Sitä voi miettiä jokainen. Luottamus meni terveydensuojeluun ja AVI: valvojiin kertaheitolla kun mitätöivät jokaisen tutkimuksen mitä meillä tehtiin. Terveydensuojelupäällikön oma-aloitteiset homenäytteiden otot (seinärääpässyt) mistä löytyi penicillium vaikka ensin kaveri kirjoitti, että ei hometta ei sieniä ja perään penicillium pesäke, mitäpä tuohon on enää kenelläkään lisättävää. penicillium on home tiedoksi tämä terveydensuojelupäällikölle. Ositumin analysoimat Vockinäytteet lyttäsi DI myös koska ei sillä hetkellä ollutkaan firma (ositum) Eviran hyväksymä labra. Ositumilta sanoivat kuitenkin, että 3.9 2-etyyliheksanolia on vaarallinen ja aiheuttaa sairauksia. Ota tuostakin sitten selvää kun Valvira on arvoja nostanut sen jälkeen kun nuo "laittomat" analysoinnit on tehty.

      Sähläävätkö nyt ja rahat pois tyhmiltä vai mitä hemmettiä tämä peli oikein onkaan.

      Mutta takaisin siihen puhdistukseen.
      Puhdistele mieluiten ulkona ja hengitys-suojain paikoillaan. Pyyhkeet heti roskiin ja ei samaan kuin missä normaalit roskat sisällä.

      Kaikki mitä teet tee omalla vastuullasi.

      Paineilmaa ulkona ja hepa imurilla imurointia jos ei pyyhkiminen kuivalla jollain erikoisliinalla auta. Jos oireita kaikesta huolimatta joku esine aiheuttaa etkä siitä raski luopua, niin varastoi suljettuun laatikkoon ja häkkivarastoon odottamaan "kymmenen vuotta kun oikeita työkaluja keksitään nykymyrkyille" sanoi muntersin kaveri pari vuotta sitten joten 8 enää jäljellä odottamista minulla...

      Yritettiin pestä vaatteita, yritettiin pelastaa videoita ja LP, CD yritykseksi jäi.
      Paperit ja kirjat valokuvat turhaa oli edes yritys.

      Kaksi vuotta on ollut nyt tavaroita säilössä ja viime viikolla kävin penkomassa tärkeitä papereita. Silmähermo-ongelmia, hengitysoireita ja kutinaa ja pistelyä käsissä ja kasvoissa joten odotellaan vielä muutama vuosi (8). Tuskin on kyse ollut mistään VOCkipaskasta vaikka siitä jauhavat "valvojat ja valvojan valvojat" raporteissaan. Pyörittelevät aihetta. Oliko vai eikö ollut eivät saa mitään selvää asioiden todellisesta vakavuudesta edes terveysmiehet.
      Valvovat kirjoituspöytiensä takaa ja välillä valvovat ”kavereitaan” kun tiukka paikka tulee. Siinä on sitä valvontaa veroeuroin ja terveytemme suojelua. Voi herrajestas sentään.

      Onnea matkaan. Opettele tästä lajista kaikki mahdollinen, niin eivät kuseta enempää kuin mikä on tarpeellista homehommeleissa.

      Lue tuolta lisää:
      http://homepakolaiset.fi/

    • ap jkhlnkjnkj

      Onko pakko puhdistaa kuivalla, eli ei saa olla kosteaa? Ajattelin aluksi siis kloorirätillä pyyhkimisen jälkeen tiskata kuumalla vedellä noita lasi- ja metalliesineitä.

      • Varoaijat pitkiksi

        Lisää vielä. Lasi ja metalli ei pitäisi olla kovin suuri ongelma mutta huokoiset aineet sitäkin ongelmallisemmat.


    • Varoajat pitkiksi

      Jos on tietoa "nykymyrkkyjen" vaaroista ja vanha tieto puhdistusmenetelmistä on varmaa mielestäsi niin siitä vaan.
      En enää ota mitään riskejä "sähläämällä" eri myrkkyjen (puhdistusaineiden)kanssa. Kosteusvauriomyrkyt on muuttuneet viimeisten vuosien aikana onko puhdistusaineet pysyneet perässä tai tutkijat labroissaan.

