Eli kun puhdistan 120l akvani jossa eheim sisäsuodatin, niin jo viikon kuluttua alkaa lasiin ja soran pintaan muodostua.. levää??. Eli kun akvaa vilkaisee, niin heti näkee että "pääväri" on ruskea. Minusta likaantuminen on liian nopeaa. Lisäksi kun puhdistan suodattimen niin ne on melko puhtaat. Eli lika näyttäisi tarttuvan kaikille muille pinnoille muttei suodattimen "suodattimiin".. Mikä vialla??
pinnat menee levänpeittoon nopeasti..
8
2957
Vastaukset
- akvaakatseleva
Lisäys vielä.. miten sisäsuodatin asennetaan oikein? Eli siis suodatin lasiin imukupeilla kiinni,, ilmaputki vedenpinnan yläpuolelle,, ja poistopuhallus alaviistoon (voimakas kuplinta). Onko tämä oikein vai pitäisikö korjata jotain?
- keltabarbi
Onko muodostuvan levän väri vihreää ? Kyllä sitä levää yleensä muodostuu akvaarioon. Toiset kalat syövät levää.
On myös harmillisempi levä "tupsulevä" ruskean värinen. Omassa
akvaariossani on nyt sellainen vaiva. Tähän en osaa vastata mikä luo sille otolliset
kasvuolosuhteet. Ostin uuden ja paremman loisteputken valaisimeeni . Olin
pitänyt heikkolaatuista putkea kun vanha putki meni "rikki".
Onko valoteho sopiva akvaarioosi ? Elikkä oikeanlainen loisteputki
valaisimessa.Suodattimesi on mielestäni oikein asennettu. Itselläni on aivan samalla tavalla. Hyvin tuntuu pelaavan. Tähän levä kysymykseen (ruskea levä )
haluaisin minäkin joltain harrastajalta tietoja. Minulla on kauan ollut akvaario
ja tuo ruskea levä alkoi nyt kiusaamaan. - akvaakatseleva
Katselin muita viestiketjuja ja tämä taitaa olla ruskolevää.. myös tupsulevää on minunkin akvassa ja se on tosi vaikeasti poistettavaa. Luin jostain että liian suuri vedenvirtaus altistaisi tupsulevälle, en tiedä sitten. Valaistusputket uusin juuri ja muutenkin pitää nyt hoitaa tätmä leväongelma kuntoon! Levän väri siis pinnoille muodostuva ruskea massa..
- keltabarbi
Tuo leväjuttu ei näköjään olekkaan mikään helppo asia. Sitä tässä itsekin
mietin millä hävitän tupsulevän. Kiitoksia tarkennuksesta ! Erikoista levää Sinun
akvaariossa. Vaikka kyllähän sitä tuppaa akvaariota pitäessä yhtä sun toista sinne
välillä tulemaan.
Ajattelin, että jossain vaiheessa tyhjennän ja siivoan koko akvaarion
hiekan uusiminen mukaan luettuna. Tosin tuleehan sitä aina välillä positiivisiakin
yllätyksiä. Erilaisten kalojen poikasia, kasvien kukkiminen jne. Katsellaan mitenkä
leväasia etenee. - akvaakatseleva
Taitaa mennä vuoropuheluksi kun ei muita neuvojia ilmaannu. Olen miettinyt että tupsulevää ei taida saada mitenkään kokonaan pois. Kasveja pitäisi kitkeä ja uutta kasvustoa vaan ilmaantuu. Olen itsekin ajatellut ottaa kaikki kasvit pois ja lappoa pohja kunnolla. Mulla sora, ja senkin olen ajatellut vaihtaa hiekkaan. Jatketaan taistelua!!
- firefly55
Jos se tosiaan on tupsulevää, niin se on, niinkuin sanoit, aika vaikeaa saada pois. Tupsulevä on merkki siitä, että akvaariossa valon määrä ja kasvien käytössä oleva hiilidioksidi on epätasapainossa, ja tässä tapauksessa valoa on liikaa suhteessa hiilidioksidiin. Eli siis kun valon määrä & hiilidioksidin- sekä ravinteiden määrä on tasapainossa ja kasvit kasvaa kunnolla, niin levä ei pysty kilpailemaan kasvien kanssa.
Tupsulevästä pääset siis eroon joko lisäämällä altaaseen hiilidioksidia tai sitten vähentämällä valoa (määrä/aikaa) ja hankkimalla nopeakasvuisia kasveja (tupsulevä yleensä hyökkää hitaasi kasvavien, esim. anubiaiden kimppuun). Myös nestemäinen hiili, esim. Easylifen EasyCarbo saattaa auttaa asiaan, ja ainakin minulla se on auttanut joidenkin levien kanssa. - akvaakatseleva
Miten altaaseen lisätään hiilidioksiidia eli ajaako uusien kasvien (lisää kasveja siis) hommaaminen saman asian..??
- firefly55
Hiilidioksidia voidaan lisätä akvaarioon joko itsetehdyn kilju-systeemin avulla, jossa esim. limupulloon valmistetaan hiiva-liivate-vesi-sokeri-litku, jossa hiiva elää ja tuottaa hiilidioksidia käymisen avulla. Hiilari johdetaan akvaarioon pullosta letkujen kautta akvaarion sisässä olevaan hiilidioksidilevittimeen, josta hiilidioksidi liukenee veteen. Tälle on valmistusohjeita varmasti netissä, kun vaan jaksaa etsiä.
Toinen mahdollisuus on investoida vähän kalliimpaan, mutta tehokkaampaan paineelliseen hiilidioksidijärjestelmään. Itse ostin juuri muutama kuukausi sitten koko setin Saksasta, jonka hinta oli n. 140€ ja mukana tuli 2 kg CO2-pullo ja kaikki tarvittavat vermeet.
Kasvit eivät tuota hiilidioksidia, joten uusien kasvien ostaminen siihen tarkoitukseen ei kannata. Kasvit juuri käyttävät yhteyttämiseen hiilaria, kalat taas tuottavat sitä, mutta liian pieniä määriä, jotta siitä olisi kasveille apua. Kannattaa kuitenkin kokeilla ostaa nopeakasvuisia kasveja (esim. argentiinanvesirutto, karttulehti, vedensuosikki).
Suosittelen käymistä aquaweb-foorumilla, jossa on paljon tietoa akvaarioharrastukseen liittyen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1693225
En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k1541849Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1471799Saran ökytyyli käänsi katseita.
On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.1591674- 771584
Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä
Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall3411500Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m811369The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."
Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut201268- 1581122
Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251105