Asianajajat rahastaa väärin, 200 euroa tunti voitti tai hävisi.

Jossain on mätää

Tapahtui vuonna 2006.
Kävin lakiasiantoimistossa ja keskustelin riitajutun asianajosta.
Ehdotin lakimiehelle, palkan saat jos juttu voitetaan, muutoin et saa mitään.
Lakimiehelle ehdotukseni ei kelvannut,

Lakimies vaati samaa palkkaa onnistuipa tai ei.
Lakimies ensinnä kysyi onko oikeusturvavakuutusta, vastasin mitäs se tähän vaikuttaa. Sanoin, en aio huijata vakuutusyhtiötä joka maksaisi teidän palkkanne jos juttu hävitään. Vaadin edelleen sopimusta josta maksaisin vain jos juttu voitetaan, tähän lakimies ei suostunut. Tähän loppui neuvottelut suuren Joensuulaisen lakimiestoimiston kanssa. Sanoin minun jutussani lakimiehet eivät huijaa. Lakimies vaati tuntikorvauksena 200 euroa, tuntihintaa kauhistelin.
Menin käräjäoikeuden istuntoon ilman lakimiestä. Riitakumppanilla oli lakimies. Istunnossa vastapuolen lakimies syytti minua kuin “yleisensyyttäjä”, perusteinaan liuta lakipykäliä.
Valmistelussa kirjoitin tapahtumasta kirjelmän kuin asiaa tapahtui. Hankin kaksi todistajaa jotka todistivat.
Tuomion sain postitse, kas kummaa voitin jutun.
Oikeudessa molemmat vaadimme oikeudenkäyntikuluja saman verran, vaadimme 12.000 euroa.
Vaikka voitin jutun, vastapuoli määrättiin korvaamaan minulle vain 2000 euroa. Mutta lakimies laskutti hävinnyttä 12.000 eurolla.
Minusta tässä on kovasti mätää.
Jutun käsittelyssä huomasin, käräjätuomarin tärkein tehtävä näytti olevan vastapuolen lakimiehen palkkion turvaaminen, vaikka lakimies hävisi ajamansa kantajan jutun.

29

1568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄÄ

      Joensuussa lakimiespalveluiden laatu ja laskutusepäselvyydet hämmästyttävät. Olen pari kertaa tarvinnut lakimiestä. Ensimmäinen oli ihan asialinen, mutta laskutus oli kaukana siitä mistä sovittiin. Pienen jyrkkäsanaisen ehtolauseilla käydyn neuvottelun jälkeen laskutus palasi lähes sovitun mukaiseksi. Hieman yllättäen paljastui että sinänsä hommansa hyvin hoitaneen nuoren lakimiehen oma palkka oli provisioperusteinen. Voi kuvitella miten asiakkaan laskutuksen kansa käy kun lakimiehellä on provisiopalkka.

      Toisella kerralla valitsin AA:n joka ilmoitti omaavansa erioisosaamista eräällä alalla. Asiani käsittelyn aikana mainostettu erikoisosaaminen haihtui AA:n mainoksista kuin pieru saharaan. Juttu venyi ja venyi ja vähitellen kävi ilmi että lakimeis ei osaa käyttää tietokonettaan ja on tupella toimeksiantojensa kanssa. Asiani ei edistynyt millään lailla. Meni sekaisin nimet ja osoitteet ja asiat. Laskutus sentään oli terävää luokkaa, mutta sekään ei mennyt niin kuin piti. AA vaati jatkuvaa opastamista, briiffausta ja muistin virkistämistä.

    • PALIKAT

      NÄINHÄN SE ON....HYVÄ VELI TOIMII

    • lakimies ryösti

      Tutuiksi keskenään tulleet kantajan ja vastaajan lakimiehet sekä käräjätuomarit puivat asiat ennakkoon.

      Ei ole hyväksyttävää että käräjätuomarit ovat entisiä paikallisten lakimiestoimistojen prosenttipalkkaisia työmiehiä.
      Oikeusaleissa ei oikeus toteudu. Vaikka voittaisit jutun silti joudut maksajan asemaan ellet käytä lakitoimiston palveluja.

      • PASKAAkORRUPTIOTA

        Entä jos käräjätuomari on esim. asianajotoimiston vuokranantaja... Kuten tuossa eräässä tapauksessa t**** laidalla...
        Miten asia silloin meneekään... varokaa ja varokaa..


    • lakimiehen vastuu?