      Desinfioimalla Germasert Super ja Penetrox PF sekä otsonoimalla asuntomme ja irtaimistomme meni terveys huonommaksi ja siinä samalla irtaimisto myös kaatopaikkakuntoon. Uusia (ehkä kosteusvaurio- testaamattomiakin) rakennusmateriaaleja. Tuntemattomia yhteisvaikutuksia näiden uusien kemikaalikaasujen ja homeen cocktaileilla ei taida moni vielä tunteakaan ja tuskin niistä sitä oikeaa tietoa edes saadaan kuin suoraan sieltä "kentältä" sairastuneiden ihmisten rakennusten nurkista missä pyörivät suurimman ajan vuorokaudesta. Mutta millä mitaten??? Kuumemittarilla vai pintakosteusmittarilla.

      Lainsäädäntö laahaa pahasti perässä näissä hommissa ja siinä on yksi terveyden vaarantaminen tietoisesti ehkä vastuuhenkilöiltä.

      Välinpitämättömyys ehkä on toinen, mutta vähättelijät ja vääristelijät kannattaa olla kuitenkin hereillä teidänkin näiden "nykymyrkkyjen" kanssa homepäiväkodeissa, homekouluissa, homekasarmeissa ja jopa homesairaaloissa. Vanhainkodeissakin mihin en kyllä lähde kovin vähällä.

      Valitkaa varmasti turvalliset puhdistusmenetelmät tulevaisuudessa.
      Homebisnes on kovaa peliä ja vakavia virheitä tulee välttää jatkossa. Niitä mitä on mahdollisesti tehty takavuosina. Desinfioinnit ei ole "homeremontti". Eikä otsonointi.

      Homeen puhdistus ei ole sama kuin tuntemattomien kosteusvauriorakennusten myrkkyjen puhdistus.

      Kyllä kai se sädesieni puhdistetaan pikkuisen eri tavalla kuin taviksen "home".

      "Sieni ja sädesieni (aktinobakteeri)-infektiot
      Tavallisimpia sieni-infektioita ovat hiivatulehdukset, silsat ja kynsisienet. Sienet ja sädesienet voivat tunkeutua myös muualle elimistöön ja alkaa lisääntyä siellä. Tällaiset infektiot ovat kuitenkin harvinaisia ja edellyttävät, että ihmisen luontainen puolustuskyky on sairauden tai hoitojen takia heikentynyt".
      http://www.sisailmayhdistys.fi/portal/terveelliset_tilat/terveysvaikutukset/mikrobien_terveyshaitat/

      Tuostahan voi päätellä kannattaako sitä ”sädesientä" vetää perässään asunnosta toiseen elimistössään ja irtaimistossaan.

      Pahinta näissä home- ja kosteusvauriomyrkkyjen ongelmissa on kuitenkin se jos tuo ”sädesieni” alkaa ”hajottamaan”
      tervettä ihmistä sisältäpäin. Vai voiko se olla edes mahdollista. Googlatkaapa lisää aiheesta.

    • huolestunut

      Entä kylppärissä oleva sädesieni? heitänkö kaikki shampoot yms. roskiin? jos kerta myrkyt menee muovin läpi.. Yhteen vaatteeseen näkyi jo ilmestyneen kylppärissä hometta, mutta kaapista en vaatteita heitä pois kun toisissa huoneissa ei ole (vielä) hometta

    • Niin minäkin

      Homepölysiivous. Onko edes samanlainen kun "sädesienisiivous".

      http://www.sisailmayhdistys.fi/portal/terveelliset_tilat/kunnossapito_ja_korjaaminen/purku__kuivaus_ja_puhdistus/homepolysiivous/

      Ruokapuolelta kaikki ryynit ja jauhot sekä kuivamuonat heitin ensimmäiseksi menemään. Kaikki huokoiset tavarat. Jos myrkyt on jo sisuksissa ja verenkierrossa, niin kyllä hikoillessa patjoille menee myrkkyjä ja ne lähti kaatikselle. Oli paljon tavaroita mitkä aiheuttivat oireita. Pois vaan tai häkkivarastoon. Vaikea se on kenenkään toiselle sanoa mitä pois. Mutta periaatteessa kaikki mitkä oireita selvästi aiheuttaa sille joka on pahiten perheestä sairastunut. Hänen ehdoillaan siinä on mentävä vaikka alussa asioita ymmärtämättömät yrittävät toimia terveiden ehdoilla. Terveiden mukaan ne on vissiin laitettu ne raja-arvot ja viitearvot. Totuus on kuitenkin toisenlainen.

      Pahoin sairastunut ei tarvitse mitään raja-arvojen ylityksiä koska jo pienistäkin myrkkypitoisuuksista voi oireilla helvetisti.

      Kylppärissä oleva sädesieni on varmaan yhtä vaarallinen kuin keittiössäkin.
      Heitin pois paljon kylppäristäkin. En jäänyt peukaloita pyörittelemään vaikka kukaan ei niitä heittämiäni tavaroita alkanut korvaamaan. Siinä vaiheessa ei ajattele kuin kaverin ja itsensä pelastumista kun verta pukkaa joka reijästä ja nukkua ei voi komen kuukauden aikana kun muutaman tunnin yössä.

      Raja-arvoilla ja viitearvoilla ei ole mitään merkitystä, ihmiset on pelastettava pois vaarallisista asunnoista. Sitä ei näy tajuavan kaikki terveydensuojelussa olevat viranomaiset toistaiseksi. Mutta olemme menossa kohti parempia aikoja.

      Lue lisää:
      http://homepakolaiset.fi/

    • Teräs ja lasi voivat

      sisältää myrkkyjä vain pinnallaan!

      .......jatkuu. Tässä muutama pääsääntö:
      Kosteusvaurio homeiden itiöt voidaan tuhota ainoastaan täydellisellä hapettamisella, eli polttamalla, joten ne siirtyvät tavaroiden mukana aina. >>>>Huomaa, että kosteusvaurio homeisessa kiinteistössä yleisesti löytyvän (mm betoni, kipsi-levy, jne) streptomyces griseus-bakteerin aineenvaihdunnassa syntyvää rasvaliukoista valinomysiini-toksiinia (=myrkky) ei voi tuhota edes polttamalla.
      Uusi koko irtaimisto, jos et halua siirtää kosteusvaurio homeiden toksiinia (=myrkky) uuteen puhtaaseen asuntoon. Rankkaa, mutta valitettavasti totta! >>>>>>!! Mutta älä uusi turhaan irtaimistoa, mikäli epäilet että uudessa asunnossakin on kosteusvaurio-hometta.
      >>>>>>Älä käytä klooria ja tolua puhdistamiseen, koska useat aktino-bakteerit (=maaperäbakteeri) käyttävät klooria ja tolua ravintonaan.

      >>>>>>Huomautus! Kun käytät kemiallisia “humpuuki/busines”puhdistus- ja desinfiointi-aineita, niin kv-homeiden myrkkyjen lisäksi altistut myöskin kemiallisille myrkyille!
      Jatkuu..............:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/kvht-kosteusvauriohome-toksiinin-saastuttaman-irtaimiston-puhdistus/

      • tomppa

        ai ainoastaan hapettamalla, neropatti.


    • misa

      Itse käytin Bio Vasa tuotteista Bio Desi, koviin pintoihin. Se toimi erinomaisesti
      ne on ammattilaisten tuotteita, eikä mitään myrkkyjä kuten penetrox joka toimii hapetus periaatteella.

      • Käyttäkää varoen

        Miettikää tarkoin mitä teette kun "myrkyt" on imeytyneet tavaroihin.

        Otsoni ossit on jo saatu perääntymään ja vielä jos nämä kemikaali alit ja myrkkykauppiaat, niin turvallisuutemme on paremmalla mallilla.

        "Hometiloissa olleet tavarat aiheuttavat myös oireita. Turvallisinta olisi hävittää kaikki. -Hyviä korjauksia on pilattu tuomalla homeista materiaalia korjattuihin tiloihin". Tuula Putus kirjoitti eilisessä ESS. Sanoo myös, että " Homeiden ja muiden kosteusvauriomikrobien torjunta ei onnistu pelkillä kemikaaleilla".

        Ai, että ihan ammattilaisten tuote. Mutta kun niitä oikeita ammattilaisia ei ole oiken vastaan tullut. Neljä home- ja kosteusvauriomyrkyllistä asuntoa on ollut eikä kukaan "ammattilainen" käyttänyt litkujasi.


    • Homeurpo

      Meille ehdotettiin otsonointia ja vaikka mitä puhdistusjuttuja. Ei suostuttu. Häivyttiin talosta niin et otettiin lasiset ja metalliset tavarat mukaan. Osa täyspuisista huonekaluista me imuroitiin pihalla useasti ja pestiin kolmesti industolilla. Kaikki muu meni kaatikselle. Passit ja vauvakirjat säästin. Passit on minigrip pussissa ja 10kuukauden jälkeen kun haistan pussiin niin saan kamalan tykytyksen poskionteloihin ja päänsäryn. Vauvakirjoja en oo viel uskaltanut kaivaa varastosta ja tutkia. Puuhuonekalut ei aiheuta oireita. Muutamia tavaroita joita äkkikiireessä mukaan otettiin (laturit ym.) on sit heitetty täällä uudessa kodissa myöhemmin pois kun ne haisee ja aiheuttaa oireita. Kyllä veetutti kattoa sitä roskalavaa mut minkäs teit. Ja pennin jeniä ei olla mistään saatu. Kaupanpurkuriita käynnissä vielä ties kuinka kauan :( Ja jokapaikassa oireilen, kirjastossa, kaupoissa, kouluissa, terveyskekskuksissa, kemppariosastoilla, kangaskaupassa... :( Ei kivaa..Mietin vaan et loppuuko/parantuuko tästä herkistymisestä ikinä?

      • EpiPen ja ventoline,

        Sinä olet minä :-D aivan sama tilanne ja samat oireet.
        Tosin vauvakirjasta otin valokuvat kännykkäkameralla ja roskiin paperinen versio.
        Kamala tilanne, siinä saa myös pohdiskella kuinka olemme kiintyneitä omistamaamme. Tunteita ja muistoja liittyy niin paljon niihin tavaroihin. Sädesieni asunnon jäljiltä kaatikselle tai palamaan kaikki.
        Kukaan ei korvaa mitään vaikka olisi mikä kotivakuutus.
        Jotta järjissään pysyy, voi ajatella että tavara ei lopu, kyllä Kiina tuottaa lisää *askaa*
        Sitä tulee lopulta vähällä toimeen. Tosin ei ole viime aikoina missään käyty kun ei ole vaatteita mitä päälle laittaa.
        Ikinä en enää asioi kirpputoreilla. Tavaroiden uusimisen kanssa oltava tarkka todella paljon myydään jo valmiiksi homeisia tavaroita, siis uusia, homeisia. Wtf.


    • vdvdfvfd

      Miksi ette desinfioisi penetroxilla?

      Jos asunto on tyhjä ennen muuttoa sinne ja sieltä remontoi homeita pois niin hyvin kuin osaa (koska on näköjään mahdotonta löytää homeetonta koko Suomesta), niin eikö kannata varmuuden vuoksi sumuttaa myös penetroxilla? Ymmärrän että irtaimisto ei siitä ehkä pidä, mutta jos on kyseessä remontti tyhjässä asunnossa?

      (johonkin on pakko muuttaa, enkä ole todella pitkän etsimisen jälkeenkään löytänyt homeetonta, joten on pakko ottaa asiat omiin käsiin ja teettää itse mielestään riittävä homeremontti, omasta pussista.

    • Myrkkyherkkä#

      "Miksi ette desinfioisi penetroxilla"?

      Ei missään nimessä, kokemukseni pohjalta en suosittele. Penetrox. pilkkoo "myrkkyjen" dna:n ja tekee tilanteesta vielä vaarallisemman. Penetrox PF Munters käsitteli asuntomme. Verta alkoi tulemaan keuhkoista käsittelyn jälkeisinä päivinä. Hometalkoot vetäjä Juhani Pirinen ja Avin DI. Vesa Pekkola kertoivat, että hajun poistoon. Revi tästä. Pirinen vielä, että viikon varoaika.

      "vetyperoksidi, peretikkahappo
      REKA-homeenpoisto, Penetrox S ja PF, Odox, Maxox PF
      DNA:n pilkkominen hydroksyyliradikaaleilla"
      http://www.heli.fi/HomeenDesinfiointi/Biosidienkayttojavaikutus/

      Tuossa lisää:
      "Voidaanko homevaurio korjata kemiallisesti ilman rakenteiden avausta?

      Mikään viranomaisohje ei suosittele kosteusvauriomikrobien kasvustojen jättämistä paikoilleen. Vesihöyryn ja erilaisten kemikaalien ruiskuttaminen rakenteisiin ei ole ratkaisu homeaongelmaan vaan rakenteet tulisi aina avata ja poistaa mikrobeilla saastunut materiaali. Kasvustojen kemiallinen käsittely voi johtaa entistä vakavampiin terveysongelmiin. Myöskään pelkkä kuivaus tai kuumennus ei ole homekorjaus. Kuivat ja kuolleetkin itiöt ovat terveydelle haitallisia. Huolellisen korjauksen jälkeen on vielä huolehdittava jälkisiivouksesta, jossa pinnoille laskeutunut pöly poistetaan mekaanisesti".
      http://indooraid.com/?page_id=86

      Heittäkää jo pois nuitten myrkkyjen käyttö "kosteusvauriomyrkyllisissä" tiloissa.

      Homeenpoisto on eri asia kuin "kosteusvauriorakennusten myrkkyjen" ja "myrkyllisten kaasujen" poisto.
      Eikö ala mennä pikkuhiljaa jo perille. Myrkkycocktailien. Märkien Homehtuneiden myrkyllisten rakennusmateriaalien kaasujen poisto.
      Kyselin yhdestä kosteus- ja kuivausfirmasta mikä on turvallinen "desinfiointiaine homeasuntooni ja irtaimiston puhdistamiseen". Arvatkaa mikä oli vastaus? "Olen pahoillani sairaudestasi. Valitettavasti meillä ei ole käytössä "täysin turvallista" desinfiointiainetta".

      En vielä sano mikä firma mutta kunnioitan tällaista suoraselkäisyyttä erittäin paljon. Ei ollut munters/polygon jos joku alkaa vääntämään tuota.

    • vjkjgkjgkhj

      Edelleen tuo ei oikein vakuuttanut, etteikö voisi/kannattaisi desinfioida remontissa, jos asunto on tyhjä, eikä kukaan asu siellä. Tottakai voi oireita tulla, jos siellä oleilee heti toimenpiteen jälkeen ja vielä on irtaimisto paikalla, joka reagoi kemiallisesti kaikkine keinokuituineen yms. EIkä täällä kukaan ole poistamassa homeita vesihöyryllä vaan purkamalla, miksi sellainen aina jaksetaan nostaa esiin vastauksissa.

    • Siitä vaan

      Tee mitä haluat. Niin minäkin. Onhan sua ainakin informoitu eikö se riitä.
      Luuletko tältä palstalta saavasi apua ongelmaasi tai homebisnekseltä mikä ei ajattele kuin mania.

      Jos myrkytät myrkyllistä sisäilmaa, niin kysele nyt jostakin vielä miten siinä voi käydä irtaimistolle sille kiinteällekin. Eihän noista nykymyrkyistä tiennyt edes munters/polygon työnjohtaja kun kyselin näistä desinfioinneista. Totta helvetissä silloin uskon "ammattiosaajaa". Uskon toisiakin asiantuntijoita kehen olen ollut yhteydessä.

      Ota sinäkin yhteyttä sellaisiin jotka asiasta varmasti tietävät ja sen kertovat ilman omaneduntavoittelua. Ei ne notku tällä palstalla.

      Sanoi vielä tuo kuivausvirman kaveri, että heillä ei ole nykymyrkyille "työkaluja" no ei ole mullakaan. Meinasi vielä, että ehkä kymmenen vuoden päästä. Luuletko, että aloin odottelemaan. Kamat vekeen kylmästi.
      Saattaahan niitä, olla sellaisiakin "pelle pelottomia", että vesihöyryyn tolua tai jotain vastaavaa mikrobien "herkkua" veteen sekoittaen.

      Miksi homesairaita on niin paljon ja koko ajan lisää tulee? Siksi, että ei ole oikeaa tietoa (koska myöntävät sen, että kaikkien rakennusmateriaalien kemiallisia myrkyllisiä kaasuja ei edes tunneta) eikä ole varmaa oikeaa osaamista poistaa kaikki vaara mikä kosteusvauriorakennuksen myrkyllisessä sisäilmassa on. Sellaisia on paljon jotka luulevat osaavansa. Jos joku mulle sanoo, että tietoa on ja vaarattomia desinfiointiaineita muutama pullo, niin meille ja heti. Mutta jos vähänkään on epävarma ja ei löydy tuoteturvatietoja puolueettomia ja uskottavia, niin ei kannata yrittääkkään.
      Ainetta mikä homeet ja kosteusvauriorakennuksen myrkyt poistaa varmasti ja turvallisesti ei ole vielä keksittykkään. Jos olisi, niin miljoonamies. Näin se vaan menee.
      Meillä desnifioitiin ja viinalla (etanol) putsattiin ja otsonoitiin kahdesti kämppiä ja kamoja. Kaikkia kahdesti. Pahemmaksi meni terveys ja irtaimistoa ei onnistuttu pelastamaan kuin hyvin harvoja tavaroita. Häkkivarastossa on vielä kamoja umpinaisissa laatikoissa mitkä aiheuttavat oireita. Kaksi vuotta on säilössä lojuneet. Haihtumista ei ole tapahtunut vaikka joku väittää ja minäkin toivon niin. Papereita, kirjoja, dvd levyjä, mini dv kasetteja, valokuvia, vhs kasetteja ja elektroniikan kalliita kaapeleita. Usko tai älä. Arvaa vituttaako vieläkin? Mutta enempään en nyt kanssasi pysty. Kauaa ei näistä samoista asiosta jaksa kyllä jauhaa. Mutta jos ei mene perille, niin sille en voi mitään.

    • alalta.

      Nostan hattua edelliselle.
      Homepakolaiset haluavat vain että valtio tai vakuutusyhtiöt rakennuttaa heille uudet kodit ja 10vuoden päästä löytyy hometta ja taas uusiks koko roska.
      Kukaan ei ole jumala tällä saralla eikä sitä absoluuttista totuutta ole millään instanssilla.

      • E&V

        Voi ***ttu. Ei halua. Ihminen joka on homepakolainen haluaa ilmaa jota voi hengittää ilman että sairastuu pahemmin. On totta että se näyttää olevan mahdotonta Suomessa jossa vanhat rakennukset ovat poikkeuksetta vaurioituneita ja sisä-ilma ongelmia on enemmän tai vähemmän. Kiitos rakennustarjousten rankan kilpailutamisen, Suomessa uusien rakennustenkaan työn laatu ei ennusta montaa hyvää vuotta "uudelle rakennukselle" halpatyövoima tekee miten kiinnostaa. Suomalaisille töitä ei ole tai kiireessä täytyy alentua "samaan laatuun" sanoi moraali mitä vaan. Minä altistunut, sairastunut, perheellinen joka olen menettänyt irtaimistoni, työkykyni ja elämän iloni. Haluan vain että kukaan ei sairastuisi näin. Sillä ilman terveyttä ei ole tulevaisuutta, ei ole työtä, rahaa jne. Ihan sama miten maailman järjestys muutoin pyörii. HOMESAIRAALLA EIVÄT INTRESTIT OLE AHNEUS. En toivoisi että sinäkään sairastuisit. Hengittämäsi sädesieni aiheuttaisi keuhkokuumeen, jos kroppasi ei jaksaisi taistella löytyisi pesäke maksasta sekä aivoista. HOMEPAKOLAISET HALUAVAT PERUS OIKEUDEN TERVEYTEEN.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10722
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3043
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2859
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 83
      1496
    Aihe