      Lakimiehillä tekemisistään ei ole minkäänlaista vastuuta.
      Aina jompi kumpi on maksajana.
      Tähän täytyisi saada muutosta.
      Kaikilla muilla ammattialoilla on vastuu työstää.

      Asianajotoimisto on oikeusalan palveluita tarjoava yritys, jonka tulee asianajajalain mukaan aina olla asianajajan tai asianajajien omistama. Asianajajan ammattinimikettä saa käyttää vain Suomen Asianajajaliittoon kuuluva lakimies. Asianajaja on aina henkilökohtaisessa vastuussa toimiston asiakkaalle huolimattomuudella aiheutetusta vahingosta, vaikka toimisto olisi osakeyhtiömuotoinen. Asianajotoimistolla on oltava vastuuvakuutus asiakkaalle aiheutetun vahingon varalta.

      Netistä löytyy alustavaa hinnoittelutietoa.

      11. Oikeusturvavakuutus, oikeusapu ja kuluttajasuojasäännökset

      Mikäli asiakkaalla on käytössään oikeusturvaetu , toimisto ei ole sidottu vakuutusyhtiön maksu- ja korvausperusteisiin. Toimiston lasku osoitetaan aina suoraan asiakkaan itsensä maksettavaksi.


      Julkisen oikeusavun vaikutuksesta asianajolaskuun on sovellettava lisäksi, mitä siitä on erikseen säädetty.


      Kuluttujasuojalain tarkoittamassa etämyynnissä kuluttajalla on oikeus lain 6:15 mukaiseen peruuttamiseen.

      II HINNASTO


      12.Aikaveloitus

      Toimiston tuntiveloitus asianajotyöstä on 122 - 260 euroa/tunti. Jos muuta ei ole sovittu, toimistomme aikaveloitusperuste on 222 euroa tunnilta.

      Esiintyminen oikeudessa veloitetaan 30 prosentilla korotetun aikaveloituspeusteen mukaan.
      .
      13.Esimerkkejä kiinteähintaisista, aina erikseen sovittavista yksikköveloituksista

      Alla olevat esimerkit yksikköveloituksista, jotka sisältävät arvonlisäveron, soveltuvat työn määrän ja laadun sekä etuuden arvon ja merkityk­sen mukaan arvostellen yksinkertaisiin tyyppitapauksiin.

      - Avioehtosopimus tai testamentti

      alk....................400,- euroa

      - Lahjakirja ja lahjaveroilmoitus

      alk....................300,- euroa

      - Kiinteistön kauppakirja


      alk....................500,- euroa



      - Muu kauppakirja tai luovutuskirja

      alk...................400,- euroa

      - Perunkirjoitus

      alk...................800,- euroa

      - Ositussopimus

      alk..................800,- euroa

    • eivät asiantuntijoit

      Lailla kiellettävä ammattikunta.

      • Siihen asti kunnes menee sormi suuhun.


    • tos kuin mikä

      Lakimiehet ei ymmärrä tavan elämästä mitään. Ovat yhteiskunnan pahimpia siipiveikkoja. Kuppaavat valtiolta suuria rahoja.

    • pimeessä rosvoovat

      Lakimiesten kanssa ei voi neuvotella puhelimitse.
      Salakähmäistä lakiapua.

    • Suosittelen

      Älä käytä lakimiespalveluja.

    • rahastajia kaikki

      Kuuluvat ammattiryhmään nimeltään loiset.

    • snapeli

      Roskasakkia. Pitkittää tahallaan juttuja että sais lisää rahaa. Ja lopuks sanoo että tää on 50-50 case,

      • Pätevä lakimies ilmoittaa ETUKÄTEEN oman käsityksensä siitä, minkälaiset mahdollisuudet jutussa hänen mielestään on. Aika usein on niin, että se on päämies joka ei käsitä, että ihan tyhjää juttua viedään väkisin käräjille. Silloin onkin parempi olla edes se lompakko kunnossa, jos ja kun pää ei ole.


    • riistäjiäovat

      ajelevat ökyaudeillaan

    • oikeus/velvollisuus

      Älkää käyttäkö lakimiespalveluita ellei teillä ole riittävää oikeusturvavakuutusta eikä itsellä varaa maksaa oikeuskuluja.
      Ja ennenkaikkea, älkää tehkö rötöksiä joista joudutte oikeuteen ja syylliseksi todettuna olette tietenkin korvausvelvollinen kaikesta niin toiselle osapuolelle kuin asianajajillenne.
      Mikä siinä on niin vaikeaa tajuta?

    • kaiken nähnyt

      Tämä roskasakki sopii vastapuolen kanssa jutun ratkaisussa oleelliset asiat ja sopii myös kysyttävät vastapuolelle.Täysi huijariporukka.Niiden toimintaa turvaa oikeuden virkamiehet epäämällä korvaukset jos ei käytä asianajajaa.

    • Sinulla on mielestäni aika erikoinen näkemys. Kuka lähtee ajamaan asiaasi sillä riskillä, että jos ei voita, ei saa palkkiota. Miltä sinusta tuntuisi, jos työantajasi sanoisi, että saat sitten palkkasi jos tilaaja maksaa meille laskun tuotteistamme.

      Ehkä kirjoituksesi on trollaus. En oikein muuten voi sitä käsittää. YKSIKÄÄN lakimies ei hoida asioitasi omalla riskillään, kun maksavista asiakkaista on muutoinkin runsaudenpula, ainakin vähänkään asiansa osaavilla.

    • kaikenveivät

      Minä maksan lakimiehelle osamaksulla.

      Voitimme jutun mutta siitä tuli kalliimpi kun olimme ajatelleet,kokonaan meni oikeuturvavakuutus oliko se 17000e mutta se ei riittänyt ,maksamme nyt todella vähäisistä varoistamme osamaksulla loppua.

      Olisi silti ollut parempi kun emme olisi turvaantuneet ollenkaan lakimieheen emmekä lähteneet hakemaan oikeutta.Hommaan paloi niin paljon varoja ettemme ehkä selviä tästä tilanteesta ,kaikki osapuolet vei törkeällä tavoin,kaikki oli niin kallista kun piti näyttää toteen tuomarille.Elämä oikeastaan meni käytännössä.

      • jomking

        Kätellessäsi lakimiestäsi, muistitko laskea jälkeenpäin myöskin sormiesi lukumäärän?


    • joensuussa

      Sattui sellainen juttu, että kun ite asinajaja soitti mulle ja kysyi jotain mitä ei ite muistanut ja vastasin, (2 minuuttia korkeintaan) niin laskutti rankasti. Joinsuulainen lakimies.

      Laskutti myös siitä että tilasin ajan!

    • muka.oikeusvaltio

      Käräjäoikeus on lähinnä vitsi ja hyvässä synkronissa asianajajien kanssa, ovathan käräoikeuden tuomaritkin entisiä asianajotoimistojen asianajajia, eli asianajajien vanhoja työkavereita. Oikeutta saa nykyään vain rahalla, ei köyhän kannata edes käräjöidä. Oikeudestakin on tehty suuren luokan bisnes.

      • kehitetään

        Tuomariliiton ehdotuksessa eduskunnalle 11.9.2017 ehdotetaan, että luovutaan lautamiesten käytöstä. Perustelu, että ammattilaiset hoitaa jutut paremmin. Omassa jutussani vuosi sitten oli päättämässä yksi tuomari. Päätös niin vinossa ettei siitä kehdannut edes valittaa.


    • alaarvoista

      Näin kerran tämän saman tunnetun lakimiehen toiminnassa. Aivan ala-arvoista työtä. Ei yhtään perehdy asiaan, eikä edes kuuntele asiakaansa tietoja juttua koskien. Olin aivan ällistynyt miten huonosti hoitaa maksavan asiakkaan etuja. Laskutuksen sentään muistaa hoitaa tehokkaasti.

    • Pekka.Peitsi

      Lääkärit panevat paremmaksi. Tunnin neuvottelu Pihlajalinnassa maksoi yli 300 euroa

    • Luotto_menetetty

      Vieläköhän Joensuussa on töissä syyttäjä joka hävitti tutkimusaineistoa, kun syytetty oli hänen kaverinsa. Olin kuitenkin varautunut siihen ja minulla oli kopiot tutkimusaineistosta jotka sitten oikeudessa annoin tuomarille.
      Oikeusahan on sinällään täysi farssi tässä maailman korruptointuneessa maassa jossa kaikki pelaa hyväveli verkoston kautta. Pelkkä kulissi jota sitten esitellään ulkomailla.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      On iso vitsi mennä raastupaan.Teateri esitys,aa ei sanonut sanakaan .Vastapuoli sai haluamansa.(sanerausfirma).Epämiellyttävä sana "oikesvaltio"Hyväuskoinen olin.

    • Anonyymi

      Kannattaa lukea lakimieheksi pääsee kunnon palkoille.jos pää riittää

    • Anonyymi

      Pihlalinna rahastuslaitos maksa joka luukulle juoksutetaan ei paikkoihin joka paikkaan maksu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2921
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2204
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1164
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1047
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      944
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe